מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר מחזוראיילה01/09/2010
שלום, אני בת 32. בתי בת שנתיים והנקתי עד גיל שנה ושמונה חודשים. עדיין לא קיבלתי מאז ההריון מחזור. אנחנו רוצים להכנס להריון. כבר3 חודשים אצל מרפא סיני. ואחרי 3 מחזורים של איקקלומין שנכשלו. מאז חודש וחצי עכשיו שהפסקתי עם הטיפולים ההורמונלים ועדיין אין מחזור.
בעבר מחזור לא סדיר (ממזמן בתיכון, אח"כ הייתי רק על גלולות). תת משקל קל מאד (167 ס"מ 51 ק"ג). עוסקת בספורט-שחייה 3 פעמים בשבוע 45 דקות חתירה. אוכלת מאוזן ובריא (בעיקר בהמלצת המרפא הסיני, למרות שצמחונית)
איך כדאי להמשיך הלאה? להמתין עוד? כמה זמן? מתי לחזור לטיפולים, אם המחזור לא מגיע?
תודה
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איילה
פרופ' אלכס סימון01/09/2010פני למרפאת פוריות על מנת לברר את הסיבה לחסר המחזור והצורך בטיפול תרופתי. אם איקקלומין לא סייע בביוץ אזי יש תרופות אחרות שיעזרו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי יחול ביוץ?שואלת31/08/2010
שלום
היום יום 13 מתחילת המחזור
אסטרדיול 1067
פרוגסטרון 1.1
רירית 7 מ"מ.
3 זקיקים מימין 10,8,10
2 זקיקים משמאל 8,10
שאלות
1 האם הזקיקים יגדלו?
2 מתי לערך יחול ביוץ?עוד כמה ימים?
3 באיזה ערכים של אסטרדיול ופרוגסטרון יתחיל ביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי הביוץ?
פרופ' אלכס סימון01/09/2010קיימת אי התאמה בין בדיקות הדם לרמת ההורמונים. יתכן ומחמיצים זקיק מפותח שקיים. מציע לחזור על על קול כבר ביום רביעי. הבגיוץ די קרוב אולם קשה לדעת בדיוק לאור הטעות בעל קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונל Fלילי31/08/2010
במסגרת טיפולי IVF' הוזרק לי דקפטטיל 3.75 כשלאחר שבועיים החלתי להזריק גונל F (עד היום 6 ימים של הזרקה - 150 יח' ליום).
בטעות מתוך 6 ימים הללו הזרקתי יומיים גונל F ממזרק שנפתח לפני כ- 4 חודשים.
היום הרגשתי בטעות וחזרתי להשתמש בקופסה החדשה.
האם יכול להגרם לי או להריון עתידי נזק מהשימוש המוטעה יומיים בגונל F שנפתח לפני 4 חודשים?
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נגרם כל נזק
פרופ' אלכס סימון01/09/2010לכל היותר התרופה לא תהיה יעילה והטיפול יתמשך ליותר זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה !!!
לילי01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ טבעי לפני החזרת עובריםאני31/08/2010
שלום וערב טוב
אני אמורה לעבור החזרת עוברים (מוקפאים מחודש שעבר)
אני אעבור את ההחזרה "בביוץ טבעי" ללא הורמונים ואוביטרל.
שאלתי היא -
אילו ערכים צריכים להיות בביוץ רגיל (גודל זקיקים, רמת הורמונים, עובי רירית) ??
כרגע אני ביום ה- 9-10 למחזור עם הנתונים הבאים:
רירית סדירה - 9.3מ"מ , 2 זקיקים בגודל - 23 מ"מ, 10 מ"מ, הורמונים- Estradiol (E2)1893,
Progesterone 3.2
תודה רבה וערב נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים טבעי
פרופ' אלכס סימון01/09/2010אין ערכים שאליהם צריך להגיע. צריך רק שיתרחש ביוץ ורירית של 8 ממ לפחות. כל זה עומד להתרחש אצלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' אלכס, רק כדי שאבין
אני01/09/2010איך אני יודעת מתי הביוץ, על פי מה?
עובי הרירית מתאים, הוא יותר 8 מ"מ
יש זקיק גדול 23 מ"מ
מה מצביע על הביוץ ?
תודה רבה
ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליית פרוגסטרון והעלמות הזקיק
פרופ' אלכס סימון01/09/2010מעידים על ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' אלכס !!!
אני01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקהיעל31/08/2010
שלום
בחודש האחרון אני סובלת מדלקת בדרכי השתן. טופלתי בצפורל אח"כ בזינט וכעת ב-Macrodantin אני בשבוע השישי להריון. האם אניטביוטיקה זו מתאימה לתחילת הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולן מתאימות
פרופ' אלכס סימון01/09/2010מציע לך גם לקנות כדורי חמוציות בבית מרקחת ולבלוע 2 מהן ביום. זה מחמיץ את השתן ומקשה על חיידקים להתפתח בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברייונית31/08/2010
שלום רב,
קיבלתי תוצאות של בדיקת חלבון עוברי והן
MOM 0.52
1.33HCG
UE3 0.70
תוצאות משוכלל 1.196
לפי גיל 1.563 יש לציין כי אני בת 32+
האם חובה בתוצאה זו לבצע בדיקת מי שפיר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
פרופ' אלכס סימון01/09/2010תשובה מהימנה תקבלי בפורום הריון ולידה.
הבדיקה אינה תומכת בבצוע מישפיר. אמינותה יחד עם שקיפות עורפית היא 95%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי מאיה
מלני11/10/2010תצרי איתי קשר
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGD לד"ר דוד ישי או לפרו אלכס סימוןמלני31/08/2010
שלום
2 הריונות ספונטניים ללא מאמץ בנסיון ראשון עם עוברים חולים ב FRAX אני נשאית עם 80 חזרות
לכן עברתי ל PGD באיכיליוב (כי אין בצפון)
עברתי 7 מחזורי טיפול(שאיבות )
1. 16 ביציות 2 עוברים הוחזרו
2. 8 ביציות עובר אחד הוחזר
3. 8 ביציות ללא החזרה
4. 8 ביציות ללא החזרה
5. 8 ביציות 3 הוחזרו
6. 10 ביציות 3 הוחזרו
היסטרוסקופיה תקינה קרישיות תקיה קריוטיפ תקינה
7. 17 ביציות 3 הוחזרו
עד עכשיו לא נקלטתי
אין לי כבר כח מצד אחד אני לא יכולה לעבור שוב את השיברון לב של הריון לא תקין ומצד שני אני חושבת כבר שאין סיכוי שה PGD יצליח אם הוא לא הצליח עד כה
מה לדעתכם כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסי לבצע במקום אחר
פרופ' אלכס סימון01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מלני
מאיה05/10/2010אמנם ההודעה שלך היא מלפני חודש אבל אם תראי את התגובה שלי אני אשמח אם תוכלי ליצור איתי קשר במייל, ממש עכשיו התחלתי PGD באיכילוב וכל מה שכתבת קצת הלחיץ אותי...
גם אצלי היה הריון טבעי מהיר מאוד, במקרה שלי הופסק בגלל הבעיה הגנטית. מיד נטיתי לחשוב שמכיוון שאין בעיה של פוריות גם התהליך המלאכותי יהיה מהיר אבל קראתי את מה שכתבת ועכשיו אני בחששות.
אשמח אם תוכלי ליצור איתי קשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpgd
רותי05/10/2010היי\
פי גי די אמורה להוריד את סיכויי ההריון ב 33% אם עושים אותה טוב
במקום 40 % הצלחה יהיו 25 % סיכויים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
מלני01/09/2010האם יש דרך לבדוק מדוע העוברים לא נקלטים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםאור31/08/2010
בת 34, (לציין שנוטלת ציפרלקס לחרדות) מנסה להרות מעל חצי שנה, ללא עזרת כדורים/זריקות,במעקב זקיקים אחרון : יום 13 זקיק 18 משמאל רירית 6, יום 15 זקיק 19 שמאל ורירית 7 (באותו יום בדיקת דם :E2 246, LH 15.2 פרוגסטרון 2.3)
יום 16 זקיק 15 משמאל. ביום ה-22 עשיתי בדיקת דם כדי לוודא אם בכלל היה ביוץ והתוצאה היתה: E2 373 , LH 17.1 ופרוגסטרון 2.0
מה קרה להבנתך?
האם חודש הבא כדאי רק אוביטרל לנסות לבד כשזקיק בגודל 19 מ"מ (כמו שחשבנו לעשות החודש ולא יצא) או גם מתן איקקלומין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניראה שהיה ביוץ
פרופ' אלכס סימון01/09/2010הזקיק אינו זקיק לביוץ. ה LH הגבוה מעיד אולי על תסמונת PCO ועל כן הייתי זונח את הנסיון להרות בביוץ טבעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות ו UVFק.ג.31/08/2010
שלום,
בעלי יש CAVD ואנו חייבים לעבור IVF ICSI
לי יש שחלה אחד פוליציסטית האם יש סיכון לגירוי יתר ועוד?
לפני שנתיים התלוננתי שיש לי כאבים בצד ימין בקיום יחסי מין לרופא שלי - המליצה לשנות תנוחה.
לא כל כך עזר, יש לי רופא אחר - בדק ו אמר שהכל בסדר וכן יש pcos בצד ימין.
לפני IVF עשיתי עוד בדיקה US ואמרו שהכל תקין ואכן יש pcos.
הכאב עדיין קיים ועכשיו חייבים להתחיל עם טיפולים הורמונים וכו' - האם זה יזיק לי עוד, מה לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PCO
פרופ' אלכס סימון01/09/2010ישנם פרוטוקולי טיפול שיפחיתו וימנעו גירוי יתר למטופלות עם PCO. לא ניתן להעלים לחלוטין את החסר נוחות שתתפתח. אולם ניתן להתגבר עליה בכדורים משככי כאבים אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד שאלה לגבי PAP
ק.ג.01/09/2010פרופ' סימון,
ההמון תודה על תשובה,
התקשרו אלי ממכבי ואמרו שבדיקת ביופסיה חזרה לא תקינה ו זימנו אותי לקוניזציה.
אני בת 29, גילו לי PAP לפני חצי שנה וזה מדרדר יותר מדי מהר.
השאלה היא - האם אני אוכל לעשות IVF בקרוב או כדי להמתין עד שהכל הסתדר עם PAP ומה סיבוחים. האם טיפול הורמונלי יזיק עוד יותר, ומה אני צריכה לעשות עם זה כאשר אתחיל IVF
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריך להמתין עד לסיום בירור
פרופ' אלכס סימון01/09/2010חובה לסיים את הטיפול והבעיה בצואר הרחם ורק אז להמשיך לטיפולי IVF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה ותאריך בדיקת הריון???אני31/08/2010
ביום שישי האחרון עברתי שאיבה וביום ראשון החזרה של 2 עוברים דרגה B אחרי יומיים.
מיום שבת אני עם קרינון אחד ליום- זהו IVF ראשון.
יש לי 2 אפשרויות בדיקה:
1- בערב ראש השנה זה יוצא 10 ימים אחרי החזרה (לא כולל יום ההחזרה)
2- אחרי ראש השנה- זה יוצא 14 יום אחרי ההחזרה.
האם אפשר לקבל תשובה ודאית כבר בערב ראש השנה?
שאלה נוספת, זהו IVF ראשון ובמחלקה שלי אמרו שאין צורך לבצע בדיקת פרוגסטרון (האחות) כדי לבדוק שהתמיכה מספיקה, ואילו אני מודאגת, שכן איך הם יודעים בטיפול הראשון שהתמיכה הזו תהיה מספיקה?
האם הייתם ממליצים לבצע בכל זאת בדיקה לפרוגסטרון? או לחכות לבטא?
וכמובן מתי הכי טוב לבדוק בטא כפי ששאלתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעי רק אחרי ראש השנה
פרופ' אלכס סימון01/09/2010אומנם אין צורך. מנסיון במחלקתי הבדיקה כעבור שבוע אין לה ערך ולא שינינו טיפול בגללה אלא לעיתים נדירות ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכות לבדיקת ביוץציפי31/08/2010
שלום,
רציתי לדעת כמה אמינות הערכות לבדיקת הביוץ, וכמה אפשר להסתמך עליהן בתזמון קיום היחסים.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמינות
פרופ` דוד בידר31/08/2010אמינות מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאחגית31/08/2010
שלום, בת 30עברתי הפרייה חוץ גופית (מס 7) והוחזרו 3 עוברים
בטא ביום ה14- 1750
ביום ה18- 9450
האם התוצאה תקינה?
האם אפשר לדעת מה נקלט לפי הערכים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ` דוד בידר31/08/2010תקינה.
קשה לדעת היות ולא עשית הבדיקה מוקדם יותר אך יתכן תאומים עקב העליה הטובה מאוד של ההורמון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פולציסטיותלילי31/08/2010
הנני 34 מה שנאמר לי שהשחלות שלי קטנות ולא מייצרות ביציות
ולכן אזדקק לתרומת ביצית .
כדי לקבל וסת עלי להיות עם גלולות .
שאלתי האם אני יכולה להפסיק את הגלולות או הורמונים
ופשוט לא לקבל וסת.?
והאם זה יכול לגרום נזק גופני במידה ואפסיק את הגלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלות
פרופ` דוד בידר31/08/2010את יכולה.אין שום נזק בהפסקה.
עקב חוסר פעילות שחלתית את יכולה לסבול מתופעות גיל המעבר ואז כדאי לחזור לגלולות אך אין חובה ואין שום נזקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיותיסמין31/08/2010
רציתי לדעת האם אין ביוץ כאשר יש שחלות פוליציסטיות ???
או שיכול להיות שכן יהיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
יסמין31/08/2010רציתי לדעת אם זה נכון שואמרים שיש סיכוי להפלות חוזרות למי שיש לה שחלות פוליציסטיות ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות
פרופ` דוד בידר01/09/2010אין הפלות חוזרות.
יש מספר פירסומים שיתכן שיש יותר הפלות טבעיות לעומת האוכלוסיה הרגילה.
% ההפלות באוכלוסיה עומד על 10$.
אין קשר בין שחלות פוליציסטיות להפלות שהן חוזרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
יסמין01/09/2010אוקיי ,
והאם יש כאלה שמבייצות לבד ללא הורמונים למרות שיש להן שחלות פוליציסטיות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהchu.
פרופ` דוד בידר01/09/2010fi/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר01/09/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אחרי 4 ימים העובר יכול להיעצר?אני31/08/2010
שלום לכולם,
מזכירה שאני אחרי טיפול IVF ראשון (רסקיו) ומתוך 7 ביציות היו 3 הפריות 2 באיקסי ו-1 IVF רגיל.
ביום ההחזרה ציינו בפניי שההפריה הרגילה עוד לא התחילה להתחלק (יומיים אחרי השאיבה) ולכן לדעתם העובר לא תקין גנטית ובטח לא ימשיך להתפתח ולכן החזירו את השנייים האחרים באיכות B.
בכל מקרה אמרו לי להתקשר לבדוק מה היה.
התקשרתי היום, ולהפתעתי העובר התחיל את החלוקה ולפי המעבדה הוא התחלק יפה מאוד אבל עדיין לא מספיק להקפאה- מגדלים אותו לבלסטוציסט והיום זה היום ה-4 אחרי השאיבה.
האם עובר שהגיע ליום הרביעי והמשיך להתחלק סיכוייו להגיע לגודל המתאים בלסטוציסט להקפאה גבוהים? או שמה הוא יכול להיעצר היום או מחר ולא להגיע לשם???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובר
פרופ` דוד בידר31/08/2010בדרך כלל אין הריונות בעוברים כאלה.
קודם כל הוא יכול לא להתחלק ואז לא יקפיאו.
אם יגיע לבלסטוציסט אזי יתכן ויקפיעו אך הסיכויים קטנים.
היות ויש סיכויים ספורים עושים את ההקפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין הריונות מבלסטוציסטים?
אני31/08/2010לא הבנתי את תשובתך..
לא התכוונתי שהעובר התחיל להתחלק רק היום... אלא מיום ראשון שאמרו שהוא לא התחלק כנראה שהוא התחיל קצת לאחר מכן ועד היום הוא המשיך בגדילה.
המעבדה טוענת שהוא התחלק יפה.
ולכן אני שואלת שוב כי לא הבנתי את התשובה..
אני הבנתי שמעובר בלסטוציסט שמוקפא יש סיכויים מאוד גבוהים להריון, האם אני טועה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלסטוציסטים
פרופ` דוד בידר01/09/2010זה לא נכון.
ההצלחה במוקפאים נמוכה בהרבה מטריים.
שמקפיאים עובר שבהתחלה לא התפתח יפה אלא אחר כך ,כשהפך לבלסטוציסט טוב ,עדיין הסיכויים פחותים מזה שהתפתח טוב.
יש הריונות מבלסטוציסטים אך הרוב מעדיף להקפיא עוברים טובים ביום 3.
היום רוב המעבדות לא מקפיאות בלסטוציסטים מראש היות והרוב מבצע החזרה ביום 3 ולכן עוברים פחות טובים נשארים לגידול של בלסטוציסטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת עכשיו הבנתי.
אני01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)