מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי מעקב זקיקיםחסויה31/08/2010
החודש אני נעזרת במעקב זקיקים טבעי...רציתי לדעת מתי מומלץ להתחיל לקיים יחסים...באיזה גודל זקיק?.....16? 18?
פשוט רוצה לנסות לפגוע כמה שיותר קרוב לביוץ מבלי לפספס אותו כמובן...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
פרופ` דוד בידר31/08/2010סביב יום ה14 בגודל זקיקים 19-20 מ"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת זרע וביציתאורלי31/08/2010
שלום לכם
אני בת 48.5 רווקה ואני מאוד רוצה להיות אמא רק שקצת מאוחר מבחינה פיסיולוגית כי אני כבר לא מקבלת מחזור מזה 6 שנים . אני צריכה תרומת זרע וביצית . לא עשיתי עדיין שום טיפול .אני מבקשת לדעת מהו התהליך ומה אני צריכה לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומה
פרופ` דוד בידר31/08/2010תלוי מקום המגורים.
התהליך מצריך הסבר מפורט.
אם את מעונינת להתחיל בתהליך יש לפנות לרופא המטפל שמכיר את הטיפולים ויסביר לך מפורטות התהליך.
במרכז אנו עושים זאת דרך אסותא תל אביב רחוב הברזל 20.אפשר להתעניין בטלפון 0526811730.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםדניאלה31/08/2010
אני לפני טיפול החזרת מוקפאים:
יש לי 6 עוברים ו3 בלסטוציסטים,
מה הסיכוי של בלסטוציסט לשרוד את ההפשרה?
אני נוטלת פרימולט נור 3 ימים 4 כדורים ביום האם יש חשיבות לשעה שבה אני לוקחת כדור?
מתי צפוי להגיע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ` דוד בידר31/08/2010סיכויי הישרדות 85%.
הדימום לאחר התרופה בין 3 ל 7 ימים אחרי הכדור האחרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת שבועות הריון לאחר IVFלינוי31/08/2010
שלום רב,
בתאריך 5/8 נשאבו הביציות ובתאריך 10/8 הוחזרו,אני בהריון כרגע.
תאריך התחלת מחזור אחרון-22/7
תאריך סיום מחזור אחרון-26/7
רציתי לדעת מאיזה יום עלי להתחיל לספור את שבועות ההריון?
17 יום מיום הוצאת הביציות או 17 יום מיום החזרתן?
תודה,
לינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר31/08/2010יום השאיבה 14 ימי הריון,או כל שבוע שעובר מהוסת האחרון.אצלך צריך לחשב וסת אחרון 22 ליולי.
12 יום לאחר החזרה ,בבדיקת הדם , אם חיובי את 28 יום של הריון או 4 שבועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרת עוברים - דחוףסיוון31/08/2010
בתאריך 23/8/10 עברתי החזרת 3 עוברים מוקפאים, האחות רשמה לי בטופס לבוא לבדיקת בטא ב- 3/9 (11 יום אחרי החזרה) ואילו בטופס שיחרור הרופאה רשמה לבוא ב- 5/9/10 (13 יום לאחר החזרה), האם זה משנה באיזה מבין המועדים הנ"ל אני יבצע את הבדיקה? המחשבה שלעבור שישי שבת מורטי עצבים כשאני יכולה בעצם לעשות בשישי בבוקר את הבדיקה..
כמו כן מה הסיכוי שלי לתוצאה חיובים? אצלי הכל בסדר אצל בעלי בעיית זרע שטופלה ע"י ניתוח וריקוצלה, הוחזרו 3 עוברים מוקפאים טובים שנותרו מהשאיבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
פרופ` דוד בידר31/08/2010ביום 11 אפשר לעשות הבדיקה.
ההצלחה במוקפאים קטנה יותר ותלוי תוצאות ההפריה. בערך 15-20%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםדורית31/08/2010
שלום רב,
שלום רב,
4 שאלות:
1. האם זה בסדר מיד אחרי החזרת עוברים מוקפאים לשוב לעבודה בהנחה שהעבודה היא בעיקר משרדית ובישיבה [אני מדברת על החזרה בבוקר ומיד לאחר מכן ללכת למשרד]?
2. כמה זמן אחרי החדרת קרינון ניתן להיכנס לבריכה או לים?
3. האם סיכויי החזרת עוברים מוקפאים הינם נמוכים משמעותית מהחזרת טריים, ומה הסיכויים בכלל בגדול?
4. אני אמורה לקבל מחזור ביום חמישי הקרוב 2.9 וההחזרה הינה ביום 1.9 ונאמר לי שלא אקבל מחזור כי אני נוטלת 3 אסטרופם ביום, האם זה נכון?
תודה מראש על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפאה
פרופ` דוד בידר31/08/2010לחזור לעבודה מידית זה בסדר גמור
תחדירי את הקרינון לאחר הים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הלאה - התייעצותיעל31/08/2010
שלום,
אני מנסה להרות כבר שנה ללא הצלחה.
אני ביצעתי בדיקות הורמונליות ובעלי בדיקות זרע והבדיקות יצאו תקינות.
אני בת 33. המחזור שלי סדיר (25 יום).
רציתי להייעץ לגבי המשך. איזה בדיקות כדאי לבצע? מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
ד''ר דוד ישי31/08/2010אני מציע לעשות צילום רחם ורק אח"כ להחליט איך לטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 17 יום לאחר הזרעהימית31/08/2010
שלום רב,
עברו 17 ימים מיום ההזרעה ולא קיבלתי מחזור (29 יום מהיום הראשון למחזור, המחזור שלי בדר"כ
24 יום-איחור של 5 ימים).
ביום ה-12 להזרעה הייתה הפרשה עם מעט מאוד דם.
לא מרגישה תחושות כלשהן של הריון...גם לא מרגישה תחושות של לפני מחזור.
האם האיחור יכול לנבוע כתוצאה מזריקות הגונל או האוביטרול ?
האם יכולה להיות להורמונים השפעה כזו שלא אקבל כלל החודש ואולי לא בגלל הריון ?
אני מבינה שעלי לעשות בדיקת דם. האם אני יכולה לבקש בדיקת דם במרפאה שלי למרות
שאני מטופלת בבי"ח בלינסון ? האם יש צורך לקבוע תור לרופא לשם כך או שניתן להגיע
למרפאה לבקש בדיקת דם להריון ?
ת ו ד ה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי בדיקת דם!!
אני31/08/2010אוביטרל וגונל לא דוחים את המחזור.
אני גם מטופלת בבלינסון, פשוט תגיעי מחר בבוקר ליחידה תוציאי מדבקות ותגידי שבאת לבדיקת הריון. בסביבות 12:00-13:00 האחיות כבר יחזרו עם תשובה.
המצב שלך נראה מצויין!!! את באיחור משמעותי.. סחטיין עלייך שהצלחת לחכות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהמאי31/08/2010
שלום,
אני מטופלת בפיורגון 50, ב-18.8 בוצעה הזרעה, לאחר מכן הונחיתי להזריק אוביטרל מה-18 עד ה-20.8. מתי ניתן לעשות בדיקת הריון/מתי צפוי להגיע מחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון
ד''ר דוד ישי31/08/2010בטא אפשר לבדוק רק כ 10 ימים לפחות מזריקת האוביטרל האחרונה.
אם אין הריון ,צפוי הוסת להופיע כשבועיים לאחר ההזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםנעמה31/08/2010
שלום, מקווה שזה המקום הנכון להתייעץ בנוגע לדבר הבא:
רקע כללי של שחלות פוליציסטיות, כעת מנסה להרות באופן ספונטני אם כי כבר נקבע תאריך לתחילת טיפולים (אוקטובר 2010). 3 חודשים ללא גלולות לאחר 8 שנים של דיאנה, מחזור אחד היה 38 יום, ועכשיו 34 יום. הבעיה היא שבוסת הנוכחיתאני סובלת מכאבים קשים בבטן התחתונה (לא יכולה לישון בלילה מרב כאב). זו פעם ראשונה בחיי שאני חווה כאבי מחזור ברמה כזאת, עד כה היו לי אך ורק מחזורים קלים, קצרים, ללא כאבים ועם מעט דם (מחזורים עם או בלי גלולות). הייתי אצל הרופא 4 ימים לפני הוסת והוא עשה אולטראסאונד ולא ראה שום דבר חשוד. מדוע שיתחילו פתאום בגיל 26 כאבים כאלו? יכול להיות קשור איכשהו לניסיונות להרות? יש סיבה לדאגה או שמא אפשר לקחת משככי כאבים ולשכוח מזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה?
נעמה31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ד''ר דוד ישי31/08/2010אין קשר בין נסיון טבעי להרות ולכאבים. גם לא הייתי ממהר לבנות תאוריות רק לפי וסת אחד. יש סיבות רבות אפשריות שחלקן אינן קשורות לוסת או למערכת הגינקולוגית. אם הכאב עדיין קיים כדאי להמשיך בבירור. אם הכאב יחזור בכל וסת , צריך לשלול שמדובר באנדומטריוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנעמה
יסמין31/08/2010מה שספרת זה בידיוק אבל בידיוק מה שיש לי ...
אני גם לקחתי 8 שנים גלולות ויש לי שחלות פוליציסטיות , אני לא הרגשתי בכלל מחזור , ועכשיו אני גם סובלת מכאבים רציניים בבטן התחתונה בזמן המחזור ...
מחכה לראות מה יענו לך הרופאים ... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוניםשואלת30/08/2010
שלום
1 ללא הורמונים יש לי זקיק אחד 18 מ"מ.עם גונאל F תוצאה אותו דבר.הכיצד?
2 מה ההבדל בין מונופור לגונאל F?האם מונופור חזק יותר?
3 בעברי סרטן בלוטת תריס.הייתכן שההורמונים מונופור+גונאל F יעוררו את סרטן מחדש?
4 יש קשר בין הורמונים לסרטן השד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר31/08/2010התגובה לזריקות הורמונליות הן אינדיבידואליות ואת זקוקה למינון יותר גבוה ליצירת יותר זקיקים.
אין הבדל רב בין גונל למנופור רק שמנופור מיוצר בשיטה הישנה משתן של נשים.
אין קשר לסרטן הבלוטה והשד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית, מותר?סיגל30/08/2010
לד"ר שלום
ני לקראת טיפולי הפרייה וברצוני לדעת האם אפשר לעסוק בפעילות גופנית, (מחול ארובי)
תוך כדי הטיפולים?
אשמח לקבל הסבר,
תודה מראש, עדי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות
פרופ` דוד בידר31/08/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במחזור לפני הפריה שניהרונית דחוף30/08/2010
יש לי בעיות מחזור לא סדיר וחוסר ביוץ לכן אני עוברת הפריות. בהפריה 1 נקלטתי ובדרך לא התפתח נותרו לי 3 עוברים מוקפאים. כעת לקחתי כדורים לקבלת מחזור ומחר אני אמורה לקבלו. אבקש לדעת מתי אני אמורה להתחיל לקחת את הכדורים כדי לעבות את רירית הרחם לקראת ההפריה הבאה? האם ניתן להתחיל לקחתם רק בעוד 9 ימים (הרופא שלי בחול) או שפיספסתי כבר את החודש? אודה על תשובה מוקדם ככל האפשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרה
ד''ר דוד ישי30/08/2010את הכדורים להכנת הרחם צריך להתחיל ב 3 הימים של המחזור. בד"כ ביום ה 3
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית30/08/2010תודה רבה על הזריזות במתן המענה עזרת לי מאוד
יישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריות והריון מרובה עובריםקרן30/08/2010
שלום רב,
בעלי ואני קיבלנו טיפול לאי פוריות כדלהלן: אני מקבלת זריקות של גונל 225 יח' ובעלי צריך לעבור השבחת זרע.
קראתי שטיפול בגונל F מעלה את סיכוי להריון מרובה עוברים ב- 20%.
שאלתי:
האם ניתן לכוון (מבחינת פעולה רפואית) להריון מרובה עוברים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גונל F
ד''ר דוד ישי30/08/2010ככל שמס' הזקיקים הבשלים שנוצרים בעקבות הזריקות גדול , הסיכוי להריון מרובה עוברים ( שמבחינות רבות הוא כשלון של הטיפול ) עולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסהא30/08/2010
שלום
עברתי החזרה ב21 אני גרה במקסיקו
במידה והבטא חיובית האם אני יכולה לטוס לארץ לחגים
זאת אומרת שבוע הבא כמה ימים אחרי הבטא
גם רציתי לציין שעשיתי בדיקה ביתית היום ויצא חיובי
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ` דוד בידר30/08/2010את יכולה לטוס אך הטיסה ארוכה ורצוי לעשות תרגילים בידיים ,רגליים וללכת ולא לשכב כל הזמן.
יש גם לקחת בחשבון שיתכן וההריון לא תקין ואזי יכול להופיע דמם ותזדקקי לטיםול בארץ.
תמיד עדיף לחכות ולראות אם העובר התפתח בסדר,כך שיש סיכון קטן שאת לוקחת.
במידה והיינו יודעים שההריון מתפתח בסדר אזי אין בעיה לטוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאד
א31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)