מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקת ביוץגילי11/08/2010
שלום רב,
בבדיקת ביוץ ביתית - יומיים רצופים שני פסים כהים, ולאחר מכן יומיים רצופים עם פס אחד בלבד. מה זה אומר? מתי התרחש הביוץ? האם יום לאחריו כבר רמת ה- LH יורדת דרמטית? תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי11/08/2010אכן , ה LH עולה מהר ויורד מהר. הביוץ היה כנראה יום לאחר היום שבו היה הפס הכהה יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת פרוגסטרוןעינת11/08/2010
הטיפול שלי הוא לקיחת קרינון אחרי ביוץ עקב שלב לוטאלי קצר.
היום, אתמול השני לאחר הביוץ שכחתי לקחת קרינון.
1. עד כמה פגעתי בסיכויי הטיפול?
2. האם דילוג על קרינון ביום השני לאחר הביוץ מזיק פחות מדילוג עליו זמן רב יותר לאחר הביוץ?
3. האם לקיחת תמיכת פרוגסטרון גורמת להקטנת כמות הפרוגסטרון שהגוף מפריש באופן טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
ד''ר דוד ישי11/08/2010לדעתי לא פגעת בסיכויים. הפרוגסטרון החיצוני לא מעכב את הפרשת הפרוגסטרון של הזקיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליורד11/08/2010
בוקר טוב
בת 39 , להלן בדיקת דם פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור-
TSH 2.96
ESTRADIOL 205
PROGESTERONE 0.7
FSH 10.7
LH 6.3
PROLACTIN 307
רציתי לדעת האם הבדיקות תקינות?
תודה ויום טוב
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ד''ר דוד ישי11/08/2010הרמה של ההורמונים היא בתחום הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד הסבר קטן
ורד12/08/2010בוקר טוב דוקטור ותודה על תשובתך.
רציתי רק לדעת אם בגדר הנורמה הכוונה שהבדיקות תקינות והאם משהו מעיד או שיש רזרבה שחלתית נמוכה/ירודה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמונים
ד''ר דוד ישי12/08/2010אכן תקינות. ולכן לא ניתן לדבר על רזרבה שחלתית נמוכה. להערכת הרזרבה חשובה גם התגובה לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשרה ימים אחרי החזרההילי11/08/2010
של עוברים מוקפאים בני יומיים ביצעתי בדיקת הריון (החזרה נעשתה ב1.8) והיא יצאה שלילית.
שוב, אני יודעת שצריך לחכות לפחות שנים עשר ימים, אבל לא התאפקתי. בהנחה שלא לקחתי אוביטרל אלא רק תמיכה של אסטרופם וקרינון, האם עדיין הבדיקה לא משקפת את התוצאות?
מצטערת שוב על שאלת המיליון דולר, ותודה על הסבלנות
הילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מוקדמת
ד''ר דוד ישי11/08/2010לבדיקה ביום 10 אין שום משמעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניה לבדיקת קריוטיפ-הפלות חוזרותדוריס10/08/2010
דר שלום,
היום הייתי אצל רופא להפלות חוזרות. עברתי 4 הפלות לא רצופות האמת ש2 זה הריון כימי . בכל אופן, הרופא הפנה אותי לבדיקה קריוטיפ אותי ואת בעלי. הסביר לי שזה בדיקה גנטית . הבנתי שזו בדיקה הדומה למי שפיר שעושים במשך ההריון....אגב- יש לי ילד בן שנתיים ועשיתי מי שפיר.
והכל היה תקין ברוך השם...ולשאלתי: במידה וחלילה -חס וחלילה הבדיקה לא הכי תקינה -לא רוצה לחשוב על זה בכלל -חושבת חיובי........יש מה לעשות בקשר לבדיקות לא טובה?
אשמח לתשובה...
דוריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש פיתרונות
דורית11/08/2010"בדיקת קריוטיפ" נדרשת במקרה שלך על מנת לבדוק אם קיימת בעיה כרומוזומאלית אצלך ו/או אצל בעלך שיכולה לגרום להפלות. הרי הגוף המתוחכם שלנו יכול ליזום הפלה כאשר יש עובר לא תקין. בעיה כרומוזומלית בעובר = עובר לא תקין שפעמים רבות הגוף יודע לזהותו וגורם להפלה טבעית.
מבחינתך, הבדיקה היא בדיקת דם פשוטה שנלקח ממך ומבעלך.
אם התוצאות שתתקבלה תצבענה על בעיה, יציגו בפניכם את האפשרויות העומדות בפניכם להשיג הריון תקין.
מכיוון שכבר יש לכם ילד בריא (ברוך השם) ניתן לומר שגם אם ישנה בעיה כרומוזומאלית כנ"ל, ישנו סיכוי שההריון יהיה תקין (יוכלו להסיק את הסיכוי המדוייק מתוצאות הבדיקה) ולכן יעמידו בפניכם שתי אפשרויות:
1. ישנן היום דרכים למנוע הריון עם עובר לא תקין ע"י שימוש בתהליך הפריה חוץ גופית ובדיקת העובר ותקינותו לפני החזרתו לרחם (PGD).
2. להמשיך לנסות ולהרות באופן טבעי ולערוך בדיקת סיסי שליה בהמשך ההריון (שוב, קיום הצורך בבדיקה יקבע על פי תוצאות הקריוטיפ) בכדי לוודא שהעובר תקין.
במאמר מוסגר אני רוצה להוסיף כי אין לך מה לחשוש מממצאי הבדיקה גם אם יגלו שיש בעיה הרי במצב זה את בחצי הדרך לפיתרון. אם יודעים על בעיה ויודעים מה היא ויש פיתרון זה עדיף בהרבה על ערפול ומצב בו כביכול "אין בעיה" (זה לא שאין פשוט לא יודעים מה היא) - קשה יותר המחשבה וההתמודדות עם חוסר הודאות (האמיני לי... מניסיון).
שיהיה לך המון המון הצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקריוטיפ
ד''ר דוד ישי11/08/2010ניתן לעשות IVF , לבדוק את העוברים ולהחזיר רק את התקינים. ( PGD )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה הורמונלית- ביוץ- מבולבלתאור10/08/2010
אני ובעלי בתהליך להכנס להריון, כבר חודשים אני במעקב של זקיקים ולוקחת כדורי אקוקלומין
סוף שבוע שעבר עשיתי בדיקת דם הורמונלית (מעקב של ביוץ) והנה התוצאות:
estradiol e-2 -2050
progesterone - 4.6
יום לאחר בדיקת הדם קיבלתי מחזור
השאלה האם הבדיקה מראה שהיתי בביוץ??????
ומה הערכים הללו של הבדיקה אומרים
צריכה תשובה דחוף
בתודה מראש אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד''ר דוד ישי11/08/2010הפרוגסטרון הנמוך שולל את האפשרות שביצת. לא ברור לי מדוע הופיע דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ מתחת לחזהיעלה10/08/2010
אני בת 36 אחרי במהלך טיפולי ivf אבחון -אנדומטריוזיס
אחרי החזרה של מס עוברים ביום החמישי
רציתי לשאול מאז השאיבה כמובן הבטן נפוחה לי כנראה בגלל השחלות (ואין לי גירוי יתר)
ויש לי לחץ חזק באיזור הקיבה שמקרין לי על החזה שקשה לי לנשום
הרופאה אמרה שבגלל שהשחלות נפוחות ויש לי אנדו אז יש לי לחץ על המעיים
ואז הגזים מצטברים בחלק העליון וזה מה שלוחץ לי על החזה
רציתי לשאול כמה זמן זה אמור להמשך? ומה אפשר לעשות כדי להקל על זה?
זה מקרין לי לכיוון הגב וגם קשה לי לישון לשכב בגלל זה
אני כבר שבוע אחרי השאיבה ועדין אין כל כך שיפור
וגם זה מגביל את התנועתיות שלי כי הכל נפוח ולוחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ
ד''ר דוד ישי11/08/2010לדעתי התלונות שלך מחייבות בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צניחת צוואר הרחם?יעל10/08/2010
שלום
אני לאחר החזרת עוברים ולפני בדיקת ביטא. בעת החדרת נרות האוטראגסטן הרגשתי לאחרונה בנרתיק מעין בלונית. האם יתכן שזה צוואר הרחם שצנח? מה עלי לעשות? מה ההשלכות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלונית
פרופ` דוד בידר10/08/2010צריך לבדוק. זה בדרך כלל צניחה של שלםוחית שתן קלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרהשיר10/08/2010
שלום,
אני ובעלי עוברים טיפול IVF
PGD & Fish
האם ניתן לטוס יום לאחר ההחזרה ? האם הפרשי לחץ האוויר או כל סיבה שהיא צריכה למנוע ממני לטוס יום לאחר ההחזרה?
אולי השאלה קצת טיפשית אבל אני בתחילת התהליך ורוצה לוודא
רב תודות
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיסה
פרופ` דוד בידר10/08/2010אין שום בעיה. את יכולה לטוס בשקט תוך כדי תקוה שהעוברים יקלטו בזמן זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה לחסרת סבלנותמיואשת10/08/2010
אני בת 23 בעלי 28 זרע נמוך אצלי הכל תקין פרופיל הרמונאלי וצילום רחם תקין וסת לא סדיר כל 45 עד 47 ימים . כשנתיים מנסים להרות 8 מחזורי איקקלומין ללא הצלחה הזרעה בטיפול תרופתי אסטרופם ואטרוגסטן ללא הצלחה שתי השבחות עם פירוגון 50 יחידות ביום ללא הצלחה ..
ב30.7 שאיבה 4 ביציות הודיעו לנו ש2 הופרו ב3.8 החזרה ; לשני עוברים התחלקו ל4 תאים . אני היום כבר שבוע אחרי ההחזרה ב15 לחודש בדיקת דם וזה טיפול הראשון בהפרייה חוץ גופנית .. האם יש סיכוי שאקבל בטא חיובית מהפעם הראשונה ? מה אחוזי ההצלחה אני לוקחת 1 קרינון ביום בבוקר כתמיכה ..האם יש סיכויים במצב שלנו ?
כבר חסרת סבלנות שנתיים עם בדיקות ביתית שליליות ובדיקות דם שליליות כבר רוצה לשמוע חיובי ..
מה דעתך דקטור האם יש סיכוי ? וכבר יש לי כאבים כמו כאבי מחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מיואשת10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענו לי
מיואשת10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי
פרופ` דוד בידר10/08/2010תמיד יש סיכוי כאשר מחזירים עוברים.
לפי התיאור שלך לא הכל בסדר. הוסת שלך לא ממש סדיר.שאיבה של 4 ניציות זה לא כמות של תגובה טובה ולא נתת נתוני זרע שיכולים להיות טובים.
בכל אופן יש סיכוי כעת ונחכה לתוצאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיואשת10/08/2010אני רק מאחלת לעצמי ולכל הבנות בעולם שיהיו אמהות ורק הרבה אושר ועושר לכולנו .. ושאף אחת לא תתיאש בסוף יהיה ילדים רק סבלנות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדניאלה10/08/2010
החזרת עובר לפני שבוע,
ביום חמישי הרגשתי כאבי םבבטן התחתונה והיו גם שלשולים,השחלות היו מוגדלות ואובחן בגירוי קל מאוד
מיום שישי הקלה בסימפטומים,האם זה אמר שאין הריון(קראתי שבנוכחות הריון הגירוי אמור להחמיר)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ` דוד בידר10/08/2010באופן כללי יש אמת במה שאת כותבת אך תמיד יש הפתעות וזה לא תמיד מתנהג באופן כזה.
בהחזרת עובר תמיד הסיכויים קטנים יותר אך בכל אופן תמיד יש סיכוי ויש להתעזר עוד בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יתכן?לרופאים!
דניאלה11/08/2010מדיניות היחידה לצערי היא להחזיר 1 טוב,
זה הפריה שניה שלי בהפריה הראשונה החזירו עוברים לא ממש טובים ונוצר הריון שממנו ילדתי את בני,
לפני 3 חדשים הריון ספונטני ,שנהופל באמצעות ציטוןטק עקב הפסקת דופק,(בשבוע 9)
לכאורה הרחם עוד אמורה להיות חמה מההפלה?
העובר היה בדרגה 1 גילי 32,נשאבו 18 ביציות,הרירית שלי היתה מצוינת(1 מ"מ)מה יכל להשתבש?
האם אפשר לנסות שוב ספונטני בחודש הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
דניאלה11/08/2010הרירית היתה 16 מ"מ ובאולטרסאונד לפני שבוע 1.5 ס"מ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמוניםיהודית10/08/2010
לפני כשבועיים נשלחתי לבדיקת דם על מנת לבדוק את ההורמונים.
התוצאות יצאו:
ריכוז פרולקטין מעל mIU/L 700.
מה משמעות הדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור
פרופ` דוד בידר10/08/2010כמה אחרי 700 ?
תלוי מתי עשית את זה והאם היית ערה מספר שעות והאם את מעשנת.
אם הבדיקה מעל לנורמה אזי ההרמון מופרש מיתרת המוח ביתר ויש לעבור ברור קצר. תלוי בגובה ההורמון הממשי ובדרך כלל לא מסתפקים בבדיקה אחת.
יתר הפרשת פרולקטין מופיעה מסיבות רבות כגון לחץ ועוד כך שאם הרמה מעט מעל לנורמה יש לחזור על הבדיקה לפי הוראות מדוייקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיוק
יהודית11/08/2010לפני הבדיקה לא הייתי ערה לפני המתבקש- 3 שעות וחצי.
אלא התעוררתי כשעה וחצי לפני...
האם הבדיקה אינה מראה תוצאה אמיתית?
דיווחתי לרופא שלא הייתי ערה לפי מס' השעות שצריך,
והוא זילזל בכך ונתן לי לבצע את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
יהודית11/08/2010רמת הפרולקטין היה 738.
הרופא שלח אותי לבדיקת C.T.
האם הבדיקה אכן נחוצה?
כיצד מטפלים בדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף
פרופ` דוד בידר13/08/2010הייתי חוזר על הבדיקה ולא עושה CT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור הפלות חוזרותטלי10/08/2010
שלום, נשלחתי לבדיקות לברור הפלות חוזרות.
אני רוצה לדעת איזה מהבדיקות הבאות שייך לבדיקות גנטיות ואיזה לקרישיות יתר:
homocystein
Dna factor v leiden
Dna mthfr
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור
פרופ` דוד בידר10/08/2010כולם קרישיות יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא הריון לאחר הזרעהטארה10/08/2010
לרופאים שלום,
אני לאחר הזרעה שנייה
בבדיקת דם שעשיתי (16 יום לאחר מכן) רשום שהבטא היא 265.
אני מבינה מזה שיש הריון אך שאלתי היא: בדר"כ נהוג לחשב הריון מהיום הראשון של המחזור האחרון, אך במקרה של הזרעה, בה תאריך הביוץ ידוע, האם עלי לחשב זאת כשבועיים?
האם הבטא הזו מתאימה לשבועיים?
תודה טארה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר10/08/2010כן.בדיקה טובה מאוד.לדעתי את בדרך הנכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לפרופ' בידר-בטא לאחר הזר
טארה11/08/2010פרופ' בידר שלום,
תודה על תשובתך.
לאחר יומיים עשיתי שוב בדיקת בטא ויצא 824.
שכחתי לציין שההזרעה היתה בשל חצוצרה סתומה ושאלתי היא האם הבטא מראה על הריון תקין או שעדיין קיים חשש לחוץ רחמי?
תודה טארה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטה
פרופ` דוד בידר13/08/2010נראה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהyaael10/08/2010
שלום,
אני אמורה להתחיל טיפול של הזרעה אצל הרופא שלי. אני אמורה לקבל מחזור באיזור 15-17 לחודש אוגוסט. בעלי טס בענייני עבודה ב2 לספטמבר. האם כדאי לדחות את הטיפול ? האם שבועיים וחצי מספיקים לתהליך ? אני יודעת שיש לערוך מעקב אולטרסאונד וכו.
תודה על תשובתכם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ` דוד בידר10/08/2010אני חושב שתספיקי.תלוי אם זה כולל טיפול תרופתי או הזרעה במחזור טבעי. אם הוסת סדיר אזי זה 14 יום מתחילת הוסת עד 17 יום ואם זה אם טיפול זה מהר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
yaaeell10/08/2010תודה רבה על התשובה המהירה. שאלה נוספת - בגלל לחץ הזמן + ילד שנכנס לגן חדש ב 1 לספ
טמבר חשבתי לבקש מהרופא שלי טיפול באיקקלומין בלבד ולדחות את ההזרעה לחודש הבא במידה ולא ניקלט. האם אפשרי / יעיל לדעתך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרעה
פרופ` דוד בידר12/08/2010כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)