מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שחלות פוציליסטיות וקושי להרותיפעת12/05/2010
שלום רב,
אני בת 34. הריתי לאחר ניסיון אחד ביולי 09 ועברתי הפלה בוששת בשבוע ה-9. המחזור סדיר: כל 32-33 יום, מטופלת באלטרוקסין מגיל 12.
לאחר ניסיון של חצי שנה להרות ללא הצלחה, פניתי לרופא נשים מומחה לפוריות, שאבחן שחלות פוציליסטיות ופרולקטין גבוה.
אני מטופלת בפרילק ומטפורמין.
שתי שאלות בבקשה:
1. איך יכול להיות שבפעם הראשונה שניסיתי להרות, הצלחתי (למרות שההיריון כשל), ולא היה קושי בקליטה, ועתה פתאום "כאילו" כל הגוף השתבש וזקוק לטיפול תרופתי? (אובחנתי עוד כסובלת משחלות פוציליסטיות ע"י אנדוקרינולוג בשנות ה-20 שלי, ולאו דווקא לאחר ההפלה).
2. לפני כחודש התחלתי ליטול מטפורמין ו"פתאום" בפעם הראשונה בחיי קיבלתי וסת פעמיים בתוך חודש אחד, ומאז סיום הוסת השני, לא מפסיקות לי ההפרשות, שהינן דמיות. האם יש קשר לטיפול התרופתי?
תודה רבה על התשובות,
יפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלומר האם טיפול תרופתי...
יפעת14/05/2010האם טיפול תרופתי במטפורמין או פרילק עלול לגרום להפרשה דמית יומיומית?
תודה,
יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהPCO
פרופ' אלכס סימון14/05/20101. מחזור סדיר = ביוץ סדיר. יתכן והסדר נובע מטיפול במטפורמין כי זה תפקידו.
2. כדאי לבדוק שוב רמות פרולקטין. לעיתים הרמה יורדת מאליה.
3. אם יש ביוץ כדאי לבדוק סיבות אחרות - צילום רחם?
4. תניזמן למטפורמין לעבוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטןבלה12/05/2010
רציתי לשאול האם יכולים להיות כאבי בטן(עליונה) ובחילות עקב גונל ומונופור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שכיח אבל כן
ד''ר דוד ישי13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידת בתאימא12/05/2010
האם אפשר לוודא לידת בת מבלי לפנות לוועדה לברירת מין הילוד, באופן פרטי? למי פונים? אימא לשלושה בנים גיל 43
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברירת מין
ד''ר דוד ישי13/05/2010העיסוק בזה ללא הצדקה רפואית או אישור הועדה הינו עברה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת ימיםאפרת12/05/2010
שלום לרופאים?
אני מבינה כי צריך לבצע בדיקת בטא 14 ימים מיום השאיבה,
האם יום השאיבה נספר כיום הראשון (יום מס1 )?
שאיבה של היתה ב5.5 (החזרה ב8.5 ) , האם אני צריכה לבצע בדיקה ב 18.5 ?
תודה רבה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר דוד ישי12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השרשהאפרת12/05/2010
שלום
האם תמיד יש דימומי השרשה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
ד''ר דוד ישי12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSHדנה12/05/2010
שלום שוב. תודה על התשובה. רציתי לשאול אם אפשר להיכנס להריון טבעי בערך של FSH 11.4 או שיש צורך להתחיל בטיפולים? האם הערך מעיד על איכות ירודה של ביציות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ד''ר דוד ישי12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים של FSHדנה12/05/2010
שלום.אני בת 40 וקיבלתי תוצאה בבדיקות דם ביום השני של המחזור FSH 11.4. האם הערך תקין?
הרופאה שלי המליצה להתחיל בזריקות. מה הם ערכים תקינים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמה של FSH
ד''ר דוד ישי12/05/2010שלום דנה
הרמה בגבול העליון של הנורמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה-תגובה
ליליאן12/05/2010אני בת 43 עם FSH 17.4 נקלטתי בטיפול ה-7.אני בשבוע 5. אל תאבדי תיקווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה12/05/2010תודה לילי. התגובה שלך מרגיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון שנה לאחר הפלה מודאגתmimi112/05/2010
אני נימצאת בשבוע 6 וחמישה ימים ביום ראשון היתה לי הפרשה חומה שנוטה לקצת אדומה רצתי לרופא נימצא עובר בתוך שק הריון ניצפה דופק וגופיף צהוב
הרופא נתן לי נרות אוטרוגסטן שניים בלילה
היום בבוקר היתה לי הפרשה דמית ממש בצבע אדום שפסקה
האם עליי לרוץ שוב לרופא אני ממש לחוצה מזה
לפני שנה היתה לי הפלה בשבוע 7 אחרי שניצפה דופק
יש אפשרות שזריקת גסטון יעילה עותר מהנירות? תודה וסליחה על המגילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר דוד ישי12/05/2010יתכן שהגסטון יעיל יותר . בודאי כשיש דימום.
לגבי מצב ההריון. אין לי רעיון אחר מלבד אולטרסאונד. בודאי אם הדימום מתגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףףףףףחסוי12/05/2010
אני בטיפולי IVF ע"מ "לסלק" את הציסטות, רואה מסר לי לקחת גלולות.
חברה נתנה לי את הגלולות שהיו לה בשם מרסילון ,התחלתי אותם לפני שבוע, וכעת שמתי לב שייתכן שהגלולות תוקפן עד 1/2010 , האם להפסיק? האם זה גורם לנזק? מה לעשות?
מפוחדת פחד, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוקף גלולות
ד''ר דוד ישי12/05/2010רצוי שתשיגי תרופה בתוקף ותמשיכי אתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהחסוי12/05/2010
ערב טוב,
אני לאחר הזרעה ראשונה שבוצעה ביום שישי האחרון ב7/5 (איכות זרע תקין ומחזור סדיר)
רציתי לדעת האם יש סיכוי להיכנס להריון בפעם הראשונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן . כ 15%
ד''ר דוד ישי12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך........
חסוי13/05/2010הכוונה ל15%מתוך 100%??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוודאי
עינת13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ד''ר דוד ישי13/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןגלי12/05/2010
מה הם האמצעים לתמיכה במחזור אחרי הביוץ לצורך כניסה להריון
הרופא שלי טוען שרמת הפרוגסטרון שלי תקינה, אך יש לי כלל חודש כשבוע לפני תחילת המחזור הפרשות חומות ודמיות. האם זה תקין? יש לי אנדומטריוזיס ייתכן שזה נובע מזה? אם כן האם תמליץ על טיפול מסויים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר דוד ישי12/05/2010בד"כ , ההפרשות האלה חסרות משמעות. לאנדומטריוזיס אין קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיה12/05/2010
אני בשבוע החמישי ממש התחלה אחרי הפריה.הייתי רגילה ללכת כל יום כ 30 דקות הליכה רגלית,האם מותר לי להמשיך בפעילות זאת?איך עלי להתנהג מבחינת מאמצים פיזיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי שאלות נפוצות.
פרופ' שחר קול12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומיןד12/05/2010
לרופאים שלום,
התחלתי טיפול באיקקלומין.
הופיעו לי דימומים חומים מאוד חלשים, אינני יודעת אם מדובר במחזור או דימומים שמופיעים לעיתים בתחילת הריון.
מה קורה אם אני אקח איקקלומין ובסוף יתברר שמדובר בדימומים של תחילת הריון?
הם איקקלומין יכול לגרום להפלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין
פרופ' שחר קול12/05/2010לא יגרום להפלה, אך רצוי לוודא שאת לא בהיריון (בדיקת דם פשוטה) לפני שמתחילים בטיפול (לאור הספק).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופההההקרן12/05/2010
ערב טוב
יש לי מחר הזרעה בשעה 11 בבוקר רציתי לשאול ברשותך .. האם אני יכולה לנסוע מהדרום מבאר שבע לצפון ? האם הנסיעה בת שעתיים תזיק להזרעה ? האם משפיע על ההזרעה ? בבקשה תני לי תשובה עד הערב כי אני מחר נוסעת ? תודה חן חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה לא תשפיע
פרופ' שחר קול12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויותחסוי12/05/2010
שלום,
מה יכולה להיות משמעות של התכווצויות חזקות(כמו בתחילת מחזור) שנמשכות מס' שניות שהופיעו פעמיים שלוש ביום אתמול ושלשום - ימים 7,8 להחזרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי שאלות נפוצות
פרופ' שחר קול12/05/2010קרוב לוודאי - ללא משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)