מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- למה לא מצליח לנו?נטלי07/07/2010
אנחנו זוג נשוי שנה וחצי אני בת 30 בעלי בן 27, התחלנו בטיפולים עקב בעית זרע אצל בעלי( 6 מי') בעלי עבר לפני 8 חוד' ניתוח וריקוצלה בו זמנית עברנו 6 הזרעות שכשלו ועברנו לפני חודשיים ל- IVF שאבו לי 19 ביציות מתוכן 9 הופרו הוחזרו לי 2 עוברים אבל הטיפול הראשון כשל.. עברתי חודש שעבר החזרת 2 עוברים מוקפאים אך גם זה כשל.. כל זאת למרות שהנתונים טובים מאוד עוברים יפים, רירית יפה, מגיבה טוב להורמונים.. מה הסיבה שאני לא נקלטת למרות שיש נתונים יפים? אנחנו כבר בשנה של טיפולים (6 הזרעות + IVF 1 + החזרת מוקפאים 1) ואין שום הריון .. אשמח לתשובתכם המהירה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפריה
פרופ` דוד בידר07/07/2010פשוט יש להמשיך בטיפולי ההפריה.עקב נתוני הזרע יתכן שלא היו הפריות אלא בI.V.F ולכן זו הפעם הראשונה שאת באמת חשופה להריון אך הסיכויי להרות נע סביב 30% . גם בקיום יחסים לא תמיד בפעם הראשונה יש הריון כך שיש להמשיך וזה יגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פונדקאות,החזרה ובדיקה ביתיתענבל07/07/2010
הי,
הפונדקאית שלנו קיבלה לרחמה בהפרייה 2 עוברים באיכות טובה.
ההחזרה הייתה לפני שבוע ויומייםן. היא מקבל פרוגינובה ונרות וגינליים (לני ההחזרה וכעת).
היא לא התאפקה ועשתה בדיקת שתן ביתית ויצא שלילי. אמרו לנו שאם יוצא חיובי שנחכה לדם כי לא תמיד אמין אך אם שלילי, אז בטח שלישי. האם כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
פרופ` דוד בידר07/07/2010לחכות לבדיקת הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי קבלת מחזוראנונימי07/07/2010
שלום
בעלת שחלות פוליציסטיות בדר"כ מקבלת בממוצע 33 יום ללא טיפול
אני בסדרה של טיפולים לאחר 3 טיפולים עם איקקלומין ללא הצלחה
עברתי החודש צילום רחם -תקין היום אני ביום 38למחזור ועדיין אין סימנים למחזור
מה עלי לעשות ? אני אמורה להתחיל טיפול עם זריקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת
פרופ` דוד בידר07/07/2010יש לחכות לווסת ואם לא מגיע תוך מספר ימים יש לעשות בדיקאת דם לאםטרוגןת פרוגסטרון ולהורמון ההריון ולפי התוצאות לקבל הנחיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בLHשירה07/07/2010
בוקר אור רופאים יקרים
מה יכול להגרם במקרה של חסר בLH
האם במהלך הטיפול, באמצעות בדיקות הדם אפשר להוסיף הורמון זה?
הטיפול המיועד שלי הוא רק עם פיוריגון.
פני פחות משנתיים נחלתי הצלחה בטיפול פיוריגון בלבד-
התוצאה בת מופלאה.
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LH
פרופ` דוד בידר07/07/2010לא ברור לי מה זה חוסר בLH יתכן ואת מתכוונת לרמה נמוכה.
עובדה שהרית רק עם פיורגון שזה FSH כך שאין משמעות לרמות נמוכות של ה LH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר אולטרסאונד( מעקב זקיקים)רונית06/07/2010
שלום רב
היום עשיתי אולטראסאונד לצורך מעקב זקיקים. לאחר כמה שעות הופיעו אצלי הפרשות עם דם.
ישנם גם מיחושים בבטן תחתונה . לא היו לי דימומים בבדיקת אולטרסאונד לפני זה. מה אליי לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ` דוד בידר07/07/2010אין צורך לעשות כלום זה מבדיקה וצריך לעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות ונפיחותמיטל06/07/2010
יום א' שאיבת 17 ביציות. הבטן הייתה נפוחה עוד לפני אבל מאתמול תחושה של בלון.
בנוסף, היעדר יציאות מאז יום א' בערב (בד"כ יש כל יום).
האם אפשר לייחס את העצירות לאוטרוגוסטן שאני נוטלת החל מיום ב' (800 מ"ג ביום)?
איך ניתן להקל על הנפיחות?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספסתם אותי..
מיטל07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפיחות
פרופ` דוד בידר07/07/2010הנפיחות היא תוצאה של הגירווי השחלתי והשאיבה. ניתן להוריד את מינון הפרוגסטרוןל 400 ביום ויתכן וזה ישפר אך לא בטוח. הגירוי בדרך כלל חולף. במקרה של הריון הנפיחות והגירוי יכולים להתגבר.בסוף הגירוי לאט לאט יחלוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרדיול גבוהטלי06/07/2010
שלוםר ב,
בפרופיל הורמונלי שעשיתי ביום החמישי למחזור במיוחד כדי לבדוק את התפקוד השחלתי והרזרבה השחלתית ה FSH היה 6.5 אך האסטרדיול היה pmol/l 464 . ממה שידוע לי כאשר האסטרדיול גבוה מדי הוא מדכא את ה FSH וברצוני לדעת האם הוא אכן גבוה מדי. ועניין נוסף. ידוע לי שאסטרדיול גבוה מדי ביום החמישי גם יכול להצביע על ירידה תבפקוד השחלתי. האם הממצאים מצביעים על כך? תוד הרבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבוה
פרופ' שחר קול07/07/2010לא ניתן להסיק מסקנות על סמך הנתונים.
אפשר לחזור על הבדיקה ביום 2, בשאיפה לקבל רנת אסטרדיול נמוכה.
עדיף , אם אפשר, לבדוק AMH כדי להעריך הרזרבה השחלתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF אחרי ניתוח להוצאת תוספתןטלי06/07/2010
שלום רב, אני מזריקה דקפפטיל 0.1 מזה 10 ימים וצפויה לבצע US ובדיקת דם בעוד 4 ימים (ביום ה-9 למחזור)ץ . לפני 4 ימים עברתי ניתוח לפרוסקופי להוצאת התוספתן לאחר שהודגם מודלק ומוגדל בCT בטן.
האם כעת עלי להפסיק הזרקת דקה ולמעשה לעכב את כל הטיפול לזמן מה (חודשיים) או שאני יכולה להמשיך עם הדקה ולבצע את המשך הטיפול ללא בעיה. אוליאפשר להמשיך ולהזריק את הדקה עוד שבוע - שבועיים וכך לעכב את המשך הטיפול כדי שיעבור קצת זמן?
בבקשה תעזרו לי, תודה רבה, טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר ניתוח
פרופ' שחר קול07/07/2010אפשר להמשיך בטיפול. מציע להתייעץ עם היחידה המטפלת לגבי לוח זמנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול לאחר הפלההללויה06/07/2010
שלום לרופאים,
בת 41, לאחר שנה של 4 טיפולי ivf, בטיפול האחרון נכנסתי להריון אך הפלתי בשבוע 7. ההפלה היתה ב-1/6. היום לאחר חמישה שבועות קיבלתי מחזור.
מתחילה טיפול חדש מחר- גלולות גינרה מהיום השני למחזור למשך 15 יום, ואח"כ מתחילה בזריקות מנוגון וכו'.
בגלל שעברה כבר שנה, נתבקשתי ע"י היחידה לעשות מחדש בדיקות דם של LH, FSH , פרולוקטין וכו'.
2 שאלות בבקשה:
1. האם ניתן לעשות את הבדיקות הללו ביום השני למחזור? הבנתי שצריך לעשות ביום ה3-5 למחזור אך אני מתחילה את הגלולות ביום השני למחזור, אז חשבתי לעשות את הבדיקות קודם ואז בערב לבלוע את הגלולות כדי לא לפגוע בתוצאות.
2. האם השינויים ההורמונליים הפוקדים את הגוף במהלך הריון-הפלה, גורמים לשינויים ברמת
ה-FSH? ובכלל האם איכות/כמות הביציות עשויה להשתפר בשל כך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אןדה לתשובת הרופאים
הללויה06/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיום שני
פרופ` דוד בידר07/07/2010אין בעיה לעשות הבדיקה ביום שניץ
אין שינויים לאחר ההפלה שמשפיעים על ההורמונים או על יצור הבציות או איכותן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרוגסטן 200 האם החדרתי נכון?שואלת06/07/2010
שלום רב,
עברתי שאיבת ביציות ביום שני האחרון, היום אמרו לי לקחת אוטרוגסטן 200 - שני כדורים בבוקר ושני כדורים בערב, בצורה ואגינלית,
לקחתי בבוקר עם מוליך ועכשיו יש לי הפרשות לבנות מהנרתיק , כאילו הכדור יוצא ממני האם זה תקין?
אולי לא שמתי את זה טוב? האם לקחת שוב?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מתוך נסיון
יעל06/07/2010שלום נטלי
בינתיים עד לתשובת הרופאים-כדי להרגיעך- מנסיוני, וממה שאמרו לי ,זה בסדר שחלק מהתרופה נפלט. יש ספיגה בכל זאת.
בהצלחה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור החזרת עוברים מוקפאיםסיון06/07/2010
שלום,
לפני כשבוע וחצי עברתי שאיבה קשה מאוד עקב גירוי יתר שחלתי (נשאבו 22 ביציות).
היום הגיע המחזור, באולטרסאונד נאמר שהשחלות עדיין מעט מוגדלות (60X50 בערך), ויש עוד קצת נוזל בווגלס....
אשמח לקבל קצת הסבר בנושא - מהו גודל שחלה נורמלי?
מה זה אומר שיש נוזל מועט בווגלס?
בנוסף, הדימום שהופיע היום קשה מאוד- אף פעם לא חוויתי דימום כ"כ רב.
האם זה נורמלי בהתחשב בטיפול שעברתי, או שכדאי להבדק?
(מדובר בטיפול IVF ראשון, על רקע אזוספרמיה של בעלי).
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
סיון07/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחלות מוגדלות
ד''ר דוד ישי07/07/2010הקוטר של שחלות נורמליות הוא 2-3 ס"מ . שחלות של 5-6 ס"מ הן מוגדלות אבל לא מאד. נוזל בדוגלס הוא ממצא צפוי ושכיח לאחר שאיבה. סביר להניח שהדימום הרב קשור לטיפול ( ההורמונים הגבוהים והרירית העבה ) אם הו ימשך בעוצמה כזאת למשך זמן ארוך יותר מוסת רגיל כדאי שתבדקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרב תודות ד"ר !
סיון08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"ר שחר קול- IVF ראשוןעדי906/07/2010
שלום ד"ר קול,
עברתי IVF ראשון בשל קושי בכניסה להריון על רקע לא מוסבר. בעיקרון אין בעיית זרע ואני בעיה הורמונלית.
נשאבו 7 ביציות, מתוכן רק 5 בשלות ולאחר 72 שעות רק 2 הפריות טובות.
האם זה נחשב תקין, או מעיד על איזושהי בעיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראשון
פרופ' שחר קול07/07/20102 עוברים מתוך 7 ביצית - מעט נמוך מהממוצע, אך יש לזכור כי מטרת הטיפול היא השגת הריון, ובהחלט 2 עוברים טובים מקנים סיכוי טוב לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה של בטאיעל06/07/2010
שלום!
אני אחרי IVF
12 יום אחרי החזרה: 67
14 יום: 138
16: 216
18: 409
האם העלייה תקינה? אין כל הזמן הכפלה פי-2.
מודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה
פרופ' שחר קול07/07/2010העלייה אינה תקינה,שכן אין הכפלה מלאה של הבטא כל יומיים, לכן, ומחייבת המשך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות צילום רחם, מה זה אומר??שירן06/07/2010
היי,
היום עברתי צילום רחם כאשר בדיוק כמו בהזרעות גם כאן מאוד סבלתי מכיוון שמאוד קשה לעבור את צוואר הרחם שלי ולהגיע לרחם.
הרופא היה צריך לבצע את הבדיקה פעמיים.
בסוף זה היה הסיכום:
:
חצוצרה ימין- מעבר ופיזור תקינים
חצוצרה שמאל- מעבר ופיזור תקינים
מילוי הומוגני של חלל הרחם
סיכום:
1. סטנוזיס של צוואר הרחם הגורם קושי טכני בביצוע הבדיקה
2. התרחבות סקולרית של חצוצרה שמאלית המתפוגגת במהלך הבדיקה.
מה אומר התוצאות בסיכום????
האם סטנוזיס קשור לעובדה שיש לי כאבים בעת יחסי מין? כמו כן העובדה שכואב לי בעת הזרעה?
2. מהי התרחבות סקולרית? האם זה אומר שהייתה חסימה והיא נפתחה?
הבנתי שבגדול התוצאה תקינה, אבל האם זה אומר שהייתה חסימה שנפתחה?
אשמח לשמוע דעתכם שכן אין לי רופא לשוחח איתו עד תחילת הטיפול הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
ד''ר דוד ישי06/07/2010התיאור הוא של צילום תקין. להתרחבות שהתפוגגה , אין משמעות. הצואר הצר אינו גורם לכאבים ביחסי מין. אבל בהחלט קשור לאי הנוחות שיש לך בזמן הזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידות להורמוניםטלטל06/07/2010
אני בת 31 בטיפולי פוריות בערך כשנה (5 הזרעות ו-4 IVF) בגלל בעיות זרעונראה שבכל פעם צריך להעלות את המינון של הזריקות. בשני טיפולי ה-IVF האחרונים לא היו הפריות בכלל שאבו רק 2 או 3 ביציות - לעומת 13 ו-10 בטיפולים הראשונים. בפעמיים האחרונות הרופא היה שמרני לגבי מינון הזריקות והעלה כל פעם קצת (מ-150 ל-187 IU) - מסתבר שלא מספיק.
האם קיימת דה-סנסיטיזציה של רצפטורים להורמונים? מה הסיבה שהגוף הפסיק להגיב כמו בהתחלה ביצירת הזקיקים? האם פשוט צריך להמשיך ולנסות למצוא את המינון (הגבוה יותר) הנכון?
בתודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידות
ד''ר דוד ישי06/07/2010אין מצב של עמידות לטיפול. צריך להעלות את המינון עד לקבלת התוצאה הרצויה ותוך זהירות מגירוי יתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)