מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פיפל?שירה05/07/2010
שלום רב רופאים יקרים
לאחר טיפולים שלא הניבו הצלחה, שאלתיביחידה
שמא אעבור פיפל? הפרופ' אמר שבהחלט אפשר לנסות.
האם יש סיכון בפיפל?
ושאלה נוספת, באיזה יום למחזור מבצעים היסטרוסקופיה?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שירה05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיפל
ד''ר דוד ישי05/07/2010פעולת הפיפל היא פעולה פשוטה שכוכה באי נוחות מסויימת. מכיוון שמחדירים את הצינורית דרך הצואר , יש סיכון קטן לזיהום של הרחם.
הסטרוסקופיה ניתן לבצע ללא קשר ליום המחזור . עדיף מיד עם סיום הוסת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגון בלבדשירה05/07/2010
בוקר אור רופאים יקרים
הטיפול הראשון שהיה לפני כשנתיים הניב ילדה.
טופלתי בפיוריגון בלבד.
מאז טיפולים רבים ללא הצלחה. פרוטוקולים עם פיוריגון ומנוגון
האם כדאי לבקש בטיפול הקרוב פיוריגון בלבד?
האם בפיוריגון בלבד יחסר הLH?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שירה05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר LH
ד''ר דוד ישי05/07/2010אם את בגיל פוריות מתקדם , יתכן שעם פיורגון לבד תהיה רמת הLH נמוכה. למרות שבחלק מהיחידות נוטים לטפל בנשים בגיל הזה בתכשיר שמכיל גם LH , כמו המנוגון , לא בטוח שיש לזה אכן משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - פרופיל הורמונליגלית05/07/2010
קיבלתי את תוצאות בדיקת דם של פרופיל הורמונלי ורציתי לדעת איך הוא:
ANDROSTENEDIONE - 5.1
DHEA SULPHATE - 6.7
1.0 - 17-OH-PROGESTERONE
ESTRADIOL (E-2) - 287.0
FSH - 5.0
LH - 2.4
PROGESTERONE - 4.6
PROLACTIN - 127.0
TESTOSTERONE- TOTAL - 0.9* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה...
גלית05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתקין
פרופ' שחר קול05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליסתיו04/07/2010
שלום לכם
רשמתי את השאלה שוב כי דילגו בטעות עליה -תודה מראש
להלן בדיקות שעשיתי ביום ה- 3 למחזור -לפי דעתכם הם בסדר או יש לי בעיה כל שהי ?
בת 30 נשואה - מנסה להיכנס להריון ולא מצליחה -
TSH mIU/L 0.98 0.35 (*........) 4.94
Estradiol pmol/L 99.0
Progesterone nmol/L 0.4
OH-Progesterone nmol/L 1.43
FSH mIU/mL 4.8
LH mIU/mL 1.7
Androstenedione ng/mL 0.38 0.1 (*........) 2.99
Dhea-SO4 umol/L 0.1 0.8 *(.........) 10.3 שיטת הבדיקה הוחלפה ב-6.1.08
Free Testosterone pmol/L <0.5 1.7 *(.........) 8.7
Testosterone nmol/L 0.63 0.38 (*........) 4
Insulin uIU/mL 3.1 6 *(.........) 29.1
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
פרופ' שחר קול05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גופיף צהובלי04/07/2010
שלום,
רציתי לדעת אם בבדיקות אולטרסאונד מלבד זקיקי השחלה, ניתן לראות גם את הגופיף הצהוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גופיף צהוב
פרופ' שחר קול04/07/2010כן, אך ההוכחה היא ע"י בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פספוסחסוי04/07/2010
ב18.6 קיבלתי מחזור וביום החמישי התחלתי איקאקלומין 5 ימים ,ביום ה11 עשיתי מעקב אולטראסאונד ודם רירית טובה והרבה זקיקים קטנים ,ביום ה14 עשיתי שוב מעקב עדיין אותו מצב רירית טובה והרבה קטנים אין זקיק מוביל ,היום היום ה17 עשיתי שוב מעקב ונאמר לי שהרירית טובה והזקיק הכי גדול הוא בגודל 13 בצהריים קיבלתי טלפון ואמרו לי שכבר היה ביוץ אז איך יכול להיות שפספסנו אותו? ואיך אפשר למנוע זאת בטיפול הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פספוס
פרופ' שחר קול04/07/2010ע"י מעקב משולב של בדיקות דם במקביל לבדיקות א.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
חסויה08/07/2010עשו לי מעקב של בדיקות דם בשילוב אולטראסאונד .
יכול להיות שהביוץ היה בשישי שבת ובגלל זה פספסנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לקבל תוצאות בדיקות הדם
פרופ' שחר קול08/07/2010כדי לנסות ולהשיב לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו ריגשת אותי ! מזל טוב רק בריאות
ש08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות!
ש08/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה חשוב פג תוקף של גונאל ?דודי04/07/2010
אנו מספר ימים לפני שאיבת ביציות, וומטופלים בגונאל, מניפור ודקא.
למרבה האכזבה גילינו שהשתמשנו בגונל בן חודשיים, מהטיפול הקודם, שזה חודש אחרי פג התוקף שלו (פג תוקף של גונאל הוא 28 ימים מרגע פתיחה ראשונה של המזרק).
מתוך 6 הזרקות, 3 היו בגונאל הישן.
היום התגלו באולטראסאונד 11 זקיקים בקוטר של 10-13 מ"מ.
עד כמה חשוב להשתמש בגונאל בתוקף? האם כל מה שנעשה הוא חסר משמעות? או שאולי הכל דווקא בסדר, וזה כמו פג תוקף של גבינה -אפשר להשתמש גם הרבה אחרי.
קו לגונאל לא הבהירו לנו את המצב.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף
פרופ' שחר קול04/07/2010חייבים לפעול לפי הוראות היצרן, ועם זאת, יש לשער כי הפגיעה בטיפול היא מזערית, אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות הורמונליותלילו04/07/2010
שלום,
אשמח אם תעזרו לי להבין האם הערכים תקינים
ESTRADIOL (E-2- 322
PROGESTERONE-1.38
LH- 4.42
FSH-10.10
PROLACTIN-130
TSH- 1.68
הבדיקה נעשתה ביום השלישי למחזור, ללא צום
אני בת 29
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול04/07/2010יש לציין E2 גבוה יחסית בנוכחות FSH גבוה יחסית.
יתכן ומדובר על רזרבה שחלתית נמוכה.
מציע לחזור ביום 1 או 2 למחזור הבא, או , עדיף, לבדוק AMH.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח נסיעות לחו"ל בטיפוליםי04/07/2010
שלום רב,
אני במהלך טיפולי פוריות, אחרי מחזור לא מוצלח של IVF. אני מתכננת החזרה של עוברים מוקפאים במחזור הבא ורוצה לטוס אח"כ לחו"ל. הבנתי שיש בעיה בביטוח אם אני מגלה תוך כדי הנסיעה שאני בהריון. בנוסף, הייתי מאושפזת בבית חולים לפני 3 חודשים בגלל גירוי יתר שחלתי, האם זה מונע ממני לקבל כיסוי מהביטוח? האם מישהי מכירה ביטוח למצבים כאלו?
המון תודה. י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח
פרופ' שחר קול04/07/2010אין שום משמעות לגירוי היתר שהיה לפני 3 חודשים לגבי מחזור הפשרה כעת.
יש לשקול הכנסת כיסוי ביטוחי להיריון וסיבוכי היריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב להריון מחוץ לרחםלירון04/07/2010
אני אחרי החזרה של 3 עוברים מוקפאים.לאחר 12 יום בטא היה 58 לאחר 14 יום בטא 148.
לאחר 17 יום בטא 280 עם דימומים לאחר 20 יום בטא 430 האם יש אפשרות להריון מחוץ לרחם למרות שכרתו לי חצוצרות לפני שנה וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון שלום
פרופ' שחר קול04/07/2010כן, כריתת חצוצרות אינה שוללת אפשרות של הריון חוץ רחמי בחלק החצוצרה העובר בדופן הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא מכפילה את עצמהיעל04/07/2010
שלום!
אני אחרי טיפולי פוריות.
12 יום לאחר ההחזרה - בטא 67
14 יום אחרי - 138
16 יום אחרי - 216 (היום)
האם אני צריכה להתחיל לדאוג? הרופא אמר לי לעשות בדיקה עוד 4 ימים.
בנוסף, התופעות שהיו לי שבוע שעבר: כאבי בטן, רגישות בחזה, עצירות.... פחתו מאוד.
אודה מאוד להתייחסות ולתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול04/07/2010פגיעה בקצב עלית הבטא מקטינה הסיכוי להריון תקין.
לא ניתן לתת תחזית מדוייקת יותר, לכן יש צורך בהמשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם?איריס04/07/2010
שלום
היום בבוקר עברתי שאיבה ואני מרגישה בסדר.
האם אני יכולה לעשות בערב קצת ספורט?
זה לא יזיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בתרופות מנופור דקא וגונלמיואשת!!!!!!!04/07/2010
בנות יקרות שלום
טיפול 5 קצת קשיים במינון
מי שיש לה תרופות אלו ולא זקוקה להן יותר
אשמח לקבלם
כל מינון יתקבל בברכה
שבוע נפלא
בשורות טובות לכולם
סיגלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתגובת הרופאים
הללויה04/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לרופאיםדניאלה04/07/2010
שלום,
עברתי ביום חמישי החזרת 2 עוברים לא מוקפאים (חדשים). ואני לוקחת תמיכה אנדומטרין ואסטרופם. ביום שישי בצהריים ראיתי בתחתונים הפרשות שכללו גם 2 גושים ריריים קטנים מאוד, בגודל כ 2-3 מילימטר, בצבע חום בהיר ושקוף. האם יתכן שמדובר בשני העוברים שהוחזרו לי.
בטופס השחרור רשום 3 ימי מנוחה. האם בכוונה לשכיבה מוחלטת או פשוט לא להתאמץ.
אודה מאוד לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול04/07/20101. לא
2. ראי "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיעוט ביציותארז04/07/2010
ד"ר שלום
אנו זוג נשואין בני 30 לפני כ5 שנים נולד לנו ברוך ה זוג תאומים מIVF אנו עם בעיית זרע עושים איקסי
התחלנו טיפולים עכשיו ובשאיבה האחרונה מתוך 10 זקיקים ויותר ועוד הרבה קטנים שנצפו בS הרופא אמר שיש רק שתי ביציות וכל השאר היו ריקים הינו מטופלים בגונל 112 יחדות למשך 7 ימים + 4 ימים צטורטיד 0.25 ומהיום החמישי מונוגון ליומים אמפולה אחת ועוד יומים 3 אמפולות ללא גונל בכל הטיפולים שעשינו כ7 במספר תמיד היה לנו ממוצע של 16 ביציות מה הסיבה הפעם
האם זה קשור לסוג הטיפול או יתכן ןיש ירדה ברזרבה או אין לי מושג מה
בתודה מראש אנו מודאגים נורא כי מספיק לנו בעית זרע שהיא עם 1% תקינים וכמות כללית 2 מליון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיעוט
פרופ' שחר קול04/07/2010סביר כי מדובר בארוע חד פעמי, ולא בירידה ברזרבה השחלתית.
יתכן ושימוש במינונים אחרים או פרוטוקול אחר יפתרו הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)