מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רזרז10/05/2010
שלום בת 33 בטיפולי פוריות
בבדיקת קרישיות יתר התגלתה חריגות בבדיקה אחת GLYCOPROTEIN IGM 26 בבדיקה חוזרת (כעבור 12 שבועות) בדיקת גליקופרוטאין יצאה גבוה מהנורמה. הבדיקה מראה -6- כשהטווח הוא עד 5. על מה מעידה בדיקה זו? מה עושים במצב זה?
ושאלה נוספת האם יש קשר בין CA125 לבין בדיקת גליקופרוטאין IGM?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
רז11/05/2010אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץשירה10/05/2010
שלום.
הוסתות שלי ממש לא מסודרות והם נעות בין 35-50+ ימים.
עשיתי החודש מעקב זקיקים ואתמול ביום ה20 למחזור נאמר לי שאני מבייצת (נמצא זקיק בגודל 21 מ"מ)
כשחזרתי הביתה עשיתי בדיקה ביתית לגילוי ביתית ובה יצא שלילי?
האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירה10/05/2010עשיתי היום שוב מעקב זקיקים והיא אמרה שלא היה ביוץ והזקיק הגיע לגוודל 26 שזה יותר מדי גדול ולפנות לרופא מטפל!
מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודל זקיק
ד''ר דוד ישי10/05/2010שלום שירה
הממצא מתחיל להראות יותר כמו ציסטה ולא זקיק. עם מחזור לא סדיר כמו שלך , כדאי שתפני למרפאת פוריות. יתכן שאת צריכה עזרה בביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הגיוני
פרופ' אלכס סימון10/05/2010הערכה מגלה עליה של LH, זו מתרחשת 24 שעות לפני הביוץ.
על כן - אם הערכה לא זיהתה את ה LH האפשרויות:
1. את אחרי העליה והביוץ יתרחש עוד היום
2. את לפני העליה ולכן הביוץ לא יתרחש אפילו לא מחר. כדאי לעקוב בערכה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת שובעינב10/05/2010
שלום רב.
בהמשך לנושא שכתבתי עליו, ( רירית שעלתה ל12 מ''מ ונוזל שנצפה מחוץ לרחם ].
אני ביום ה36 למחזור [ לאחר טיפול באיקאקלומין ]. הרירית עלתה ל12 ונצפה נוזל.
הרופא המטפל אמר שאם זה לא הריון אני אמורה לקבל ווסת תוך יום יומיים.
עשיתי בדיקת הריון שיצאה שלילית.
עברו מאז כ-5 ימים ועדיין... אין מחזור....
מה קורה? האם אני לא אמורה לקבל כבר?? רירית שכמעט שבועיים 12 ונוזל מחוץ לרחם.... זה בסדר שעוד לא קיבלתי?
ואולי אכן נקלטתי אך מוקדם לדעת....?
תודה רבה.
עינב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
כלנית10/05/2010היום עשיתי בטא ויצא לי תשובה של 9.4 ויש לי עוד יומים לתוצאה סופי מה זה אומר הסקרנות הרגה אותי תנו תשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החדרהכלנית10/05/2010
שלום מיכיון שאני אחרי החדרה מיום 1 למאי ומקבלת תמיכה של קלקסן בגלל בעיות של פקטור 5 לידן ותמיכה של 3 כדורים ליום של אנדומטרין היום בבוקר היה לי הפרשה ורודה האים זה סימן לכישלון אנא ענו לי אני בלחץ ויש לי עוד כמה ימים לבדיקה מה עליי לעשות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה ורודה
ד''ר דוד ישי10/05/2010שלום כלנית
הפרשה דמית קלה ( ולפעמים גם חזקה ) אינה עדות לכשלון הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 15 יום לאחר החזרהאור09/05/2010
בטעות האחות לקחה לי ערכי פרוגסטרון 49 ננמול
אסטרידיול 647 פיקמול
מה הסיכוי להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי הריון
ד''ר דוד ישי10/05/2010שלום אור
למה לנחש ? עשי בדיקת דם ותדעי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' סימון, אבקש את חוו"ד.תודההללויה09/05/2010
שלום לך פרופ',
ביום ה-20/4 שאיבה. החזרת עוברים ביום ה-22/4. החזירו 3 עוברים, 2 בעלי 4 תאים, ואחד בעל 2 תאים.כולם יפים ללא שברים.
3/5 בטא 13 (היום ה-12 להחזרה)
5/5 בטא 27
היום - 9/5 בטא 171.
ערכי הפרוגסטרון תקינים- 135-190.
רוצה לדעת האם לדעתך המהלך תקין, ומהי הסיבה היכולה להיות שהבטא נמוך בתחילת הדרך- על מה זה מעיד ?
תודה רבה
אביביה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובה...
הללויה10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
הללויה10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה לפרופ' סימון
הללויה10/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא נמוך
פרופ' אלכס סימון10/05/2010הבטא עולה היטב למרות שהחלה בערכים נמוכים.
צריך לעקוב היות ויתכן והכל תקין עם השרשה מאוחרת. אולם יתכן הריון לא תקין כולל הריון חוץ רחמי שמתבטא ברמות נמוכות בתחילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השאלה שלי דולגה? העתקתי לכאן..שירן09/05/2010
היי, אנחנו לפני תחילת טיפולי הזרעות ומעוניינת לדעת מספר דברים.
בדיקות שלי יצאו תקינות (לא עשיתי צילום רחם) אני בת 25 ללא הריונות או הפלות בעבר.
הווסת שלי לא ממש סדירה 30-45 יום ללא שחלות פוליציסטיות (כך איבחן רופא הפוריות).
כשבוע, שבוע וחצי לפני ווסת כואב לי מאוד החזה, בווסת עצמה אני סובלת מכאבים מאוד חזקים! השלב הלוטאלי שלי הוא 12 יום, יש לי מעט דימום וגם רק יומיים וחצי-3 ימים רירית בי"מ 4 לווסת 4 מ"מ.
נצפו כ-10 זקיקים (אם אני לא טועה) במעקב זקיקים בי"מ 4.
אנחנו מנסים להרות כ-19 חודש ללא הריון.
בדיקת זרע של בעלי כמעט תקינה
65 מיליון (נפח 4)
52% תנועה
4% מורפולוגיה
(בדיקת זרע ראשונה יצאה גרועה מאוד אך כנראה לא הייתה תקינה שכן המדדים היו מאוד מאוד גרועים OTA).
שאלתי היא, מה הייתם ממליצים בתור תחילת טיפול בהזרעה?
הסיבה שאני שואלת היא מכיוון שיצא שהייתי אצל 3 רופאים (לא בשביל 3דעות אלא מכורח הנסיבות) ו-3 הציעו טיפול שונה
1. גונאלF 75, אוביטרל והזרעה
2. ביוץ טבעי+ אוביטרל והזרעה כפולה
3. איקקלומין+ אוביטרל והזרעה
נורא מבלבל לקבל 3 דעות שונות.
אני חוששת מאיקקלומין שכן הרירית שלי לדעתי לא מדהימה אני מניחה שבגלל שאין הרבה דימום??
ואני לא פוליציסטית.. אז למה איקקלומין?
אשמח לשמוע דעתכם בנושא והאם נראה לכם שיש משהו נוסף אצלי שצריך לדעת?
ווסת לא סדירה, אין הרבה דימום, כאבים חזקים וכו'... האם זה מעיד על קושי מסויים להרות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שוב דולגה? אם אינכם רואים צורך
שירן10/05/2010לענות על שאלותיי לפחות תהיו הוגנים מספיק ותרשמו שאין לכם תשובה.
אבל זה קצת מבאס לשאול פעמיים מהבוקר לראות שעונים על הכול ורק על שלי מדלגים ללא שום סיבה ברורה לעין.
ברור לי שאתם עושים זאת בהתנדבות, ואינכם חייבים לי כלום אך לפחות בשביל ההוגנות אם אין ברצונכם לענות אשמח לקבל גם תגובה כזו, אינכם הרופאים המטפלים שלי ולכן לא אקח זאת אישית.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לבחור
ד''ר דוד ישי10/05/2010שלום שירן
לדעתי הבירור של העניין שלכם לא הושלם. לפני החלטה כלשהי הייתי עושה צילום רחם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא חיוביתליליאן09/05/2010
ב27/4 הוחזרו 4 עוברים טריים, היום 12 יום אחרי בטא 141, האם תקין?
להזכירכם, חודש שעבר בטא היה 37 ולאחר יומיים ירד...חוששת.
תודה לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה לציין שאני בת 43
ליליאן09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוגסטרוןגלי09/05/2010
שלום
מה הם האמצעים לתמיכה במחזור אחרי הביוץ ?
הרופא שלי טוען שרמת הפרוגסטרון שלי תקינה, אך יש לי כלל חודש כשבוע לפני תחילת המחזור הפרשות חומות ודמיות. האם זה תקין? יש לי אנדומטריוזיס ייתכן שזה נובע מזה? אם כן האם תמליץ על טיפול מסויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
גלי11/05/2010מה הם האמצעים לתמיכה במחזור אחרי הביוץ ?
הרופא שלי טוען שרמת הפרוגסטרון שלי תקינה, אך יש לי כלל חודש כשבוע לפני תחילת המחזור הפרשות חומות ודמיות. האם זה תקין? יש לי אנדומטריוזיס ייתכן שזה נובע מזה? אם כן האם תמליץ על טיפול מסויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד הזרעהגלי09/05/2010
שלום,
באיזה מועד מבצעים הזרעה? הגעתי לרופא הנשים והוא אמר לי שהביוץ שלי (שהנו טבעי וללא הורמונים) היה בערב הקודם וביצע הזרעה. האם מבצעים הזרעה לאחר מועד הביוץ?
בנוסף, יש לי כל יום מעט הפרשות חומות (לא דמיות) מאז ההזרעה (5 ימים). האם זה תקין?האם מצביע על סיכויי הצלחת הטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד הזרעה
ד''ר דוד ישי09/05/2010שלום דנה
הזרעה , עד 24 שעות מהביוץ.
הדימום אינו דבר שכיח . לא ניתן ללמוד ממנו על סיכויי ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמהנועה09/05/2010
שלום
אני עוד מעט בת 30 אנו נשואים כשנה ו-8 חודשים אובחנתי כסובלת מוגניסמוס וטופלתי עם מרחיבים כעיקרון הטיפול הסתיים אך עדיין איננו מצליחים לקיים יחסי מין מלאים והחדירה קשה ונראית כבלתי אפשרית , האם אתה ממליץ לחשוב על הזרעה היות ואנו מעוניינים בהיריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגינסמוס
ד''ר דוד ישי09/05/2010שלום נועה.
בלית ברירה כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןנועה09/05/2010
אם קיימנו יחסי מין כ8 ימים לאחר הביוץ האם זה אפשרי להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר דוד ישי09/05/2010שלום נועה
לא . הביצית פנויה להפריה רק כ 24 שעות מהביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב בעיות פוריותענת09/05/2010
שלום, אני בת 34 ובעלי בן 38. יש לנו 2 ילדים (מהריונות טבעיים לחלוטין) וכעת אנחנו מנסים להכנס להריון שוב ללא הצלחה במשך שנה. תוצאות פרופיל הורמונלי שלי (יום 3) הן:
אסטרוגן 225
FSH 10.83
LH 8.49
למיטב הבנתי הערכים האלו גבוהים מעט ויכולים לרמז על בעיה אצלי
תוצאות בדיקת הזרע של בעלי:
תקופת התנזרות 6 ימים
צבע צהבהב
צמיגות 1
חומציות 7.8
נפח 6.5 מ"ל
ריכוז 9 מליון למ"ל
תנועה 9% (הכל מסוג פרוגרסיבית טובה)
לויקוציטים 0
אגלוטינציה שלילית
TOTAL MOTILE COUNT - 5 *10^6
סווים אפ טסט 0.7 מליון למ"ל
מורפולוגיה (קרוגר) תאים תקינים 1%
בהערות נכתב שבדגימה המקורית נצפו 6 מליון תאים עגולים למ"ל
בהתחשב בשילוב הנתונים הנ"ל, אני חוששת שאין מנוס אלא לפנות היישר להפריה חוץ גופית - עדיין לא נקבע לנו פרוטוקול ואני מפחדת לבזבז זמן יקר על הזרעות.
מצד שני, IVF הוא לא משחק ילדים...
אשמח לחות דעת.
תודה רבה מראש על התייחסותכם ועל הזמן היקר שאתם מקדישים לפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה משולבת
ד''ר דוד ישי09/05/2010שלום ענת
יתכן שלא יהיה מנוס מ IVF בסופו של דבר. לדעתי , שוה לנסות כמה מחזורים של הזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןנסיה09/05/2010
שלום רב
לאחר טיפול של זריקות פוריגון לגרימת ביוץ, הזרקתי בתאריך ה- 14.4 זריקת אוביטרל
ביוץ היה בתאריך ה- 16.4
לאחר מכן 3 בדיקות בטא - תוצאות טובות והכפלה יפה, גם רמות הפרוגסטרון גבוהות
הרופא המטפל אמר להגיע בסוף חודש מאי לבדיקת דופק....
באיזה שבוע אני עכשיו?
האם מחשבים את תאריך הביוץ כסוף שבוע 2 או תחילת שבוע 2?
באיזה שבוע ניתן לעשות בדיקת דופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
נסיה09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
נסיה09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל הריון
ד''ר דוד ישי09/05/2010שלום נסיה
מתחילים לספור מ 14 יום לפני הביוץ.
נין לראות דופק כבר משבוע 5-6* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרקה ודימוםמעיין09/05/2010
שלום ד"ר,
אני אחרי החזרת עוברים, מזריקה כל יום קלקסן 80 עקב פקטור8 גבוה.
היום לאחר שהזרקתי והוצאתי את המחט התחיל לרדת דם במקום ההזרקה (יחסית ירד הרבה דם).
האם החומר נכנס בכל זאת? האם זה יכול לפגוע בסיכוי ההצלחה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יפגע בסיכויי ההצלחה.
פרופ' שחר קול09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)