מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה באמצעות תרומת זרע בלתי אמצעיתאלון15/05/2010
שלום,
איזו דרך בטוחה ויעילה ישנה לתרומת זרע בלתי אמצעית שלא באמצעות מרפאה וכו' מלבד משגל שבסופו שפיכה בתוך הנרתיק ?
האם ישנה דרך בטוחה וסטרילית לעשות זאת באמצעים פשוטים וזמינים ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלון
פרופ' שחר קול15/05/2010אפשר ע"י לקיחת הזרע הגולמי, לאחר התנזלותו, והזרקתו לתוך הנרתיק של האישה.
אפשר לבצע בבית. הציוד הנדרש: כלי סטרילי לתוכו נותנים הזרע (כמו כלי לתרבית שתן), ומזרק פלסטיק סטרילי פשוט לשימוש חד פעמי.
כמובן שיש להקפיד על תזמון בסמוך לביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה משך זמן החיים של הזרע
אלון15/05/2010מרגע פליטתו ?
או במילים אחרות כמה זמן אפשר להתמהמה עד שמזריקים אותו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםשואלת14/05/2010
שבת שלום רופאים
עברתי החזרת עוברים והיא לא הצליחה,הייתי מופתעת מכוון שעד בדיקת בטא לא
היה לי שום דימום? מה העוברים נספגו?רק אחרי שהפסקתי את התמיכה ,וההורמונים
המחזור הגיע.לא מבינה?
והתשובה של הרופא לכשלון היתה של הטיפול היה לא נקלטו גם זה לא ברור לי?
אשמח לתשובה
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוברים
פרופ' שחר קול15/05/2010רירית הרחם מוחזקת ע"י התרופות הניתנות, ללא קשר לעוברים.
לכן לא ביב דימום.
הרופא צודק. לצערנו רוב העוברים המוחזרים לרחם אינם משתרשים, מתפרקים ונעלמים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןגלי14/05/2010
שלום,
בעקבות הפרשות ודימוים קדם ווסתיים נתן לי הרופא איקקלומין. לקחתי אותם פעם אחת ואכן הפסיק הדימומים. החודש כבר לא לקחתי את התרופה אך גם החודש אין לי דימומים והפרשות קדם ווסתיים (אני לקראת מחזור). האם זה יכול להיות בהשםעת האקקלומין שלקחתי בחודש שעבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול15/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבת נוזלים מהרחםשרונית14/05/2010
שלום, אני חדשה בפורום ואני מקווה שתוכו לעזור לי.
לפני 8 שנים עברתי 3 ניתוחים כתוצאה ממחלת הכוליטיס יש לציין שיש לי 2 ילדים ואנו רוצי עוד אחד
עברתי 2 הפריון ללא הצלחה.
כתוצאה מהניתוח התגלו אצלי המון הידבקויות והרופא שלי אמור לבצע לי שאיבה לפני ההפרייה.
אני נורא מפחדת מהפעולה עצמה כי אין לי מושג האם זה בהרדמה?
ואם לא בהרדמה האם זה כואב?
והאם כתוצאה מהשאיבה אני אוכל להיקט טוב יותר מהפעמיים הקודמות?
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ' שחר קול14/05/2010לא ברור מה רוצים לשאוב ומהיכן.
היכן ההידבקויות?
מה רואים ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבת נוזלים מהרחם/בטן
שרונית16/05/2010מה שרואים בחלל הרחם הם נוזלים בכל חלל הרחם ואפילו ברצפת האגן וזה מה שגורם להפריון להיכשל השאלה שלי האם ניתן לבצע את זה בהרדמה כללית/מקומית? והאם לאחר השאיבה ההפרייה תצליח? יש לציין שאני בת 36 ולפני הניתוחים (כוליטיס) הייתי בחורה פורייה ואף יש לי 2 ילדים באופן טיבעי תודה שרונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מענה
שרונית17/05/2010זה נורא דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/05/2010איני מבין למה הכוונה שיש נוזלים ב"כל חלל הרחם".
עקרונית, אפשר לנסות ולשאוב נוזל מתוך הרחם, אין צורך בהרדמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHשרון14/05/2010
שלום
אני בת 36.5.
בשל אי סדירות מחזור אחרי ניתוח קיסרי הריון ספונטני ביצעתי פרופיל הורמונלי.
תחילה היה לי FSH של 24
ולאחר במשך 3 חודשים כל חודש ירידה לפי הערכים:
17.6
14.5
10.1
כאשר בכולם E2 קטן מ 200
האם זה מעיד על שיפור במצבי?
האם אני יכולה הלכנס להריון ספונטני עם כאלו תוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרון שלום
פרופ' שחר קול14/05/2010אם יש ביוץ ספונטני יתכן היריון ספונטני.
רמת ה - FSH פחות חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאשמרית14/05/2010
אני נמצאת בשבוע 6 להריון (הריון שני שלי)- גיליתי שאני בהריון באמצעות בדיקה ביתית. פניתי אל הרופא והופניתי בשבוע 4 לביצוע בדיקות דם..
ביצעתי בדיקות דם ולהפתעתי גיליתי כי לא כללו את בדיקת הבטא. האם רופא יכול לזהות הריון בבדיקת הדם בלי הבטא? שאלתי את הרופא והוא אמר שכרגע הבדיקה הביתית שביצעתי- מספיקה.
האם יתכן? האם עליי לדרוש ביצוע בדיקת בטא? רק בשבוע הבא יש לי תור לאולטראסאונד ראשון.
אודה על תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול14/05/2010אין צורך בבדיקת דם בשלב זה.
מספיק א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קליטת הריוןעינב14/05/2010
----------------------------------------------------------------------
במהלך מספר חודשים הייתי תחת מעקב זקיקים תוך טיפול באיקאקלומין עקב חוסר ביוץ במשך חודשים לאחר הפלה.
ביום ה-15 למחזור נצפה זקיק בגודל 10-11 מ''מ ורירית 6.5
ביום ה-18 כבר לא נצפה זקיק אך הרירית גדלה ל9.
שבוע אחר כך גדלה הרירית ל12.
ביום ה-32 נשארה 12 אך נראה גם נוזל מחוץ לרחם.
עשיתי בדיקת דם להריון באותו יום שיצאה שלילית.
היום, יום 41 למחזור עשיתי בדיקה ביתית שיצאה חיובית {!!!}
האם נקלטתי בימים בין ה-15 ל-18?
באיזה שבוע אני אמורה להיות אם הדימום האחרון [ שבא בעקבות כדורים ] היה ב3 לאפריל? מתחילים לספור שבועות מהווסת האחרונה ולא מהיום שנקלטים נכון?
רוב תודות ושבת שלום!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון
פרופ' שחר קול14/05/2010מועד הביוץ לא ברור.
מציע מעקב בא.ס.
גיל ההיריון ייקבע לפי הממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאמעיין14/05/2010
שלום ד"ר,
12 יום אחרי ההחזרה- בטא 58
היום, 14 יום אחרי ההחזרה- בטא 107
נאמר לי לחזור שוב על הבדיקה רק בחמישי הבא.
האם העלייה תקינה?
האם הערכים לא נמוכים מידי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול14/05/2010כיוון שלא הייתה הכפלה - קצב העליה אינו תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הייתה הכפלה
מעיין14/05/2010מ- 58 ל- 107 תוך יומיים
זה לא נחשב הכפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכפלה
פרופ' שחר קול15/05/2010כמעט הכפלה (116 לעומת 107).
מציע המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה14/05/2010
שלום,
באיזה שלב של ההריון עושים דילול עוברים? האם ניתן לעשות בשלב מאד מוקדם של הריון? האם מקובל וניתן לדלל משניים לאחד? האם ברפואה הפרטית זקוקים לאישור של וועדה כדי לעשות דילול או שזו החלטה בלעדית שלבני הזוג יחד עם הרופא?
הכוונה כמובן, בדילול לאחר הפריה והחזרה של שני עוברים על מנת להגדיל סיכויי קליטה.
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת עוברים
פרופ' שחר קול14/05/2010לרוב - סביב שב' 13
אפשר גם מוקדם יותר.
הפעולה מחייבת אישור וועדה, תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקשירן ז.14/05/2010
שלום לכולם ,
רציתי לדעת ,במהלך מעקב זקיקים שעשיתי נאמר כי קיים בשחלה השמאלית זקיק גדול של 20-22 מ"מ עם מחיצה למה הכוונה ,מה אני אמורה להבין מכך ?
תודה ,שירן .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק
פרופ' שחר קול14/05/2010לא בטוח שמדובר בזקיק תקין.
יש מקום למעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות...שירן ז.14/05/2010
לפי הוראת רופאת הנשים שלי ,נאמר לי לבצע מעקב זקיקים דרכו ניתן לאבחן מתי יתרחש הביוץ.
נאמר לי לקיים יחסים בין התאריכים 1/5/10-3/5/10 כאשר בוצע מעקב זקיקים ב 2/5 ,אובחן כי קיים זקיק גדול 20מ"מ עם מחיצה בצד שמאל ומספר זקיקים קטנים בצד ימין ,יום לאחר מכן3/5 התבקשתי להזריק אוביטרל ולקיים יחסים ,
ולבסוף להגיע לבדיקת בטא ב-18/5,(כל זאת נעשה במקביל לנטילת כדורי אלטרוקסין שאמורים לאזן את פעילות בלוטת התריס )
שאלותי הן ,מהם הסיכויים להתעברות לאחר תהליך זה כאשר מצוי זקיק כזה גדול בשחלה השמאלית בצרוף של יחסים מין (מתוזמנים ע"י אחות ורופאה ) וזריקת אוביטרל ?
למה הכוונה מחיצה בזקיק גדול של 20-22 מ"מ ?האם אפשר לבצע בדיקת הריון ביתית עוד לפני ה-18/5 כפי שנאמר לי ?
תודה מראש,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירן
פרופ' אלכס סימון14/05/20101. סיכוי מטיפול אחד 15% . נמוך יותר אם קיימות בעיות אחרות כמו זרע גבולי, גיל מעל 35
2. 14 יום לאחר אוביטרל אפשר לדעת אם יש הריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השרשהדנה14/05/2010
שלום,
כ-8 ימים לאחר הביוץ הופיעו בניגוב באופן חד פעמי כתמים אדומים בהירים מאוד ונעלמו. האם ייתכן דימום השרשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' אלכס סימון14/05/2010לא בהכרח קשור להשרשה. יתכן קשור לשינויים ההורמונאליים לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF או הזרעה?נוני14/05/2010
אני לקראת טיפול הפריה ראשון. בת 41.5 עם ילדה מקסימה שנולדה לפני כ- 4 שנים
בהריון ספונטני, לידה תקינה - ניתוח קיסרי.
מזה שנתיים לא מצליחים להכנס להריון. עברנו טיפולי פוריות שכללו בעיקר גונל+הזרעות.
במהלך התקופה, לפני שנה, בעת הפסקה בטיפולי פוריות, היה הריון והפלה בשבוע ה- 10 עקב התפתחות לא תקינה. הזרע של בעלי תקין. בדיקות FSH נעו בין 7 ל- 19.
אנחנו עומדים לפני טיפול IVF ראשון. אני מזריקה דקפפטיל, גונל ומנופור.
התגובה שלי עד כה, רק עם גונל, היא לכל היותר 2 זקיקים והרופא אמר שאם לא יהיו יותר לא מומלץ תהליך של שאיבת ביציות והפריה חוץ רחמית אלא עדיף לעשות הזרעה רגילה.
1. האם לא כדאי בכל זאת לנסות הפריה כשיש 2 זקיקים?
2. כמה עוברים מופרים מחזירים בדר"כ ב- IVF?
3. האם כששואבים ביציות ויש מספיק, מפרים וחלק מחזירים אלי וחלק מקפיאים?
אודה להתייחסותכם.
נוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF או הזרעה
פרופ' אלכס סימון14/05/2010אם את לקראת הפריה לדעתי אין מקום לסגת בטיפול להזרעה. אום זו החלטה שעלייך לקחת עם הרופא שלך.
מחזירים 3 עוברים בגיל מעל 40 שנה
אם יש יותר עוברים הם מוקפאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלותקארין13/05/2010
האם הריון אחרי הפרייה שהופסק עקב אי דופק קרי הפלה יזומה נחשב להפלה ,כמו כן הריון שהתחיל עם בטא 6 וירד האם זה נחשב הפלה?
אני שואלת מאחר ונשלחתי לברר האם ישנה מחיצה ברחם עקב הפלות חוזרות,אך זה היה יזום אז זה לא ממש ברור לי.שהרי הפלה אמורה להיות "טבעית" . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה יזומה
פרופ' אלכס סימון14/05/2010ההגדרות אחרות ממה שאת מבינה
הפלה יזומה = הריון תקין שהאישה מבקשת להפילו כי אינה מעונינת בו
הפלה "טבעית" = כל הריון שלא התפתח להיות תקין. בין אם הדופק פסק, בין אם נפלט החוצה ובין אם הופיעה רק שקית הריונית
במא 6 - לטעמי אפילו אינו הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיזוף , כושרשרית13/05/2010
שלום רב.
אני בהליך טיפול IVF ראשון כעת בשלב של 3 אמפולות מנוגון ביום וגם 225 גונאל F כל יום.
אני כבר ביום ה 7 של ההזרקות. עד לשאיבה ובכלל האם אפשר להיחשף לשמש בים (ממש שיזוף) האם יש השפעה לחומרים הללו על העור באופן שונה? כמו כן, האם כדאי לעשות כושר? לציין שאני לא בכושר כך שזה יהיה מאמץ ממשי לגוף ואני לפני שלב השאיבה, האם יש קשר?
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיזוף בטיפול
פרופ' אלכס סימון14/05/2010אין בעיה להשתזף במהלך טיפול ואחריו
בשלבים ראשונים של טיפול ניתן לבצע כושר, בהמשך עם התפתחות זקיקים גדולים ובוודאי לאחר הוצאת ביציות והחזרת עוברים כדאי להמנע מפעילות פיזית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)