מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובריםבת אל09/08/2010
האם אפשר לעשות בדיקה בתית ביום ה 13 להחזרת עוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול09/08/2010אך התוצאה לא אמינה ב - 100%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין לאחר החזרהאיה09/08/2010
שלום,
האם יש צורך להמנע מקיום יחסי מין אחרי החזרת עוברים?אם כן, כמה זמן?
האם אורגזמה נשית פוגמת בסיכויי ההשרשה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש עוד מה לבדוק?? קצת מיואשתשירן09/08/2010
ברקע- בת 25 בעלי בן 33.
בדיקת זרע- 65 מיליון לסמ"ק
52% תנועה
4% מורפולוגיה.
אצלי כל הבדיקות תקינות כולל צילום רחם, לאחר 3 הזרעות 1 עם איקקלומין ו-2 עם פיוריגון.
כרגע קיבלתי ווסת אחרי 10 ימים מההזרעה.
כבר שנתיים מנסים להרות ללא שום הריון, אפילו לא כימי.
האם יש עוד בדיקות לעשות????
האם יש הסבר מדוע לא נקלט זמן כה רב?
האם יש סבירות גבוהה שהזרע איננו מפרה את הביצית באופן עצמאי???
האם קופת חולים יכולה לאשר מעבר לIVF לפני 3 הזרעות עם זריקות? או שאני חייבת לעבור את האחרונה לפרוטוקול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
מיואשת09/08/2010אני לא רןפא אבל אני גם שנתיים נשואים ללא הריון עברתי 8 מחזורי איקקלומין ללא השבחה ו2הזרעות עם פירוגון וישר עברתי לivf יום ראשון הבא בדיקת בטא בעזרת השם חיובי ... מה שרוצה להגיד לך שאת יכולה לבקש מהרופא המטפל שרוצה לעבור להפרייה חוץ גופנית וכך תשלחי לבית חולים אישור תןך 3 ימים יחזירו לך תשובה ותתחילי טיפול ביום ה2 או 3 למחזור .... כך אני בקשתי ועברתי .
רק טוב שיהיה לך ולכולנו מאחלת הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן שלום
פרופ' שחר קול09/08/2010יש סיכוי שמחזור נוסף עם פיורגון והזרעה יניב היריון.
אך אפשר להגיש בקשה ל - IVF לקופת החולים שלך, וללכת ישר לטיפול זה אם יש אישור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא - ערכיםיעל09/08/2010
ביום 12 להחזרת עוברים הבטא היתה 70.
אחרי 3 ימים 175 . האם זה לא נמוך מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' שחר קול09/08/2010להמשך מעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרומת ביציתדורית09/08/2010
אני מתעניינת בתרומת ביציות.
היכן עושים אותה באיזו מדינה?
אשמח למידע.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת ביציות
פרופ' שחר קול09/08/2010חפשי באינטרנט.
יש לצפות כי בעתיד הנראה לעין ייושם חוק הביציות בישראל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםהללויה09/08/2010
אתמול עשיתי החזרה של 3 עוברים. האם מותר לי להכנס לים או לבריכה בימים הקרובים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
פרופ' שחר קול09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץדנה09/08/2010
שלום רב היום עשיתי מעקב זקיקים יש לי זקיק של 18 מ"מ ובבדיקות דם אסטרידול 1163 ופרוגסטרון 3.1
מתי צפוי ביוץ לדעתך?
אודה לתשובה..
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד יומיים שלושה
פרופ' שחר קול09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הכפלות בטא חיוביתפרופ` דוד בידר09/08/2010
שלום לכולם,
היום- לאחר 12 יום מההחזרה ביצעתי בדיקת דם.
התוצאה: בטא= 281
ביקשו להגיע בעוד שבוע לאולטרסאונד.
האם אין צורך לבדוק הכפלות?
האם התוצאה טובה או נמוכה מדי? ניתן לדעת אם מדובר בעובר אחד או שניים?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול09/08/2010התוצאה טובה. אפשר לעקוב אחר הכפלות, אך זה לא חיוני.
בדיקת א.ס. תקבע כמה עוברים השתרשו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , שאלה נוספת לאחד הרופאים.
סיון09/08/2010מדוע אין זה חיוני לעקוב אחר הכפלות עם תוצאת בטא 281? באילו מקרים זה נדרש?
אני חוששת שיקרה משהו במהלך השבוע עד לא.ס ולכן אני לחוצה...
שוב- המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעקב בטא
ד''ר דוד ישי09/08/2010בשלב הזה של ההריון , לא ניתן לעשות שום דבר כדי לשנות את מהלכו. מעקב בטא חיוני למשל כאשר יש חשד להריון מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביציות...הריונית :)09/08/2010
היי
בת 26 בריאה , בעלי בן 30 סובל מאיזוספרמה חסימתית , ivf + tesa ראשון נכשל-נשאבו 9 הופרו 3.
טיפול שני של ivf אתמול נשאבו 23 ביציות (עדיין לא יודעת מה ההתפתחות) יש לבעלי מנה 1 מtesa שעבר לפני חודש וחצי .
רציתי לדעת :
כמה ביציות יכולים להפרות ממנה 1 של זרע מtesa ?
אם נשארות ביציות ניתן להקפיא אותן ?
מה מומלץ יותר להחזיר 3 עוברים או 2 - ברמת ההצלחה ?
תודה ובהצלחה לכולם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות
פרופ' שחר קול09/08/20101. כל הביציות שהתקבלו
2. ניתן להקפיא עוברים
3. בגילך - לא יותר משני עוברים
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הריונית :)09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוןשרון09/08/2010
היי,
ביום חמישי 05.08.2010 קיבלתי וסת
הגעתי ביום שישי להתחיל טיפול שלישי ivf
שני הניסיונות הראשונים היו פורטוקול קצר והפעם זה פרוטוקול ארוך
הזרקתי ביום שישי בערב 06.08.2010 היום השני לוסת זריקת דקפפטיל 3.75
לפי מה שאמר הרופא להגיע בעוד 10 ימים למרפאה .
בדקתי קצת באינטרנט על משמעות הפרוטוקול הארוך ורשום בכל המקומות שיש להזריק את הזריקה ביום ה-21 לאחר המחזור-זאת אומרת 10 ימים לפני קבלת הוסת הבאה.
ורשום גם שאחרי שבועיים מתחילה ההשפעה.
אני מבייצת בזמן בדיוק אחרי שבועיים - יש לציין שאנו עוברים טיפולים עקב בעיית זרע אצל בעלי.
האם זה בסדר שנתנו לי את הזריקה ביום השני לוסת?האם זאת גם אפשרות להתחיל טיפול?
מה מצפה לי בהמשך מחזור הטיפול הזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוך
פרופ' שחר קול09/08/2010אפשר להתחיל ביום 2 למחזור.
10 ימים לאחר הזרקת הדקפפטיל יש לצפות שתתחילי בזריקות היומיות (תלוי בתוצאות הבדיקות שתעברי) , כפי שעשית בטיפולים הקודמים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטןשירה09/08/2010
בוקר אור רופאים יקרים
לאחר החזרת עוברים. קבלתי אוטרוגסטן אולם חסרים מוליכים בכל המחלקות כך הבנתי לתרופה זו.
לפיכך השתמשתי במוליך אחר ולא שמתי לב שהכמוסה ברחה בלילה מהמוליך ובעצם לא החדרתי דבר. נלחצתי והחדרתי באופן ידני 2 כמוסות של 200 כל אחת.
האם נגרם נזק כי בעצם הגוף לא קבל הורמון בלילה?
האם בסדר להחדיר ידנית, כמו טמפון?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק
פרופ` דוד בידר09/08/2010לא נגרם נזק. לא קורה כלום אם לא מחדירים כל הזמן. את יכולה להחדיר כמו טמפון זה בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה בלוציסטמאיה09/08/2010
שלום
שבוע לאחר שאיבה, 4 ביציות. 2 הופרו ורק אחת גדלה לבלוציסט בציון B, הרופא אמר שזה טוב מאוד כי כי היום כמעט ואין ציון A...כמו כן הרופא החליט להחזירו רק במחזור הבא, לא ברור מאילו סיבות.. השאלה היא מהם סיכויי ההצלחה שלו לשרוד את ההפשרה? ומהם הסיכויים בכלל להצלחה?
זוהי הפרייה ראשונה בעקבות אמדומטריוזיס.
מחכה לתשובה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכויים
פרופ` דוד בידר09/08/2010לא ברור מדוע להקפיא ולא להחזיר טרי. סיכויי בלסטוציסט קפוא לא טובים במיוחד.
לא ברור לי מזה B או A היה צריך לההחזיר וזהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר בידר שלום שאלה נוספת
מאיה09/08/2010תודה על התשובה המהירה, אך יש לי עוד שאלה.
אני מטפולת בארה"ב, כשפניתי לראשונה לרופא הוא הציע לבחור בין שני סוגי הפריה- האחד שייצר מקסימום ביציות, והשני שהוא "עדין" יותר וייצר כמות מעטה יותר של ביציות עם טיפול הורמונלי שהוא לא אינטנסיבי כמו ההפריה הרגילה.
בחרתי בטיפול העדין יותר, משום שאני רק בת 26 ומלבד אנדומטריוזיס אין בעיות נוספות. את הטיפול עשיתי בשילוב של איקקלומין וזריקות מנאפור (150 כל אחת). כפי שציינתי נשאבו 4 ביציות, שתיים הופרו אך רק אחד שרד והגיע לגודל של בלסטוציסט. במסגרת הטיפול שבו בחרתי שהוא הפחות אגרסיבי , ההחזרה של העוברים נעשית במחזור הבא לאחר השאיבה, כך שיש צורך בהקפאה.
הרופא אומר שסיכויי ההצלחה טובים יותר אם נמתין למחזור הבא וגם מבחינת מנוחה של הגוף זה טוב יותר. כמו כן נאמר לי שיש במרפאה אמצעי הקפאה מתקדמים מאוד וסיכויי ההחזרה יהיו טובים על אף ההקפאה...
שוב, השאלה של היא האם שמעת דבר כזה אי פעם? האם זה נורמלי? האם צריך היה להתעקש להחזיר העוברים במחזור הנוכחי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארה"ב
פרופ` דוד בידר10/08/2010כל מה שכתבת לי זה שטויות. אין דברים כאלה כמו שאת כותבת.
לא ברור לי מי הרופא ומה ניסיונו אך מה שאת כותבת זה לא נכון ולא קיים בטיפולי הפריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשם המרפאה New hope fertility center
מאיה10/08/2010שם הרופא הוא ד"ר ג'אנג. הוא עוסק בהפרייה שהיא נקראת Mini -ivf בין השאר.
דוקטור, אשמח מאוד אם ייצא לך לקרוא על המרפאה ועל הרופא ואם תוכל להגיד לי מה דעתך בנושא.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי מאיה - לא רופאה אבל...
דורית11/08/2010חשבתי הרבה האם להגיב להודעתך כיוון שאחרי הכל אני לא רופאה אבל בסוף החלטתי להגיב.
לי ניסיון רב יחסית (לצערי) בנושא של טיפולי פוריות ואני חייבת לומרן (גם בהמשך למה שרשם לך פרופ' בידר היקר) שלפחות בארץ, אין דברים כאלה.
אני מעריכה מאוד את המערך והידע המקצועי בארץ בנושא של טיפולי פוריות (ולא סתם - קראתי הרבה בנושא).
אני לא שמעתי על שימוש באיקקלומין בתהליכים בהם מעורבת שאיבת בייציות.... ועוד ביחד עם גונדוטרופינים, נשמע לי מוזר... ומדוע להקפיא? סיכויי ההצלחה עם עוברים מופשרים ידועים כנמוכים יותר. בנוסף, אם הרופא אומר שהטיפול שלו הוא "לייט", כלומר לא אינטנסיבי, מדוע דרוש חודש מנוחה?
ועוד דבר, אם כבר מבצעים הרדמה כללית (שאין להקל בהליך זה ראש לדעתי) לצורך שאיבת בייציות, אז כמו שאני רואה את הדברים, עדיף שתהיינה כמה שיותר בייציות לשאוב... לא? ואז גם ניתן להקפיא למחזור טיפול/חודש הבא אם צריך ולהחזיר על בסיס ביוץ טבעי או עם טיפול הורמונאלי מינימאלי. הדברים מתחזקים עוד יותר כאשר מוסיפים למשואה את גילך הצעיר - אם הכל תקין (מלבד האנדומטריוזיס), לא צריכה להיות בעיה עם תגובת השחלות וניתן בכמויות נמוכות יחסית של הורמונים להפיק כמות גדולה של ביציות ב"קציר" אחד.
למיטב ידיעתי, בארץ נהוג פרוטוקול קצר או שאיבה של בייצית אחת במחזור טבעי בעיקר בנשים עם בעיה בתגובה שחלתית ודווקא לרוב ניתן פרוטוקול ארוך ומבוקר הנותן תוצאות משביעות רצון בדרך כלל כאשר מדובר בנשים צעירות.
אני מאמינה כי הטיפול איננו זול בארה"ב ולכן ממליצה לך להמשיך ולבדוק אופציות אחרות ולא לסמוך רק על עצמך ועל שיקול הדעת שלך בלבד בנושאים מורכבים כל כך.
אם יש לך אופציה לעבור את הטיפול בארץ (יש כאלה שעושות זאת וגרות בחו"ל) אני ממליצה בחום ו/או לפחות להתייעץ עם רופא מומחה - יש כאן רופאים נהדרים, מקצועיים ומנוסים בתחום הזה ואני יודעת שיש המאפשרים מתן ייעוץ גם בטלפון.
בכל מקרה, אני מאחלת לך המון הצלחה עם הבלסטציט החביב ובכלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוברים
פרופ` דוד בידר12/08/2010יש להחזיר עובר טרי ולא קפוא.
כל הטיפול שאת מתארת לא מקובל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל וגונל Fגלית09/08/2010
אני בתהליכי IVF ונאמר לי לקחת כמה ימים חצי מזרק של דקפפטיל וגונל F 225. האם זה בסדר שהזרקתי את שניהם באותו צד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקה
פרופ` דוד בידר09/08/2010כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץאני08/08/2010
שלום רב.
לאחר 9 חודשי טיפולים, לערך, הכולל ים: טיפול באיאקלומין +זריקות גונל ו- 4 הזרעות, החלטתי לקחת הפסקה בת חודש ימים.
קודם להפסקה (במהלך הטיפולים) המחזור הגיע כל 28 ימים. לפני הטיפולים המחזור נע בין 26-28 ימים.
בחודש שהפסקתי טיפול הורמונלי המחזור הגיע לאחר 30 ימים.
אציין כי במשך למעלה משנה, כיומים קודם להופעת הדימום, ישנן הפרשות חומות. (פרופיל הורמונלי תקין).
1. האם הפרשות אלה מעידות בהכרח על בעיות בביוץ.
2. האם הופעתו של המחזור לאחר 29 ימים מעידה על ביוץ לא תקין בחודש "ההפסקה".
אודה למענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ` דוד בידר09/08/2010לא. לפי תיאור שלך הביוץ תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריוטיפהילי08/08/2010
רופאים יקרים,
בת 38 אוטוטו, הגענו לטיפולים אחרי שנה וחצי של נסיונות ובעקבות בעיית זרע. כיום אחרי ארבע הזרעות ושני טיפולי IVF שכשלו+ שני מחזורי מוקפאים שכשלו.
בסבב הראשון נשאבו חמש ביציות כאשר כולן הופרו (הועברתי מהזרעה באותו סבב מאחר והתגובה שלי היתה מאוד מאסיבית. גם ביתר ההזרעות היה כך. הגוף "השתולל" כהגדרתם) בשאיבה השנייה שאבו תשע ביציות ושש הופרו.(כל סבב כזה לקחתי 125 פיוריגון במשך כל הטיפול).
מאחר ואני מאוד סקרנית וקוראת הרבה חומר בנושא, באחד הפורומים ייעצו לי לעשות לי ולבן זוגי בדיקת קריוטיפ. מה דעתכם בעניין? האם יש מקום לכך, גם אם אין בעברי הפלות?
ברצוני לציין שביצעתי גם בדיקת חלל רחם ביוזמתי, והיא יצאה תקינה ביותר. אפילו עשיתי בדיקת פיפל על הדרך, למרות שהרירית שלי תמיד מעובה יפה.
מה דעתכם בעניין, האם אני היסטרית סתם, או שיש דברים בגו?
תודה רבה,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריוטיפ
פרופ` דוד בידר08/08/2010אין חשיבות במקרה זה בבדיקת קריוטיפ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואחרי מספר כישלונות
הילי09/08/2010האם אז כדאי לבצע את הבדיקה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכשלונות
פרופ` דוד בידר09/08/2010גם לאץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)