מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מיקרומניפולציהשירה01/04/2010
שלום רב רופאים יקרים
האם מומלץ לבצע מיקרומניפולציה גם כשאין בעיית זרע?
באילו מצבים כדאי לבצע איקסי ובאילו מצבים כדאי לבצע ההליך רק במחצית הביציות?
והאם אפשר בבקשה להסביר אחת ולתמיד את המומים או הבעיות שיכולות להיגרם לילדים הנולדים
כתוצאה מתהליך זה
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול02/04/2010אם הזרע תקין, ומצליח להפרות ב - IVF רגיל, אין צורך לבצע ICSI.
אם הזרע תקין בבדיקת הזרע, אך אינו מפרה ב - IVF רגיל - זו הוריה מובהקת לבצע ICSI.
אם מדובר בניסיון ראשון, ובדיקת הזרע תקינה, סביר לבצע ICSI על 50% מהביציות.
לגבי מומים ובעיות - תקצר היריעה, אך יש לזכור כי בכל הריון (טבעי, או מטיפולי פוריות) יש כ - 3% סיכון למומים מולדים משמעותיים.
לכן, כל ניסיון להרות (הריון טבעי או בטיפול) חייב להיעשות בהבנה מלאה כי אין 100% ילד/ה מושלם/מת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיקסי?
שירה03/04/2010ד"ר קול היקר
תודות על התייחסותך. תמיד היו לי הפריות. ולא זו בלבד אלא שכמעט כל הביציות הופרו.
למעט פעם אחת שהטיפול כולו היה משונה והניב בסה"כ 5 ביציות. את האיקסי בצעו כעבור 24 שעות רק כאשר נתגלה כי אין הפריות ואז הופרו 3. ודווקא במקרה זה היה הריון כימי.
מלבד פעם זו ב6 הטיפולים שעשיתי, היו 10 ביציות בממוצע והפריות כמעט במס' תואם.
אני בת 42. יש לי ילדה בת שנה וחצי מטיפול ראשון מוקפאים. ןמאז היותה בת חצי שנה אני בטיפולים ללא הפסקה. בטיפול האחרון היו 9 ביציות ו-9 הפריות, על מחציתן בצעו איקסי.
האם לוותר על איקסי או שמא כדאי לבצע על מחצית, אעריך מאד דעתך.
תודות מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול03/04/2010אם אחוז ההפריות זהה, אין טעם לבצע איקסי. מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוברהשירה01/04/2010
באיזה מינון ניתן לקחת פרוברה לקבלת מחזור הכי מהר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 10 מ"ג ליום.
פרופ' שחר קול02/04/2010אם BMI גבוה - אפשר להעלות ל - 15 מ"ג ליום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירה03/04/2010יש לי כדורים במינון 5 מליגרם אני אמורה לשתות שתי כדורים במשך 5 ימים או כדור אחד במשך 10 ימים חשוב לציין שאני מעדיפה שהמחזור יגיע מהר יותר עקב טיפול IVM שמיועד לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני כדורים למשך 5 ימים.
פרופ' שחר קול04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון
שירה04/04/2010אני חייבת לשתות אותם יחד או שאפשר בוקר וערב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר בוקר וערב
פרופ' שחר קול04/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמיםשירה01/04/2010
שלום רב רופאים יקרים
מה פשר כתמים קטנים חומים ולא קבועים בתחתונית?
המחזור שבישר את כשלון הטיפול כבר היה לפני 3 שבועות
תודות על ההתייחסות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פשר כתמים
פרופ' אלכס סימון02/04/2010מדובר בדימום קל שעד שיוצרא החוצה מתקבל צבע חום. הכתמה דמית יכולה להעיד על חסר איזון הורמונאלי. דווחי לרופא על מנת שיבדקו הורמונים של אסטראדיול, פרוגסטרון ובטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תמיכת אסטרופםאני01/04/2010
שלום רב.
אני נמצאת כרגע בשבוע 7 להריון אחרי IVF ICSI.
מקבלת תמיכה של אסטרופם ואנדומטרין. נאמר לי כי ביום א' הקרוב אוכל להפסיק עם האסטרופם ולהמשיך רק עם האנדומטרין.
היום גיליתי שיש ברשותי אסטרופם מספיק עד יום שבת. האם זה עקרוני להמשיך עוד יום או שניתן להפסיק?
תודה וחג שמח!
מימי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן להפסיק
פרופ' אלכס סימון01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני?לא עושים לי בדיקותשיר01/04/2010
2.3 החזרת עוברים מוקפאים
14.3בטא 393
16.3 בטא 790
18.3 בטא 1275
20.3 בטא 3342
.31.3 u.s שני בו נשמע דופק הכל תקין.הרופא ביקש להגיע בעוד שבוע לu.s שוב..
באיזה שבוע אני?מה יראו שבוע הבא?אם יש דופק יש עובר?מתי אראה אותו?ולמה לא עושים לי ספירת דם וכולי..רק u.s
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כך עוקבים אחרי הריון
פרופ' אלכס סימון01/04/2010ההריון ממש בתחילתו. את הבדיקות ניתן לשלוח במועד מאוחר יותר כשיהיה ברור שהכל תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו לא תקין ד"ר?
שיר01/04/2010באיזה שבוע אנ?משהו יכול השתבש לפי הבדיקות עד עכשיו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול02/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתרננה01/04/2010
שלום
12 יום לאחר החזרת טריים בדיקת הריון ביתית חיובית. האם העובדה שאני נוטלת פרוגינובה וקרינון יכולה להשפיע על הבדיקה ולהראות חיובי כוזב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא!!
פרופ' אלכס סימון01/04/2010מדובר בהריון. נקודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :)
רננה01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון ועיכוב בביוץמיטל01/04/2010
אני מקבלת מחזור סדיר כל 25 יום ועד עתה במעקבים שנערכו בעבר הביוץ התרחש בין יום 11 ל- 12 כשביום 11 קיבלתי הוראה להזריק אוביטרל והזרעות בוצעו יומיים לאחר מכן. תמיד בי"מ 10 נצפה זקיק בגודל 18-19 ורירית 9-10 (סבבים טבעיים ללא הורמונים). לאחר הזרעה בחודש שעבר קיבלתי תמיכה של קרינון פעם ביום שהופסק לאחר בטא שלילית ומחזור הגיע יומיים לאחר מכן (למעשה יומיים לאחר התאריך בו הייתי אמורה לקבל מחזור אם לא הייתי מקבלת קרינון). בתקופה בה לקחתי קרינון היו לי דקירות בצדי הבטן, מעל המפשעות, ובאחד הלילות אף התעוררתי מספר פעמים מכאבים חזקים שעברו עד הבוקר. היום, י"מ 10 במעקב זקיקים נצפה זקיק בגודל 7 מ"מ ורירית 7.7, נמוך בהרבה ממה שאני רגילה ביום זה. בנוסף הרופא שביצע את ה US דיווח על "ממצא 12 ממ' היכול להתאים ל CL ישן". לטענת הרופא כנראה שלא התרחש ביוץ מכיוון שאין נוזל. האם יתכן כי הביוץ מתעכב בגלל קבלת הקרינון? מה יכול להיות ה"ממצא" הזה? יתכן כי מדובר בציסטה שיכולה להסביר גם את הכאבים שחוויתי?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצעי בדיקת דם
פרופ' אלכס סימון01/04/2010אסראדיול ופרוגסטרון ותדעי אם היה ביוץ או עדיין לא.
אם היה ביוץ, לעיתים זה מתרחש מוקדם או מאוחר ממה שרגילים ללא קשר לקרינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
מיטל01/04/2010הבעיה היא שהרופא שלי לא יהיה עד אחרי החג ובשיחת טלפון עם האחות הוא רק אמר לה להגיד לי לבוא למעקב זקיקים נוסף ביום שלישי הבא. האם עוד יש סיכוי? ומה יכול להיות ה"ממצא" הזה שראה הרופא היום ב US? הוא אמר שזה יכול להיות הזקיק שבייץ בחודש שעבר, האם הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונאליאירית 201/04/2010
שלום ,
בת 33 + 1 (ההריון היה ספונטי ותקין), מנסה להרות שוב כשנה ללא הצלחה.
נשלחתי ע"י הרופא לבצע בדיקת דם הורמונאלית:
ת.קבלת ווסת: 29.3.10 - בשעה 08:00 בבוקר
תאריך בדיקת הדם ההורמונאלית: 31.3.10 - היום בבוקר (היום ה - 3 למחזור, כלומר: עברו כ 48 שעות מקבלת הווסת לביצוע הבדיקה), לפני הבדיקה הייתי ערה כ 3.5 שעות (בשביל הפרולקטין),להלן התוצאות שקיבלתי:
ESTRADIOL (E-2) =268.0 pmol/L
FSH = 5.1 IU/L
PROLACTIN = 320.0 mU/L
PROGESTERONE =1.3 nmol/L
LH =4.7 IU/L
*אבקש לדעת האם התוצאות תקינות או שהן מביעות על בעיה?
רוב תודות !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרופיל תקין
פרופ' שחר קול01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לivfענת01/04/2010
שלום רב,
אני כרגע בטיפול של פרוטוקול ארוך בשלב הדקפפטיל(0.05) שאותו אני מזריקה כל יום ב18:00.
יש לי שתי שאלות, האחת- מחר אנו נוסעים לטיול האם ניתן לקחת את הדקפפטיל בצידנית עם קרחון למשך שעתיים מחוץ למקרר ועד להזרקה?
השניה- האם אני יכולה להכנס למעיינות חמים בחמת גדר או שבגלל הטיפול יש מניעה?
תודה מראש וחג שמח, ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ענת שלום
פרופ' שחר קול01/04/20101. כן
2. כן
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרן01/04/2010
שלום,
אתמול הוחזרו 2 עוברים, לאחר שאיבת ביציות.
מהבוקר, יש תחושה של הפרשה שקופה מעט כהה, בדומה להפרשה יום-יומיים לפני מחזור.
יש גם קצת כאבי בטן וחולשה.
האם צריך לדווח לרופא ?
האם המשמעות היא שהטיפול לא הצליח ?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול01/04/2010הסימנים והתסמינים שכיחים לאחר החזרה, לכן אינם מעידים על כישלון הטיפול.
רצוי לדווח על כאבי בטן וחולשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקינות הריןא01/04/2010
בדיקות הביתא שעשיתי לא עמדו בתקן של בדיוק הכפלה פי 2
בדיקה 1 - 123
בדיקה 2 - 216
בדיקה 3 - 356
בדיקה 4 - הייתה הכפלה של 2.1 - 756
בדיקה 5 - שנעשתה למחרת - 899
בדיקה 6 שנעשתה לאחר יומיים - 1756
עשיתי אולטרסאונד והתגלה שק הריון בתוך הרחם .
שאלותי :
# יש הכרח לעוד בדיקת ביתא ?
# האים למרות שלא הייתה הכפלה יהיה הריון תקין ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
פרופ' שחר קול01/04/20101. לא, אפשר להמשיך במעקב על בסיס א.ס.
2. נקווה שכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תקינות הריוןTIMI01/04/2010
שבוע 5 נצפה שק 4 מ"מ ועוד משהו לא ברור.
שבוע 6 דימום + שק אחד בגודל 4.5 מ"מ
האם להרים ידיים לגבי הריון זה?
היה דימום אתמול לכן ביצעתי אולטרסאונד והיום הפסיק הדימום
לקוות או שכבר אין מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות
פרופ' שחר קול01/04/2010בשבוע 6 אמורים לראות מבנים נוספים בשק ההיריון.
לכן יש לשער כי ההיריון אינו תקין.
מצד שני, התיארוך אינו ברור, לכן יש עוד טעם במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהעינת01/04/2010
יש לי תור להיסטרוסקופיה אבחנתית יומיים לפני תאריך שאיבה משוער.
במידה ויתגלה צורך להפכה להיסטור' ניתוחית, האם תהיה מניעה לבצע שאיבה או החזרה מספר ימים לאחר מכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזוי בעיני
פרופ' אלכס סימון01/04/2010כבר ראיתי מקרים בהם הלחץ של המטופלים ושל הרופאים גורמים לביצוע שתי שאיבות באותו חודש. אבל ביצוע היסטרוסקופיאה יומיים לפני שאיבה ובהמך אפילו היתוח היסטרוסקופי והחזרת עוברים. זה הזוי בעיני. אלא אם יקפיאו את העוברים ולא יחזירו אותם. אולם החזרת מוקפאים מפחיתה את סיכויי ההריון.
רק בארץ ישנן המצאות כאלו.
אם ההסטרוסקופיאה כל כך חשובה, בטלי את השאיבה.
אם ההסטרוסקופיאה אינה כל כך חשובה, אל תבצעי אותה. בצעי שאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- *חסוי01/04/2010
בס"ד
ערב טוב לרופאים,
ב26/3 עברתי שאיבה של 21 ביציות, נוצרו 11 עוברים
ב28/3 עברתי החזרה, שבה הוחזרו שני עוברים "יפים" להגדרת הרופא, כל אחד עם 4 תאים.
מיום ההחזרה, אני מרגישה כאבים והתכווצויות בבטן התחתונה, כמו כן, כאבי רגליים, בנוסף לכך, אני מרגישה גודש בחזה..
1. אני בת 28, מה הוא הסיכוי להריון מהפרייה זו (הפרייה ראשונה)
2. האם חלוקת עוברים ל4 תאים נחשבת לטובה?
3. מה הסיכוי לתאומים? כאמור הוחזרו שני עוברים
בברכה וחג פסח שמח וכשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
פרופ' אלכס סימון01/04/20101. סיכויי ההריון בסביבות 40%
2. סיכוי לתאומים אם יתקבל הריון 20-25%
3. חלוקה ל-4 תאים זה מה שמצפים מעוברים טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודיםיסמין01/04/2010
היי אני לאחר ivf ראשון, בהריון שבוע 8 +יומיים יש לי גירודים בלתי פוסקים בבטן אני מורחת שמן אך זה לא כ"כ עוזר האם כדאי ללכת לרופא עור?
ולמה יש לי גירודים בשלב כ"כ מוקדם זה התחיל כבר מלפני שבועיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רופא עור , הוא רעיון טוב
פרופ' אלכס סימון01/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)