מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גיל הריון-אסכולותיעל10/08/2010
אחרי IVF
בשבוע שעבר אולטר' ראשון - נצפה דופק אולם הגודל התאים ל 6 שבועות במקום ל 6+1
היום - אולטר' תקין - אבל העובר הפעם בפיגור של יומיים (6+4 במקום 6+6)
חשוב לציין שביחידה בה אני מטופלת מחשבים את גיל ההריון החל מ 14 יום מיום ההחזרה ולא מיום השאיבה, כך שיתכן שביחידה אחרת הממצאים של האולטר' היו מעידים על פיגור של 5 ימים!!!
הטכנאית אמרה שתקין, אבל אני חוששת שההתפתחות אינה תקינה. אודה לחוות דעתכם.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון
פרופ` דוד בידר10/08/2010אין אסכולות.
יש טבלאות של אולטרסאונד.יש נשים שלא זוכרות וסת אחרון.
האולטרסאונד מאוד אמין בתחילץ ההריון.
אם אני מבצע בדיקה בתחילת ההרחון אני יודע בודאות שגיל ההריון הוא למשל 6 שבועות אך יש סטיה של יומיים אחורה או קדימה.
ככל שמתקדן ההריון יש סטיות עד שבועיים שלושה וזה בגדר הנורמה.
החשוב הוא שהעובר יגדל לאורך אותה העקומה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלסטוציסטאיה10/08/2010
אתמול הודיעו לי שמבין הקדם עוברים שנותרו לאחר ההחזרה הוקפא בלסטוציסט אחד.
ביום ההחזרה האמבריולוגית ציינה שכל הנותרים הם עם שברים של מעל 20%.
כמה שאלות: מה המשמעות של השברים בהתפתחות הבלסטוציסט ? האם גם בבלסטוציסט יש רמות של איכות?
האם העובדה שמקדם עוברים באיכות לא טובה התפתח בלסטוציסט אומרת משהו על סיכויי הקליטה של העוברים שהוחזרו לרחם? (אגב, הם היו באיכות טובה יותר וגם עברו הנצה)
תודה על עבודת הקודש שאתם עושים בפורום הזה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלסטו
פרופ` דוד בידר10/08/2010בדרך כלל עוברים עם שברים לא מקפיאים.
לאחרונה הופיעה אסכולה שממשיכה לגדל העוברים שהם כביכול עם שברים ופחות טובים לעובר יותר גדול כלומר ליום 5.אם העוברים מתפתחים לבלסט אנחנו מקפיאים ואחר כך גם מחזירים בתקוה שיהיו הריונות ואומנם יש אך בסיכויים נמוכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה10/08/2010
האם זרע זכרי (XY) יכול לשרוד ברחם חמישה ימים? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ` דוד בידר10/08/2010הזרע עולה מהנרתיק לכוון החצוצרות ואפשרי שנמצא זרע בחלל הבטן התחתונה אף 72 שעות מקיום יחסים.
הזרע לא נשאר ברחם.
נהוג לחשוב שזרע תקין ישרוד במערכת הנקבית עד ל3 ימים ובכל התקופה הזאת יכול להפרות ביצית במידה והיא קיימת.
הביציות בדרך כלל נמצאות כיממה בחצוצרה ומחכות לזרע שיגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להבין משהו בבקשהחסויה10/08/2010
האם 14 ימים אחרי ביוץ שהוכח בבדיקות דם ואולטרסונד חייב להגיע מחזור?? זה אומר שאם היה ביוץ ואין מחזור כעבור 14 ימים יש הריון???? אין אופציה אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופציה
פרופ` דוד בידר10/08/2010זה לא תמיד ככה. זה לא ממש מתמטי.
הביוץ מתרחש באמצע החודש אך הוסת יכול להופיע 11 עד 15 יום מהביוץ.
אם ממש ידוע ביוץ ועברו 16-17 יום הסיכויי שזה הריון גבוהים מאוד.עדיין לא במאה אחוז כי תהליכים ביולוגיים הם לא מדוייקים תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור שהקדים ב-6 ימים לאחר הזרעהTAL10/08/2010
בוקר טוב,
לאחר שקיבלתי זריקות פיורגון 5X100 וזריקת אוביטרל בוצעה הזרעה ביום ה-11 וה-12 למחזור.
הבוקר קיבלתי מחזור שהקדים ב-6 ימים. הייתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ` דוד בידר10/08/2010הוסת תגיע 10 עד 15 יום לאחר זריקת האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהחסויה10/08/2010
ביצעתי החודש מעקב זקיקים.....לפני 13 ימים התרחש הביוץ, (הביוץ אושר הן במעקב והן בבדיקות דם) הבוקר עשיתי בדיקת הריון ביתית וקיבלתי תוצאה שלילית.....אין סמני מחזור (בדרך כלל המחזור מגיע בכמה ימי הפרשות חומות והתכווצויות) .....האם בדקתי מוקדם מדי??? במעקב זקיקים עקבנו אחרי זקיק טבעי שהגיע עד 34 מ"מ וכ- 5 ימים לאחר מכן היה פרוגסטרון של 33, האם בדיקת שתן לא היתה צריכה לזהות הרון באם קיים?( קניתי את הרגישה ביותר- זו שאמורה לזהות מס' ימים לפני האיחור)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון- הזקיק הטבעי הגיע עד 23 מ"מ
חסויה10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
פרופ` דוד בידר10/08/2010היה ביוץ אך לא הרית.
הזקיק הטבעי מגיע לגודל סביב 20 מ"מ ואז יש ביוץ וכשהוא גדל למשל ל27-8 או 30 ומעלה זה כבר זקיק שבייץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושבת שלא הסברתי את עצמי טוב
חסוייה10/08/2010אני 13 ימים אחרי ביוץ על פי אולטראסנוד ובדיקות דם) בדיקת הריון בשתן שלילית מהבוקר, המחזור לא מראה סימנים....מה זה אומר? האם בדקתי מוקדם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר
פרופ` דוד בידר10/08/2010מה הכונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 11 יום אחרי החזרהדורית09/08/2010
האם אפשר לעשות בדיקת בטא 11 יום אחרי החזרת עוברים? האם יום אחד הבדל יכול לשנות את התוצאה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר09/08/2010לא. את יכולה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חופשה לפני ivfרחל09/08/2010
אני לקראת Ivf שני עם פרוטוקול אורך. בספטמבר, ביום ה- 21 אני אהיה בחו"ל, רק כשבוע אחרי כן אהיה בארץ. אני ממש לא רוצה לדחות את הטיפול. מה ניתן לעשות? האם יש דרך לדחות בכמה ימים את המחזור הנוכחי או בחודש הבא לדחות את הביוץ? (הרופא שלי בחופשה עד שבוע הבא ואני בינתיים קצת בלחץ מזה).
אני יודעת שקיים פתרון עם גלולות אבל אני מעדיפה בדרך אחרת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חופשה
פרופ` דוד בידר09/08/2010את יכולה להזריק ולנסוע היות וכשתקבלי וסת כבר תהיה בארץ ואפשר להתחיל טיפול אחרי דיכוי ארוך גם ימים אחרי קבלת הוסת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה עדיין בעיה
רחל09/08/2010מכיוון שאני טסה שבוע לפני היום ה- 21 וחוזרת שבוע אחרי היום ה- 21.
התכוונת להזריק כבר ביום ה-15 למחזור??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקה
פרופ` דוד בידר10/08/2010כן. את יכולה.
התרופה פועלת כחודשיים ושתקבלי וסת תהיה בדיכוי ואפשר יהי להתחיל גירוי, לכן את יכולה להזריק ולנסוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורגזמה נשיתסיון09/08/2010
האם אורגזמה נשית(ולא בסקס) יכולה לפגוע בתהליך של ההפריה..לאחר ההחזרה?
האם כדאי להימנע?
בדקתי ב"שאלות נפוצות ולא נימצאה תשובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורגזמה
ד''ר דוד ישי09/08/2010למרות שלא ידוע לי שהדבר נבדק , אני מציע להמנע מכך ב3-4 ימים שלאחר ההחזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תצאת בטאענת09/08/2010
13 יום לאחר החזרת 2 עוברים. בטא 100.
האם התוצאה לא נמוכה מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה תקינה
פרופ' אלכס סימון09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאאלמונית09/08/2010
שלום רב,
לאחר החזרה חמישית לא מוצלחת (הכל מוקפאים משאיבה אחת, ולמרות שבקודמת היתה בטא 32 שלא התפתחה), עשו לי בדיקה המעידה על בעיה אוטואימונית אם הבנתי נכון:
antinuclear ab (ana) pozitive
ena negativ
dna (ds) ab -240
ana pattern - negative 1:160
מה זה אומר בנוגע לנסיונות שלי להרות? האם יש לעצור הכל עד לברורים נוספים כגון קרישתיות?
חשוב לי לציין שהבדיקה נעשתה ממש אחרי שהבטא ירדה והייתה לי מעין שפעת עם חום ושיעול שנמשך הרבה זמן.
אודה לנקודת אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטואימוני?
פרופ' אלכס סימון09/08/2010כדאי לבצע ברור מקיף יותר לקרישיות וגם נוגדנים לפוספוליפיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה פרוגסטרונית וכאבי שדייםדורית09/08/2010
לרופאים היקרים שלום!
טיפול החודש -
פוריגון 100 חמישה ימים (מי"מ 5)
י"מ 10 בלילה - אוביטרל (לא יודעת אם זה חשוב לשאלה אבל ליתר ביטחון אציין - שני זקיקים 21 מ"מ ורירית 9).
י"מ 11 ו 12 הזרעות
החל מי"מ 12 (בערב) אנדומטרין 100 פעמיים ביום
היום, י"מ 15, כאבים ורגישות רבה של השדיים. האם תופעה שכיחה עקב השימוש בתמיכה פרוגסטרונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנם שכיחה בטיפול הורמונאלי
פרופ' אלכס סימון09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ..מיואשת09/08/2010
האם פרוגסטרון ואסטרוגן גבוהים אחרי החזרה זה אומר שיש הריון? וגם שזה גבוהה זה הסיבה לכאבים ואי נוחות כמו כאבי שדיים ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמה גבוה של הורמונים
פרופ' אלכס סימון09/08/2010אינה מהווה סימן להריון. אולםהיא הסיבה לכאבים בשדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם נוספתדנה09/08/2010
בבדיקת דם אתמול: (שבוע לאחר אוביטרל 250 לתמיכה )
ESTRADIOL(E2) 1951.00 PMOL/L
HCG QUANT.(S) 46.52 MIU/ML
PROGESTERONE 321.60 NMOL/L
בבדיקת דם מהיום: 9/8/10
ESTRADIOL(E2) 2563.00 PMOL/L
HCG QUANT.(S) 63.00 MIU/ML
PROGESTERONE 338.00 NMOL/L
האם העליה מעידה כי זהו אכן הריון ולא רק שאריות אוביטרל???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומנם כן - זו כבר לא שארית
פרופ' אלכס סימון09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רופאיםמיואשת09/08/2010
ב3.8 הייתה החזרה לשני עוברים בת 23 .היום בבוקר קמתי על כאבים כמו כאבי מחזור ונעלם אחרי כמה דקות . והוא חוזר ונעלם .?. האם זה אומר שאני הולכת לקבל מחזור והטיפול נכשל ? או זה דבר נורמאלי להרגיש .... גם כאבים בשדיים חזקים וכאבים בגב תחתון זה כל הזמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקבלת תמיכה קרינון 1 ביום בבוקר
מיואשת09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאי שלום
פרופ' שחר קול09/08/2010הכאבים שאת מתארת שכיחים מאוד ואינם מבשרים על הצלחה או כישלון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)