מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם אני בהריון - דחוף אני בלחץשרית19/08/2010
אני אחרי הפלה של תאומים בחודש 6 , כעת נתנו לי כדור לאיחור הביוץ היות והוא הופיע בזמן המחזור, אני לא זוכרת את שם הכדור וסיימתי לקחת אותו... לקחתי את הכדור מהיום הראשון של המחזור 3 ימים הראשונים.
כעת אני ביום ה 30 למחזור, עשיתי בדיקות הריון בבית ויצא שלילי.
עשיתי היום בדיקת דם והבטא יצאה 141.17 האם אני בהריון?
אודה לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - בבקשה אני מאוד רוצה לדעת
שרית19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטח שאת בהריון!!
הללויה19/08/2010מזל טוב. כל בטא מעל 20 היא הריון!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומנם את בהריון
פרופ' אלכס סימון20/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןסיון19/08/2010
שלום לכל הרופאים,
שואלת בשנית, מכיוון שלא נעניתי מעומס השאלות :)
1. אני בשבוע 5-6 , וחשה כאבים ברום הבטן. סובלת מבעיות במערכת העיכול ובד"כ פותרת את זה עם כדור אומפרדקס אחד בבוקר למשך מס' ימים וזה עובר.
האם מותר לקחת כדורי אומפרדקס בהיריון בכלל ובשלב כזה בפרט?
2. בשבוע האחרון, אני קמה בשעות מוקדמות מאוד בבוקר כיוון שאני חשה בכאבי בטן, בעיקר בטן תחתונה ולחץ בשלפוחית השתן. השתן הראשון יוצא בזרם מאוד מאוד דק ולוקח המון זמן, עם מעט כאבים בבטן.
לאחר מכן- הכאבים משתפרים. האם זה טבעי או שכדאי לבדוק בדיקת שתן?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- אשמח לתשובתכם...
סיון20/08/2010תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיוון - רק הפעם
פרופ' אלכס סימון20/08/2010לא נענית כי את בפורום הלא נכון
ניתן לקחת אומפרודקס
בצעי תרבית שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון IVF
סיון21/08/2010מדובר בהיריון לאחר IVF ולכן הנחתי שאני עדיין בפורום הנכון.
סליחה אם הטרדתי.
ותודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטא-5הללויה19/08/2010
שלום לכם,
מה אומרת תשובה זו של בטא ביום ה-12 להחזרה?
ברור לי שזה לא תקין אך זה נחשב להריון כימי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת - בדיקות נוספות
הללויה19/08/2010e2- 1167
פרוגסטרון -43.4* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומידע נוסף..זוהי החזרת טריים
הללויה19/08/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמה של 5 נחשבת לשלילית
פרופ' אלכס סימון20/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה וכשלוןדניאלה19/08/2010
עברתי הפלה בחודש מאי האחרון אחרי הריון ספונטני שהפסיק להתפתח,(אחרי שהיה כבר דופק)
לפני שבועיים וחצי עברתי הפריה חוץ גופית שנכשלה ואיני יודעת מה הסיבה,
העובר שהוחזר היה טוב מאוד(דרגה A4 ללא שברים)רירית 16 מ"מ,
נשאבו 18 ביציות ונוצרו 9 עוברים להקפאה מתוכם 3 בלסטוציסטים,
האם ההפלה יכלה לגרום לכשלון הטיפול?
מה יכולה להיות הסיבה לכשלון?
בעברי הריון IVF תקין לחלוטין לידה בקיסרי חירום(אולי זה פגע ברחם?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כשלון
ד''ר דוד ישי19/08/2010לא נראה לי קשר לההפלה , אלא אם עברת גרידה שהסתבכה . צריך לזכור שהסיכוי להצלחה בכל טיפול נמוך מהסיכוי לכשלון וברוב המקרים אין הסבר ברור . במקרה של כשלון חוזר יש כמה גורמים שצריך לברר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםדניאלה19/08/2010
אחרי IVF כושל,
מחכה בקוצר רוח להחזרה של מוקפאים
יש לי 6 עוברים טובים+3 בלסטוציסטים,
אני צריכה לעבור עוד אישור וועדה
האם לאחריה אוכל להתחיל מיד?
(קבלתי בטא שלילית ביום ראשון האחרון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
ד''ר דוד ישי19/08/2010אפשר , אבל קחי בחשבון , שאת התרופות להכנת הרחם צריך להתחיל בימים הראשונים של הוסת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוקפאים-לרופא המשך
דניאלה20/08/2010אז זה אומר שאני צריכה להמתין לוסת הבאה?
מתי היא צריכה להופיע אחרי פרוטוקול ארוך?
יש לי וסת מאוד לא סדירה אז היא יכולה גם לא להופיע תקופה,יהיה ניתן לתת לי פרמיולוט נור?(קבלתי בעבר ע"מ להתחיל טפולי הזרעות)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לתשובה
דניאלה21/08/2010...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוסת
ד''ר דוד ישי21/08/2010צריך להמתין לוסת הבא. אפשר בהחלט להשתמש בפרמולוט נור כדי להביא אותה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום שמיני מההחזרהדנה19/08/2010
אני ביום השמיני לאחר החזרה של שני עוברים.
מאתמול בערב יש לי כמו כאבי מחזור חזקים.
האם זה אומר שהטיפול נכשל?
האם טבעי שיש כאבים כאלה בשלב הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני...
סיון19/08/2010הייי
אני ביום ה9 מההחזרה וגם לי התחילו מאתמול כאבי מחזור ממש גב רגליים (ככה אצלי הווסת )
העניין הוא שבהפרייה הראשונה לאחר 11 יום מההחזרה ישר ראיתי דימום והמחזור הגיע .
ללא שום כאבים.
נקווה שזה מבשר טובות ומשהו טוב מתפתח שמה .
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש לא.
ד''ר דוד ישי19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרע נוספת..?חסויה19/08/2010
שלום רב, לפני כשנתיים וחצי ביצענו בדיקת זרע לבעלי שהיתה תקינה למעט מורפולוגיה של 8 אחוז, למרות המרופולוגיה נקלטנו להריון טבעי מהר מאד...היום אנחנו מנסים שוב וזה לוקח זמן....האם צריך לעשות בדיקת זרע שוב?? האם היא יכולה להשתנות לרעה בשנתיים? בעלי לא החליף מקצוע, לא מעשן, לא שותה...ושומר על אורח חיים בריא....האם יש מקום לבדיקת זרע נוספץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט כן
ד''ר דוד ישי19/08/2010הזרע יכול להדרדר גם אצל גברים כמו בעלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
חסויה19/08/2010תוך כמה זמן של חוסר הצלחה היית ממליץ לנו לעשות את בדיקת הזרע....לי יש מחזורים סדירים ואני מזהה ביוץ בקלות, לבעלי לפני שנתיים זרע תקין למעט מורפולוגיה 8 אחוז אבל נאמר לנו שבגלל ריכוז וכמות גבוהים לא תהיה בעיה להרות...וכך היה...
עכשיו אנחנו מנסים כבר חודשים חודשים מדוייקים בביוץ ולא מצליחים...אנחנו בני 35...מתי כדאי לבצע בדיקה חוזרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד לחוצהסיון19/08/2010
שלום,
לאחר 12 יום מיום ההחזרה בטא 48, אך הפורגסטרון 25, האם זה מאוד נמוך??
יכול להיות הריון תקין??
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה
ד''ר דוד ישי19/08/2010לא מאד אבל הייתי מעלה את מינון התמיכה של הפרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרון והריוןענת19/08/2010
שלום, אני באיחור של יומים, בבדיקת דם יומים לפני המועד הצפוי לקבלת הווסת רמת הפרוגסטרון עמדה על 4.8 האם הגיוני שיהיה הריון ברמה כזאת (וכן אם הגיוני האם יחזיק מעמד, יש לציין שרירית הרחם היתה 11 מ"מ) תודה! נ.ב אין באפשרותי כעת לבצע בדיקת דם נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוגסטרון
ד''ר דוד ישי19/08/2010לא סביר. לא ברור לי האם מדובר במחזור טבעי או בטיפול. יתכן שאת זקוקה לתמיכה של פרוגסטרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה, בטא עולה לאט מאודלילך19/08/2010
שלום
חודש אחרי החזרת שני מוקפאים. בטא עלתה מהתחלה ממש לאט ערכים של 23 38 71 134 160.
במהלך לפני 3 ימים בדיקת היסטרוסקופיה לא נצפה כלום ברחם. מדוע בטא ממשיכה לעלות? מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה איטית
ד''ר דוד ישי19/08/2010מאד לא ברור לי מאיזה סיבה נעשתה הסטרוסקופיה בהריון .
כשהבטא ברמות כאלה , לא ניתן לראות עדיין שק ברחם. בהנחה שההריון אינו ברחם , צריך להתיחס אליו כאל הריון מחוץ לרחם ולטפל בהתאם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובריםא.ס19/08/2010
האם אחרי 24 שעות אחרי שאיבה יש עדיין סיכוי להפריית בייצית במעבדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה במעבדה
ד''ר דוד ישי19/08/2010השאלה לא ברורה . תרחיבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' אלכס סימוןיעל19/08/2010
שלום פרופ' אלכס סימון
האם זה תקין שהביטא מכפילה את עצמה פי 1.5 (לדוגמה מ-878 ל-1337)?
האם זה מלמד משהו לגבי ההריון?
תודה מראש
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה בבקשה
יעל19/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי עשית בדיקת בטא?
שירה19/08/2010האם זוהי בטא ראשונה כעבור 12 יום?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלל ההכפלה אינו תורה מסיני
פרופ' אלכס סימון20/08/2010עדיף עתה לעקוב בבדיקת על קול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהגילי19/08/2010
שלום, בטא ביום ה- 11 לביוץ הייתה 3, פרוג'סטרון 29 ואסטרדיול 661, הייתי בטוחה שזה היריון כימי אבל לאחר יומיים הבטא עלתה ל- 10 ושאר הערכים ירדו טיפה. ממשיכה לעקוב - יש סיכוי להיריון ממספרים כאלה?? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
ד''ר דוד ישי19/08/2010אין טעם להתיחס לבדיקות שנעשו מוקדם מדי. יש סיכוי להריון. תעשי בדיקה 14 יום לאחר הביוץ ותדעי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול פוריות לאחר קיסריבטי19/08/2010
שלום,
אני בת 37 ובעלי בן 43, נכנסתי להריון כתוצאה מטיפולי פוריות (הזרעה) בגלל בעית מורפולוגיה אצל בעלי.רופא הפריון שטיפל בנו, אמר לנו שבגלל הגיל, לאחר הלידה לא נשמור וננסה מיד שוב, ואם לא נצליח אחרי 3 חודשים לבוא שוב להזרעה. (אנחנו מעוניינים להביא ילדים מהר בגלל הגיל).
אני ילדתי בניתוח קיסרי, האם נושא 3 החודשים הוא רלוונטי, או האם אני צריכה לחכות יותר.
אנחנו רוצים הפעם לנסות להביא טבעי לפני שנלך לטיפול, אך דחוף לנו להביא את הילד הבא כמה שיותר מהר, מתי ניתן להתחיל לנסות טבעי ? ומתי ללכת לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
ד''ר דוד ישי19/08/2010ההמלצות אינן חד משמעיות. לאור גילך אני ממליץ שתמתיני עם עניין ההריון עד חצי שנה לפחות מהניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקרוני19/08/2010
הריון לאחר IVF ,
אתמול שבוע 5+5 ,
נצפה שק הריון + שק חלמון (ומשהו שנראה כמו התחלה של עובר ),
הרופא טען שהשק גדול וכך נראה הריון תקין.
לא נראה דופק , ולכן הוזמנתי לבדיקה חוזרת בשבוע הבא.
נראה מדאיג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך ל...
רוני19/08/2010הרופא חושב שראה עובר צמוד לדופן ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
ד''ר דוד ישי19/08/2010חבל לעשות ספקולציות. יתכן שהעובר צמוד לדופן ולכן אינו מודגם טוב . אולטרסאונד בעוד שבוע יהיה יותר חד משמעי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)