מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- השפעת הפיפלשירה12/07/2010
בוקר טוב רופאים יקרים
ב12/6 קבלתי מחזור שבישר כשלון הטיפול.
ב5/7 עשיתי פיפל.
היום ה-12/7 מסתבר כי המחזור מתמהמה..
האם העובדה כי המחזור מתאחר "תפריע לפיפל לפעול את פעולתו הסודית,
משמע שגשוג רירית הרחם?
הפיפל בעקבות כשלונות חוזרים בהשרשה. אולם אין בעיית רירית.
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא התייחסןתכם
שירה12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
ד''ר דוד ישי13/07/2010ההתאחרות של הוסת לא אמורה להשפיע על פעולת הפיפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדניזון תחושות קשות חולשה בעיקבות אאופיר12/07/2010
שלום לך אני בן 80 והתחלתי ליטול את התרופה פרניזון 60 מג ליום בעיקבות אישפוזי עים מחלה ארטריטיס טמפוראל קיבלתי 1000 מג ליום סטרואידים במשך 3 ימים וחשתי הקלה רבה אך הפרדיזון שנטלתי לאחר האישפוז 60מג ליום העכירו נוראות את מצב רוחי וגם את גופי חולשה נוראית הרופא אמר לי לרדת ל40 ליום ושאני כניראה רגיש למינו כה גבוה נאמר לי שאצטרך ליטול את התרופה כמה חודשים מהיהיי אים לא אוכל ליסבול אותה אים ימשיכו לי תופעות קשות של חולשה יש לזה תחליף מה יהיי אים לא אקח אותה ביכלל או במינון מאוד נמוך? האים יש חשש לחזרת המחלה? אשמח למענ מהיר בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אופיר . אתה בפורום הלא נכון
ד''ר דוד ישי12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול12/07/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=169 id=link]רפואת משפחה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה שניהאדוה12/07/2010
שלום ד"ר, אני מטופלתIVF וביצעתי החזרה של עובר לפני כשבועיים וקצת הרופא שלי אמר לי לקחת פרוגינובה וג'ל לנרתיק משך שבועיים, כאשר הוא לא ציין שעד הבדיקת הריון עליי להמשיך. הפסקתי ביום שישי וביום שבת קבלתי וסת (יום א' הייתי צריכה לבצע את הבדיקה) ובדיקת ההריון יצאה שלילית.
שתי שאלות:
1. האם יש השפעה להפסקת התרופות גם אם ליומיים?
2. עליי לבצע החזרה שניה, האם עליי לחכות תקופה, או שאוכל בגמר הווסת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ' שחר קול12/07/20101. לא
2. אם יש עוברים קפואים, אפשר לבצע מחזור טיפול רצוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים יקריםהמודאגת11/07/2010
שלום! קיבלתי תשובה לבדיקת חלבון עוברי, 1:9999, האם זה בסדר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחםנורית11/07/2010
היי
אני בטיפולי IVF בדרך כלל יש לי רירית בעובי של 5-6 ממ [ בת 42 עם גרידה בעבר ]
רציתי לדעת בבקשה
1. כיצד ניתן לעבות עוד קצת את הרירית
2. זו סיבה טובה לעשות הנצה בביצית לעזור להשרשה
3. האם בעת מתן אוביטרל הרירית גדלה עוד קצת [ מעולם לא עשיתי U.S אחרי אובטרל ]
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיבוי הרירית
יעל11/07/2010איני יודעת איך זה עובד, אבל מסתבר שאכילת סלק מעבה את הרירית. שמעתי וניסיתי וזה עובד...
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל
נורית11/07/2010תודה יעל
על איזה כמות סלק מדובר ליום אני ניסתי זה לא עזר לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובי רירית
ד''ר דוד ישי12/07/2010אין , לצערי , דרכים טובות לעבות את הרירית
העזרה בהנצה עוזרת להנצה ולא להשרשה ולכן אינה מסיעת במצב של רירית דקה . בגילך שוה לעשות בלי קשר לרירית
אחרי אוביטרל הרירית מפסיקה לגדול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה .במה מועילה הנצה
נורית12/07/2010תודה
במה מועילה הנצה בגיל שלי
האם אני יכולה לבקש מהרופא או שזה לפי שיקולו
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנצה
ד''ר דוד ישי12/07/2010ההנחה בסיוע להנצה ( הנצה = יציאת העובר מתוך המעטפת שבה הוא נמצא עד השלב הזה שבלעדיה לא יוכל להשתרש ) היא שבמצבים מסויימים , כולל גיל האישה , המעטפת נעשית עבה או קשה ולעובר יש קושי לצאת ממנה. העזרה היא ע"י יצירת נקב או נגיסה בדופן בקטע מסויים כדי שתהיה דקה יותר.
ההחלטה היא רפואית אבל את יכלה לבקש מהרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה את הבציות שלי מפרים ב ICSI
רקפת13/07/2010תודה
האם בפעולה זו יש כבר נקב /חור בביצית [ סייוע להנצה ] או
שצריך לעשות הנצה בנוסף ל ICSI ?
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת סלק ועיבוי רירית
חזרתי13/07/2010הי
גם אני התנסתי באכילת סלק לעיבוי רירית, ולמרות שלא הייתי מאמינה גדולה בשיטה,
זה באמת עבד, הרירית שלי לפני הנסיון עמדה על בערך 4.7 ובעקבות הסלק גדלה ל- 6.6 . אכלתי בערך 2-3 סלקים בינוניים ליום.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רקפת13/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלינורית11/07/2010
שלום
האם אפשר להזריק מונוגון וצטרוטייד יחדיו כבר ביום הראשון לטיפול זה מגדיל את כמות הביציות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' שחר קול12/07/2010לא, לא צפויה הגדלה של כמות הביציות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עובריהמודאגת11/07/2010
שלום!
קיבלתי תשובה לבדיקת חלבון עוברי, 1:9999, האם זה בסדר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב במחזור עם זריקת אוביטרל נוספתלירון11/07/2010
שלום
הזרעות קודמות עם תמיכה של אנדומטרין קיבתי מחזור ביום ה - 13 לאחר ההזזרעה.
טיפול נוכחי עם הזרעה ותמיכת קרינון עם זריקת אוביטרל חוזרת לאחר שבוע מהראשונה - האם יתכן איחור במחזור עקב הזריקה הנוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עוברים מוקפאיםאפרת11/07/2010
בס"ד
אני צריכה להחזיר עוברים מוקפאים לאחר 4 שנים אשמח אם תסבירו לי את התהליך
תודה מראש אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםקרן11/07/2010
עשיתי צילום רחם לפני מספר ימים, לא נראו הסתיידויות , גודל תקין. מה שהסב את תשומת ליבי-
חצוצרות עדינות. מה משמעות הדבר? עברתי 3 הזרעות עד כה ללא הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצוצרות עדינות
פרופ' שחר קול12/07/2010תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץבת שבע11/07/2010
שלום רב,
עשיתי פרוטוקול של הזרעה עם תזמון יחסי מין טבעי.
בדיקת דם ביום חמישי (אחרי 3 ימים גונל 150 + עוד יומיים של מנוגון 150):
אי 2 - 2067
פרוג' - 1.4
אל אייצ' - 1.2
ביום חמישי - מנוגון 150
בחצות יום שישי - אוביטרל
בדיקת דם בוקר יום ראשון:
אי 2 - 1328
פרוג' - 9.6
אל אייצ' - 3.6
היות והזרקתי האוביטרל בחצות יום שישי, להבנתי הביוץ היה אמור להתרחש ביום ראשון בצהריים. אבל לפי תוצאות בדיקת דם של בוקר יום ראשון, נראה שהביוץ כבר התרחש, כנראה לפני שהזרקתי את האוביטרל?
אם אכן הביוץ התרחש לפני האוביטרל, מתי להערכתכם הוא באמת התרחש ומתי היה אמור להיות התזמון הנכון של יחסי המין?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול12/07/2010הביוץ היה ביום ראשון סביב 4 אחה"צ.
יש לזכור כי הפרוגסטרון עולה לפני הביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר קול. המשך...
בת שבע12/07/2010מתנצלת מראש על "החפירה".
האם אתה מתכוון שכנראה הביוץ היה ביום שבת אחה"צ, ולא יום ראשון?
הבנתי את ההערה שגם הפרוג' אמור לעלות, אבל עם פרוג' של 9, הLH לא היה אמור כבר כמעט להגיע לשיאו ולא לעמוד על ערך נמוך של 3.6?
בנוסף, מתי לדעתך היה אופטימלי לקיים יחסים (קיימנו הן במוצ"ש והן ביום ראשון בלילה).
תודה על הסבלנות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת מחזורנטע11/07/2010
שלום דר'
לקחתי אקוקלומין מהיום החמישי למחזור , 2 כדורים כל יום במשך חמישה ימים.
בדכ אורך המחזור שלי 26-29 יום.
האם כתוצאה מהכדורים אקבל מחזור בזמן שונה? מתי להערכתך?
תודה מראש
מיטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול12/07/2010סביר כי הביוץ יהיה מאוחר מהרגיל, ולכן , אם לא יושג הריון, המחזור יגיע מאוחר יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי ivf שנכשל...ש11/07/2010
עברתי ivf ראשון שנכשל ... היום קיבלתי מחזור אחרי 13 יום מההחזרה האחרונה .
מתי מומלץ להתחיל שוב את התהליך ?
למה מומלץ להמתין חודש?
ואם לא ממתינים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא מקצועית מבעלת ניסיון
יעל11/07/2010איני רופאה, אך אני יכולה לשתף אותך במה שאמרו לי הרופאים: זה מאוד אישי! רצוי לתת למערכת לנוח ולחדש את עצמה, אבל זה תלוי בסופו של דבר בנתונים שלך ובכוחותייך. בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה רבה בפעם הבאה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמתנה
ד''ר דוד ישי12/07/2010ביחוד כאשר יש תגובה שחלתית חזקה עם הגדלת השחלות ועם רמות גבוהות של הורמונים , רצוי לעשות מנוחה של חודש ולתת לשחלות ולגוף לחזור למצבם הרגיל לפני טיפול נוסף. טיפול תכוף יכול לגרום לתגובה פחות טובה או ליצירת ציסטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל חצי כמותיעל10/07/2010
שלום לרופאים!
עלי להזריק דקפפטיל חצי מהכמות במזרק.
האם ניתן להשתמש באותו מזרק פעמיים ביומיים,
או שעדיף לזרוק לאחר כל הזרקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף לזרוק אחרי הזרקה
ד''ר דוד ישי12/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגיל מבוגר -האם יש רופא מומלץ?ירדנה10/07/2010
שלום
אני בת 45 רציתי לדעת האם יש רופא או מרפאה מומלצת לטיפול בגיל שלי שיאפשר לי להיות בהריון - כולל את האפשרות לתרומת בייצית
אני במצב בריאותי תקין ,בעלת מחזור תקין,ילדתי בעבר בהריון תקין ,
בתודה מראש על כל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מבוגר
פרופ' שחר קול12/07/2010הסיכוי להריון על בסיס הביציות שלך הוא סביב 1%
הסיכוי להריון על בסיס תרומת ביציות הוא סביב 50%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הסיכוי הוא למחזור אחד של טיפול?
ירדנה12/07/2010תודה על התשובה
האם האחוזים הרשומים מתייחסים להצלחה בעקבות טיפול אחד?,ואיזה סוג של טיפול?
בתודה מראש על התשובה - ירדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)