מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית בסבב מוקפאיםטלי13/05/2010
שלום,
אני לקראת עוברים מוקפאים על בסיס מלאכותי (פרוגינובה 3 פעמים ביום).
יש לי רירית גבולית (6-7 ביום הביוץ).
אני יודעת שהסיכוי להריון גדול יותר בהחזרת טריים, אבל האם לנשים עם בעיות רירית אין סיכוי טוב יותר במוקפאים דווקא בגלל האופציה לתת זמן ארוך יותר לעיבוי הרירית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול13/05/2010לא ממש, הרירית לא מתעבה עד אין קץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי הורמוניםאילנית13/05/2010
שלום,
אני בת 40 ומנסה להכנס להריון, האם מצב ההורמונים הנ"ל מציג שאני לפני ביוץ/אחריו או בכלל שקיימת בעיה ?
E-2 - 840
LH - 24.90
FSH - 27.50
PROGESTERON - 6.0
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילנית שלום
פרופ' שחר קול13/05/2010הבדיקה מתאימה ממש לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מקדים - כניסה להריוןנוי13/05/2010
שלום
שמי נוי ( 31 ) , בעלי ( 24 ).
נשואים 7 חודש'.
מנסים 3 חודש' להיכנס להריון.
רקע: נטלתי גלולות מסוג מינס 3 שנים לערך ללא הפסקה, מרגע הנישואין הפסקתי עם הגלולות ( דהיינו 7 חודש' ללא גלולות ).
בד"כ מחזור סדיר.
ב - 3 חודשים האחרונים , אנחנו מקיימים יחסים מלאים ( גמירה בפנים ) ומאז יש לי בעיה במחזור , לא רק שהוא מופיע (! ) הור מקדים , להלן תאריכים:
25.2 , 23.3 , 15.4 , 4,5
כפי שאתם רואים המחזור קצר יחסית .
עשיתי בדיקת אולטראסאונד ביום ב 3 למחזור יש זקיקים וביוץ - הכל בסדר.
כנל לגבי פרופיל הורמונלי גם ליום ה 3 למחזור , תקין.
הגדלתי ראש וביקשתי מבעלי שיעשה בדיקות הנה התשובות שלו :
אני
sperm culruter - normal flora of the skin
sperm microsc
erythrocytes 0-1
leukocyted 8-10
urine-culture : sterile culture
sg 1.03 sg
leucocytes er. negative
nittrite negative
ph urine 5.50
proteine ur 30.00 mg/dl
glucose urine normal
ketones negative
urobilinogen normal
bilirubin ur negative
erythrocytes negative
לאחר כל האמור , אנחנו נמשיך לנסות ( 2-3 בשבוע יחסים מלאים כל החודש , מלבד ימי הוסת )
אבל אני אשמח לקבל הסבר מדוע זה קורה?
אני יודעת שזה זמן קצר יחסית , וצריך להיות סבלניים, אבל אשמח לקבל הסבר מה יכולה להיות הסיבה, אם כל התשובות תקינות.
1 - האם לבקש מבעלי שיעשה ספירת זרע ( במידה ויהיה מחזור שוב בחודש הבא , בתקווה שלא..)?
2 - אני יודעת שהביוץ קורה 14 יום לפני המחזור הבא , אם קיבלתי ב 4/5 מתי הביוץ?
3- האם להעזר בערכות ביוץ ?
4 - יכול להיות שהגוף שלי מקבל את הזרע של בעלי ב -3 חודש' האחרונים , ומגיב בהתאם?
סליחה מראש על הפירוט
אשמח לקבל תשובה בהתאם
נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה אתם מדלגים על הודעות ?!
נוי13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה היה הפרוגסטרון שלך בבטא ראשון?
בית מרקחת13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה כתבתי במקום הלא נכון
בית מרקחת13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור
פרופ' שחר קול13/05/20101. כן
2. 21.4??? השערה בלבד. לא ניתן לקבוע בוודאות שכן יתכן דימום ללא ביוץ.
3. לא
4. השאלה לא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ לשיעול בתחילת הריוןאילנה13/05/2010
שלום
אני בשבוע רביעי להריון. משתעלת מאוד, שיעול ליחתי. האם מותר לקחת סירופ שיעולית דסימיקס של הדס המכיל את הרכיבים הבאים:
סירופ סורביטול ופרוקטוז , תמציות מהצמחים הבאים קורנית (THYME) סמבוק שחור (SAMBUCUS NIGRA) אכינצאה (ECHINACEA) מרווה רפואית (SALVIA) אניס (ANIS)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול13/05/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נעינתיirina13/05/2010
שלום לכולם!!!!!!!!!!
ב 09.05 -החזרה שני עוברים מוקפעים בני יומיים (רמה 2 -אחת שני תאים והשני התחלק ביום הפשרה שלשלוש) מקבלת בתור תמיחה UTROGESTAN 900 ביום+OVITREL כול 4 ימים
אני יודעת שOVITREL נותן בטאה חיובי בבדיקת דם להיריון ושאלתי:
כמה יכולה להיות בטאה של OVITREL במידע ואין היריון
21.05 הזרקת OVITREL ובדיקת דם ב 23.05
תודה מראוש!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול13/05/2010אוביטרל משפיע על התוצאה למשך 10 ימים.
אין טעם לקחת בטא יומיים לאחר אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובמאיה13/05/2010
ברוך השם הגעתי לשבוע 6+4 ונצפה לפני יומיים דופק תקין.
שק 4 מ"מ.
מתי הגוף מייצר לבד פרוגסטרון ואסטרוגן?.
מהו השלב הבא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול13/05/2010השליה מייצרת הורמונים משבוע 7 .
ממליץ - מעקב הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין שאני אחרי ivf
מאיה13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם חוזרות עקב אסטרדיול גבוהגילי13/05/2010
שלום לכל הרופאים,
השבוע חזרתי בפעם ה-3 על בדיקות הדם כיוון שהרופא אמר שהאסטרדיול גבוה ליום 2-3 למחזור:
התוצאות האחרונות הם:
ESTRADIOL(E-2)ׁ <25 pg/mL
LH 11.7
FSH 31.8
האם הפעם תקין?
תוצאות של מחזור קודם:
ESTRADIOL(E-2)ׁ 350
LH 3.4
FSH 5.3
תוצאות לפני 2 מחזורים:
ESTRADIOL(E-2) 351.38
LH 11.4
FSH 11.4
רציתי לדעת מה המשמעות של ההבדל בתוצאות בין 3 המחזורים, והאם התוצאות האחרונות תקינות?
תודה רבה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבוה
פרופ' שחר קול13/05/2010התוצאות אינן טובות שכן רמת FSH גבוהה בנוכחות אסטרדיול נמוך משקפת תגובה ירודה של השחלות לגירוי.
מקובל שלא לנסות גירוי שחלתי אם FSH מעל 19.
ראי גם "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ירודה של השחלות - המשך
גילי13/05/2010ראשית, ד"ר קול תודה רבה על המענה.
רציתי לדעת לנוכח התגובה הירודה של השחלות לגירוי ועל כך שלא מקובל לנסות גירוי שחלתי אם FSH מעל 19, אז על איזה טיפול מקובל להמליץ במקרה שלי? האם הזרעה במקרה שלי יכול להצליח?
לציין שאני בת 38+, ויש לי ילדים מהריונות ספונטנים, מנסים שנתיים להרות, לפני כשנה רופא נשים נתן לי איקקלומין, אסטרופם ואוביטרל למס' מחזורים אך כאמור ללא הצלחה.
שוב תודה מראש על המענה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה
גילי13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול14/05/2010אם צילום הרחם תקין, אפשר לבצע הזרעות ללא טיפול תרופתי כלשהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול,תודה רבה רבה,אין כמוך!!!
גילי14/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל13/05/2010
שבוע 18 לאחר IVF.הוחזרו 3 עוברים אך נקלט אחד, בUS ראשון נצפה שק הריון אחד . האם העובדה שהוחזרו שלושה יכולה להשפיע על תוצאה של התבחין המשולב ו שעבר מספיק זמן במיוחד לאור העובדה שנצפה שק אחד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תשפיע
פרופ' אלכס סימון13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחושות הריוןשירה13/05/2010
בוקר טוב רופאים יקרים
מתי מתחילים להרגיש הריון? משמע נפיחות בחזרה, בטן תפוחה בחילות?
האם העובדה שאיני חשה כלום עד בדיקת הבטא אומרת משהו?
תודות על הסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ותחושות
פרופ' אלכס סימון13/05/2010התחושות הן אינדיבידואליות. יש נן כאלו שמיד תחושנה בשינויים בגוף ולעיתים בנפש. וישנן כאלו שלא מבינות על מה האחרות מדברות כי הן לא חשות דבר יוצא דופן ובכל זאת הן בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכה הורמונליתשירה13/05/2010
בוקר אור רופאים יקרים
מה קורה בהחזרת עוברים טריים מבחינת הרירית?
האם היא מתעבה בעזרת האנדומטרין לדוגמה
או שמא ברגע שיש השתרשות הרירית מתעבה ללא אמצעי עזר,
אולם ליתר בטחון נותנים הרופאים התרופות הללו?
אני תמיד חוששת שמא לא החדרתי התרופה מספיק עמוק וכמובן המון חומר יוצא החוצה.
האם יתכן כי בשל אי תמיכה הורמנלית מספקת, ייכשל הטיפול?
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה הורמונאלית
פרופ' אלכס סימון13/05/2010הרירית מתעבה בדרך כלל עד לביוץ. לאחר מכן היא עוברת לשלב שנקרה שלב ההפרשה. היא מפרישה חומרים המסייעים לעובר להתפתח ולבצע השרשה. זה קורה בעיקר בהשפעת פרוגסטרון. זה האחרון מקורו העיקרי מהשחלות לאחר ביוץ. הרופאים מוסיפים לזה תמיכה מבחוץ. התמיכה שניתנת די בה לשתוך בתהליכים שברירית. אם את משתמשת במחדר אין כל חשש שהותספת שאת מקבלת די בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוציליסטיות וקושי להרותיפעת12/05/2010
שלום רב,
אני בת 34. הריתי לאחר ניסיון אחד ביולי 09 ועברתי הפלה בוששת בשבוע ה-9. המחזור סדיר: כל 32-33 יום, מטופלת באלטרוקסין מגיל 12.
לאחר ניסיון של חצי שנה להרות ללא הצלחה, פניתי לרופא נשים מומחה לפוריות, שאבחן שחלות פוציליסטיות ופרולקטין גבוה.
אני מטופלת בפרילק ומטפורמין.
שתי שאלות בבקשה:
1. איך יכול להיות שבפעם הראשונה שניסיתי להרות, הצלחתי (למרות שההיריון כשל), ולא היה קושי בקליטה, ועתה פתאום "כאילו" כל הגוף השתבש וזקוק לטיפול תרופתי? (אובחנתי עוד כסובלת משחלות פוציליסטיות ע"י אנדוקרינולוג בשנות ה-20 שלי, ולאו דווקא לאחר ההפלה).
2. לפני כחודש התחלתי ליטול מטפורמין ו"פתאום" בפעם הראשונה בחיי קיבלתי וסת פעמיים בתוך חודש אחד, ומאז סיום הוסת השני, לא מפסיקות לי ההפרשות, שהינן דמיות. האם יש קשר לטיפול התרופתי?
תודה רבה על התשובות,
יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלומר האם טיפול תרופתי...
יפעת14/05/2010האם טיפול תרופתי במטפורמין או פרילק עלול לגרום להפרשה דמית יומיומית?
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPCO
פרופ' אלכס סימון14/05/20101. מחזור סדיר = ביוץ סדיר. יתכן והסדר נובע מטיפול במטפורמין כי זה תפקידו.
2. כדאי לבדוק שוב רמות פרולקטין. לעיתים הרמה יורדת מאליה.
3. אם יש ביוץ כדאי לבדוק סיבות אחרות - צילום רחם?
4. תניזמן למטפורמין לעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןבלה12/05/2010
רציתי לשאול האם יכולים להיות כאבי בטן(עליונה) ובחילות עקב גונל ומונופור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שכיח אבל כן
ד''ר דוד ישי13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת בתאימא12/05/2010
האם אפשר לוודא לידת בת מבלי לפנות לוועדה לברירת מין הילוד, באופן פרטי? למי פונים? אימא לשלושה בנים גיל 43
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברירת מין
ד''ר דוד ישי13/05/2010העיסוק בזה ללא הצדקה רפואית או אישור הועדה הינו עברה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת ימיםאפרת12/05/2010
שלום לרופאים?
אני מבינה כי צריך לבצע בדיקת בטא 14 ימים מיום השאיבה,
האם יום השאיבה נספר כיום הראשון (יום מס1 )?
שאיבה של היתה ב5.5 (החזרה ב8.5 ) , האם אני צריכה לבצע בדיקה ב 18.5 ?
תודה רבה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר דוד ישי12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השרשהאפרת12/05/2010
שלום
האם תמיד יש דימומי השרשה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דוד ישי12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)