מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השבחת זרעמתן08/07/2010
שלום רב,
אני ואשתי הגענו לשלב של IUI (וייתכן ונעבור ל IVF) ואני צריך לתת זרע להשבחה.
נתתי כבר עבור שני מחזורי טיפול (אך לא נכנסנו להריון בינתיים). את הזרע נתתי עוד בבית והבאתי אותו למרפאה כדי שיעבור תהליך השבחה.
שאלתי היא האם יש טעם בלתת זרע משתי גמירות (במרחק של נניח 5 דקות אחת מהשניה)? האם הזרע בגמירה השניה יהיה איכותי מספיק?
כוונתי היא כמובן לשפר את סיכויי הכניסה להריוןן על ידי כמות גדולה יותר של זרעונים טובים.
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי מנות זרע
ד''ר דוד ישי10/07/2010אפשר בהחלט ולפעמים זה מאד עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גקוזי סאונהנוני08/07/2010
שלום"
אני לוקחת סינרל+גונאל
רציתי לדעת אם גקוזי וסאונה יכולים להשפיע על הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גקוזי
ד''ר דוד ישי10/07/2010אין מניעה לגקוזי או סאונה בשלב הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבנות/רופאים דחוףשיר רמה"ש08/07/2010
עשיתי היום הזרעה,בצהריים האם צריך /מומלץ לקיים יחסים היום אחרי ההזרעה כדי לחזק? הזרקתי 2 אוביטרל ביום שלישי בשעה עשר בליילה,האם עדיין יש ביוץ בשעה זו?תשובה דחופה בנות,תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מומלץ מאוד לקיים היום יחסי מין
נועה08/07/2010אני גם עוברת הזרעות והרופא שלי כל הזמן בסיום ההזרעה אומר לי לנסות כמה שיותר בימים האלה בכדי להגדיל את הסיכויים. אז כל ה 3 ימים הקרובים כולל היום כמובן תנסו זה מגדיל מאוד את הסיכויים שיהייה המון בהצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום אחרי הזרעה
ד''ר דוד ישי10/07/2010אם הזרע באיכות לא טובה , יש לזה חשיבות , עדיף אבל בפער זמן של פחות מ 24 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי אפשר לעשות בדיקת הריוןנועה08/07/2010
שלום עברתי הזרעה בתאריך 28.6.2010 מה שאומר שהיום אני ביום 11 אחרי הזרעה האם אפשר כבר לבדוק מחר בבוקר בבדיקת שתן של yes or now שמזהה 6 ימים לפני האיחור במחזור אז אם ככה מומלץ כבר לבדוק מחר? והאם הבדיקות האלה 6 ימים לפני אמינות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול10/07/2010מציע בדיקת דם להריון 14 יום לאחר ההזרעה. כל בדיקה אחרת אינה אמינה ב - 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים סיכוי??איילה08/07/2010
אני בת 34 נשואה+3 בנים מהריונות טבעיים לחלוטין.
הילד הקטן ביותר בן 6.
לפני שנתיים החלטתי שאני רוצה ילד נוסף והפעם בת. הלכתי למקום שבו משביחים ומזריעים את הזרע.
לצערי הבדיקות העלו את התוצאות האלה:
ברצוני לדעת מה הם הסיכויים להרות עם הזרעה עם בדיקות הזרע האלה:
נפח: 2.5, צמיגות:2, ריכוז: 5.5מ"ל, תנועתיות: 45%, תנועה פרוגרסיבית טובה: 9%.
לאחר ביצוע שטיפה: ריכוז: 11ml, תנואה:36%, סה"כ תאי זרע בתנועה: 2 (לא יודעת אם אחוזים)
בדיקות הזרע נעשו פעמיים והתוצאות היו דומות.
ביצעתי 2 הזרעות ללא הצלחה. מאז עברו שנתיים שבהם אני לא שומרת ומנסה להיקלט אך ללא הצלחה.
מה עושים במצב כזה עם תוצאות בדיקה כאלו. ברצוני לציין שבעלי כבר לא מוכן לשתף פעולה ומבחינתו 3 ילדים זה מספיק. אך החלום שלי הוא להביא בת לעולם לפני שיהיה מאוחר.
מה עושים? מה אתה ממליץ? כמה עולה לטפל בבעיה כזט? האם בכלל ניתן להיכנס להריון באופן טבעי עם זרע שכזה?
תודה וסליחה על האורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי?
פרופ' שחר קול08/07/2010כן, יש סיכוי סביר להרות מזרע זה, שכן הוא "הוכיח" עצמו בעבר.
יש לוודא שצילום רחם תקין, ושאת מבייצת באופן סדיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכוי
איילה10/07/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוייםיעל08/07/2010
אם יש לי 3 עוברים, והכוונה היא להחזיר את שלושתם, האם יש יתרון להחזרתם ביום השני על פני החזרה ביום השלישי מבחינת סיכוי להריון או שהסיכוי זהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסיכוי זהה
פרופ' שחר קול08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עברתיגליה08/07/2010
שלום
עברתי הזרעה כפולה ב-30/6 וב-1/7, מתי עלי לבצע בדיקת דם על מנת לאשר את ההריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 15.7
פרופ' שחר קול08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחורגלית08/07/2010
שלום רב,
אני בין טיפולים,החזרת מוקפאים על בסיס טבעי לפני חודשיים היה הריון כימי קטן, ומאז קיבלתי 2 ווסתות.
כרגע אני באיחור של 4 מים, בדיקת ביתית שעשיתי שלשום שלילית. יש לי כאבים בצד ימין באזור השחלה?
מה יכולה להיות סיבת העיכוב?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ' שחר קול08/07/2010אם הריון נשלל, יתכן והעיכוב הוא על ארע שיבוש בביוץ - אולי הביוץ התרחש מאוחר מהרגיל, אולי לא היה בכלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופם דחוףבלה08/07/2010
אני בשבוע 9 להריון עשיתי בדיקות י דם יצא לי קצת גבוה הפרמטר של תפקודי כבד
יום שלישי לקחת פעם אחרונה את האסטופם, קראתי בהוראות שהתרופה עלולה לגרום להפרעות בתפקודי כבד
האם זה נכון ומסוכן לי או לעובר?
הרופאה נתנתה לי לעשות בדיקות חוזרות כשבוע אחרי לקיחת אסטרופם האם הכל אמור לחזור לקדמותו או שיהיה בעייה עכעשיו עקב התרופה?
תודה מ ראש
בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגתם על השאלה?
בלה08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול10/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום ופרוגסטרוןניצן08/07/2010
האם ישנו קשר בין קבלת תמיכה פרוגסטרונית מאסיבית לאחר החזרה לבין עליה בחום הגוף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר והאם עליה בחום הגוף מזיקה להשרשה?
ניצן08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון
פרופ' שחר קול08/07/2010מעלה חום הגוף בכחצי מעלה.
זו השפעה תקינה ופיזיולוגית.
אם חום הגוף עולה מעל 38 מעלות יש מקום לצנן אותו ע"י תרופות (כאקמול) או מקלחת עם מים פושרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה תפקידו של אסטרופםפרופ` דוד בידר08/07/2010
שלום
אני רוצה לדעת מה תפקידו / תפקידיו של אסטרופם?
בעבר קיבלתי אותו לדחיית ביוץ. לפני שהתחלתי טיפולים בכלל.
אחרי טיפול IVF הקודם קיבלתי אותו אחרי שסיפרתי לרופא שבטיפול שקדם לו הדימום החל מוקדם מאוד.
כעת אני אחרי IVF נוסף, ובו לא קיבלתי אסטרופם.
אני רוצה לדעת מה מטרת השימוש בו ולהבין מדוע הפעם לא קיבלתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרופם
פרופ' שחר קול08/07/2010התרופה מכילה אסטרוגן.
לאסטרוגן מגוון פעולות, החשובה ביותר - הכנת רירית הרחם להשרשת העובר.
אסטרוגן מיוצר ע"י השחלות, ובעקבות גיוי שחלות - ברמות גבוהות מאוד.
לכן, שהליך IVF שיגרתי אין צורך באסטרופם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא שהוכפלהגו'לי08/07/2010
בטא ראשונה 23
בטא כעבור יומיים 50.8
בטא כעבור עוד יומיים לא קיבלתי תשובה מה הכמות
אך הודיעו לי שהיא עולה לא טוב ולהפסיק את התמיכה ולהגיע
בעוד 4 ימים לבטא.
מזה אומר היה הריון ולא יתפתח?
יש הריון והוא לא תקין?
קצת מיואשת אני בת 43 ועיפתי מהניסינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל שלום
פרופ' שחר קול08/07/2010כנראה מדובר על הריון "כימי" או הפלה טבעית מאוד מוקדמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקםאיםדורית08/07/2010
שלום רב,
מה הסיכוי להצלחת הריון אחרי החזרת 6 עוברים מוקפאים אצל אישה בעלת FSH = 15.
האם בישראל אפשר להחזיר 6 עוברים מוקפאים במצב של אישה עם כשל?
בתודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ' שחר קול08/07/2010המשתנה החשוב ביותר הוא גיל האישה ביום הקפאת העוברים.
הסיכוי להריון כמובן תלוי באיכות העוברים המוחזרים.
המלצות האיגוד הישראלי לפוריות:
1. מספר קדם העוברים המומלץ להחזרה בשלושת הטיפולים הראשונים הינו עד שניים בכל טיפול.
2. במטופלת שגילה 30 שנים או פחות ואשר יש לה עוברים איכותיים, יוחזר קדם עובר אחד בטיפול הראשון (לא כולל מקרים של אזוספרמיה לא חסימתית ואבחון גנטי טרום השרשתי). במידה ולא הושג הריון ניתן להחזיר עד שני קדם עוברים בשני הטיפולים הבאים.
3. בנסיבות הבאות ניתן לשקול החזרה של מספר קדם עוברים הגדול משניים:
א. לאחר שלושה טיפולי הפריה חוץ גופית בהם הוחזרו עד שני קדם עוברים ללא השגת הריון.
ב. בגיל אישה מעל 35 שנים, אחרי 2 החזרות של קדם עוברים ללא הריון.
ג. בגיל האישה מעל 40 שנים, החל מהחזרה ראשונה.
4. בכל מקרה לא יעלה מספר קדם העוברים המוחזרים לרחם על 4.
5. העלייה משניים לארבעה קדם עוברים צריכה להתבצע באופן הדרגתי.
6. בתרומת ביצית מספר קדם העוברים המוחזרים יקבע בהתאם לגיל התורמת.
7. בהחזרת קדם עוברים מופשרים יש לנהוג כנ"ל, בתוספת של קדם עובר אחד בכל הקטגוריות.
8. לצורך חישוב מספר המחזורים שעברה המטופלת יחשבו המחזורים של החזרת קדם עוברים טריים ומחזורים עם החזרת קדם עוברים מופשרים באותו אופן.
9. אישה שהרתה לאחר מספר טיפולי הפריה חוץ גופית, במחזור הטיפול שלאחר הלידה יוחזרו מספר קדם העוברים הדומה לזה שבו היא הרתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 16 שנות טיפוליםבטי גל08/07/2010
רציתי ליידע את הרופאים ואת המטולפות בטיפולי IVF דבר שבוודאי שמעו/קראו/למדו ואני חוויתי זאת על בשרי:
אני סובלת מבעיית שחלות פוליציסטיות ועקב כך הטיפולים הרבים שעברתי במשך השנים היו נבלמים ולא מגיעים לשאיבה/החזרה וכו'. לאחר 7 שנים הריתי בבני הבכור ואח"כ נכנסתי שוב למעגל של טיפולים והריתי כעבור 5 שנים בבני השני. לאחר 16 שנות נישואין יש לומר מעייפות בתחום זה החלטנו בעלי ואני לפרוש מן המרוץ כשיש לנו תודה לאל 2 שנים מקסימים. אבל לא בלב שלם. הגיל מתקדם ואני רוצה משפחה גדולה יותר... ואז ל'השתדלות'התחלתי דיאטה די רצינית (אני שמנמנה) דבר שלא עשיתי שנים. כי במתח של טיפולים וכו' מאד קשה לסגור את הפה... והנה לאחר 5 שבועות ארוכים אני מקבלת מחזור טבעי אבל מטורף! שגם כמוהו לא קיבלתי שנים! וממחזור זה נקלטתי להריון טבעי!!!!!!
ברוך ה' אני אחרי לידה וקיבלתי מתנה בן נוסף!
אז עודדו את הנשים לרדת במשקל זה מפעיל את השחלות נכון! שנוטות 'להרדם' או 'לעבוד מידי במרץ' כשנותנים להם זריקות.
שיהיה בהצלחה לכולם ולא להתייאש זה שווה!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואו ריגשת אותי! רק בריאות
ש08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילאת אותי בתקווה
גו'לי08/07/2010איזה כיף לקוא את זה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף משקל
ד''ר דוד ישי10/07/2010אין לך מושג איזה חשיבות יש למסר שאת מעבירה לבנות שסובלות מבעיה דומה לשלך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש נוגע ללב ומחזק תודה רבה מקרב לב
קארין10/07/2010שיהיה לך רק טוב ,טוב להתחיל כך את השבוע ,הרבה נחת שיהיה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לרופאים
דורית11/07/2010אשמח אם יתאפשר לפרט קצת בנושא הקשר בין עודף משקל לקשיי פריון -
1. באילו אופנים משפיע עודף המשקל על הפריון?
2. על איזה עודף משקל מדובר? אם ניתן לתאר באמצעות יח' BMI...
המון תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף משקל
ד''ר דוד ישי12/07/2010עודף משקל מקטין את הסיכוי להריון בכמה אופנים. הוא מגדיל את הסיכוי להפלה ולמומים בעובר. הסיכוי לסיבוכים של ההריון כמו יל"ד , סוכרת ועוד,עולים.
מדובר ב BMI של 30 ומעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש חוו"ד על הבדיקותהללויה08/07/2010
בת 41, להלן תוצאות ביום השני למחזור:
LH 3.2
FSH 6.3
E2 קטן מ-200
פרוגסטרון - 4
לפני שנה בנוכחות FSH 7.7 היה : LH 1.6
האם הבדיקות בסדר? האם הLH לא גבוה מידי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' שחר קול08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)