מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' סימון בבקשה-דילגתם עליי...ניב06/05/2010
מה כדאי לאישה במצבי שיש לה ולבעלה נשאות גנטית של שתי מחלות
0אחת קשה שנעשה הפלה והשניה קלה ולא נפיל בגללה) לעשות- האם ללכת על אבחון טרום השרשה או הריון טבעי?
תוך כמה זמן בממוצע נכנסת אישה להריון מpgd?האם זה יכול לקחת פחות זמן מנסיון טבעי? ובכלל מה יתרונות השיטה ומה החסרונות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' אלכס סימון06/05/2010אני מניח כי יעוץ גנטי מוצדק. תלוי מה סוג המחלה, כיצד מורשת, גיל המטופלים, נכונות לבצע הפלה אם ההריון לא תקין.
אם מבצעים PGD למחלה אחת או לשניהם, סיכויי ההריון בגיל מתחת ל 35 הוא 35% בממוצע לכל טיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום ה- 21 למחזורמונא05/05/2010
PROGESTERONE 19.4 מה זה אומר לגבי בדיקת דם שנעשתה ביום ה- 21 למחזור ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שה אומר שהיה ביוץ תקין
פרופ' אלכס סימון06/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם אחורימיכל05/05/2010
בגלל שיש לי רחם אחורי אז בהחזרת עוברים הרופא לא משתמש באולטרסאונד האם יכול להקלט עובר או שזה ניסוי והטעייה או שיש דרך אחרת .אודה מאוד לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם אחורי
פרופ' אלכס סימון05/05/2010החזרה של עוברים תחת על קול מחייבת כיס שתן מלא. כיס שתן מלא יגרום לרחם להיות אחורי יותר ויקשה על ההחזרה. על כן מבצעים ללא כיס שתן מלא וללא על קול. אין כאן ניסוי ובודאי לא הטעיה של מישהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכויי הצלחה בהפרייה חוץ גופית.אושרת05/05/2010
שלום
אני בת 27, מתחילה חודש הבא הפרייה חוץ גופית. יש לי שחלות פוליסטיות ולבעלי תנועתיות 27% וזרעונים בתנועה 27%.
מהם סיכויי ההצלחה בהפרייה חוץ גופית?
האם יש כאבים לאחר השאיבה?
האם ניתן לחזור לעבוד כרגיל?
מה לגבי אימונים גופניים?
אשמח לשמוע גם על בנות שעברו את זה או נקלטו.... תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' אלכס סימון05/05/2010בממוצע סיכויי ההריון 40% . משתנה ממרכז למרכז.
כאבים לאר שאיבה בהחלט מקובלים. טיפול במשככי כאבים יעזור
לא מציע פעילות גופנית או ספורט
בדקי בשאלות נפוצות תובות יותר מפורטות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח פרופיל הורמונלי,נא עזרתכם..אני05/05/2010
שלום,
בת 32.5. לפני יומים ערכתי בדיקת דם לבדיקת פרופיל' הורמונלי ומרקרים- בשל הימצאות ציסטת אנדומטריומה בשחלה שמאל.הדם לשתי הבדיקות נלקח ממני ביום ה-3 למחזור. אני אחרי שלושה מחזורי איקקלומין ושתי הזרעות שלא צלחו, עברתי לרופא שהנו מומחה פריון שהפנה אותי לבדיקות (מלבד האנוד' בגודל 3 ס"מ, מצא ציסטה נוספת בשחלה השנייה וביקש שאקח שבועיים גלולות על מנת "לטפל" בה לפני המשך הטיפול)
אודה להתיחסות ולסיוע בפיענוח, לא הצלחתי להבין את המהמשמעות של ערך SHBG גבוה מהנורמה.
לגבי CA125- האם הערכים גבוהים אך ורק בגלל הימצאות ציסטת אנדו' בשחלה? האם יש השפעה לעובדה שהבדיקה נעשתה ביום המחזור ה-3 כאשר עדיין דיממתי?
אודה לתשובתכם המלומדת.
TESTOSTERONE- TOTAL 1.90 nmol/L
SHBG 121.0 nmol/L
FREE ANDROGEN INDEX 1.6
ESTRADIOL (E-2) 293 pmol/L
TSH 1.71 mIU/L
T4- FREE 13.8 pmol/L
LH 4.10 IU/L
FSH 10.60 IU/L
PROLACTIN 310.8 mIU/L
PROGESTERONE 1.3 nmol/L
DHEA SULPHATE 4.21 µmol/L
מרקרים:
ALPHA FETOPROTEIN TM 1.14 ng/mL
CA-125 52.13 U/ml
CEA 1.83 ng/ml
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' אלכס סימון05/05/2010CA125 גבוה בגלל אנדומטריוזיז
לטעמי גלולות לא יגרמו להיעלמות האנדומטריומה
SHBG גבוה - הוא חסר משמעות. אילו היה נמוך מהנורמה אזי היה קשור לאי סדיקות במחזור. בדיקות מיותרות מכניסות בלבול מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה פרופ', אבל
אני06/05/2010אני צריכה לציין שאת הגלולות הרופא ביקש שאקח לא בגלל האנדו' בשחלה, אלא בגלל ציסטה נוספת שצצה לה לפתע החודש, כנראה בגלל הטיפול באיקקלומין.
האם נכון שלנשים עם אנדו' לא מומלץ להתחיל כלל עם טיפול באיקקלומין?
לגבי ערך הSHBG, לא יודעת למה נמצא שם...
שאר הבדיקות תקינות ונמצאות בטווח הנורמה?
תודה וליל מנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב לציין מאוחר מאשר אף פעם
פרופ' אלכס סימון06/05/2010אז הגלולות במקום
שיטת הטיפול לשיפור סיכויי ההריון נתונה בידי הרופא ואיננו נוהגים להתערב על מנת לא להחדיר בלבול בטיפול.
שאר הבדיקות תקינות ונותר רק להצליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאד בבקשה תענוליאת05/05/2010
בתאריך 28.5 בדיקת דם לבטא היתה 31 לאחר 3 ימים בתאריך 2.5 בדיקת הבטא היתה 120 אמרו לי שההכפלה יפה מאד. לאחר יומיים בתאריך 4.5 הבטא היתה נמוכה 166 ולא הכפילה את עצמה מספיק. אמרו לי לחזור על הבדיקה שוב בעוד יומיים. איך יכול להיות שבבדיקה השניה ההכפלה היתה יפה ובשלישית לא יכפיל את עצמו מה הסיבה.? והאם עדיין יש עוד סיכוי להריון תקין? ואם עוד יומיים זה יכול להכפיל את עצמו? או שהסיכוי קטן ? עצם זה שהבטא עלתה קצת אומר משהו? יש לי לציין שיש לי קצת דם בניגוב על מה זה מעיד? אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משגע אותי הספור של ההכפלות
פרופ' אלכס סימון05/05/2010כולם נדבקו לספור של הכפלות בטא. הניחו לזה. זה רק מטריף את הדעת. כן הכפיל או לא הכפיל. הריון אינו מתימטיקה צרופה. טועים בבדיקות לכאן ולכאן. היו הריונות תקינים ללא הכפלות והיו הריונות שלא התפתחו כלל והבטא שילש עצמו כל יום. רק מגמת עליה סבירה בטווח 1.5-2.5 די בה להרגיע ולהמשיך בחיים.
דרך אגב, הבטא עלתה בבת אחת מ 33 ל 120 תוך 3 ימים. בוודאי יותר מהכפלה. זה תקין או מלמד על בעיה? או אולי 120 טעות ואילו 166 נכון. אני מקווה שהעברתי את המסר. הביטא עולה יפה ודי בזה להמשך מעקב כי ממלא לא נוכל לשנות דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה מחזור?לי05/05/2010
ביום 21/4 שאיבה ביום 23/4 החזרה אתמול 4/4 בטא 0 היום בבוקר דימום שהפסיק האם זה מחזור או שבכלל יכול להיות השרשה מאוחרת כל כך יש מצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד''ר דוד ישי05/05/2010שלום סקרנית
הכל אפשרי , אבל הסיכוי הסביר הוא שאין הריון והדימום יופיע מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נני06/05/2010תודה על תגובתך
היום 6/5 ביצעתי בטא 2119
האם קצב עליית הבטא תקינה????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע אחרי החזרהגלי05/05/2010
שלום
לפני השאיבה ערכי הE2 שלי היו כ-8000 עכשיו שבוע אחרי ההחזרה בקתי ויש צניחה משמעותית וזה עומד על כ-780
הפרוגסטרון עומד על מעל 127 אבל זה שהE2 ירד ככה בהרבה לא אומר שלא נקלט?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר הפריההללויה05/05/2010
שלום רופאים יקרים,
עשיתי שאיבה ביום ה- 20/4 ההחזרה ב-22/4.
ביום שני היה היום ה-12 להחזרה -התקבל הבטא-13
היום יום רביעי זהו היום ה-14, הבטא-27. והפרוגסטרון 190 (נכון לאתמול כשעשיתי רק פרוגסטרון)
יודעת שאילו ערכי בטא נמוכים, 1. אך האם בגלל ההכפלה תקין?
2. האם רמת הפרוגסטרון מלמדת על התקינות?
3. לדעתי ההשרשה היתה ביום התשיעי כי היה לי דימום יוצא דופן
במוליך, וחד פעמי. האם יכול להיות שהבטא נמוכה בגלל ההשרשה
המאוחרת?
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול05/05/20101. ההכפלה תקינה.
2. בעקיפין, ותלוי בתמיכה הניתנת.
3. יכול להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אפשר להרגע?
הללויה05/05/2010ד"ר תודה על תשובתך.
האם אני יכולה להרגע? כי הבטא נמוכה וזה מדאיג אותי קצת.
האם ניתן לומר שזה בסדר למרות הבטא הנמוכה או שזה מלמד על משהו?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינתי את גילי-32.5.
ברילה05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ציינתי את גילי-32.5.
ברילה05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרט נוסף לגבי שאלתיטלי05/05/2010
פרופ' סימון, שוב תודה על תשובתך בעניין הירידה הקיצונית בעובי רירית הרחם (תזכורת: בבדיקה לפני כחודשיים ביום ה-15 של המחזור זה היה 12.3 וכעת ביום ה- 12 זה היה 6.1. כפי שציינתי אני מודאגת שמא זה אינדיקציה למגמה של ירידה באיות היוץ וברזרבה שחלתית וכתבת לי שאין זה מחייב שהייתי לקראת ביוץ). בעניין זה עלי לציין כי את הבדיקה ביצעתי בעקבות דימום קל מאוד שהופיע לי ביום התשיעי של המחזור ונאמר לי כי זה דימום כתוצר מעוביה הדק של הרירית טרום הביוץ. אני מוסיפה נתון זה כי אולי זה יכול לשנות את תשובתך בנדון. שוב תודה וסליחה על הסרבול. תדוה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ניראה קשור
פרופ' אלכס סימון05/05/2010הדמם הקל לא יוריד רירית לעובי כזה. התשובה לא משתנה. כל עובי רירית ויום מחזור צריכים להיות מלווים בערכים של רמות הורמונים על מנת לתת תשובה אמינה. בוודאי שצריך לבחון בהמשך מה קורה לרירית. סנונית אחת אינה מבשרת את בוא האביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה רבה לפרופ' סימון
טלי05/05/2010תודה רבה על תשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונליגלי05/05/2010
שלום רב,
אני בת 40 וחודש בדיוק.
ביצעתי פרופיל הורמונלי ביום השני למחזור ולהלן התוצאות:
ESTRADIOL E-2 119 PMOI/L
TSH 2.11
LH 6.9 IU/L
FSH 12.5 IU/L
PROLACTIN 140.7 MIU/L
DHEA SOLPHATE 2.68 NMOI/L
האם תקין ה FSH?
האם לא גבוה מדיי? ומה לגביי האסטרדיול?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FSH
פרופ' אלכס סימון05/05/2010הוא בתחום הנורמה. ומאפיין נשים בגילך. עדיין לא נחשב גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע אף אחד לא עונה לי?המודאגת05/05/2010
בבדיקת שתן נאמר לי שיש לי חלבון בשתן 1+, מכיוון והרופא שלי בחופשה אינני יודעת האם זה מסוכן ומה עליי לעשות?
אודה על תשובתכם בהקדם האפשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא משמעות
פרופ' אלכס סימון05/05/2010יתכן מהפרשה וגינאלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפולבלה05/05/2010
שלום,
היתי אצל רופא וקיבלתי דקפפטיל3.75 היתי צריכה לקבל מחזור אך לא קיבלתי(מאחר בדרך כלל) היום היתי במרפאה עשו לי אולטרסאונד והרופאה אמרה שרירית הרחם צריכה להיות 5 מ"מ אצלי נצפה 8 מ"מ היא אמרה לי להגיע ביום ראשון ואמרה שיתכן שנתחיל טיפול ללא קבלת מחזור היתכן דבר כזה ?או שבכל זאת אני אקבל תוך כדי טיפול?
בלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ללא מחזור
פרופ' אלכס סימון05/05/2010בהחלט ניתן לטפל ובתנאי שבדיקה להריון שתבצעי לפני תחילת הטיפול היא שלילית.
בכלל דקפפטיל צריך להינתן שבוע לאחר ביוץ מוכח ולא כך סתם, קחי שקפפטיל 3.75 והמתיני לוסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקות וביוץ - שאלה כלליתמיכל05/05/2010
לכל הרופאים שלום,
יש לי שאלה בנוגע לזריקות שנותנים להשראת ביוץ (דוגמאת גונל F), ואשר גורמות לכך שיותר ביציות משתחררות בכל ביוץ -
1. כמה ביציות משתחררות בדר"כ בביוץ שכזה - האם שתיים או יותר?
2. אם רק שתי ביציות משתחררות - האם זה אומר בהכרח שתשתחרר ביצית מכל שחלה? (יש לי חצוצרה אחת חסומה לכן אני מעוניינת לדעת מה הסיכוי שישתחררו נניח 2 ביציות בשחלה X ושום ביצית בשחלה Y)
3. האם כשביוץ מתרחש בצד אחד זה בהכרח מחייב שבחודש לאחר מכן הביוץ יתרחש בצד השני? מה הסיכוי לכך?
מצטערת על מורכבות השאלות
אודה לתשובתכם המהירה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דפנה שלום
פרופ' שחר קול05/05/20101. תלוי בעוצמת התגובה של השחלות.
2. לא
3. במחזורים טבעיים זה לרוב נכון, אך לא תמיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי הפריהאיה05/05/2010
אני מורה לספורט.כמה ימים אחרי החדרת עוברים מותר לי לחזור לעבודה?והאם מותר לי לחזור לפעילות רגילה מבחינת עיסוקי כמורה לספורט?
2.האם מותר לרקוד אחרי עשרה ימים מאז ההפריה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי החזרה
פרופ' אלכס סימון05/05/2010כל רופא והמלצותיו הוא. אם את ממש רוצה להתבלבל אז אני מציע לא לאתגר את העוברים המוחזרים לרחם. לא לבצע פעילות פיזית, ספורט, ג'וגינג, טיולי שטח, ריקודים וכד'.
גם אם כל זה לא משפיע באמת על ההשרשה, מה שרבים חושבים שאומנם לא משפיע, קיים הפאן הפסיכולוגי ורגשות האשם כשמשהו משתבש ללא קשר להתנהדגות של המטופלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)