מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץיעל11/08/2010
בבדיקה ביתית לביוץ שני פסים חזקים, למחרת פס אחד מעט יותר חלש, יום אחרי רק פס אחד. מתי היה הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי11/08/2010יום לאחר שהיו שני פסים חזקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה-תשובהיעלה11/08/2010
אני עוברת את הטיפולים בני יורק
אני אחרי החזרה של עוברים לוקחת אנטיביוטיקה מדרול ופרוגרסטרון
ורציתי לשאול האם יכול להיות שטף דם פנימי בעקבות שאיבה?
יש לי כתם באיזור הטבור ומתחת לטבור שגודל ונראה כמו שטף דם
מסביב גוון צהבהב ובפנים מתחיל כמו נקודות אדומות שטפי דם קטנים
האם בגלל זה יכול להיות שיש לי לחץ בחזה וקשה לי לנשום בנוסף לזה שהבטן נפוחה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שטף דם
ד''ר דוד ישי11/08/2010עם תלונות כאלה את חייבת להבדק. יתכן מאד שמדובר בדימום משמעותי או בגירוי יתר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםהללויה11/08/2010
שלום לכם,
1. ביום ראשון הוחזרו לי 3 עוברים יפים וטריים. היום הוא היום הרביעי להחזרה. האם חווית אורגזמה שחוויתי היום המלווה בהתכווציות של הרחם ואולי בסוג של רעד שם (לפי מיטב הבנתי...), עלולה לפגוע בסיכויי ההשרשה? מודאגת.
2. באיזה יום של ההחזרה בהפריה חוץ גופית מצפים להשרשה?
תודה
נס יה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
ד''ר דוד ישי11/08/2010ההשרשה היא 3 ימים לאחר ההחזרה. בשלב הזה אורגזמה לא יכולה לפגוע בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאים - דחוףעינב11/08/2010
דר' שלום רב,
בת 36+ לפני סבב החזרת מוקפאים (עוברים בני 3 ימים 8 תאים). יום ראשון (יום 21 למחזור) דם: פרוגסטרון 3 ואסטרדיול 1865 שחלה ימנית זקיק מוביל 19.
בדיקות מיום שני בבוקר (יום 22 למחזור)פרוגסטרון 4.8 , ואסטרדיול 1835 , מעקב זקיקים: רירית 7.2 נצפו מס' זקיקים קטנים בשתי השחלות. בדיקות דם מאתמול(יום 23למחזור) : פרוגסטרון 6.9 ואסטרדיול 1552 , מעקב זקיקים: רירית 7.4 , סדירה, מעט נוזל, שחלה ימנית מבנה צלול 17*11
יכול להתאים לגופיף צהוב, נצפו זקיקים קטנים.
ההחזרה צפויה ליום א' 15.08 , האם לא מאוחר מדי, בהנחה שביוץ התרחש בין יום שני לשלישי?אני אחרי הפרייה אחת של טריים שנכשלה, למרות היותם יפים (שאיבה ב- 4.7, החזרה ב- 7.7 ) איני רוצה לחוות עוגמת נפש בעקבות תזמון לא מדוייק. מהן ההשלכות באם כן אבצע ? האם מועד להיכשל?
אנא מכם, מבקשת חוות דעת הוגנת והולמת. אני נוטלת פרוגינובה 3 *ביום לעיבוי רירית.
גאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
ד''ר דוד ישי11/08/2010אם הביוץ היה ביום שלישי , נראה לי שהחזרה ביום א' היא מאוחרת. השאלה היא על סמך מה נקבעה ההנחה שהיה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת מוקפאים
גאיה11/08/2010דר' תודה על תשובתך, ההנחה שהתרחש ביוץ מבוססת על ערכי בדיקות הדם, ועל כך שזקיק 19 מ"מ כבר לא נראה בשני המעקבים האחרונים , ונראה מעט נוזל בדוגלס.
אשמח אם תתייחס לערכים שהשתנו מבדיקה לבדיקה. האם ערףך פרוגסטרון 6.9 מאתמול מעיד כי היה ביוץ?
תודה,
גאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ אי נוחות בבטן לאחר החזרהליה11/08/2010
שלום רב,
5.8 שאיבה של 9ביציות באיכות טובה מאוד.הופרו 8 והחזירו ב8.5 4 עוברים של 8.
אחרי ההחזרה היתה לי הרגשה של בטן מאוד נפוחה ואי נוחות.אתמול היו לי שני כתמים בצבע ורוד(האם זאת השרשה?) היום הפסיק הדימום אך יש לי כאבי בטן מעין דקירות ואי נוחות .האם זה מעיד על גירוי שחלתי? האם עליי להיבדק? אני מפחדת שזה יהרוס את הטיפול.. אני בת 43 ואם לידלה בת 3 הריון ספונטני. שכחתי לציין זוהי הפריה מספר 5.
תודה מראש
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר דוד ישי11/08/2010אם הבטן עדין נפוחה , את צריכה להבדק. גירוי יתר לא הורס את ההריון. ההפרשה הדמית הקלה אינה משמעותית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אי נוחות -
ליה12/08/2010תודה על התשובה הבטן טיפונת נפוחה לא משמעותי,אך הצחושה היא שהיא עומדת להתפוצץ וזה לא נוח. היו לי בחילות ועכשיו זה עבר. הרופא אמר לי שלא לדאוג לנוח ולשתות הרבה(אין הרבה מה לעשות) וזה מה שאני עושה.אם במידה ונקלטו העוברים האם הגירוי ימשיך ומתי התחושה תיפסק? בהפריה הראשונה שלי היה לי משהו דומה והרבה יותר כואב וזה היה גירוי קל וזה עבר .אני פוחדת שזה לא יפסק...
תודה על המענה
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי נוחות
ד''ר דוד ישי12/08/2010גירוי יתר יכול להחמיר אם יש הריון . קשה לדעת מתי תפסק תחושת האי נוחות אבל אין לי ספק שהיא תפסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מוזרyaael11/08/2010
שלום,
אני בת 35, נשואה +ילד בן 4. כשנה מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה.
אמורה להתחיל טיפול הזרעה אצל הרופא שלי במחזור הבא. המחזור שלי בדרך כלל סדיר מאוד (כל 24 לחודש) אך בשלושת החודשים האחרונים חל שינוי - מ24 ירד ל 20 לחודש ובחודש שעבר קיבלתי דימום ב 17 לחודש יולי. החל מה 8 לחודש אוגוסט (ביום ה 23) יש לי כתמים חומים ודימום אך ורק בניגוב (לאחר עשיית צרכים). מיום ראשון ועד היום אני ממש לא מדממת, יש לי רק כתמים חומים אבל לאחר ניגוב אני רואה כתמי דם . הרופא שביקרתי אצלו ב 9 לחודש אמר שזה כנראה ביוץ, אבל הדימום בניגוב ממשיך. מדובר על דימום אדום. האם זה יכול להיות בכלל המחזור שלי ?
זו הפעם הראשונה שזה קורה לי. בדר"כ יש לי כתמים חומים יומיים לפני המחזור ואז דימום מסיבי של יומיים-שלושה שמצריך טמפון. במקרה הזה - אין כלום.
מוזר מאוד.
אודה על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מוזר
ד''ר דוד ישי11/08/2010קשה לסביר מחזורים לא רגילים חד פעמיים. יתכן שיבוש הורמונלי עם או ללא ביוץ . אפשרות אחרת היא הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ בחזה קושי לנשוםיעלה11/08/2010
יומיים אחרי החזרת עוברים
ושבוע מאז השאיבה הבטן נפוחה ויש לחץ שעולה למעלה לבית החזה שקשה לנשום
ואין לי גירוי יתר -נוזלים בחלל הבטן
כמה זמן לוקח שהנפיחות של השחלות יורדת ושהלחץ בחזה עובר בד"כ?
האם זה נורמלי?
זה קצת מלחיץ המצב הזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר דוד ישי11/08/2010זה לא נורמלי. את צריכה להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להכנס להריוןחסויה11/08/2010
בת 32 , מנסה להכנס להריון כבר יותר משנה ולא מצליחה.
הייתה לי בעיה של תת פעילות בבלוטת התריס , אני לוקחת אלטרוקסין פעם ביום במשך כבר 5 חודשים
לפי בדיקת דם הבלוטה מאוזנת .
חשוב לצין שכבר יש לי ילד אחד , בן שנתיים , הקליטה של ההריון הייתה מהירה (תוך חודשיים).
יש לי כאבים בבטן התחתונה שנמשכים כמה ימים בערך משבוע -שבועיים לפני המחזור
למה אני לא מצליחה להכנס להריון ??? אני ממש מתוסכלת ולא יודעת אם להתחיל טיפולים ???!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דוד ישי11/08/2010כמובן שאין לי תשובה. אבל הגיע הזמן שתעשי בירור. גשי לרופא מומחה לפוריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות מוקפאיםטלי11/08/2010
עברתי החזרה של מוקפאים היו לי 3 מוקפאים ,אחד לא שרד את ההפשרה אז החזירו לי 2
וכששאלתי את הרופא מה האיכות של העוברים ששרדו הוא אמר שחלק מהתאים שלהם לא שרדו
רציתי לדעת אם במצב כזה יש אפשרות להריון? אציין שהרירית מעולה.
ומה יכולה להיות הסיבה שאחד לא שרד ושהאיכות של השניים ירדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים מוקפאים
ד''ר דוד ישי11/08/2010יש בהחלט סיכוי להריון. הגורם לפגיעה באיכות הוא ההקפאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות - האם לנסות שוב?דידי11/08/2010
הנתונים:
בת 44 וחצי עם בן 20 חודש מ-IVF.
לאחרונה שני נסיונות, אחד ממוקפאים אחד מ-IVF שהניבו שני הריונות.
הראשון הגיע לדופק ואז הסתיים, בשני בטא נמוכה שלא עלתה.
השאלה: האם לנסות שוב IVF?
מה הסיכויים?
האם לוותר לגמרי בשלב זה?
אודה לעצתכם המלומדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להמשיך ?
ד''ר דוד ישי11/08/2010לדעתי , עם תגובה כמו שלך , התשובה היא כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליית הבטאהריונית צעירה11/08/2010
שלום ד"ר, בהריון לאחר הפרייה..בטא ראשונה 24, לאחר 3 ימים 131 ,לאחר שלושה ימים נוספים 575 ושוב שלושה ימים אח"כ שזה היום 984... האם קצב עליית הבטא האחרונה אינה תקינה? האם ,מניסיונך,יש סיכוי להריון תקין?? נאמר לי ע"י הרופא שעליי להמתין עכשיו לאולטרסאונד ואין צורך בבדיקות דם נוספות? האם לא כדאי לחזור שוב מחר על הבדיקה?תודה רבה לך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלית הבטא
ד''ר דוד ישי11/08/2010יש סיכוי להריון. צודק הרופא. בשלב הזה יעילות המעקב אחר הבטא נמוכה וצריך להמתין לאולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהמירית11/08/2010
בת 43 . אחרי החזרת 3 עוברים לרחם.האם לקחת רק קרינון 1 בבוקר, מספיקה לתמיכה?
יומיים לפני ההחזרה הרופא אמר לקחת דוקסילין ופרדיזון בוקר וערב לחמישה ימים.
נודע לי שאם לא עשו חור בעובר אין טעם להמשיך דוקסילין ופרטיזון. האם להמשיך אחרי ההחזרה עד חמישה ימים את התרופות? האם לא מסוכן לעובר אם אמשיך סתם ?"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
ד''ר דוד ישי11/08/2010אני לא מכיר קשר כזה. אני לא בטוח שהתרופות האלה עוזרות אבל הם לא מסוכנות לעובר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבזקי ראייה ונימול בשפתייםשרון11/08/2010
שלום,
אני בתהליכי IVF, אתמול בערב לקחתי שלושה הורמונים: מנוגון, ציטרוטקייד ואורביטרל.
היום בבוקר היו לי הבזקי ראייה ותחושת נימול בשפתיים.
האם יש קשר בין הגורמים? דיברתי עם הרופא שלי והוא לא מכיר תופעות לוואי מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבזקים
ד''ר דוד ישי11/08/2010אני חושב שהתלונות האלה מחייבות בדיקה רצינית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות גונל לפני הזרעהימית11/08/2010
שלום,
התחלתי טיפול לפני הזרעה. לוקחת גונל 900 - בתחילה 4 ימים 225 ובהמשך יומיים 450.
ב-us ראשון (ביום השלישי למחזור) נצפתה ביצית בגודל 11
לאחר לקיחת הזריקות, כעבור כ- 3ימים, נצפתה ביצית בגודל 8 (איך יכול להיות???)
והיום, ביום ה- 9 למחזור נצפתה ביצית בגודל 13.
שאלותיי:
1. שחלה אחת לא נצפתה כלל, מעולם לא קרה לי דבר כזה שלא מצאו את השחלה.
האם יש קשר לזריקות הגונל ? מה פירוש שהיא לא נצפתה - לא ב-us וגינלי ולא ברגיל ???
2. לפי ה-US נראה שהזריקות לא משפיעות ולא מצליחות לעודד עוד זקיקים. האם יש טעם
להמשיך לקחתם ? הרי עוד לפני הזריקות היה זקיק אחד (כחודשיים לפני תחילת הטיפול,
נצפה ב-us ביום ה-12 למחזור (בדר"כ הביוץ ביום ה-13) זקיק בגודל 18).
3. מרגישה צריבה בעיניים, שורפות מעט, ועין אחת ממש אדומה, מס' שעות לאחר הזרקת הגונל.
כמו-כן, כאבים בגרון - האם ידועות תופעות כאלה לאחר הזרקת גונל. איך יש להתייחס לכך ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר דוד ישי11/08/2010לא ציינת איך נראתה הרירית ומה היתה רמת האסטרוגן ( אם נבדקה )
לא ברור לי מדוע לא נצפתה שחלה אם בד,כ רואים אותה
התגובה של השחלות שלך לטיפול אינה טובה. יתכן שאין טעם להמשיך בזריקות.
לא מוכרת לי תופעת לואי כזו. נראה לי שיש לך פשוט זיהום וירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי צפוי ביוץ?גילי11/08/2010
היי, אחרי שבוע של מנוגון, E2 4696 פרוג'סטרון 2.6, ארבע ביציות 18 מ"מ - מתי צפוי ביוץ טבעי? בלי אוביטרל. תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי11/08/2010הטווח הוא בין 1 ל 3 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)