מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא נמוכהטלי04/05/2010
12 ימים אחרי החזרת מוקפאים ו- 5 ימים אחרי אוביטרל.
בטא - 17
pro' - 49.2
e2 - 1,190
ברור שמחרתיים אעשה בדיקה חוזרת. אבל האם אפשר להסיק שרוב הסיכויים שמדובר בשאריות של אוביטרל? (הפרוג' היה לפני 5 ימים 92- ירידה משמעותית)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להרותהודיה04/05/2010
שלום רב,
בת 31, נשואה + 2, מנסה להרות מזה כשנתיים אך ללא הצלחה. המחזור מופיע באופן סדיר , כל 28 יום ומשום מה לפני כמה ימים התחילו להופיע הפרשות חומות ואפילו דמיות, חשבתי שזה המחזור שהקדים להופיע, אך הפרשות אלו ממשיכות כבר 4 ימים ללא מחזור (פעם ראשונה שזה קורה), אך עם כאבים קלים של מחזור.
אני מתכוונת ללכת לרופא נשים לייעוץ ובדיקה, לאחר זמן רב שלא עשיתי זאת, אך לפני כן רציתי לשמוע ולהבין מהי התופעה הזאת ואיזה בדיקות עושים כשמנסים ולא הולך?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה, מחכה לתשובה
הודיה05/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשות
ד''ר דוד ישי05/05/2010שלום הודיה
יש אפשרויות רבות להסביר את הדימום שאת מתארת. אחת מהן היא הריון.
אם את לא בהריון , פני לרופא פוריות והוא כבר יפנה אותך ואת בעלך לבירור המתאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר קול - תזמון הזרעה ושבועותחוה04/05/2010
שלום רב,
ביום א' הקרוב מתחילה פרוטוקול הזרעה (במכון מכבי בצ'קפוסט). לא מוסברים, גיל מבוגר.
הפרוט' הקבוע שלי הוא גונל + אוביטרל.
יש סיכוי סביר (עפ"י תגובת הגוף בסבבים קודמים) שההזרעה תיפול דווקא על ערב החג או החג עצמו.
מה עושים במקרה כזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבועות
פרופ' שחר קול04/05/2010בערב החג יהיה פתרון.
בחג עצמו - לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לנשות הפורוםשרה04/05/2010
האם למישהי יש המלצה לרופא/ה של פריון דרך קופ"ח מכבי באזור המרכז?
אשמח לשמוע כיוון שהייתי אצל אחד אנטיפט ולא הייתי מרוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני חושבת שאולי טעית בפורום.
מטופלת04/05/2010זהו פורום שרופאים עונים על שאלות.
את צריכה פורום קהילתי, לא חסרים כאלה.
בהצלחה
(-:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה04/05/2010
האם לאשה שיש משפחת עם הסטוריה של סרטן אמא סרטן ריאות ועל כלי הדם הגדולים ושתי דודות סרטן השד. האם כדאי לעבור הפרייה חוץ גופית עם כל התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי?
פרופ' שחר קול04/05/2010כן, אם אין ברירה אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה שנכשלהמודאגת03/05/2010
שלום רב,
אני אחרי החזרה (רביעית) שנכשלה, סך הכל אחרי שתי שאיבות. את ההזרעות שעברנו קודם אני אפילו לא סופרת.
אני בת 37, מטופלת "מצטיינת", מגיבה מצוין לתרופות, מייצרת הרבה ביציות טובות, רירית טובה, עוברים טובים וכו'.
הריון אין...
לא הצלחתי להגיע אף פעם לבדיקת הבטא, תמיד המחזור הסדיר שלי הגיע קודם.
הפעם, בפעם הראשונה ולאחר החזרת מוקפאים שלא נקלטה, המחזור שלי לא הגיע, הוא מאחר נכון להיום בשבוע.
האם יכול להיות שהטיפולים פגעו בי? שגרמו לי לאיבוד המחזור? יש מה לעשות בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוש במחזור
פרופ' אלכס סימון04/05/2010זה לא נראה שהטיפול גרם לפגיעה. לעיתים הביוץ מתאחר לאחר טיפול והווסת לא מגיע, לעיתים למרות שלא מאמינים מתקבל הריון טבעי. על בן בצעי בדיקה להריון, E2 ו-P ותדעי הכן את עומדת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא עזרתכם!!!פרופ' בן סימוןא03/05/2010
להזכירך: בת 38, עמדתי החודש לפני טיפול IVF ראשון אך לצערי התגלה חשד לממאירות בלוטת התריס. דבר שמצריך ניתוח + טיפול עם יוד רדיואקטיבי שאחריו אסור להרות למשך יותר מחצי שנה- שנה.
1.אם לא מתאפשר לשמור מוקפאים עכשיו ואנחנו רוצים להרות אחרי הניתוח + היוד- עוד שנה - האם אפשרי להכנס להריון אז?
2. האם יש אנטראקציה שלילית בין ההורמנים שאמורים להחליף את פעילות בלוטת התריס אחרי הניתוח לבין הורמוני הפוריות שאצטרך לקחת?
3. איך משפיע יוד רדיואקטיבי על פוריות וכניסה להריון אחר כך?
4. אילו בעיות שקשורות לבלוטת התריס והורמונים עלולים להווצר?
5. שאלה כללית: במידה ויש בעיה עם פעילות בלוטת התריס(תת פעילות) ולא מדובר בממאירות האם הורמני הפוריות ישפיעו לרעה על פעילות הבלוטה? האם יש משהו לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ביוד
פרופ' אלכס סימון04/05/2010הטיפול אינו משפיע על הפוריות ולא פוגע בשחלות. לאחר הטיפול תזדקקי להורמון בלוטת התריס, אותו תקבלי במינון הנכון וגם לו אין השפעה על הטיפול שתעברי.
הבעיה היחידה היא שהטיפול מחייב דחיית ההריון (חצי שנה). לכן נשאלת השאלה האם כדאי להמתין שנה או לבצע שימור עוברים. התייעצי עם רופא הפוריות שלך והחליטו מה כדאי לעשות, להמתין או לשמור כמה עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה דראסטית בעובי רירית הרחםטלי03/05/2010
שלום רב,
בת 42 ללא ילדים חושבת על הריון. לפני כחודשיים וחצי בצעתי אולטרסאונד ועובי רירית הרחם היה ביום ה-15 של המחזור 12.3 וכעת ביום ה-12 של המחזור זה היה 6.1. (נאמר לי כי נראה שאני לפני ביוץ וכי זה חריג וכי זה אמור להיות בסביבות 10 לקראת ביוץ). אני מודאגת מהמשעות של ירידה כל כך דראסטית בפרק זמן כה קצר. האם הירידה הדראסטית הז בעובי הרירית זה ביטוי לירידה באסטרוגן? לירידה באיכות הביוץ ובתפקוד השחלתי? האם יש סיכוי שאוכל להכנס להריון במצב זה בגילי? (נתון נוסף: במקביל פתחתי יובש רציני בבית השחי -אולי זה גם אינדיקציה למגמה)? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה אחת אין די בה
פרופ' אלכס סימון04/05/2010טעויות בבדיקות מתרחשות. הקביעה שאת לפני ביוץ רק על סמך על קול, לא מספיקה. צריך בדיקות חוזקרות לעובי רירית הרחם כדי לקבוע שהיא דקה לקראת הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לפרופ' סימון
טלי04/05/2010תדוה על תשובתך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשרה03/05/2010
אני בת 58, הסתיים לי המחזור לפני 10 שנים, האם ישנה אפשרות עבורי להכנס להריון?
האם יש אפשרות להחזרת המחזור? הגוף עוד מייצר ביציות במצב כזה?
ואם במקרה שאני לא מייצרת יותר ביציות, האם ישנה אפשרות לקחת ביצית וזרע מתורמים להחדיר אליי כדי שאני אפרה את העובר?
ולמי אפשר לפנות כדי לקבל פרטים מעמיקים יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בגיל מתקדם
פרופ' אלכס סימון04/05/2010תשובות מהימנות תקבלי בפורום תרומת ביצית.
הפסקת המחזור מלמדת שאין בשחלות ביציות. תהליך זה לא ניתן להשיב לאחור.
הריון ניתן באמצעות תרומת ביצית אולם הגיל לטיפול מוגבל בארץ ברוב היחידות ל 52* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרניתלי03/05/2010
האם עוברים שהוחזרו לגוף והתחלקו ל4 תאים ייקח להם יותר זמן לעבור "השרשה"? ואם כן מה המקסימום זמן שהשרשה יכולה להיות? והאם השרשה פרושה קליטה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לי04/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה של סקרנית
פרופ' אלכס סימון04/05/2010האם עוברים שהוחזרו ב - 8 תאים יקח להם פחות זמן לעבור השרשה? יותר זמן או פחות זמן ממה? בגושל מוסיים ובמספר תאים מסויים, בשלב הבלסטוציסט, העובר עובר השרשה. כשיגיע לשלב השה, ולא חשוב ממה הוא התחיל הוא יעבור השרשה. אם הבנתי את שאלתך, אזי אם לאישה א החזירו ביום א עובר בן 4 תאים, ולאישה ב' החזירו ביום א' עובר בן 8 תאים, ניתן להניח שההשרשה של אישה ב' תהיה מוקדמת יותר ביום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל הריוןליאת03/05/2010
בתאריך 16/4 הוחזרו לי 3 עוברים וב28/4 בדיקת הריון חיובית
כיצד יודעים איזה שבוע אני?מתחילים לספור מיום החזרה או שצריך לחכות לבדיקת אולטרסאונד
שאמורה להיות לי בעוד שלושה שבועות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול03/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לא נענתהמאיה03/05/2010
טוב לאחר הלחץ שלי והדאגות 12 יום אחרי החזרה 65
14 יום אחרי החזרה 102
והיום 19 יום אחרי החזרה 958 אני בדיוק תחילת חמישי מחזור 28.3 שבועיים לפני שאיבה ככה נעשה החישוב נכון.......
אז מה נשאר להמתין לשבוע הבא לשק הריון ודופק נכון?קבעו לי טור ל שבוע 6+2 זה זמן סביר
בנוסף נהיה לי טעם מתכתי בפה הגיוני....
מחזור אחרון 28.3 איזה שבוע אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול03/05/2010לגבי שבוע הריון - ראי "שאלות נפוצות".
רצוי לבצע בדיקת א.ס. קודם כדי לוודא שק הריון ברחם, וזאת כיוון שההכפלה לא הייתה מושלמת בתחילת הדרך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחר קול
מאיה04/05/2010עליה ראשונה של 1.6 אינה תקינה?הבנתי שהיא תקינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוסיפה שחר קול
מאיה04/05/2010להריון מחוץ לרחם יש סיפטומים נכון:כאבי בטן בצידו של הבטן,דימומים לפי הטבלה ששלחת אותי לבדוק בה הבטאות שלי עומדים בטווחים הרצויים וזה שהעליה הראשונה הייתה 1.6 לא אומרת כלום.תודה בכל זאת קצת אופטימיות ורוח חיים חבל להלחיץ אנחנו הנשים שמטופלות פוריות דואגות מכל מילה שאומרים לנו שאתם אומר לי שהעליה הראשונה האיטית מחשידה זה ישר מדליק אצלי נורה ואני חושבת רק על שליליות.......אז בבקשה קצת אופטימיות כי במידה וכן או לא רק הזמן יעד
שיהיה לך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינרל לפני בדיקת ביוץפאי03/05/2010
מחזור כל כ - 37 יום. אמרו לי לבוא ביום ה - 27 (יום ה') לבדיקת דם לוודא שהיה ביוץ ואז להתחיל סינרל.
האם במידה ולא אוכל להגיע עד ליום זה לבדיקת דם (שהות בחו"ל) ניתן להתחיל סינרל מבלי לבצע בדיקת דם שתהיה רק ביום ה - 30?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל
פרופ' שחר קול03/05/2010עדיף להתחיל סינרל בתקופה שלאחר הביוץ ולפני המחזור.
רצוי לוודא זאת ע"י בדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקרניתטל03/05/2010
לצערי היום התבשרתי על טיפול IVF (טיפול ראשון) שנכשל ורציתי לשאול אם הכל היה בסדר עד ההחזרה והעוברים היו באיכות טובה ואמרו לי שהרירית מצויינת אז מה הסיבה לכשל הטיפול?
מתי אפשר להתחיל טיפול חדש ?האם במחזור שיגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה
טל03/05/2010אחרי טיפול שנכשל מתי אני אמורה לקבל מחזור?(אציין שהמחזור שלי לא סדיר)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל שלום
פרופ' שחר קול03/05/2010לצערנו, רוב טיפולי ה - IVF אינם מסתיימים בהצלחה.
אם יש עוברים קפואים אפשר להתחיל להכין הרחם מיד עם בוא המחזור הקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע לאחר החזרההכל לטובה03/05/2010
בס"ד
שלום וברכה!
אני לאחר טיפול פוריות שבו בוצעה שאיבת ביציות, הפרייתן, והוחזרו 2 עוברים.
החזרת העוברים התרחשה לפני כשבוע ימים. לאחר שבוע, ביצעתי בדיקת דם להורמונים והתוצאות כדלקמן: Estradiol-1499
Progesterone- 127.2
שאלתי היא מה זה אומר לגבי, אם בכלל יש לזה איזושהי משמעות לקליטת או אי קליטת ההריון?
אודה לכם אם תענו לי בדחיפות. תודה רבה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףףףףףףףףףףף!!!
הכל לטובה03/05/2010בס"ד
שלום וברכה!
טרם נעניתי בקשר לבדיקות שהצגתי כשבוע לאחר החזרת העוברים.
אשמח מאוד לקבל תגובה מאחד הרופאים בפורום בהקדם!
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע
פרופ' שחר קול03/05/2010בדיקת הדם מראה שאכן היה ביוץ ויש תקווה להיריון.
הוכחה - רק על סמך בדיקת דם להיריון 14 יום לאחר השאיבה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)