מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- צילום רחםגלית01/04/2010
שלום רב,
אני מתלטבת איזה טיפול כרגע אנסה,
אני בת 38 יש לי מוקפאים מטיפול שעברתי לפני כשנה וחצי, לא הוחזרו עדיין היות שהרירית לא סדירה ולא חזרה לעצמה וכמו כן עברתי ניתוח להוצאת פוליפ.
כרגע אני מתלבטת האם לנסות להחזיר בכל זאת מוקפאים או שלבצע צילום רחם, שפעם קודמת שעשיתי צילום לפני כ 5.5 שנים נכנסתי להריון וילדתי.
אשמח לתשותכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום?
פרופ' אלכס סימון01/04/2010עדיף הסטרוסקופיאה לברר מה קורה בחלל הרחם לפני החזרה נוספת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה זקיק או ציסטה?נירה01/04/2010
בבדיקות לפני הזרעה:
יום 11-12 למחזור
אתמול זקיק 25
בדיקת דם: E2 - 2002
PROGESTRONE 5.8
נעשתה הזרעה מתורם . יש לציין שבגלל החג הבדיקות דם הגיעו אחרי ההזרעה.
היום באולטרסאונד נצפה זקיק 29
1. האם הנתונים בבדיקות הדם תקינות?
2. אם נראה שזה ציסטה?
3. לא עשיתי בדיקות דם , האם יש עדיין סיכוי לבייץ מזקיק זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ביוץ?
פרופ' אלכס סימון01/04/2010ניראה לי שהיה ביוץ והממצא של 29 ממ הוא ציסטה שלאחר הביוץ. ממצא שלעיתים רואים לאחר ביוץ. ההזרעה בוצעה בזמן. בהצלחה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרו-מניפולציהליליאן31/03/2010
האם סיכויי ההשתרשות של עוברים שהופרו על ידי התערבות מיקרומניפולציה שווים לעוברים שהופרו בIVF רגיל?
אני בת 43 לאחר 6 מחזורי IVF עם ICSI עוברים יפים מאוד אך אין השתרשות...קשור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלה
ליליאן01/04/2010האם העובדה שיוצאים לי עוברים יפים היא השורה התחתונה וזה כבר לר משנה כיצד הם נוצרו ומאיזה תא זרע הם נוצרו?
אם אין בעיית זרע אך יש בעיית גיל יש יתרון כלשהו בביצוע ICSI?
תודה רבה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
ליליאן01/04/2010האם העובדה שיוצאים לי עוברים יפים היא השורה התחתונה וזה כבר לר משנה כיצד הם נוצרו ומאיזה תא זרע הם נוצרו?
אם אין בעיית זרע אך יש בעיית גיל יש יתרון כלשהו בביצוע ICSI?
תודה רבה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקרומניפולציה
פרופ' אלכס סימון01/04/2010אין הבדל בהשרשה לאחר שמתקבלים העוברים
אחד הפקטורים החשובים ביותר הקובעים השרשה הוא גיל המטופלת. עוברים "יפים" עלולים להיות בלתי תקינים גנטית ולכן גם לא עוברים השרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי כניסה להריוןרותם31/03/2010
שלום,
שמי רותם בת 31.5 בעל בן 24 - אנחנו נשואים מזה חצי שנה .
נטלתי גלולות מסוג מינס במשך שנתיים לערך ( זו התק' היחידה שבה נטלתי גלולות , בתקופה שהיינו חברים - לפני בעלי לא קיימתי יחסי מין, בעלי הוא " הראשון " שלי אי פעם ).
חודש אחרי החתונה הפסקתי עם הגלולות , ואחרי בדיקות כאלו ואחרות אנחנו התחלנו החודש לנסות להיכנס להריון ( במשך בחצי שנה הזו היו יחסים אבל השפיכה נעשה בחוץ ).
שנינו אנשים בריאים ואני גם עוסקת בפעילות ספורטיבית 2-3 בשבוע ( יוגה , עיצוב גוף וכדומה )
משתדלים לאכול בריא וכד'
כמה שאלות :
1- כמה שזה נשמע "מוזר" האם הבדל הגילאים ביני לבין בעלי יכול להוות בעיה חלילה בניסיון להרות?
2 - המחזור שלי משתנה בין 26 , 27 , 28 יום - וכך גם ימי הביוץ.
אני נעזרת במחשבוני ביוץ של אתרים מסוימים - כמה ימים לפני הביוץ צריך לנסות ?
3- האם רק בשבוע של הביוץ ההריון ייקלט? האם בזמן אחר בחודש זה מיותר לנסות?
תודה מראש על כל התשובות
אנחנו מאוד נרגשים מהרעיון והשאלות הללו
באות ממקום קצת אפור ולא ברור
תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסה להריון
פרופ' אלכס סימון01/04/2010הביוץ בדרך כלל שבועיים לפני הוסת. אם את יודעת מתי הווסת צריכה להגיע, קיימו יחסים בסביבות שבועיים לפני הווסת המיועד. אם הווסת המיועד לא הגיעה, בדקי אם הרית.(בקציור יום 12,14, 16 למחזור קיימו יחסים).
כל קיום יחסים שלא סביב הביוץ "מיותר לנסות". אבל זה לא אומר שזה מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלימונית31/03/2010
שלום,
עברתי גרידה ב14/3, ובאופן מוזר, עד עכשיו יש לי כאבים בשדיים ותחושת גודש.
האם זו תופעה ידועה לאחר גרידה?
האם מומלץ לי לערוך בדיקה הורמונאלית? או בדיקת שדיים?
בתודה מראש,
לימונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לימונית31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת לקראת ביוץ או אחריו
פרופ' אלכס סימון01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאני31/03/2010
עליי לבצע בדיקת דם ביום השני למחזור, לפני טיפול נוסף בגונל אף, היום קבלתי מחזור - רק הכתמה חומה, האם עליי לבצע את בדיקת הדם מחר או מחרתיים? (האם הכתמה נחשבת למחזור)
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי31/03/2010רצוי להתחיל לספור מהיום הראשון של הדימום החזק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך...
אני01/04/2010במידה והיום הוא היום הראשון למחזור, האם אוכל לבצע ביום ראשון את בדיקת הדם? (יום ראשון יהיה היום הרביעי למחזור)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אני
ד''ר דוד ישי01/04/2010יום רביעי למחזור זה מאוחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביתאא31/03/2010
שלשום ביתא של 899 היום יש לי ביתא של 1756 נראה שק עובר תוך רחמי . האם יש צורך להמשיך בבדיקות ביתא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא . המשך המעקב הוא באולטרסאונד
ד''ר דוד ישי31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 46 ודימומיםיפעת31/03/2010
שלום רב
לפני 13 יום החזרת שני עוברים טריים (האחד 2 תאים והשני 4 תאים )
ביום ה 11 התחלת דימומים חומים שמדי פעם מתאדמים
דימומים לא גדולים ....
היום הודיעו לי שאני בהריון עם בטא 46 ופרוגרסטרון 13.2, ונתנו לי הנחיה להזריק גסטון פעם ביומיים
ולהגיע בשישי לבדוק הכפלה
האם ערך הבטא והפרוג' הוא לא נמוך מדי ?
האם הדימומים לא מעידים על הריון לא תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפעת
ד''ר דוד ישי31/03/2010הפרוגסטרון נמוך ולכן קבלת הנחיה להזריק גסטון
הדימום אינו מעיד בהכרח על הריון לא תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תמיכהמאיה31/03/2010
אם בשאיבה שואבים את תוכן הזקיקים אז לא מתפתחים מהם גופיפים צהובים, נכון?
אז איך עובדת תמיכה מסוג אוביטרל/ פרגניל בהפריה חוץ גופית- שמתשובת הד"ר לאחת השאלות הבנתי שהיא משפיעה על הגופיפים הצהובים להפריש פרוגסטרון?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי31/03/2010יש גופיפים צהובים אחרי שאיבה. ההנחה שלנו היא שהתפקוד שלהם יכול להפגע מהטיפול ולכן אנחנו נותנים תמיכה . האוביטרל הוא אחת אפשרויות. הוא מחזק את הגופיף הצהוב ומשפר את פעולתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה
מאיה01/04/2010אני שומעת שחלק מקבלות תמיכה וגינאלית וחלק בזריקות. האם יש יתרונות (רפואיים) בתמיכה וגינאלית, כי נראה לי שהיא גורמת חוסר נוחות רב. מדוע לא כולן מקבלות תמיכה בזריקות?
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בשתן והחזרת עובריםיעל31/03/2010
שלום רב,
בתחילת שבוע הבא אמורים להחזיר לי עוברים מוקפאים.
1) האם דלקת בשתן יכולה להפריע לקליטה של העוברים?
2) טיפול בצפורל יכול להפריע לקליטה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי31/03/2010חשוב מאד לטפל
הטיפול לא יפגע בסיכוי להרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי תגובה לטיפולס31/03/2010
שלום
אני בת 35 עוברת טיפולי הפריה חוץ גופית כבר למעלה משנה. בטיפול האחרון נכנסתי להריון בפעם הראשונה, אך לעובר לא היה דופק בערך בשבוע ה- 8. לקחתי כדורים להפלה והיו לי דימומים במשך חודש שלם. בטיפול הנוכחי לקחתי מנוגון ודקה במשך 10 ימים, אך הבדיקה הראתה כי הגוף שלי בכלל לא מגיב לטיפול (זקיק אחד בגודל 12 ורירית 6) ונאלצתי להפסיק אותו.
יש לציין שבכל טיפול אני לא מצליחה לייצר יותר מ- 2 ביציות. האם יכול להיות שלא הגבתי טוב בגלל שעברתי הפלה? האם במקרה כמו שלי יש סיכוי שבטיפול הבא תהיה תגובה? האם זה משהו חריג????
תודה מראש וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ס
ד''ר דוד ישי31/03/2010נראה לפי התיאור שלך שהרזרבה השחלתית שלך נמוכה . במצב כזה יכול להיות שמפעם לפעם השחלה תגיב פחות מהרגיל , כמו גם מצב שבו היא תגיב יותר טוב מאשר בד"כ. התעודדי מכך שהיה לך הריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןנטול31/03/2010
יש לי איחור במחזור של שבוע. הבדיקה הבייתית הראתה קו חלש . אך קיים קו. היום הגעתי לרופא הוא לא ראה שק הריון. שלח אותי לעשות בדיקת דם. יש לי מחשבות שאולי מדובר בהריון חוץ רחמי. האם עליי לחשוש? איך ייתכן שלא ראה שק הריון? המחזור שלי סדיר מאוד. מה הסיבות לכך? (לפני שלושה חודשים עברתי הפלה לאחר שנמצא שק ללא עובר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול31/03/2010יש לברר תשובת בדיקת הדם, ולהמשיך מעקב בהתאם.
באיחור של שבוע סביר שעדיין לא נראה שק הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ערכים לאחר החזרהליליאן31/03/2010
זהו היום השמיני להחזרת 3 עוברים,
e2-1984
Pr- 127
האם הערכים טובים?
האם התמיכה מספיקה?
קיבלתי זריקת אוביטרל ביום ההחזרה ומאז 3 נרות אנדומטרין ביום.
אתמול התחלתילהרגיש גודש בחזה? האם זה מעיד על משהו? מחזור?
תודה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי שלום
פרופ' שחר קול31/03/2010הערכים טובים מאוד.
התמיכה טובה.
הגודש מעיד על רמה גבוהה של פרוגסטרון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודה לרופאי הפורום וחג שמח
ליליאן31/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא גבוהיםחני31/03/2010
שלום
ערכי בטא ביום חמישי שעבר היו 51
היום (יום רביעי) ערכי בטא 2820
באיזה שלב אפשר לאבחן שמדובר בהריון מולארי? או הריון מרובה עוברים?
לפי הערכים מה נראה יותר הגיוני?
דיברתי עם הרופאה טלפונית, היא אמרה שאין צורך שאני אגיע היום אלא רק שבוע הבא (אחרי שהם חוזרים מהחופשה)
קשה לי לחכות כל כך הרבה זמן... מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול31/03/2010אפשר לבצע א.ס. מחר ולראות שק(י) הריון ברחם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי תמיכה?מורן31/03/2010
שלום
מהי תמיכה?
באיזה מיקרים היא נחוצה?
באיזה שלב של טיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיכה
פרופ' שחר קול31/03/2010לרוב מדובר בתוספת פרוגסטרון הניתנת לאחר שאיבת הביציות: השלב הלוטאלי.
לפעמים משתמשים באוביטרל או פרגניל המפעילים את הגופים הצהובים בשחלות ליצירת פרוגסטרון.
התמיכה נחוצה בכל טיפולי IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)