מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתוסכלתשני07/05/2010
שלום רב
אנו מנסים להכנס להריון מעל שלוש שנים.לאחר חמש הזרעות וארבעה טיפולי הפריה חוץ גופית.
לאחר קריאה מרובה ושאלות אין ספור הייתי מעונינת לדעת האם זה נכון שלאחר טיפול הפריה חוץ גופית שישי או שביעי אין סיכוי שהאשה תיכנס להריון?
אני בת 32 ובאמת רוצה לדעת האם כדאי לחכות שנה שנתיים ולהמשיך בטיפולים או אולי לנסות שוב באופן טבעי לאחר הפסקה ממושכת .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול08/05/2010אין זה נכון! את צעירה, ולכן יש סיכוי טוב להיריון.
לגבי השאלה השנייה - יש מקום לייעוץ פרטני על סמך כל המידע הקיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ דחוףבתאל07/05/2010
היום בא.ס שני זקיקים ביוץ טיבעי 20 ממ, קיימנו יחסים שילשום , בעלי נסע וחוזר רק ביום א, אני מאוד חוששת לפספס , האם אקח עכשיו אוביטרל זה יעכב לי את הביוץ ?
ובכלל בכללי האם האוביטרל מונע מהזקיק לגדול ולבקוע, מה בדיוק עושה האוביטרל ?
לתשובתכם הדחופה אני מאוד אודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רופאה אבל בכל זאת...
דנה108/05/2010לידיעתך הביצית הבשלה יושבת בתוך שקיק שנקרא - זקיק
האוביטרל תפקידו - לגרום לזקיק בשל להפקע ובעצם מביא לכך שהביצית משתחררת ממנו ויוצאת לחצוצרה - ואז יותר קל לדעת מתי יתרחש הביוץ
בדר"כ הביוץ יתרחש כ-36 שע' לאחר הזרקת אוביטרל, לכן - לשאלתך - אם בעלך בחו"ל, הזרקת אוביטרל לא תעזור במצבך אלא תאיץ את הביוץ ולא תדחה אותו....
בנוסף, גם אם לא תזריקו אוביטרל, בשלב מסוים הזקיק יתפקע מעצמו, כך שלא בטוח שתוכלי לעשות הרבה בעניין הדחייה...אני מקווה שבעלך יחזור במהרה!
אני קיבלתי את כל ההסבר הזה מפרופ' דירנפלד מרתה, אני מטופלת שלה באופן פרטי, היא אישה מופלאה ומקצועית וענתה לי על כל השאלות הללו...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוביטרל לא ישנה
פרופ' אלכס סימון08/05/2010אוביטרל לא יכול למנוע תהליכי ביוץ טבעיים שהחלו. לדוגמא: אם הביוץ הטבעי אמור להיות בשבת, ואוביטרל נלקח ביום שישי, אזי זה לא ישנה את ביוץ ליום ראשון (36 שעות לאחר אוביטרל), הביוץ עדיין יתרחש בשבת.
על כן, המתיני לבעלך שיחזור ואשר יהיה יהיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרופסור סימון ולתודה
בתאל08/05/2010מסתבר ש נושא הפיריון בידי שמיים, אנחנו רק יכולים לעזור והיד כמה שהיא על הדופק לא תמיד זה בשליטתנו, מקווה שהכל לטובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי ותודה לדנה
בתאל08/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שאלהמעיין07/05/2010
שבת שלום אני אחרי טיפול הפריה של עובר 1 ובדיקות דם הראו שאני לא בהריון מתי אני יכולה להתחיל עוד פעם טיפול אפשר במחזור הקרוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי
פרופ' שחר קול08/05/2010אם יש עוברים קפואים - מיד.
אם לא - חודש הפסקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים נפלאים שלוםחסוי07/05/2010
בהמשך לשתובתך ד"ר אלכס סימון
אמרת שצריכים להמשיך עם התמיכה עד שבוע 10 כולל
בבית חולים אלישא הרופאים וגם רופא המטפל אמר לי להפסיק בשבוע 9 כולל
מה עלי לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברומא מתנהגים כמו רומאים
פרופ' אלכס סימון07/05/2010המטופלות באלישע - 9 שבועות
המטופלות בהדסה 10 שבועות
ואלו בפריז - 7 שבועות, כן 7 שבועות ולא יותר.
ומתברר שאין הבדל בתוצאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול08/05/2010ובקופנהגן - מפסיקים תמיכה ביום בדיקת ההיריון!!!
התוצאות - זהות....
חומר למחשבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהענת07/05/2010
שלום!
אני לאחר החזרת עוברים שהתחלקו ל8 תאים.
מתי או אחרי כמה זמן מההחזרה יש השרשה ברחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לדעת על הריון 12-14 יום להחזרה
פרופ' אלכס סימון08/05/2010ההשרשה תתקיים 2-4 ימים לפני כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי המשך טיפול = מיואשתרונית07/05/2010
רציתי לשאול אני לפני טיפול 3 נאמר לי ביום הראשון של הוסת להתחיל לקחת גלולות ויש לי איחור לפני יומים היה לי כתם חום לקחתי גלולה והיום זה היום ה 3 אמרו לי בגלל שהתחלתי להמשיך למרות שאין לי בכל וסת כמו תמיד ,מה עלי לעשות אם אני במקרה בהריון ללא טיפול IVF , ללא זריקות
אפשר לקבל תשובה מרגיעה אני די לחוצה ומיואשת כבר
אמרו לי לקחת גלולות כדי לאזן לי את ההורמונים אבל גם גלולות זה הורמונים
מה לעשות איך להמשיך ?
מחכה לתגובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות
פרופ' אלכס סימון08/05/2010א. בצעי בדיקה להריון וכן E2 ופרוגסטרון. על סמך זה תדעי אם התחלת גלולות כפי שצריך למרות שלא היה וסת.
בדרך כלל אם אין הריון, בדיקת P ובדיקת E2 נמוכות, אזי הכל בסדר ואת יכולה להמשיך בגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה-מקפיצהגלי07/05/2010
שלום,
לפני יומיים עשיתי הזרעה (כיוון שיש לי אנדרמטיוזיס ואינני מצליחה להרות). אתמול והיום מופיעות לי הפרשות חומות. האם זה תקין? האם זה אומר משהו על הצלחה/אי ההלצחה של ההזרעה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר IUI
פרופ' אלכס סימון08/05/2010הדימום נובע משריטה של צואר הרחם בזמן ההזרע על ידי הצינורית שהוחדרה. חסר משמעות ואינו משפיע על התוצאות. כדאי לדווח לרופא לעתיד לבוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להריון אקטופי -אילנית07/05/2010
שלום.
בת 31 . קיבלתי ווסת במרץ , כנ"ל גם באפריל -דימום ווסתי רגיל. לאחר מס' ימים התחילו הפרשות חומות שממשיכות כשבועיים וחצי. (עד להיום)וקצת כאבי בטן. במקביל בבדיקות דם משך שבועיים וחצי אילו ,לסירוגין נערכו בדיקות בטא - 38,22,41,45,65 (לפי הסדר) . הוחלט לתת זריקת mtx בבית חולים בעקבות התוצאות :
רחם קידמי בגודל תקין .רירית דקה 2 מ"מ.
שחלה בגודל 43*44 מ"מ עם CL גודל 32*41 מ"מ.
שחלה שמאל בגודל ומרקם תקינים15-23 מ"מ.
בצמוד לשחלה זו ממצא עגול עם מרכז היפואקוגני היכול להתאים להריון חוץ רחמי.
הריון אחרון היה טבעי ותקין ויש לי ילדה בריאה.
הרופאים לטענתם לא בוודאות בטוחים שהמצב הוא "מחוץ לרחם" אבל הממצא כנראה מאותת לכך.
=============================================================
ש גודל השחלה הימנית לא תקינה? הציסטה שנתגלתה לידה כמעט באותו גודל. מה זה אומר והאם ממצא זה יכל לחסום מעבר ביצית להריון תקין?
2. מה אומר הממצא משמאל? האם הוא קשור בהכרח לחצוצרה ? והאם בהכרח מצביע על הריון חוץ רחמי או שיכול להופיע במצבים אחרים?
3. מלבד הבטא הלא תקינה והפרשות חומות לא היו כל סימנים להריון. קיבלתי ווסת אחרונה בזמן!
איך ניתן להסביר זאת? למרות עלית הבטא הלא תקינה לא יכול להיות שמדובר בהריון כימי?
==============================================================
תודה רבה רבה מראש ותודה על הסבלנות !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון חוץ רחמי
פרופ' אלכס סימון07/05/2010על פי הנתונים ככל הניראה אומנם מדובר בהריון חוץ רחמי משמאל. טופלת לגבי זה וצריך להמשיך ולעקוב אחר בטא. העלמות הממצא משמאל יכול להיות שתארך זמן גם לאחר שבטא יהיה שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הכפלת הבטא תקינהנני07/05/2010
בטא ראשונה ב - 22/4 42 פרוגסטרון 20.5 יחידות ישנות
בטא שניה ב-27/4 337 פרוגסטרון 28 יחידות ישנות
4/5 בבדיקת אולטרסאונד נמצא שק הריון קטנטן שגודלו 2 מ"מ , עדיין לא נצפה שק חלמון
היום 6/5 בדיקת בטא 2119 ופרוגסטרון 33 יחידות ישנות
האם הכפלת הבטא תקינה???????
וההריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' אלכס סימון07/05/2010מהרגע שמופיע שק ברחם איני בודק יותר בטא או הכפלות שלו אלא עוקב בעל קול. בצעי על קול נוסף שבוע מהאחרון לודא גדילת השקית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוףףףףףףףףף
נני11/05/2010היום ביצעתי אולטרסאונד נוסף ונצפה השק שגדל מלפני שבוע ל 8 מ"מ (לא נצפה שק חלמון)
עשיתי גם בדיקת בטא ופרוגסטרון הבטא היום 3130 ולפני 5 ימים 2119
והפרוגסטרון ירד ל 17 מתוך 33 לפני 5 ימים
האם יתכן הריון תקין גם כשהבטא בקושי עלתה??????????
אבל השק התפתח האם זה מעודד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות השק
פרופ' אלכס סימון11/05/2010כדאי להמתין עוד שבוע ולראות אם מופיע עובר. על סמך רק בתא לא ממליצים על הפסקת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
נני12/05/2010אני כבר נואשת אחרי שנתיים של נסיונות סוף סוף הריון
והוא לא תקין ,אני לא יודעת איך לקבל את זה
אני לאיודעת אם עדיין יש סיכוי שיהייה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
נני12/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים הנפלאים צהריים טוביםחסוי07/05/2010
שלום אני בהריון שבוע 7.6 לוקחת תמיכה פעם ביום גסטון ואבוגל פעם ביומיים
השאלה שלי מתי אני אמורה להפסיק עם התמיכה ?
חשוב לציין שלפני השאיבה לקחתי דקפפטיל
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשקת תמיכה
פרופ' אלכס סימון07/05/2010החזרת טריים שבוע 10 מלא
החזרת מוקפאים 12 שבועות מלאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת מליון הדולר- כמה להחזיר ועודשירה07/05/2010
שלום רב רופאים יקרים
בטיפול האחרון היו 11 ביציות, הודיעוני כי הופרו 8.
היום כשהגעתי להחזרה נתברר שהופרו 9. הכיצד?
הוחזרו לי 4 עוברים יפים. לאור הכשלונות המרובים וגילי סברתי כי אולי ניתן להחזיר יותר.
מה הנוהל לגבי החזרת עוברים?
האם עוברים פחות טובים מבחינת פרגמנטציה, יש להם סיכוי פחות טוב להשתרשות?
את 5 הנותרים מגדלים לבלסטוציסטיים, דבר שלא רציתי לאור נסיון העבר עם בלסטו'.
מה המדיניות לגבי בלסטוציסטיים וכיצד מתקבלת ההחלטה לגדל ולא להקפיא כעבור 3 ימים?
תודות חמות חמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה להחזיר
פרופ' אלכס סימון07/05/2010הנחיות משרד הבריאות - לכל היותר מותר להחזיר 4 עוברים. בשום מקרה לא יוחזרו יותר מ 4.
תרבית לבלסטוציסטים: ככל הנראה חושב הרופא כי איכות העורים לא מצדיקה את הקפאתם. הוא צופה שיתכן ולא ישרדו הקפאה. אם הם או מי מהם באמת טוב והוא טועה, אתו עובר יהפך לבלסטוציסט ואז כדאי להקפיא. זכרי שהמטרה להשיג הריון ולא עוברים מוקפאים במחסן. מה היה התסריט אילו היו מקפיאים את העוברים ביום 3? יתכן ואת היית רגועה שיש מוקפאים. כשתרצי להשתמש בהם, תוכני לטיפול, התהליך יארך זמן רק כדי לגלות שלא עמדו בהקפאה. זה מה שניקרא שיקול קליני של הרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
לימונית07/05/2010היי שירה,
לצערי, הסיפור שלי מצדיק במידה מסוימת את הסיפור שהעלה כאן פרופ' סימון.
בבית החולים בו אני מטופלת לא מגדלים לבלסטוציטים, ולכן הקפיאו לי פעמיים, כשהיו עוברים להקפאה. עברתי הכנה של הרחם, והעוברים, לצערי, לא שרדו ולא היה מה להחזיר.
התאכזבתי קשות, בזבזתי זמן יקר על הכנת הרחם (שנמשכה זמן רב מהמקובל) על לא כלום, מכיוון שלא היה מה להחזיר. לכן, עכשיו כשאני קוראת כאן את ההסבר המלומד והמפורט של פרופ' סימון, אני מצליחה להבין את התהליך שמציעים לך.
היום, מבחינתי, עוברים מקופאים הם פוטנציאל לבזבוז זמן יקר (במיוחד שנותרה לי רק עוד שנה לטיפולים).
מאחלת לך בהצלחה ובמהרה.
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודות פרופ' סימון ולימונית
שירה07/05/2010לימונית יקרה
יש לי בת ממוקפאים. במבחנה אחת היו ארבעה מוקפאים וארבעתם היו מעולים להחזרה. הרופא התעקש נמרצות שלא יחזיר לי את ארבעתם אלא שלושה בלבד ואת הרביעי יגדלו לבלסטוציסט. העובר המסכן כמובן שלא שרד אחרי "התעללות שכזו.
עלינו להיות עירניות ומתמצאות בכל הנעשה. יש לדעת לשאול שאלות ולדרוש תשובות גם כשלעתים הרופאים או צוות המעבדה אינו שש לתת.
אני חדורה אמונה שאצליח. המפתח הוא נחישות והתמדה.
המון הצלחה לך לימונית ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה
לימונית07/05/2010היי שירה,
אני מבינה לגמרי את החשש שלך מניוסנך. ניסיוני כמובן הפוך משלך, אבל הסבריו של פרופ' סימון בעצם הסבירו לי את העניין, שאולי לא היה טעם להקפיא לי את העוברים.
יכול באמת להיות שלעובר שמתפתח לבלסטוצי'ט יש יותר סיכוי לשרוד, אבל גם זה לא מובטח במאה אחוז, וזה אולי מה שקרה אצלך, אבל כמובן שלעולם לא נוכל לדעת.
אני מסכימה איתך במאה אחוז שעלינו להיות מעורבים ככל האפשר. בבית החולים בו אני מטופלת מי שלא יודעת לדרוש את נתוני המעבדה, הן לא מועברים אליה באופן סדיר, ולי זה קצת מפריע.
אני למדתי שכשאני לא יודעת פרטים, אין לי שקט. אני חושבת שמגיע לי להיות מעורבת בכל שלב ושלב בתהליך שאני עושה וגם בשלבי המעבדה, ולכן אני בד"כ מבקשת שתיכנס אחת מהאמבריולוגיות אל החדר לפני שאני חותמת על כמות העוברים המוחזרת ועל אלו שיעברו להקפאה (אם בכלל יש כאלו). מכיוון שזה לא נוהל סדיר בכרמל, שם אני מטופלת, לפעמים אני מרגישה שאני כאילו "מטרידה" את הצוות. אם את ההחזרה עושה לי ד"ר ישי, איתו אני מרגישה נוח, אז אני מבקשת, אם עושה זו הרופאה השנייה, אני מרגישה שאני מטרידה. משום מה הם מכינים מראש דף עם מספר העוברים להחזרה, שאת רק תחתמי, ואני חושבת שזה נוהג לא נכון. אני חושבת שצריך להתקיים דיון על העוברים, ובסופו, לאחר המלצה כזו או אחרת, אנחנו צריכות לבחור, ולא להיות כנועות למשהו שהחליטו עבורנו.ככה שבעצם אני פותחת את הדיון הזה מיוזמתי. לי גם חשוב לדעת בדיוק איך נעשתה ההפריה (רגיל/מיקרו' וכו'), ואיכות העוברים מכל הבחינות.
אני מאחלת לך הצלחה בכל דרך שתבחרי - ובמהרה,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמעבדה ועובדיה...
שירה08/05/2010לימונית יקרה
במיוחד עלינו לדעת מה מתרחש במעבדה. יש מעבדה מסוימת במרכז ובה מנהלת פשוט מפלצת!
מניעה אותה תחושת גדלות והיא זועמת כשאת שואלת אותה או מנסה להבין דבר מה לגבי התהליך. מגיעה לקטטות מילוליות עם הבנות הדורשות תשובה לגבי איכות העוברים שלהן! מספר העוברים וכו'.
ומפתחת שנאה כלפי הבנות העוברות טיפולים קשים מנשוא. למזלי באותה יחידה שאר הצוות פשוט מ ד ה י ם!
ואני מבקשת תשובות מהרופא המטפל או האחיות. ואם גם אז לא נחה דעתי, אני מתקשרת למעבדה
ושואלת את אחת הבנות. לא את המנהלת המרירה. זכותי לדעת את כל המתרחש בנוגע לעוברים שלי. אני מקווה בכל לבי ונשמתי שתהיה לי זו הפעם האחרונה. נראה כי שלמתי די תרופות, חכיונות, מפחי נפש וכו'. אני חדורה תקווה שיצליח.
נ.ב כמוני כמוך, אין לך מושג כמה שקט משתרר אצלי כאשר אני מקבלת תשובות לגבי העוברים. ויודעת כי נתבצעה החלטה נבונה לגבי החזרה, גידולם, הקפאתם וכו'. לדעתי גם ישנן בנות במעבדה(עוד לא נתקלתי בבנים) שכמובן היו שמחות לפריצת דרך על הדרך. ומה אכפת להן אם זה על גבינו?? את כל זאת אני אומרת בכאב ומתוך נסיון ממשי ומידע שקבלתי ממקור מהימן ביותר שאך חיזק את תחושותי. אך אל לנו לשכוח שישנן בריאולוגיות אשר באמת מגיעות למעבדה בהתלהבות
ומתוך תחושת שליחות הן פועלות. הלוואי שתהיה לנו המון המון הצלחה ומזל. מחזקת אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרפוה ikaclominג07/05/2010
שלום,
אני מאד מבקשת שתענו לי כמה שיותר מהר, כי ממחר אני צריכה להתחיל טיפול בתרופה ikaclomin 50mg, בכדי לנסות להיכנס להריון, הרופא אמר לקחת 5 ימים פעמיים ביום את התרופה, אבל שכח להגיד אם לקחת את הרופה פעם בבוקר ופעם בערב, או בבת אחת שתי טבליות ביום?
אז איך צריך לקחת את התרופה 2 בבת אחת או פעם בבוקר ופעם בערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציע בבת אחת בערב
פרופ' אלכס סימון07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
ג07/05/2010תודה רבה על התשובה, עוד משהו שרציתי לשאול, אשמח אם תוכל לענות
אני בת 28
קראתי איפה שהו שהתרופה הזאת, קצת מסוכנת ומעלה סיכויים לחלות בסרטן השד, האם זה לא נכון? האם התרופה הזאת לניסיון של כניסה להריון החודש, האם זה לא מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההמלצה כיום
פרופ' אלכס סימון08/05/2010אומנם היו מספר עבודות המעלות את הטענה על אפשרות לסרטן שד בטיפול בגרימת ביוץ וביניהם איקקלומין. עליה זו היתה נמוכה, לאחר טיפול ממושך באיקקלומין ובעיקר אם האישה לא הרתה. היו עבודות מכובדות אחרות שהפריכו טענות אלו. אשר על כן, על מנת להיות בטוחים ההמלצה לכל מטופלות הפוריות עם גורמי ביוץ הוא לבצע בדיקות שגרתיות במרפאות השד. בדיקה ידנית תקופתית ולפי החלטת הרופא הבודק הרחבת הבדיקה אם צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבנות הפורום ולרופאים הנכבדיםעדן07/05/2010
בת 29+1 ספונטני + ניתוח קיסרי
IVF ראשון באלישע
לפני שבועיים שאיבה 10ביציות כולם הופרו
החזרת 2 עוברים יפים הוקפאו 8
היום הייתי אמורה לעשות ביטא לא עשיתי
אמרו באלישע שאני צריכה להמשיך בתמיכה כי יש הריונות שמתחילות מדימום
האם זה נכון יש כזה דבר ?????
ולעשות ביטא ביום ראשון ???מה עלי לעשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עשית בטא????
שירה07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהמשיך טיפול ובטא ביום א
פרופ' אלכס סימון07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא דחוף דחוףדנה07/05/2010
שלום
לאחר טיפול בגונל
23/4 אוביטרל בחצות
25/4 הזרעה
הבוקר 7/5 נעשו בדיקות:
בטא 53
פרוגסטרון 128
האם זה וודאי? לא שאריות של אוביטרל?
עשיתי כרגע בדיקה ביתית ונראה רק פס אחד חזק- אולי היה עוד פס ממש חלש, אבל זה לא נראה כמו פס, זה משהו ממש ממש ממש בהיר.
בבקשה אימרו לי שזה הריון.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם טעות במעבדה?
דנה07/05/2010אני מניחה שבטא 53 כבר אמורים לראות בבדיקה ביתית?
איך זה הגיוני שאין פס?
אולי טעות במעבדה?
בבקשה אל תגידו לי לחכות לבטא של יום ראשון, הייתי רוצה לדעת אם זה הגיוני שעדיין לא רואים תוצאה חיובית בבדיקה ביתית שמזהה יומיים לפני האיחור במחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנה אמרנו - זה הריון
פרופ' אלכס סימון07/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלאדוה07/05/2010
שלום רב,
יום שישי שעבר החזרת מוקפאים ואוביטרל בבוקר.
יום ראשון אוביטרל נוסף.
היום יום שישי צביטות בבטן תחתונה וכאבים עמומים כמו מחזור
המחזור סדיר אצלי ומחר שבת, זה 4 שבועות.
האם המחזור יכול להופיע לאחר 6 ימים ממתן האוביטרל האחרון?
או שיש פרק זמן ארוך יותר עד להופעת המחזור?
האם ייתכן כי אילו כאבים של השרשה ?
תודה רבה
ושבת שלום
דלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוביטרל
פרופ' אלכס סימון07/05/2010קשה לשייך את הכאבים להשרשה כי איננו יודעים. עם אוביטרל המטרה לדחות את המחזור כל שלא יגיע שבועיים מההחזרה. לכן צריך להמתין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)