מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדיקות דם יום 21 למחזוראסתי09/05/2010
אני לאחר קורס שני באיקאקלומין, 2 כדורים ליום. רופאת הנשים הפנתה אותי לבדיקת דם לראות האם התרחש ביוץ, כיוון שלא זיהתה זקיק מוביל בימים 14 ו- 19.
אלו התוצאות ביום 21 למחזור:
LH 19.2 iu/l
PROGESTERONE 4.3 nmol/L
היה לי מוזר כי הראשון הרבה יותר גבוה מהטווח והשני נמוך...
האם התרחש ביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין לא התרחש
פרופ' אלכס סימון09/05/2010חבל שלא ביצעת גם על קול. כי על סמך רק בדיקה זו אפשר רק לנחש שהביוץ יגיע ביום 22-23 למחזורץ ממש קרוב !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה- עוד שאלה
אסתי09/05/2010כמובן שלקחנו את זה בחשבון... אני יודעת שעם איקאקלומין הביוץ עשוי להתרחש באיחור שכזה, אך האם ייתכן שלא נראה כלום ביום 19, אפילו לא התחלה של זקיק מוביל, ועדיין היה ביוץ בימים 22-23?
והאם קיום יחסים כ-12 שעות לאחר בדיקה זו אמור "להספיק"? (אני יודעת שעדיף לא בכל יום אלא לסירוגין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםרונה09/05/2010
שלום רב,
האם יש הבדל בין החזרת עוברים מוקפאים על בסיס מחזור טבעי ללא תרופות כלל, לבין החזרת קפואים עם תרופות המכינות את הרחם לקליטה? האם שיטה כלשהי עדיפה?
בהנחה והחזרת הקפואים לא תצליח האם ניתן מיד לאחר קבלת הווסת להתחיל מחזור טיפול חדש עם שאיבה?
תודה,
ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול09/05/20101. אין הבדל בתוצאות (אחוז ההיריונות).
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטיל - הזרקהאני09/05/2010
שלום רב
אני צריכה להזריק היום בערב דקפפטיל לקראת IVF ראשון.
שאלתי היא: היכן בדיוק אני מזריקה אותו (מינון 0.1) באם בבטן ליד הפופיק כמו בגונל?
או שבמקום אחר בבטן?
והאם יש זוית מסויימת להזרקה?
אשמח לתשובה מהירה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה
חסוי09/05/2010את הקפפטיל מזריקים בדיוק כמו הגונל ,בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו גונל
פרופ' שחר קול09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היכן לשמורבלה09/05/2010
רציתי לדעת עם גונל ומונופור חייבים להיות במקרר או לא? אני נוסעת לטיול עם הכיתה שלי(מורה) ליומיים ולא יודעת מה לעשות , לקחת את הזריקות איתי או לא לנסוע לטיול
חשבתי להזריק בבוקר ולמחרת בערב אבל אמרו לי שלא כדי
עזרו לי
תודה מראש בלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' שחר קול09/05/2010לשמור בטמפרטורה שלא תעלה על 25 מעלות. לא חייבים מקרר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא האם תקיןליאת09/05/2010
בתאריך 28.4 בטא 31 בתאריך 2.5 בטא 120 בתאריך 4.5 בטא 166 וב6.5 בטא 403 ובתאריך 9.5 בטא 822 האם הבטא תקינה? והאם זה לא איטי וההכפלה נורמלית? מתי עלי לבצע אולטרסנד? תודה על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול09/05/2010רצוי לבצע א.ס. עוד השבוע כדי לשלול הריון חוץ רחמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוגון ואוטרוגסטןאני09/05/2010
שלום רב
רציתי לדעת בבקשה האם מנוגון ואוטרוגסטן צריכים להיות במקרר.
אשמח לתשובה מהירה.
בתודה מראש, אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמפ' חדר מספיקה להם.
פרופ' אלכס סימון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה איטית של בטאגילי09/05/2010
אחרי טיפול IVF הוחזרו 2 עוברים בני שלושה ימים. כעבור יומיים הוחזרו גם 2 בלסוציסטים.
בדיקת בטא ביום 11 להחזרה הראשונה היתה 37. ביום 15 בטא 72. הרופא הורה לחזור על בטא עוד יומיים.ברור לי שהבטא לא כמצופה .האם יש עדיין סיכוי להריון זה? במידה ולא איך מומלץ לסיים תהליך זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי צריך לעקוב בסבלנות
פרופ' אלכס סימון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לפני המחזורגלית09/05/2010
שלום
אתמול, עשרה ימים לפני מועד המחזור קיבלתי דימום חלש, והיום הדימום פסק, תופעה זו כבר ארעה לי בעבר פעמיים שלוש לפני כמה חודשים אך לא בחודשים האחרונים, האם דבר זה מעיד על בעיה כלשהי???
האם יש לי סיבה לדאגה??האם עלי לערוך בדיקות כלשהן??
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בפורום המתאים?
פרופ' אלכס סימון09/05/2010האם מה שאת מתארת קשור לטיפולי פוריות או את שואלת על בעיה גניקולוגית כללית. אם בעיית פוריות תצטרכי לתת יותר מידע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשאות cf ?ש09/05/2010
אני בת 26 בעלי בן 30 לפני טיפול ראשון ivf ו - tesa , בעלי סובל מאסוזפרמיה חסימתית, אצלי הכל תקין .שנו חשש שבעלי נשא cf ,( בן דודוו נשא ) נשלחנו לבצע בדיקת נשאות מורחבת , בעלי ביצע בדיקה מורחבת בתל השומר ואני ביצעתי בדיקה רגילה של cf בבלינסון - לא הסכימו לבצע בדיקה מורחבת בטענה שבדיקה זו מספיקה .
הבדיקות התבצעו השבוע לכן אין לנו תוצאות עדיין .
האם כדי שאני אעשה בדיקה מורחבת בתל השומר או שהבדיקה שביצעתי בבלינסון מספיקה?
בנוסף שלחו את בעלי לעשות אולטרסאונד בפי הטבעת , לשם מה יש צורך באולטרסאונד ?
האם חשוב שנחכה לתוצאות של בדיקות אלו לפני שנעשה טיפול ivf ו tesa ? אם כן למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות CF
פרופ' אלכס סימון09/05/2010כדאי בדיקה מורחבת בעיקר מפני שבעלך נשא
בדיקת על קול רקטלי לוודא את האבחנה של חסר מולד של צינור מוביל הזרע.
טיפול ב IVF רק לאחר קבלת תשובות של CF . אם תמצאי נשאית יש סיכוי ללידת ילד עם CF ועל מנת למנוע אפשרות כזו היחידה צריכה לדעת את כל הפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא תקין?אילנה09/05/2010
שלום
7/5
בטא- 53
פרוגסטרון- 128
9/5
בטא- 106
פרוגסטרון- 190.8
האם זה בסדר שהבטא הוכפלה בדיוק ולא טיפה יותר?
האם הפרוגסטרון תקין או מצריך תמיכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקות תקינות
פרופ' אלכס סימון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקות תקינות
פרופ' אלכס סימון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפים ברחםיונית09/05/2010
שלום,אני בת 27 ולאחר שתי החזרות שלא הצליחו.
לאחר היסטרוסקופיה אבחנתית התגלו פוליפים ברחם, הרופא יעץ על הסרתם בהיסרוסקופיה ניתוחית. במידה וזאת הסיבה שהעוברים לא נקלטו ברחם- אני רוצה להבין מה בדיוק מפריע (איך הפוליפים מפריעים לתהליך ההשתרשות עצמו)? האם יש סיכוי שהפוליפים התפתחו בגלל הטיפול ההורמונלי שלקחתי לאורך כל טיפולי ההפריה? מה הסיכונים בניתוח כזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפים
פרופ' אלכס סימון09/05/20101. יש סיכוי שהתפתחותם על רקע טיפול ההורמונאלי
2. לא כולם מסכימים שהפוליפים מפריעים להשרשה. אחרים, וזה כולל את הרוב המטפל בהפריה, חושב שפוליפים ברחם מפריעים להשרשה כגוף זר או כממצאים מפרישי נוזל לחלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרהלי09/05/2010
שאלה..
מה משמעות הערכים:
ESTRADIOL E-2 תוצאה 2438
PROGESTERONE תוצאה 1.8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
פרופ' אלכס סימון09/05/2010אני מקווה שאין אלו בדיקות לאחר ההחזרה אלא לפני דיקור זקיקים.
משמעותם: השחלה מפרישה הורמון המעיד על גדילת זקיקים שעדיין לא הופע בהם ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לי09/05/2010זה בדיקות מה6/5 עשו לי שאיבה של IVM ב 21/4 והחזרה של שני עוברים ב23/4 שכשלה בעצם כי ווסת הופיע לי ב 5/5 יום לפני בדיקת דם שהראתה שלילי אז איך זה הגיוני ? בכלל אמרו לי שיחזירו לי מוקפאים עוד 10 ימים מהווסת הנוכחית ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
פרופ' אלכס סימון09/05/2010אני מניח שהאסטרופם שאת לקחת עד 5/5 הוא הסיבה לתוצאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
לי09/05/2010נאמר לי לקחת את האסטרופם 3 פעמים יום עד היום ה10 של הווסת על מנת לעשות החזרת עוברים מוקפאים האם זה בסדר שבמשך חודש אני ישתה כמות כזאת של אסטרופם? ואם כן מה התועלות שלו להחזרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר
פרופ' אלכס סימון09/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים ולמי שיודעתעדן09/05/2010
מה הפרוצדורה בחזרת מוקפאים ??????
איך ומתי עושים זאת ????
יש לי 8 מוקפאים מתוך 10 שהחזירו לי 2 ולא נקלטו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' אלכס סימון09/05/2010מכינים את רירית הרחם לקליטה של העוברים ומחקים את המחזור הטבעי. מקבלים אסטרוגן לבניית רירית ובהמשך מוסיפים פרוגסטרון (כאילו היה ביוץ) ולאחר מספר ימים של מתן פרוגסטרון מחזירים את העוברים. האישה ממשיכה את הטיפול אותו מקבלת ללא קשר להחזרה.
אם החזירו 2 - הרי שעברת את התהליך ואת אמורה להכיר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באוביטרלשרון09/05/2010
שלום,
אני אחרי IVF בו נכנסנו להריון שהופסק בשבוע 20 עקב חוסר התפתחות עובר.
אני אמורה לנסות במחזור זה לנסות באופן ספונטני ולאחר מכן להתחיל טיפול.
האם אני יכולה להשתמש באוביטרל כדי לשלוט במועד המדוייק של הביוץ הטבעי הצפוי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל לא ניתן לשלוט טוב
פרופ' אלכס סימון09/05/2010אם ההריון הופסק בשבוע 20 כדאי לברר את הסיבה אם קיימת לפני הריון נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה בירור
שרון09/05/2010איזה בירור ניתן לעשות?
נאמר לי שאין מה לבדוק.
שני הריונות קודמים היו ספונטניים והסתיימו בהצלחה ללא בעיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת מידע חדש
פרופ' אלכס סימון09/05/2010אם אומנם ילדת פעמיים ללא בעיה אזי אין צורך בברור מקיף. אולם בדיקה לנטיה לקרישת דם ניתן לבצע. זו רק בדיקת דם. שאלי את הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלחסוי09/05/2010
בוקר טוב
בכמה זמן בערך מעקב האוביטרל את בואו של הווסת?
תודה, ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל לא מעקב וסת
פרופ' אלכס סימון09/05/2010אוביטרל משרה את הביוץ אם הזקיק בשל דיו. בדרך כלל הווסת מופיעה שבועיים לאחר ביוץ אם אין הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)