מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה משמועת לקיחת הפרובינוגה?אילת27/08/2010
לצוות שלום.
יש לי שתי שאלות 1. למה צריך לקחת פרובינוגה לאחר איקוקלומין?
2. מה קורא או יקרא אם אני לא ייקח את הפרובינוגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגינובה
פרופ' אלכס סימון27/08/2010כדור המכיל הורמון אסטוגן ומטרתו לעודד את רירית הרחם להתפתח הית ואיקקלומין למרות שגורם לביוץ עלול לעכב את התפתחות רירית הרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולאני27/08/2010
שלום לרופאים,
אני בת 34, כעת בטיפול IVF שני בשל בעיית זרע.
בטיפול הראשון - נשאבו 5 ביציות, לא היו הפריות.(גונל 187.5, צטרוטייד ואוביטרל).
בטיפול הנוכחי - העלו לי את מינון התרופות - בשלושה ימים הראשונים - גונל 150+מנוגון 1.
לאחר מכן - 3 אמפולות של מנוגון בהמשך אורגלוטרן ואוביטרל. יש רק 3-4 זקיקים.
האן יש סיכוי בכלל שיהיו הפריות?
מה הסיבה שהתגגובה השחלתית כ"כ נמוכה? (האם בגלל הגיל).
אם ייכשל הטיפול הנוכחי (בשני הטיפולים פרוטוקולים קצרים) - האם כדאי לנסות פרוטוקול ארוך - יותר ביציות?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ירודה
פרופ' אלכס סימון27/08/20101. אומנם יש סיכוי להפריות אם ישתמשו במיקרומניפולציה ICSI
2. יש נשים שגם בגיל צעיר מלאי הביציות בשחלה נמוך מהממוצע. אצלך ככל הניראה המלאי נמוך מהממוצע אולם בוודאי לא נמוך מאוד.
3. פרוטוקול ארוך לא בהכרח יניב יותר ביציות. לא הייתי מציע לנסותו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישילימונית27/08/2010
ד"ר ישי שלום,
שכחתי לשאול אותך בפגישתנו על אפשרות לעשות בירור של הפלות חוזרות.
אני יודעת שבד"כ מבצעים את זה לאחר שלוש הפלות, אבל לי אין את הזמן הזה.
אני יודעת שיש לי חלק מהסיבות האפשריות, אבל לבעיית הקרישה אני מקבלת תרופה מאז תחילת הטיפולים, את הבעיה הנוספת (הגנטית) לא בדקו בשתי ההפלות שבוצעו, ואני מבינה שיש סיבות נוספות אפשריות.
האם יש מקרים בהם בגלל בעיית הקרישה, למרות טיפול, נשים לא מצליחות להחזיק היריון? האם זה קורה גם במצב הטרוזיגוטי?
האם לדעתך יש מקום לבירור נוסף? אולי בכיוון של בלוטת התריס? או של בעיות מבניות ברחם (בינתיים ידוע לי רק על מיומה, ובצילום רחם שבוצע לפני כ-3 שנים היה צד אחד בו לא הצליחו לראות את הפיזור עקב סיבוב כלשהו של השלחה/חצוצרה(?) ).
בתודה
ושבת שלום,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור
ד''ר דוד ישי27/08/2010בירור הפלות לוקח זמן רב.
בעית התרומבופיליה יורדת , כפי שאמרת , בגלל הטיפול שאת מקבלת בכל מקרה ושלא עזר . לשאלה האם יש בעיות קרישה שגורמות להפלות למרות הטיפול אין משמעות כי אין לנו טיפול אחר
בירור כרומוזומלי אפשר לעשות אבל בתנאים שלנו הוא נמשך כ 3 חודשים
לחסימה של החצוצרות אים בד"כ משמעות בטיפולי IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
לימונית27/08/2010ד"ר ישי שלום,
רציתי לשאול למה התכוונתה ש"בירור כרומוזומלי בתנאים שלנו" נמשך 3 חודשים".
האם הכוונה לבדיקה גנטית על מדגם של ביציות שלי? או שהכוונה למשהו אחר, שנבדק בצורה אחרת?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
לימונית28/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה כרומוזומלית
ד''ר דוד ישי28/08/2010במסגרת בירור של הפלות חוזרות , עושים בדיקת כומוזומים של ההורים . משהו דומה לבדיקה שעושים במי שפיר אלא שכאן עושים אותה בדם. לצערי , אצלנו בחיפה התהליך נמשך מעל 3 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת רופא מןמחה לביצוע הזרעהמיקה27/08/2010
היי,
שמי מיקה, בת 29, מנסה מזה כשנה וחצי להיכנס להיריון וללא הצלחה, בדיקת זרע ורחם מעולות, וכך גם הביוצים.
מאחר ולא נמצאה סיבה הומלץ לנו לבצע הזרעה.
האם אפשר להמליץ לנו על רופא מומחה טוב לביצוע ההזרעה בהצלחה? שייכת לקופת חולים כללית-מושלם, גרה בפ"ת.
מוכנה גם לעשות זאת באופן פרטי.
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומחה
ד''ר דוד ישי27/08/2010פעולת ההזרעה היא עניין טכני פשוט. לא צריך להיות מומחה בשבילו. אני מקווה אבל שהלכתם להוועץ ברופא מומחה לפוריות ועברתם את כל הבירור הנדרש. אני מניח שאותו רופא ידע לתת לכם את הטיפול וגם לעשות הזרעה אם צריך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה?
מיקה28/08/2010היי דר'
הוא חייב להיות "מומחה לפיריון" בהגדרתו?
אני מטופלת אצל רופא נשים של קופ"ח כללית בראש העין שהסביר לנו את התהליך ואף אמר שהוא יכול לבצע אותו, אך בהגדרתו הוא לא מופיע כ"מומחה לפיריון"... אלא ממוחה לרפואת נשים ומיילד.
אני לא יודעת מה לעשות???
האם לחפש רופא מומחה לפיריון כדי לקצר את התהליך ולהגדיל הסיכויים?
תודה דר'.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה
ד''ר דוד ישי28/08/2010בלי לפגוע באף אחד. אם לא הצלחתם להרות מעל שנה , עדיף שתגשו למומחה לפוריות שיעשה את הבירור הנדרשויתן לכם את הטיפול האופטימלי למצבכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה
טל28/08/2010היי דר',
שוב תודה!
אתה מקסים...
אני יודעת שזה אולי קצת מוגזם אבל יש מצב שתוכל להמליץ לי על ממוחה לפיריון באיזור המרכז? (אני גרה בפ"ת, שייכת לקופ"ח כללית...)
בכל זאת ... זה למטרה נעלה... :-)
תודה!
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה על רופא תותח ורציני
מורי29/08/2010ממליצה על ג'קי אשכנזי מדהים איכפתי ודואג...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושכחת לציין כמה יקר הוא בפרטי
אני30/08/2010הוא אינו עובדת עם הכללית.
אני מכירה אותו מבלינסון שם אני מטופלת, שמעתי שהוא גובה המון בפרטי.
היו פעמים שהיו היה מאוד קריר ולא טרח לבדוק את התיק והיו פעמים שהוא היה מדהים! וממש איכפתי.. אז אני מניחה שבסך הכול הוא בסדר גמור, יש לו המון ידע ושנות ניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא שמקבל מהקופה
הריונית :)30/08/2010דר אשכנזי באמת תותח אבל הוא לא מקבל דרך הקופה ...
אני שמעתי על רופא מעולה שקוראים לה קלאריס נארי והיא מקבלת דרך הקופה באזור ... תבדקי דרך הכללית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמומחה
yaael02/09/2010ממליצה בחום רב רב על ד"ר אריה ישעיה. אין דברים כאלו. מדהים. עשיתי אצלו הזרעות החודש הנ"ל, הוא היה בתורנות ביום השני להזרעה ופקד עליי לבוא לבילנסון כדי שאעשה את ההזרעה אצלו ולא אצל אף אחד אחר !!! מדהים.. אני מחכה לאיחור במחזור ( טפו טפו טפו) ומקווה שיהיה בסדר החודש !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעות ממושכותרחל27/08/2010
שלום, אני בטיפולי ivf. בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות בשבועות 6-7.
עכשיו אני לקראת ה- ivf הבא ורציתי לדעת לגבי נסיעות ממושכות. אני נוהגת כל יום לעבודה במשך שעה וחצי ובחזור קצת פחות מזה.
האם יש בעיה לנהוג כל יום במשך שעתיים וחצי- שלוש בתחילת הריון? האם זה עלול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנסיעות לא יכולות להזיק
פרופ' אלכס סימון27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת אסטרופם לפני החזרת עובריםפרופ` דוד בידר27/08/2010
אני לוקחת 3 כדורי אסטרופם ביום לפני החזרת מוקפאים . אני ביום השלישי של הכדורים.
בלילה שתית קצת יותר מידי אלכוהול (בדר"כ אני לא שותה ) כל הבוקר הקאתי ולא הרגשתי טוב ,לכן לא הצלחת לקחת את הכדור שאני לוקחת ב9 בבוקר - היה מיותר לקחת אותו ולהקיא אותו .
בשעה 15:00 לקחתי את הכדור הראשון של היום .
מה אתם מציעים לקחת 3 כדורים מהצהרים או פשוט לוותר על הכדור?
האם זה יכול לגרום נזק ?
בדרך כלל מתי מחזירים עוברים מוקפאים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ' אלכס סימון27/08/20101. אלכוהול מזיק לעוברים ולהריון
2. קחי רק 2 כדורים היום
3. החזרת העוברים בתיאום עם היחידה וניקבע לפי גיל העוברים המוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזוריהודית27/08/2010
היום הוא היום ה-22 אחרי הזרעה (בוצעה ב-5.08). עדיין אין מחזור, ממשיכה לקחת אנדומיטרין לתמיכה. ביצעתי בדיקת הריון ביתית אתמול שיצאה שלילית, בראשון אלך לבצע בדיקת דם. האם יש סיכוי שהיא תצא חיובית? אם הייתי בהריון, האם לא הייתי צריכה לראות זאת בבדיקת ההריון הביתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
פרופ' אלכס סימון27/08/2010ככל הניראה ניגרם מהמשך טיפול באנדומטרין. קשה לי להאמין שבדיקה בשתן שלילית ובדם חיובית , אם כי גם זה קרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הזרעה-דחוףאתי27/08/2010
שלום
אני מקבלת הורמונים לקראת הזרעה שנקבעה ליום ראשון אחה"צ, מחר (יום שבת) בבוקר, אני אמורה לקבל אוביטרל, אך אני לא יודעת אם עליי לקחת גם הערב גונאל אף,
אנא עזרתכם הדחופה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי ברמת אסטראדיול ומספר זקיקים
פרופ' אלכס סימון27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגונאל
ד''ר דוד ישי27/08/2010קחי את הגונל אלא אם קבלת הנחיה מפורשת לא לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפריהלילי27/08/2010
18.8.10 היתה החזרה של עובר אחד שנאמר שהוא תקין הוא הופשר
היום היצעתי בדיקת הריון ביתית מהסקרנות והתשובה הייתה שלילית
יש טעם לחכות עד 30.8 ולבצע בדיקת דם ..והאם היא יכולה להיות חיובת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנם כן, צריך לחכות ולבדוק שוב
פרופ' אלכס סימון27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםחגית27/08/2010
שלום,
הרופא אמר שאני צריכה לעשות צילום רחם.
אני מאוד מוטרדת מכך שצריך לחתום על טופס הסכמה ושהבדיקה כרוכה בסיבוכים וכאבים.
הבנתי שבעזרת בדיקה ידנית אפשרי לבדוק אם יש חסימות בחלל הרחם והחצוצרות .
חברה שלי עברה בדיקה כזאת אצל הגניקולוג והיא קיבלה תשובה די מדוייקת לגבי אורך המעברים ותקינותם.
האם כדאי לוותר בשלב הראשוני על הצילום ולפני לעבור בדיקה ידנית?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטעו אותך
פרופ' אלכס סימון27/08/2010אין אפשרות בבדיקה ידנית לקבוע מה קורה בתוך הרחם או בחצוצרות. היה עולה על דעתך שניתן לשכור דירה רק מפני שחזית הבית ניראית תקינה ויפה? לא היית מבקשת להכנס לדירה ולראות מה ממש קורה בפנים? והאם הדלת למרפסת אומנם פתוחה או שמא חסומה על ידי קיר שמישהוא בנה.
בקיצור בצעי את צילום הרחם לפי המלצת הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופת פלאא.ס27/08/2010
אם רק היה אפשר למצוא תרופת פלא שתגרום לשבועים של ההמתנה עד בדיקת הדםלעבור כאילו לא היו זה היה ממש מעולה.
סתם מיאוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש מייאש
יסמין27/08/2010ממש מייאש ומשגעעעעעעעעע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתקרן27/08/2010
אחרי הזרעה רביעית כושלת הוחלט על לעבור לזריקות גונל 150 פעם ביום. היה לי שבוע של הכתמות בלבד ללא דימום , הדימום התחיל אתמול בלילה. אני לא יודעת איך להתחיל לספור את הימים ואני חוששת שההזרעה תצא בימי החג שהמכון סגור.
אם אתחיל את הספירה מאתמול(בשעות הלילה החל הדימום) אז יום 14 יצא בערב החגץ אם אתחיל מהיום אז אכנס לחג. אם זה מה שיקרה האם יש דרך לעקוף את החג- לעכב את הביוץ ביומיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנם ניתן אך די לחוץ
פרופ' אלכס סימון27/08/2010צריכה מהיום להתחיל אסטרופם שלשה כדורים ביום וזאת למשך 3 ימים בלבד(שישי,שבת, ראשון). להתחיל את הזריקות רק ביום השביעי למחזור לפי הוראות הרופא (יום חמישי הבא לפי החשבון שלי)זה אמור לדחות את כל התהליך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלפלונית26/08/2010
רציתי לדעת מה תפקיד האוביטרל, למיטב הבנתי הוא גורם לביוץ וגם משמש כתמיכה. במידה ואני מבייצת למה יש צורך באוביטרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ` דוד בידר26/08/2010תפקידו בסופו של דבר לגרום ליציאת הביצית מהזקיק.
כשההורמון עצמו עולה אזי 36 שעות לאחר מכן הביצית תחרוג מהזקיק.
כשאנחנו נותנים אוביטרל במחזור טבעי או למטרה אחרת זה כדי לדעת מתי הביוץ ואז לבצע למשל הזרעה או שאיבת ביציות.
אם את מביצת לבד אין חובה במתן אוביטרל.
מתן לתמיכה ניתן בעיקר בהפריה חוץ גופית בטיפולי דיכוי ההורמונים שלך בפרוטוקול ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF ודיקור סיניחסוי26/08/2010
אני מטופלת IVF ורציתי לדעת האם דיקור סיני יכול להועיל להצלחת הטיפול והאם זה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור
פרופ` דוד בידר26/08/2010לדעתי לא ועובדה שהרוב לא משתמש אבל יש יותר הרגשה של ירידת לחץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהivf
chiway27/08/2010שלום רב
אני מטפל מומחה ברפואה סינית
תחום עיקרי אורטופדיה ופריון
ישנה בהחלט הצלחה בדיקור עם ivf
מטרת הדיקור היא חיזוק הדם אצל האשה ועלידי כך לגרום לביצית לקלוט את הזרע טוב יותר
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור
פרופ` דוד בידר27/08/2010"בהחלט" זוהי מילה בעיתית. אני לא מכיר אנשי I.V.F שמיעצים על דיקור אולי פה ושם אך הרוב לא.
לא שאני מתנגד. דוקא ששואלים אותי אני ממליץ בעיקר עקב האפקט ההרגעתי ולא עניין זרימת דם זה כלל לא מוכך אך הטענה יפה.
גם הספרות היא בעיתית.אני גם מבין שאתה כמטפל ברפואה הסינית תומך בענין.
בכל אופן בעבודות שבצענו בתל השומר לעניין הדיקור בקבוצות ביקורת לא היתה השפעה לדיקור.
מה עוד שערכנו גם ניסיון בתרומת ביציות, שזה מודל טוב,לא היו הבדלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהivf
chiway30/08/2010שלום לפרופ ' דוד בידר
אם אתה מתכוון " לחלוטין " אז לא לזה התכוונתי , אך יש בהחלט אחוזי הצלחה גבוהים בקליניקה הפרטית שלי .
הטיפול בדיקור לא בהכרח מצליח בפעם הראשונה , אך משפר את שאיבתם של מספר הביציות
ומונע סבל נוסף מהאשה לעבור שוב שאיבה.
כידוע לך לרפואה הסינית ישנם הרבה תאוריות ואסכולות עשייה - רפואה סינית מסורתית , רפואה סינית עתיקה , חמשת אלמנטים , ששת השכבות , שיטת האיזון .
בדיקת המטופל ואיבחונו והתאמת השיטה כטיפול מאוד חשובה למחקר.
אינני יודע אם במחקר שעשיתם בדקתם את כל התיאוריות הסיניות , אך אשמח לשלב ידיים
ולהעצים כל מחקר לטובת בריאות גוף האדם .
ינון שושני
Lic.Ac* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקור
פרופ` דוד בידר30/08/2010כששואלים אותי האם כדאי לבצע דיקור אני בדרך כלל ממליץ.
לגבי הסיכויים אין לנו ממש הוכחות לשיפור בתוצאות,יתכן ויש ,אך במודל של ביציות מתורמות צעירות לנתרמות לא היה שיפור בתוצאות לכן יש צורך בעוד עבודות בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקר
פרופ` דוד בידר02/09/2010יש גם לי מחקרים שמוכיחים שאין הבדל אך זו לא הנקודה.
כפי שאמרתי אם שואלים אותי אני כתבתי שאני ממליץ אך העניין לא תפש בטיפולי פיריון.
רוב הרופאים בארץ וגם במקומות אחרים לא מפנים לדיקור על מנת לעלות את סיכוי האשה.
יש מחקרים על עוד"תוספות" להפריה כמו לעשות חור במעטפת העובר ועוד שבעבודות שונות הראו על שיפור התוצאות אך בפרקטיקה היום יומית זה נפל.
הסיבה בדרך כלל זה ניסיונו של הרופא המטפל שאם הזמן והניסיון יודע היטב מה הפרוטוקול שלו שיתן תוצאות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם מהיום השני למחזורפרופ` דוד בידר26/08/2010
האם נטילת אסטרופם מהיום השני למחזור (3 כדורים של 2 מ"ג במשך 8 ימים ואח"כ 4 כדורים ליום)
אמורה למנוע הופעת זקיק וביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר26/08/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
שלומית27/08/2010אז איך ייתכן שבייצתי כאשר לקחתי כדורי אסטרופם במשך 22 יום ? האם ייתכן שהאסטרופם לא פעל כמצופה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטרופם
פרופ` דוד בידר27/08/2010לפעמים בלקיחת הכדורים כתגובה לאסטרוגן יש עלית פרוגסטרון עקב עלית הורמון ה LH כתגובה.
זה גורם לעלית פרוגסטרון וזה מצב דמוי ביוץ אך למעשה זה סיבוך של הטיפול ולכן אנו בודקים בדיקות דם לפני מתן פרוגסטרון .כאשר זה קורה יש לבטל ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה המשמעות של הכשלון
שלומית27/08/2010האם אני לא יכולה להיות מטופלת באסטרופם לצורך החזרת עוברים ?
מה התהליך הנכון עבורי לצורך החזרה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקפצה
שלומית27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלון
פרופ` דוד בידר28/08/2010אפשר להחזיר במחזור טבעי או לנסות שוב .זה לא תמיד קורה. אם זה חוזר על עצמו אפשר לתת תרופות שמדכאות LH ואז זה לא יקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)