מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרוטוקול ארוךרחל30/08/2010
שלום,
אני לקראת Ivf, פרוטוקול ארוך. האם זה בסדר שאתחיל את הדיכוי (דיפרלין) ביום ה- 23 ולא ביום ה- 21? ביום ה- 21 אהיה עדיין בחו"ל ומעדיפה לא להתחיל שם עם הזריקות אבל רק אם באמת אין לזה שום השפעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוך
פרופ` דוד בידר30/08/2010אין שום בעיה,תתחילי ביום 23.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לבקשתי לפענוח תוצאות הורמוניםענת30/08/2010
ברצוני לציין כי בדיקת האולטרא סאונד שעשיתי מספר ימים אחרי בדיקת הדם היתה תקינה.(גם בדיקה זו היתה ביוזמתי ,שגרתית פעם בשנה )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר30/08/2010לעשות מעקב E2 ופרוגסטרון ואז נומר לך מה קורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות הורמוניםענת30/08/2010
בת 44 , מחזור סדיר של 28 יום. החודש לראשונה שיבוש במחזור ,קיבלתי לאחר 14 יום מהיום הראשון של המחזור ,מחזור נוסף בן שבוע.בבדיקה שנערכה ביום השלישי של המחזור הראשון התקבלו הערכים הבאים:
TSH-1.72
LH-5.9
FSH-2.6
E-2-2055
מברור באינטרנט הבנתי שE-2 גבוה .אציין שאני לא מטופלת בשום טיפול פוריות או הורמוניים או כל טיפול תרופתי אחר. עד כה לא היו לי שום שיבושים במחזור ובדיקת הדם שנערכה ביום השלישי של המחזור הראשון נעשתה ביוזמתי במסגרת בדיקות דם שגרתיות שאני עושה מדי שנה בכל קייץ.שאלותי הן:1)על מה מעידות בדיקות אלו?2) מדוע E-2 גבוה, ממה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר30/08/2010צריך לחזור על בדיקת הE2 יחד עם רמת פרוגסטרון בדם ואז נוכל לומר מה קורה.
באופן כללי אין מצב שביום השלישי של הוסת רמת הE2 תהיה בערכים שהם למעשה לפני ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פארילקשואלת29/08/2010
שלום
מנסה להכנס להריון ללא הצלחה.
פרולקטין גבוהה980 כשנורמה 619
אמ אר איי שבוצע-מיקרואדנומה 3 מ"מ
1 תוך כמה זמן מרגע לקיחת פארילק,פרולקטין מור להסתדר?
2 האם ההורמונים שנוטלת כרגע (מנופור )יעלו את פרולקטין יותר?
אנא התייחסות ל 2 שאלות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פארילאק
פרופ` דוד בידר30/08/2010התרופה מורידה הפרשת פרולקטין תוך זמן קצר,מספר ימים.
המנופור לא יעלה פרולקטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה או US תלת מימדיטל29/08/2010
שלום
עברתי צילום רחם לפני חודשיים שהיה תקין, באולטראסאונד(מעקב זקיקים) לפני הטיפול האחרון נצפה פוליפ. האם חייבים לעשות היסטרוסקופיה? האם ניתן להדגים פוליפ גם באולטראסאונד תלת מימדי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק היסטרוסקופיה תקבע
פרופ' אלכס סימון29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסויה29/08/2010
בת 24 בריאה מחזור סדיר עברתי הפרייה חוץ גופית בפעם הראשונה עקב בעיית זרע אצל בעלי
החזירו לי לאחר 3 ימים שני עוברים בדרגת ab(הבנתי שזה באיכות טובה מאוד)
במעבדה נשארו עוד שניים מה עושים איתם האם מקפיאים אותם??
השאלה השנייה שלי,מה הסיכויים לאור הנתונים שכתבתי ששני העוברים יקלטו ומה הסיכויים שאחד יקלט??
הרופא שלי נתן לי הרגשה כאילו אני בהריון כבר אני ממש בלחץ תענו לי בהקדם תודה וערב טוב שיהיה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ' אלכס סימון29/08/2010סיכויי ההריון - 40%. אם יתקבל הריון הסיכוי לתאומים 25%
מה עשו עם שאר העוברים תשאלי את היחידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הבא?טל29/08/2010
שלום,
אחרי הזרעה שלישית שנכשלה (בת 42)
עקב החגים לא מתחילים במרפאה בקופ"ח טיפולים חדשים, לפי הספירה שלי המחזור הבא יגיע בתחילת סוכות ואני מפחדת שאפספס נוסף על החודש הזה חודש נוסף.
האם ניתן לקחת משהו לעיכוב המחזור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוב שלי
פרופ' אלכס סימון29/08/2010אם וסת מגיע בתחילת סוכות ההזרעה תהיה אחרי החג.
לכן פני לקופה ובקשי תוכנית טיפול לחודש הבא לכשהמחזור יגיע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרוסיןיאנה29/08/2010
שלום,
אני 5 ימים אחרי החזרה. האם מותר לי לקחת משכח כאבים נרוסין? (כאבי שיניים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יותר נכון לקחתי נרוסין אחד
יאנה29/08/2010ורק אחרי זה קראתי שלא מומלץ לקחת כדורים כמו נרוסין, האם פגעתי בסיכויי ההשתרשות עם כדור אחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מומלץ
פרופ' אלכס סימון29/08/2010אקמול . אם ממש כואב אז אופטלגין. ולפנות לרופא שיניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז יכול להיות שפגעתי בסיכויים ?
יאנה29/08/2010אני כרגע בהמתנה של השבועיים לבדיקת הריון ולקחתי נרוסין אחד כי לא ידעתי שאסור יש מצב שפגעתי בסיכויים שלי להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת המגן וכניסה להיריוןאור29/08/2010
שלום רב,
אנו מנסים להכנס להיריון (ראשון) במשך חצי שנה, (בת 32) רק לפני שבועיים ביצעתי בדיקת דם אשר הראו על TSH-10.09 ו-TA-12.7. האם עם ערך גבוה כזה של TSH יש בעיה להיכנס להיריון? אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא - לא מפריע להרות
פרופ' אלכס סימון29/08/2010אולם עלול לגרום להפלה. מצריך טיפול באלטרוקסין. פני לאנדוקרינולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירשיר29/08/2010
שלום,
במידה ואני צריכה לבצע הזרעה ביום שלישי הקרוב, באיזו שעה היום עליי להזריק אוביטרל ?
תודה לכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשעות הערב - 5-8
פרופ' אלכס סימון29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלת-צריכה עזרה דחוף...מור29/08/2010
שלום רב,
אני בת 27 בעלי בן 30. התחלנו טיפול הזרעות עם הורמונים החודש. יש לנו בעיית זרע..מורפולגיה 4% ריכוז 15 ספירה 52..לאחר השבחה 50% בתנועה, ריכוז 15 , ודרגה +3
התחלתי טיפול ביום חמישי לפני שבוע וחצי והרופא נתן לי גונאל 150..לאחר 3 ימי זריקות הגעתי למצב שיש לי כ 6 זקיקים
כאשר יש שניים מובילים 15+16 מ"מ כל השאר היו כ 11,10,10,10,9 ..רירית רחם 8 מ"מ.
לאחר שככל הנראה חטפתי וירוס או שפשוט המינון הגבוה גרם לי לתופעות לוואי הרופא אמר לי להזריק ביום הרביעי גונאל 37.5 וביום שני (יום החמישי) להזריק אוביטרל כאשר ביום רביעי התבצעה ההזרעה.
כיום אין לי ממש תופעות לוואי שמציקות אך מה שכן התחלתי לחוש בסופ"ש כאבי בטן במיוחד בצד ימין ולכן החלטתי ללכת לאולטרסאונד היום.
התוצאות היום היו שיש לי ציסטה של 36 מ"מ בשחלה הימנית..וראיתי שיש זקיקים בגודל 22,21 ועוד כל מיני גדלים פחות מאלו ..
רירית הרחם 9 מ"מ ונוזל בכמות מעטה מאוד..
הרופא לא ממש התייחס לכך ואמר שיש לי גירוי קל..לשתות הרבה מים.
האם הגיוני שיש לי זקיקים לאחר ביוץ?? הרופא כתב שמדובר ב cis בשתי השחלות..מה זה אומר ? ציסטות? אם כן, מתי הן יעלמו ?
האם הן עלולות לגדול עד הווסת (בתקווה שלא תגיע)? במידה ואכן נקלטתי להריון מה קרוה איתן?
בנוסף, הרופא ציין משהו לגבי גופיף צהוב..אבל אמור להיות רק אחד כזה , לא?
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנם גירוי קל
פרופ' אלכס סימון29/08/2010הממצאים הם ציטות בדגלים שונים לאחר הביוץ. ההריון אם יתרחש עלול בשלב ראשון להגדיל את הציסטות ובכלל זה את השחלות. הציסטות לא מפריעות להריון אלא תומכות בו בהיותן מפרישות את הורמון הפרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה- עוד שאלה
מור29/08/2010יכול להיות שהגירוי נגרם כתוצאה ממינון גבוה של גונאל כי כפי שאתה יכול לראות הזקיקים שלי ממש גדלו לאחר 3 ימי זריקות .
בנוסף, האם הגירוי הקל יכול להחמיר? למה עלי לשים לב ?
ורק כדי להבהיר - הזקיקים הם בעצם ציסטות ? לא יכול להיות שאחד מהם הוא בעצם הזקיק שהופרה במידה ויש הריון?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודאי כתוצאה מגונאל
פרופ' אלכס סימון29/08/2010לאחר ביוץ הזקיק הופך לגופיף צהב. הגופיף הצהוב לעיתים מתפתח לכדי ציסטה. אין שם זקיקים לביוץ בחודש הזה.
זקיק אינו מופרה. הביצית שהיתה בתוכו ויצאה ממנו בביוץ יכולה לעבור הפריה בתוך החצוצרה.
הגירוי הקל יכול להחמיר. ימים יגידו. שתיה מרובה והמתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבועות ההריוןעדי29/08/2010
בתאריך 24/2 היתה לי החזרת 2 עוברים ושניהם ניקלטו
הייתי בהריון עם תאומים הרופאים כאן בפורום וגם הרופאים במרפאת הפריון אמרו לי שמחשבים את שבועות ההריון כמו הריון רגיל כלומר מיום ההחזרה סופרים שבועיים אחורה כאילו שהיה מחזור וביוץ זאת אומרת שתאריך וסת אחרון שלי היה 2/7/10 ילדתי בניתוח קייסרי עקב ירידת מיים בשבוע 26+5 תאומים בן ובת הבן במשקל 600 גרם והבת במשקל 750 גרם.
מהרגע שרופאי הילדים ראו אותם הם היתעקשו שהחישוב של השבוע לא נכון הם התאימו לגיל של ההחזרה כלומר 24+5 ולא לתאריך הוסת האחרונה כמו שהרופאים חישבו לי.
התינוקת ניפטרה התינוק ממשיך להילחם זה היה לפני שבועיים!
באיזה שבוע הם נולדו????????????? אים ההחזרה היתה ב 24/2 .
איך באמת מחשבים אים בהפריה ידוע בדיוק היום שבו ניכנסתי להריון?
אשמח לתשובה הויכוח עם רופא הילדים עדיין ממשיך הוא מיתעקש שהחישוב שלי שגוי.
תענו לי בבקשה שאני אדע במידה ואעבור הפריה נוספת.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת אחרון מחושב להיות
פרופ' אלכס סימון29/08/2010שבועיים לפני ההחזרה. דהיינו 10/2/10
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
עדי30/08/2010את זה אני הבנתי אבל בפועל התינוקות קטנים יותר השבועות שלהם מתאימים לשבועיים פחות זאת אמרת שלא מחשבים את השבועיים לפני אלה מההחזרה בלבד!!!!!!!!!!! מניסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להזריק דקאמ.29/08/2010
אני מטופלת IVF. ביום שישי קיבלתי הוראה להתחיל דקא 0.1 עד ליום ה - 3 למחזור ומאז הורמונים.
אתמול, הפעם השניה שהייתי צריכה להזריק דקא - שכחתי את הזריקה.
היום בלילה אני אמורה להזריק שוב.
האם יש בעייתיות עם זה ששכחתי ? האם להפסיק את ההזרקה ? האם פגעתי בסיכוי הטיפול החודש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשיכי טיפול כרגיל
פרופ' אלכס סימון29/08/2010בשלב זה לא ניגרם נזק. אולם אם במהלך הטיפול יופיעו עוד כמה "שכחתי" את אומנם תזיקי לטיפול ולסיכויי ההצלחה שלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, לא אשכח שוב !
מ.29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית דקהממתינה29/08/2010
שלום רב, בת 38, בחודש הקודם וסת ביום ה 27 למחזור, לוקחת איקקלומין עקב היעדר ביוץ.
אולטרא סאונד ביום 10: זקיקים של 15, 13, רירית 3.2 מ"מ.
3 פרוגינובה ליום מיום 10.
אולטרא סאונד ביום 13: זקיקים של 20, 18, רירית של 5.2 מ"מ, מעט נוזל בדוגלאס.
1. האם היה ביוץ?
2. האם הריון אפשרי בכזו רירית דקה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית דקה
פרופ' אלכס סימון29/08/2010לא היה עדיין ביוץ
אפשר להרות גם עם רירית כזו אם כי ניאה לי שאיקקלוין לא מתאים יותר לטיפול כי הוא הסיבה לרירית דקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עוברים בהחזרה???אני29/08/2010
היי, אני אחרי רסקיו IVF בשל טיפול בפיוריגון בהזרעה שאמורה להיות הרביעית וריבוי זקיקים.
בסוף נשאבו 14 ביציות והיום אמרו לי שהיו 3 הפריות בלבד כאשר החלוקה הייתה כזו:
4 בIVF רגיל - הפריה אחת של עובר שלא התחיל להתחל אחרי 48 שעות ולכן הם חושבים שהוא לא תקין גנטית
3 בICSI- 2 עוברים שהתפתחו ל-4 תאים באיכות B.
לבסוף הוחלט להחזיר לי את שניהם כי הם לא באיכות הכי טובה.
קודם כל רציתי לדעת האם זה מסביר למה עד היום לא נקלטתי להריון?
מנסים כבר שנתיים ללא שום הריון ברקע- אני בת 25 בעלי בן 33 הכול אצלי תקין.
זרע- 65 מיליון לסמ"ק
50% תנועה
4% מורפולגיה.
כי הרי ההפריות היו רק בICSI....
בנוסף, מה זה אומר עובר באיכות B? האם באמת הסיכויים שלי קלושים בגלל סוג עובר שכזה?
או שיש סיכויים טובים שהוא יקלט?
אציין רק שההחזרה הייתה היום 48 שעות אחרי השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אחד לא מסביר
פרופ' אלכס סימון29/08/2010היות ו-IVF לא התפתחו עוברים יתכן וקיים גורם של הזרע. אך כאמור טיפול אחד אין די בו לקבוע החלטה סופית
עובר באיכות B הוא עובר שבציון מ 1 עד 100 קיבל 80. בעיני דוקא עוברים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובה מעולה ומעודדת
אני29/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)