מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כדורים להגברת ביוץליהי06/07/2010
שלום רב
אני בת 35 אחרי הפלה בשבוע 23 לפני 8 חודשים . מנסה 7 חודשים להרות ללא הצלחה.
בצעתי צילום רחם ומעקב זקיקים (מספר פעמים) שבהם לא התגלתה בעיה כלשהיא.
בדיקות הזרע של בעלי תקינות. ניסיתי לשלב גם מספר הזרעות בחודשים אלה ,אולם ללא הצלחה.
האם יש צורך לעבור לשימוש בכדורים להגברת ביוץ (למרות שמעקב הזקיקים הראה תמיד זקיק בגודל 23-25 מ"מ לפני הביוץ) או שאין צורך בשלב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגברת ביוץ
ד''ר דוד ישי06/07/2010לדעתי , ביחוד לאור זאת שהרית לא מזמן , נסי עוד כמה חודשים ללא טיפול תרופתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח פרופיל הורמונלימירב06/07/2010
הי, בת 33, מנסה להכנס להריון 7 חודשים ללא טיפולים בשלב זה. הבדיקה התבצעה ביום ה 3 למחזור ללא צום, 3 שעות עירות.
(TSH: 2.61 (0,35-5,50
Prolactin: 105
LH: 9.8
FSH : 7.9
Estradiol E2: 390
אודה על הפענוח ועל המלצו תאם יש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
ד''ר דוד ישי06/07/2010הפרופיל תקין. תמשיכי לנסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאת תוצאות מעקב זקיקים-- דחוףמירב06/07/2010
שלום, הבוקר ביצעתי מעקב זקיקים, תוצאתו: רירית 6.7 מ"מ, נצפו זקיקים: 23 וקטנים, מעט נוזל בדוגלס. האם אני עדיין בשלב הביוץ והאם בשלב הזה עדיין ניתן להכנס להריון? אם כן מהו טווח הזמן לערך עד סופו של השלב?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר דוד ישי06/07/2010לא ניתן לדעת , על סמך הנתונים שמסרת , האם את לפני או אחרי ביוץ. מה שבטוח זה שאת סביב הביוץ וזה הזמן לקיים יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס שפתיים בהריוןי'06/07/2010
בוקר טוב.
אני בשבוע 8 לאחר טיפול IVF. אתמול יצא לי הרפס בשפתיים (בפה). עלי לציין שסובלת מזה כפעמיים בשנה כבר שנים רבות.
1. האם יכול להזיק לעובר בדרך כלשהי?
2. איני לוקחת כדורים או משחות לטיפול אלא משתמשת ברטיות של compeed להקלה. האם יש עם זה בעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס
ד''ר דוד ישי06/07/2010הבעיה היא , בעיקר אם העובר נדבק מנגע של הרפס באברי המין במהלך הלידה. לכן ההרפס בשפתים אינו רלוונטי , בודאי לא בשלב הזה של ההריון . הטיפול אינו מזיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליליאת06/07/2010
בוקר טוב ,
בת 35 ללא הריון .
בפרופיל הרמונלי ביום ה3 לוסת - יש לציין מחזורים בני 26 יום ללא ציסטות - אני לא מאובחנת כבעלת שחלות פוליציסטית . ביוץ מידי חודש .
איך ניתן להוריד את הLH ?
האם הבדיקות תקינות ?
| IU/L | *5.9
|
Estradiol (E2) Urgent | pmol/l | *
319
|
Progesterone Urgent | nmol/l | *
1.9
|
LH Urgent | IU/L | *
11.2
|
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
ד''ר דוד ישי06/07/2010ה LH אכן מעט גבוה אבל בתחום הנורמה. אפר לנסות להורידו ע"י גלולות בחודש שלפני הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשה- כדורי פרוגילוטוןחן חן06/07/2010
שלום,
8 חודשים ללא גלולות, אך רק 5 חודשים סופרת ובודקת ביוץ... ומזהה אותו בזמן ע"י בדיקת ביוץ וכאבי צד.
ב- 22.6 (6 ימים לאחר זיהוי הביוץ) החלו הפרשות חומות מעטות עם ניגוב.
ההפרשות נמשכו מספר ימים עד בו המחזור ב- 29.6, ביום זה הגיע ממש מחזור עם דם כמו מחזור רגיל אך הוא נמשך יומיים בלבד. ב- 1.7 כבר הייתי יבשה לגמרי מדם כבר משעות הבוקר.
הייתי היוםאצל רופאת נשים שהייתה מאוד עצבנית גלל המחשב שלה (מקולקל) כנראה לא הייתה לה סבלנות להמקד איתי בהסבר על מה שהיא ראתה אצלי בבדיקת האולטראסאונד - היא אמרה שהמחזור לא נפתח לגמרי. ושהיא תעזור לינתנה לי כדור פרוגילוטון ואמרה שאקח 21 יום וזה יסדר את המחזור....
אז ככה.
* המחזור סדיר הוא נע תמיד בין יום 29-34 כשלרוב מגיע בין 29-31.
* אני בודקת תמיד ביוץ עם מקלוני ביוץ החל מיו"מ 10 שזה עוד 3 ימים (מאז שהל הדימום ב- 29.6) האם לבדוק ביוץ או לא? מה אמור להשתנות עכשיו יהיה י ביוץ החודש כן או לא? אם התחלתי לקחת היום את הכדור הזה.....
מתי אמור להיות ביוץ החודש?
* במה מועיל הכדור להכניסה להריון הבנתי שיש לו הפעה חיובית במשו , במה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לא רגיל
ד''ר דוד ישי06/07/2010אם הבנתי נכון , הדימום הופיע די בזמן אבל היה לא רגיל. לצערי , קשה מאד לדעת בודאות האם , למרות זאת , זה דימום וסתי ואז להתחיל לספור את המחזור החדש או האם מדובר בדימום שאינו וסתי שמשבש את הספירה ואת הזיהוי של הביוץ הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהשירה06/07/2010
בוקר אור רופאים יקרים
מדוע ביחידה בה אני מטופלת שמו דגש על כך שההיסטוסקופיה צריכה להבצע עד 10 ימים מהמחזור
בשעה שהבנתי כי אין צורך להקפיד על יום מסוים?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום מסוים
ד''ר דוד ישי06/07/2010עד יום 10 , רירית הרחם דקה יחסית ולכן ניתן להדגים את חלל הרחם טוב יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופסור סימוןמאיה05/07/2010
הבחנתי שפרופסור דירנפלד אינה מופיעה עוד בין הרופאים המנהלים את הפורום. האם בעקבות תפקידה החדש היא לא תענה יותר על שאלות?
תודה על תשובתך ובהזדמנות זו ברכות לפרופסור דירנפלד על המינוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
פרופ' אלכס סימון05/07/2010פרופ' דירנפלד לא עידכנה אותנו במהלך. אני מניח כי בהיותה עסוקה יתר על המידה ביקשה לסיים את תפקידה זה. וכמו שאמרת שיהיה לה בהצלחה בתפקיד הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- .הדר05/07/2010
שלום,
אני בשבוע 26 להריון,
לפני שבוע ביצעתי בדיקת שתן וקיבלתי תוצאה שאמרה שאין צמיחה של מיקרואורגניזם אצלי,
שאני צריכה לגשת לרופא הנשים שלי לקבל טיפול,
רציתי לדעת מה זה אומר?
ומה הטיפול של זה
ממתינה לתשובה תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן
ד''ר דוד ישי05/07/2010אני מניח שמדובר בתרבית שתן. אם אין צמיחה זה אומר שאין זיהום בשתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורביטרלאפרת05/07/2010
מה תפקידו לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקיד האוביטרל
ד''ר דוד ישי05/07/2010האוביטרל הוא פרוגסטרון שהוא הורמון מאד חשוב להתפתחות ההריון. השחלות מפרישות אותו . התוספת החיצונית ניתנת כתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ***תוצאות בטא***שיר05/07/2010
שלום רב,
בת 34 לאחר החזרת 2 מוקפאים תוצאות בטא
ביום ה 13 –25IU וביום ה 16- 179IU
יום 18 מההחזרה בטא 480IU
האם תקין?האם לפי התוצאות ייתכן ששניהם מקלטו?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלית בטא
ד''ר דוד ישי05/07/2010עלית הבטא טובה. לא ניתן להסיק ממנה על מספר העוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שיר05/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פרוגסטרון ן E2אפרת05/07/2010
מכרה שלי מאנגליה סיפרה לי ששם בבדיקת האולטרה סאונד, מגליםאת רמות ההורמונים סביב בזקיקים , ללא בדיקת דם
האם גם בארץ יש מכשירי US כאלה, ואם יש יחידות שמשתמשות בהם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המכרה טועה ומטעה - אין דבר כזה
פרופ' אלכס סימון05/07/2010אני מניח שהרופא משער מה צריכה להיות רמת ההורמונים לפי גודל הזקיק.
תאכלי לאמר לה, שבישראל יכולים לבדוק את ההפרשות מצואר הרחם ולגלות מה רמת ההורמונים בדם. זה יהיה נכון באותה מידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בנרתיק בסביבות הביוץשירי05/07/2010
שלום רופאים יקרים,
אני 13 יום אחרי הזרעה, לא ברור לי אם ביוץ היה באותו יום או יום-יומיים אחרי. (ביום ההזרעה היה זקיק 19 אבל אי 2 היה בירידה - מ900 יומיים קודם ל-560, ופרו' היה 3.9 - יודעים לפי זה מתי היה ביוץ?? באותו יום גם קיבלתי אוביטרל...).
יום אח"כ התחילו לי גירודים והפרשות של פטריה בנרתיק, אני מכירה את זה.
מאז אני לוקחת תמיכה - אוטרוגסטן - ואיכשהו התופעות המעצבנות הללו נרגעו, לכן לא הלכתי להיבדק. בימים האחרונים זה החמיר שוב, בעיקר שורף נורא אחרי סקס. היום הלכתי לרופאת נשים (לא של פוריות) כמובן הסברתי את מצבי המיוחד ואת הטיפולים. היא נתנה לי אגיסטן אבל זרקה שייתכן שהפטריה מעידה על ביוץ לא תקין.
יש לציין שלא נאמר לי בכלל שום דברכ על ביוץ לא תקין, ובדיקת דם שבוע אחרי ההזרעה והאוביטרל העידה על ביוץ - פרו' 89 ואי2 550.
האם זה נכון? האם יש סיכוי שהפטריה מעידה על ביוץ לא תקין ואין לי סיכוי להריון?
תודה רבה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר בין ביוץ לפטריה
פרופ' אלכס סימון05/07/2010חלק מהתופעות נובעות מהאוטרוגסטאן אם הוא מוחדר לנרתיק. טיפול באגיסטן נשמע סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורביטרלאפרת05/07/2010
יום לאחר החרה החזרת העוברים נתבקשתי לקחת אורביטרל,
האם 12 יום לאחר יום החזרה לא ייתן תושבת בטא שגויה שכן לא עבור 12 ימים מקבלת
אורביטרל האחרון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 12 יום זה מספיק זמן
פרופ' אלכס סימון05/07/2010לא יתן תשובה כזובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורביטרל
אפרת05/07/2010מה תפיקדו לאחר החזרת עוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הריון
אפרת09/07/2010ב27.6 החזרת שתי עוברים
28.6 אורביטרל לתמיכה
8.7 בדיקת דם - בטא88* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגינובה וטבילהאיילה05/07/2010
שלום רב לרופאי הפורום,
אני נמצאת בטיפולי פוריות מזה כחצי שנה. בכל טיפול הרופא מורה לי לקחת כדור אחד של פרוגינובה ליום מהיום השני לווסת ועד ליום הטבילה, וזאת על מנת שהביוץ יתרחש רק לאחר הטבילה. לאחרונה שמעתי כי הפסקת פרוגינובה מעודדת קבלת וסת.
האם הטיפול הזה בפרוגינובה נכון? האם כדאי להפסיק להשתמש בפרוגינובה?
תודה רבה,
איילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
פרופ' אלכס סימון05/07/2010לדחיית הביוץ די ב- 3-4 ימים של פרוגינובה מהווסת אולם כל יום 3 כדורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)