מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הורמוניםדנה08/08/2010
רופאים נכבדים שלום
בעלי בעל עבר אונקולוגי, ולכן התחלנו טיפול ivf על מנת להשתמש בזרע שלו שהוקפא.
התחלתי לפני מס' ימים לקבל הורמונים, גונל f, ורציתי לדעת האם יש סיכוי שיפסיקו לי
את ההורמונים לפני הזמן בהנחה ויתפתחו אצלי הרבה ביציות, מאחר ואין לי בעיית פוריות ואני צעירה.
או שבכל מקרה ימשיכו לתת לי את ההורמונים כמתוכנן.
ממתינה לתשובה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
פרופ` דוד בידר08/08/2010מתן הורמונים לטיפולי הפריה חוץ גופיץ הוא מתמשך ובערך לוחקחים כ 12 יום ברציפות תוך כדי מעקב זקיקים ורמות הורמונים בדם את השאיבה מבצעים בזקיקים 18-20 מ"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין ופרוגינובה- המלצה?me08/08/2010
שלום
אני בשבוע ה-7 להריוני לאחר IVF אחד ומוצלח ועדין נתמכת באנדומטרין ופרוגינובה, ושאלתי היא האם יש המלצה של פרק זמן מסויים בין נטילת התרופות? אני נוטלת פעמיים ביום אותן- בוקר וערב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרכיון
פרופ` דוד בידר08/08/2010אפשר להפסיק התרופות ברגע שרואים דופק עוברי.
יש רופאים שממשיכים יותר. לדעתי אם יש דופק אפשרי לסיים נטילת התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תןצאות בדיקת פוריות בדםטי08/08/2010
ביום הרביעי למחזור פרופיל הורמנלי תקין אסטרודיל 258 , פרוגסטרון קטן מ0.9
היום ( היום שבו אפשר להתחיל לקיים יחסים בגלל טהרה ) 15 למחזור אסטרודיל 687 ופרוגסטרון 4.3
האם פיספסתי ביוץ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס
פרופ` דוד בידר08/08/2010קשה לדעת מבדיקה אחת אך עקב עליה קלה ב פרוגסטרון כנראה מתחיל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםמיואשת08/08/2010
3.8הייתה החזרת שני עוברים אני בת 23 . אחרי ההחזרה שאלתי את הרופא מה איכות הביציות שחזירו לי לא ענה לי אחר כך אמרו לי שאחד 4 תאים והשני יותר ובכל זאת הם הפרו ואמרו לי לא לדאוג בסוף הכל מאילוהים בעזרת השם.
אני היום היום 6 מההחזרה אין לי כאבים בבוקר רק קצת כאב שאפשר לשכוח ממנו בבטן וכאבים עזים בשדיים ממה זה יכול להיות ומה אחוז ההצלחה מפעם ראשונה ? אצלי הכל תקין ?הבטא ב15 לחודש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ` דוד בידר08/08/2010העוברים סבירים ויש כ 25% סיכויים.הכאבים בשדיים הם עקב האסטרוגן והפרוגסטרון הגבוהים בדם וגורם לאי נוחות או כאבים בשדיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת ארוכה לאחר נסיון החזרת עובריםא.ל08/08/2010
לצערי לא צלח נסיון החזרת העוברים שעברתי החודש וקיבלתי וסת שנמשכת כבר שבועיים!!! (פירוט: התחיל בטפטוף לאחר 3-4 ימים היה כמה ימים של דימום חזק עם כאבים, אחר כך הפסיק ל-4 ימים וחזר שוב ל4 ימים עם דימום חזק וכאבים קצת שונים מהרגיל)
האם זה הגיוני?, האם זה יכול לקרות גם בוסת הבאה שתבוא לאחר חודש רגיל?
אשמח ואודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר08/08/2010לפעמים כך מגיבה רירית הרחם לסוגי הטיפול וזה לא חוזר בדרך כלל פעם אחר פעם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ` דוד בידר09/08/2010אנחנו תמיד ממליצים על הדיקה גם שיש דימום היות ויכול להיות גם הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עובריםהללויה08/08/2010
שלום לכם רופאים יקרים,
ביום שישי שאיבה. היום החזרה. (הסיבה להחזרה ביום השני היא שבפעם הקודמת נקלטתי לאחר החזרה ביום השני. הרופא סבר כי זה נכון לחזור על כך. הפלתי בשבוע 7)
שאלתי היא בנוגע לאיכות העוברים שהוחזרו: נשאבו 3 ביציות ביום שישי. אתמול- יום שבת הודיעו לי שיש 2 הפריות.
הגעתי היום להחזרה- היו כבר 3 הפריות תודה לאל. 2 עם 4 תאים ו-1 עם 5 תאים. כולם ללא שברים.
האם אלה נחשבים לעוברים יפים? זה של ה-5 תאים נחשב לטוב יותר ? האם לא היו צריכים היום להגיע ל-6 תאים?
תודה רבה רבה
נסיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' אלכס סימון08/08/2010ביום שני הם צריעים להיות בני 2-4 תאים. כך שאלו עוברים טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שבוע אחרי החזרה-דחוףיפעת08/08/2010
שלום
הוחזרו לי עוברים ב- 01/08 ולאחר שבוע התחלתי להרגיש כאבים בגב התחתון שבדר"כ מתאפיינים אצלי ככאבי מחזור (עדיין לא קיבלתי), האם זה סימן שהטיפול נכשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול לא נכשל
פרופ' אלכס סימון08/08/2010הכאבים נובעים משחלות מוגדלות לאחר דיקור. בוודאי שלא ניתן לאמר שהטיפול נכשל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה ברחםחגית08/08/2010
אני לפני תהליך הפריה.בבדיקת אולטרסאונד גילו ציסטה בגודל 34 מ"מ משמאל צלול.האם זה מהווה בעיה בהפריה להריון ואם כן איך מטפלים בזה?זה יכול להעלם במחזור?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צסטה בשחלה
פרופ' אלכס סימון08/08/2010ברוב המקרים ציסטה כזו שהיא תוצר של ביוץ קודם חולפת בווסת. על כן צריך לעקוב אחריה ולוודא שחלפה. לעיתים אם אינה חולפת נותנים גלולות למניעת הריון לזרז את העלמותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מס' ימים לפני בדיקת אולטראסאונדsome108/08/2010
אולטראסאונד אשכים על מנת לבדוק אם יש וריקוצלה יש להמנע מפעילות מינית ושפיכה?
לא נודע לי מהרופא וביום שלישי יש לי את הבדיקה הנ"ל,לכן חשוב לי לדעת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין יחסים לעל קול שתבצע
פרופ' אלכס סימון08/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם ומחזורדורית08/08/2010
לרופאים שלום,
איך קורה מצב שלפני החזרת עוברים מתורמת מקבלים מחזור ולקחתי אסטרופם? האם אסטרופם לא היה אמור למנוע את המחזור?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' אלכס סימון08/08/2010אומנם נכון, תחת טיפול אסטרופם לא אמור להיות מחזור. תלוי במינון, תלוי בספיגה וכמובן שאין בעיה אחרת בחלל הרחם שגרמה לדימום . ואולי הדימום בא מצואר הרחם ולא מהרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון????דנה08/08/2010
לרופאים שלום,
ביצעתי הזרעה לפני 12 יום (ב 27/7)
ביום א' שעבר בבוקר - לקחתי אוביטרל 250 לתמיכה.
אלו תוצאות הבדיקה מהיום :
ESTRADIOL(E2) 1951.00 PMOL/L
HCG QUANT.(S) 46.52 MIU/ML
PROGESTERONE 321.60 NMOL/L
האם ייתכן כי זהו הריון או שמא עדיין שאריות האוביטרל מלפני שבוע?
אשמח לתשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הריון לא נדע
פרופ' אלכס סימון08/08/2010הרמה יכולה להיות שאריות של האוביטרל. דרוש מעקב של בטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה...
דנה08/08/2010ראשית, אני מודה על תשובה מהירה
בהמשך... האם בדיקה נוספת מחר יעילה?
האם עליה = הריון
ירידה = לא הריון?
תודה מראש על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדייםגילי08/08/2010
היי, האם מנוגון גורם לגודש ורגישות בשדיים? סיימתי להזריק לפני שבוע, ברור לי שזה לא סימן להריון כי עדיין מוקדם, מה הסיבה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסטלגיה = כאבים בשדיים
פרופ' אלכס סימון08/08/2010אלו נובעים מרמת אסטראדיול גבוה שיש בטיפולים. ההורמון מגרה את התאים בשד לתפוח. התפיחות גורמת לאי נוחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה לאחר הפריה חוץ גופיתענבל08/08/2010
שלום רב,
יש לי שאלה שדיי מטרידה אותי מחד אבל חששתי מאוד לשאול אותה מנגד.
ילדתי לפני כשבועיים בת לאחר הפריה חוץ גופית, יש לי בת נוספת בבית שנולדה באופן טבעי.
העניין הוא שהבת שנולדה לנו בשעה טובה, אינה דומה לנו כלל בשום מובן כלשהו ואף לא למשפחה.
אני פוחדת אפילו לשאול האם ישנו סיכוי לטעות בהפריה? אני כלל לא חשבתי על כך , אך אנשים מתחילים לומר לי שזה לא הגיוני שאין כלל דימיון, ובחינתי אני מדחיקה את זה לחלוטין אך עדיין מהדהד לי התגובות של האנשים.
איך להתגבר על החשש הזה? האם הוא בכלל מוצדק? (מקווה מאוד שלא).
אודה על תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועיים ומחפשים דמיון
פרופ' אלכס סימון08/08/2010אף אחד מילדי לא דמה לי או לאשתי שבועיים, חודש ואפילו שלשה חודשים לאחר הלידה. היום כולם דומים לכולם. לא בוחנים דמיון לאחר שבועיים. אני מניח כי שהילדה תגדל, תגחכי על כך שאפילו חשבת על זה בעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ענבל08/08/2010תודה על תשובתך המהירה.
פשוט שזה נעשה באופן מלכותי אז לעתים ישנן חששות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריוןרוני08/08/2010
12 יום לאחר החזרת עוברים , בטא 77
יומיים אח"כ - בטא 170 ( ביום חמישי האחרון)
מאתמול , דימום קל ( בעיקר בניגוב)
חשוב לציין שדימום זהה , היה כ- שלושה ימים לפני בדיקת הבטא הראשונה.
מה לעשות? להספיד? ( ביצעתי בדיקת בטא גם הבוקר , ממתינה לתשובה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא מהיום - 633
רוני08/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה להספיד?
פרופ' אלכס סימון08/08/2010הרמה מתאימה להריון בודד. מעקב ביטא ילמד לאיזה כיוון זה הולך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהסיוון08/08/2010
אני בסבב 4 של טיפולי הפרייה, נשארו לי 3 עוברים מוקפאים (בני 3 ימים), מחזור אחרון בתאריך 1/8/10, מטופלת ע"י אסטרופם ובהמשך אנדומטרין.. נקבע לי תאריך להחזרת עוברים ליום 23/8/10, שאלתי היא האם זה לא מועד רחוק מדי?? בד"כ מחזירים לי 14-16 יום מהמחזור ועכשיו 22 ימים!! האם אפשר לשלוט במועד החזרת העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת עוברים
פרופ' אלכס סימון08/08/2010במחזור מלאכותי ניתן להחזיר את העוברים מתי שרוצים ובתנאי שמתן אסטרופם יהיה לפחות 9 ימים.כך שניתן לתת אותו 19 יום ולהחזיר ביום 23
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)