מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הריון ואנדומטריוזיסגלי11/05/2010
שלום,
גיליתי השבוע שאני בהריון, לאחר הזרעה ראשונה. יש לי אנדמטריוזיס ומאז ההזרעה (עד עכשיו) יש לי הפרשות חומות מדיי יום.
האם זה תקין? האם בזמן ההריון עדיין יש הפרשות בגלל האנדו'?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ואנדומטריוזיז
פרופ' אלכס סימון11/05/2010אין קשר בין הדימום לאנדומטריזיז. עלייך לעקוב עם הרופא המטפל אחר ההריון ותקינותו מפני שדימום בתחילת הריון מחייב מעקב לתקינות ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהאפרת11/05/2010
שךןם,
האם כל תרופות שנלקחות לפני טיפולי פוריות IVF גורמות להשמה ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ,לא נעניתי
אפרת12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה
פרופ' שחר קול12/05/2010ראי "שאלות נפוצות"
וכן דיונים נרחבים בנושא שהתקיימו בעבר בפורום זה (לפי חיפוש עם מילות מפתח).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםהללויה11/05/2010
שלום לכם,
נמצאת בשבוע 4.5 . הבטא היום 360, התחילה נמוך-בערך 13 ביום ה-12 לאחר החזרת עוברים.
בודקת הכפלה כל יומיים והיא תקינה ברוך השם. כולי תקוה שהכל יהיה טוב.
היום בצהרים רציתי לשבת על שמיכה שהיתה על הדשא, ובגלל שאני אשה מלאה, פשוט התיישבתי עם הישבן ישירות על השמיכה, כאילו נפילה. הרגשתי תחושת טלטלה כזו. וסוג של חבטה מרצפת
הדשא בישבן. יש לי מאז מן תחושה כזו, ספק כאב, בבטן ליד הטבור. חוששת. מה דעתכם?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
הללויה11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
הללויה12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביבה שלום
פרופ' שחר קול12/05/2010מציע המשך מעקב שיגרתי.
לארוע אין משמעות לגבי ההמשך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברירת מין הילוד - ועדת חריגיםגילי11/05/2010
שלום רב לכל הרופאים,
אנו הורים לשלוש בנות, אחת מהן מאובחנת כאוטיסטית(הריונות ספונטנים)
מזה כשנתיים אנו מנסים להכנס להריון ללא הצלחה.
הופננו לבית החולים למחלקה לפריון כדי לקבל טיפול(זרע לא תקין ומחזור לא סדיר)
השאלה שלי היא, אם הגענו למצב בו אנו זקוקים לטיפול, האם יש טעם לפנות לועדה לברירת מין הילוד , אנו מאוד רוצים בן שימשיך את שם המשפחה של בעלי (אביו נפטר).
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברירת מין ילוד
פרופ' אלכס סימון11/05/2010אנא קראי את התנאים לביצוע ברירת מין ילוד בארץ.
אני גם מציע להתייעץ עם רופא גנטיקאי בנושא בחירת מין ילוד דוקא לזכר בהקשר לאוטיזם.
התנאים מובאים בקישור הבא
http://www.health.gov.il/ pages/default.asp?pageid= 3634&parentid=10&catid=6&maincat=1
קראי את חוזר המנכ"ל
להעלות את האתר מיחקי את הרןןח בין" /" למילה "pages"
בין "=" למילה "parentid"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתגעתם?
עינת12/05/2010הסיכוי לילד אוטיסט גבוה בהרבה אם יוולד בן ולא בת.
אתם באמת מוכנים להסתכן בילד נוסף הסובל מהתסמונת רק כדי להמשיך את שם המשפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קול- תרומת זרעחסוי11/05/2010
צהרים טובים
1. רציתי לשאול האם יש מבחר מספיק גדול לבחירה של תרומות זרע באלישע?
2, והאם אפשר לקבל את סוג הדם של התורם, בדיקות גנטיות שעבר,השכלתו , מראהו, תחביביו, ?
תודה, וצהרים טובים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שחר קול -אשמח לתגובתך
חסוי12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזרע
פרופ' שחר קול12/05/20101. סביב 20 תורמים
2. כן, אפשר לעיין בקטלוג עם פרטים רבים (לא מזהים, כמובן) על התורמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר שחר קול
חסוי16/05/2010בוקר טוב
מה הטלפון הישיר של בנק הזרע באלישע?
שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות של בטא פי 3טלי11/05/2010
האם בטא שקופצת פי 3 תקינה?
ביום ה13 להחזרת עוברים- בטא 47 לאחר יומיים 149
האם בסדר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה- קפיץ קפץ קפוץ
טלי11/05/2010בבקשה זה דחוף לי כבר איבדתי פעם הריון כי לא היה תקין אני ממש חייבת לדעת את התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר
פרופ' אלכס סימון11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפולקאר11/05/2010
אני עם דקאפפטיל על בסיס יומי כבר 14 יום ולפיבדיקות העל קול והדם אני צריכה לקבל עוד יומיים נאמר לי שביום השני למחזור אני צריכה לבוא לביקורת ואז ככל הניראה אני אתחיל בטיפול האם זה המשך של דיכוי או שישר את ההורמונים למה הכוונה המשך הטיפול אחרי דקאפפטיל של שבועיים ולמה אחרי שבועיים של דקאפפטיל עדיין צריך לקבל מחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נעניתי
קאר12/05/2010אנא את תשןבתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא נעניתי
קאר16/05/2010מחכה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי iuiבית מרקחת11/05/2010
בוקר אור
אני עשרה ימים אחרי iui ביומיים האחרונים יש לי גודש וכאב מהגודש בחזה. האם זה נורמלי אחרי עשרה ימים שהפסקתי עם ההורמונים? רוצה לציין שלא מקבלת תמיכה הורמונלית.
האם זה יכול להיות לפני קבלת מחזור ושהטיפול פשוט כשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים?
בית מרקחת11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודש בחזה
פרופ' אלכס סימון11/05/2010קרוב לודאי תוצאה ותגובה להורמונים לאחר ביוץ. גודש לעיתים מתרחש לקראת וסת או במידה ויש הריון. היות ולא החכמנו הרבה, נמתין כמה ימים ונדע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןרונה11/05/2010
שלום,
האם בהחזרה של עוברים קפואים על בסיס ביוץ טבעי ללא כל תרופות ניתן לערוך בדיקת הריון ביתית והיא תהיה אמינה כמו בהריון טבעי?
תודה, ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה את ההודעה
רונה12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה
פרופ' שחר קול12/05/2010כן, אך בדיקת הדם רגישה יותר ונותנת ערך מספרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות ומחזור אחרי גרידהדניאלה.ס11/05/2010
לפני חודש וחצי עברתי גרידה בגלל הפסקת דופק
מיד לאחרי קיבלתי פרוגינובא לשבוע (גרם לדימום)
ולאחריה 3 שבועות גלולות
סיימתי ליטול הגלולות לפני 5 ימים וטרם קיבלתי מחזור
אמורה להתחיל פרוטוקול ומודאגת מכך שהמחזור מבושש לבוא
בדיקת הורמונים מאתמול:
פרוגסטרון 3
אסטרידול - קטן מ- 200
1. האם יש מקום לדאגה?
2. תוך כמה ימים אני אמורה לקבל וסת והאם האיחור הזה תקין?
3. האם כשאי להתחיל סטימולציה גם מבלי השגיע המחזור לאור בדיקת ההורמונים
למרות הרירית שטרם התפרקה ואינה סדירה?
אודה לתשובות או כל תובנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת טיפול
ד''ר דוד ישי11/05/2010שלום דניאלה
לפי ההורמונים יש דיכוי. צריך לראות שהרירית דקה . אם היא אכן כך אפשר להתחיל בטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ניתן לבצע הפריה ?ורד11/05/2010
שלום אני בת 29 נשואה שנתיים , לאחר 2 טיפולי הזרעה שכשלו .
אני לא נקלטת להריון מסיבה לא ברורה ,לאחר צילום רחם
ובדיקות פוריות נראה כי אין בעיה מיוחדת .
אני ממש רוצה כבר להרות .אנ מרגישה שאני מבזבזת זמן יקר .כיוון
ש שתי ההזרעות כשלו כשהזרע היה לאחר השבחה
והעיתוי של הביוץ היה בזמן .(בנוסף הזרקתי אוביטרל ולקחתי איקקלומין)
אני מאיזור י"ם מטופלת דרך כללית .
רציתי לדעת האם אני יכולה ל"דרוש" לעבור הפריה "
או אולי לפנות באופן פרטי ?
ואם זה באופן פרטי מה בערך המחיר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי ניתן לבצע הפריה?
קרן11/05/2010לרינת היקרה שלום רב, תתקשרי לקופת חולים כללית 2700 * ושם יתנו לך את המידע היכן אפשר לבצע הפריה חוץ גופית באיזורך. גם לגבי פרטי וגם לגבי בתי חולים ציבוריים. אני מאחלת לך בהצלחה מכל הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאכלנית11/05/2010
שאלתי כמה פעמים ואין לי מענה מה זה בטא 9.4 האים זה שלילי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם שליל ?
ד''ר דוד ישי11/05/2010שלום כלנית
מתחת 3 זה שלילי
מעל 10 זה חיובי
בניהם זה לא ברור וצריך לחזור על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים - הזרקת דקפפטילאני11/05/2010
שלום רב,
אתמול התחלתי להזריק דקפפטיל לפני IVF ואני רוצה לברר כמה דברים:
1. קשה לי מאוד להחדיר את המחט לבטן , מה לעשות כדי שתיכנס לבטן ברכות ובקלות?
2. באיזה זוית צריך להחדיר את המחט? (האם ב- 90 מעלות או בזוית אחרת?)
3. האם צריך להזריק את החומר באיטיות לבטן או מהר?
4. כמה זמן צריך להשאיר את המחט בבטן לפני שמוציאים אותה מהגוף?
אשמח מאוד לתשובה מהירה
ותודה מראש,
אני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
אני11/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדקפפטיל
חסוי11/05/2010הכי חשוב שתישארי רגועה גם לי היה קשה עם הדקקפטיל
את צריכה לעשות את הזריקה ב90 מעלות ולהחדיר את המחט קצת יותר חזק גם לי היא לא נכנסה
כל כך בקלות אחרי שהכנסת תזריקי את החומר לאט ותוציאי את המחט ,בהצלחהההה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסוי
אני11/05/2010אני מודה לך מאוד מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה להזרקת דקפפטיל- מניסיון אישי
מאיה12/05/2010צריך להחדיר את המחט לגוף במהירות (אם את לא מצליחה תבקשי מבן הזוג לעשות את זה פעם אחת מהר ואחרי שתראי שכך זה ממש לא כואב אולי תוכלי גם בעצמך). בדרך המהירה זה לא כואב, אין את הכאב של הכנסת תחילת המחט.
לעומת זאת את הלחיצה על הבוכנה כדאי בהחלט לעשות לאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מאיה
אני12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מאיה
אני12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
יעל12/05/2010מקבלת מחזור כל 25 יום, וזה במגמת ירידה (המחזורים מתקצרים)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
דנה12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי של הזרעהחסוי10/05/2010
שלום
הם יש סיכוי להריון בטיפול הראשון של ההזרעה??
(איכות הזרע טובה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי להזרעה
חסוי11/05/2010לא עניתם לי עדיין על שאלתי.......
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IUIגלי10/05/2010
היי,
עברתי IUI לפני כשבוע מאז יש לי הפרשות חומות. האם זה מעיד על הצלחת/אי הצלחת ההזרעה?
יש לציין שבד"כ יש לי הפרשות חומות לאורך כמעט כל החודש..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IUI עם דימום
פרופ' אלכס סימון10/05/2010אין זה מעיד על הצלחה או אי הצלחה. דימום יכול להיות מצואר הרחם ולא דוקא מהרחם. בכל מקרה עדיף שלא היה דימום כלל. דווחי לרופא שלך כשתפגשי בו בפעם הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)