מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- CISIסימה03/04/2010
אני בת 39 עם ילדה אחת, שנים רבות אנחנו מנסים להכנס להריון ללא הצלחה (איכות הזרע ירודה), לאחרונה קראתי על הטיפול CISI, אבקש לדעת מהו התהליך לקבלת אישור לתחילת הטיפול, לזריקות ולאופן הטיפול. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוונתך ICSI
פרופ' אלכס סימון03/04/2010מדובר בהפריה חוץ גופית בו מאלצים את הביצית לעבור הפריה על ידי הזרקת תא זרע בודד לביצית.
השיטה אומנם יעילה במצבים בהם רכוז הזרע ואיכותו נמוכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לתשובה....נירית03/04/2010
לא הצלחתי למצוא תשובה (לפחות לא חד-משמעית) לשאלה האם יש סיכון (ולו הקל ביותר) לעובר אם אימו עוברת במכשיר/שער לגילוי מתכות כמו זה המצוי בכניסה לתחנות רכבת, שדות תעופה, בתי משפט (חנויות ועוד)?
אני לחוצה מזה ולא יודעת מה לעשות. אשמח לתשובה.
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמור לגלות מתכות ולא עוברים
פרופ' אלכס סימון03/04/2010אין נזק במעבר כזה. המכשיר יוצר שדה מגנטי חלש שאם עוברת דרכו מתכת הוא משתנה ומזמזם. השדה המגנטי כה קטן שאין בו נזק לבני אדם או עובר. לדוגמא MRI שגם הוא יוצר שדה מגנטי, נמחשב לבטוח בהריון. השדה המגנטי של MRI הוא גבוה אלפי מונים מזה בשדה התעופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש עוד סיכוי להריון?חסוי03/04/2010
שלום רב
ביום השביעי של ההחזרה של 2 עוברים טריים
אחר הצהריים יש מעט דם בניגוב כמו כן יש מעט כאבי בטן למעטה
הזריקות שאני לוקחת הם גסטון פעם ביום ו אבורל פעם ביומיים
השאלה שלי
1. האם זה יכול להיות להיות מחזור? והטיפול כשל?
2. מתי כן אפשרי לבצע החזרת מוקפאים?
חשוב לציין שאין מחזור סדיר אף פעם כמעט.
תודה על העזרה ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסוי
ד''ר דוד ישי03/04/2010הפרשה דמית בשלב מוקדם כזה היא אינה וסת ואינה מעידה על כשלון הטיפול. חכי בסבלנות ובכל מקרה עשי בדיקת דם להריון.
אם יכשל הטיפול בכל זאת , תתחיל ההכנה של הרחם , להחזרת העוברים המופשרים , עם התחלת הוסת הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבטןליאת03/04/2010
שלום למומחים,
אני נמצאת קרוב לשבועיים לאחר החזרת מוקפאים. בדיקת בטא ביום שלישי..
בינתיים המתח רב..
רציתי לשאול האם עצם העובדה שהיו לי טיפה דקירות בבטן שמאל תחתונה מראה שמשהו מתרחש?
או שזה יכול להיות קשור להרומונים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי03/04/2010אני מציע לא לבנות ציפיות או אכזבות מתחושות לא ספציפיות כמו דקירות בבטן. למרות הקושי המובן , חכי בסבלנות עד בדיקת ההריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בינתיים..
ליאת03/04/2010מקווה להרגע..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןאילנה03/04/2010
שלום
בת 34 עם 3 ילדים ומנסה כבר שנתיים להיכנס להריון, אלה תוצאות בדיקת הזרע האם יש סיכוי באופן טבעי? (אצלי הכל תקין)
נפח: 2.5, צמיגות:2, ריכוז: 5.5מ"ל, תנועתיות: 45%, תנועה פרוגרסיבית טובה: 9%.
לאחר ביצוע שטיפה: ריכוז: 11ml, תנועה:36%, סה"כ תאי זרע בתנועה: 2 (לא יודעת אם אחוז או בודדים.)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילנה
ד''ר דוד ישי03/04/2010יש סיכויים להריון טבעי עם זרע כזה , אבל הם נמוכים מאד. עם "השבחת" הזרע והזרעה הסיכויים עולים ומתקרבים לסיכויים הרגילים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי מישהי מכירה משהו שמקל על..אורית03/04/2010
שלום
אחרי החזרה לפני 4 ימים,עם תמיכה של אוטרוגסטן וגינלי 3 פעמים ביום,מרגישה צריבה נוראית בוגינה.למישהי קרה דבר דומה? אני שוטפת כמה פעמים ביום,,לא ממש עוזר!
תודה ובהצלחה לכולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריבה מתמיכה וגינלית
מאיה03/04/2010אולי תבקשי מהרופא שלך להחליף את התמיכה לחומר אחר או לתמיכה בזריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אנסה, תודה מאיה
אורית03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין?דורית03/04/2010
לרופאים הנפלאים קודם כל תודה לכם על העזרה, התשובות והתמיכה....
בת 32 ללא ילדים, שני הריונות רצופים שהסתיימו בהפלות בשבועות מוקדמים.
מחזור קצר (22-25 יום).
פרופיל הורמונלי יום 2 - FSH 8, אסטרדיול 260.
מעקבי זקיקים ובדיקות הורמונים במהלך המחזורים מראים על ביוץ בכל חודש.
רירית רחם תלת פאזית בעובי תקין.
ערכי אסטרדיול גבוהים מהנורמה (ימים 9-11 למחזור - 400, 700, 1400, בהתאמה וביום 20 - 500).
צילום רחם תקין.
נתוני זרע "לא מדהימים". חריגות מהנורמה נצפו עבור:
מורפולוגיה - 6% תקינה בלבד
תנועתיות 43 (28% טובה..)
כמות נוזל - 9 מ"ל (זה המון לא ?)
השאר תקין.
לציין שוב כי הצלחנו לפני כ 8 חודשים להקלט להריון פעמיים בזו אחר זו, באופן ספונטני.
המלצת מומחה פריון לחודש הבא - איקקלומין + הזרעה...
שאלותי:
1. הבנתי כי הממצאים ההורמונלים שלי יכולים להעיד על בעיה בתגובה השחלתית. בהתיחס לכך ובהתייחס לנתונים לעיל ולעובדה שאני מבייצת ביוץ טבעי בכל חודש, האם הטיפול באיקקלומין יכול לתרום להגדלת סיכויי ההצלחה? אם כן כיצד (אם אפשר לפרט בקצרה)?
אני רוצה להיות שלמה עם ההחלטה של הרופא ושלי ליטול הורמונים. כלומר, אם אין בכך להועיל מעדיפה שלא לקחת.
2. לגבי נתוני הזרע של בעלי - הרופא אמר כי אלו נתונים תקינים בעוד לי נראה כי קיימת בעיה לא קטנה. בעיקר רציתי לדעת מה פשר כמות הזרע הגדולה והאם זה מעיד על בעיה שיכולה לגרום לירידה במדדים האחרים?
אני מצטערת על האורך, מאוד חשוב לי לקבל תשובות בהקדם לפני שאני מתחילה עם הטיפול ההורמונלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונה
ד''ר דוד ישי03/04/2010האיקקלומין , משפר את הסיכויים להריון ע"י כך שהוא גורם להבשלה של יותר מבייצית אחת. המחיר הוא שהסיכוי להריון מרובה עוברים עולה מעט.
גם לי נראה הזרע תקין בסה"כ . נפח גדול הולך לפעמים עם זיהום. אבל כשיש זיהום יש עליה במס' הכדוריות הלבנות בזרע ( מה שאת לא ציינת )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך לגבי איקקלומין
דורית03/04/2010רציתי אם אפשר לחדד את השאלה שמציקה לי ולהוסיף עוד נתון:
ערך LH ביום 2 עמד על 1.9 כאשר כפי שציינתי קודם FSH 7.3 ואסטרדיול 260. אני מבינה מקריאה בפורום כי נתונים כאלה מעידים על רזרבה שחלתית נמוכה וקושי בתגובה לגירוי שחלתי באמצעות הורמונים בכלל ובפרט איקקלומין.
האם בכל זאת כדאי לי לנסות איקקלומין?
(דרך אגב, הריון מרובה עוברים נשמע לי רעיון לא רע בכלל במצבי.....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורציתי גם לומר המון תודה פעם נוספת
דורית03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דורית
ד''ר דוד ישי05/04/2010אלה ערכים תקינים וכמובן שאינם מעידים על רזרבה שחלתית נמוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור שפסקוהילה03/04/2010
אני בשבוע 6+6 , נקבע לי US לבדיקת דופקן לעוד 5 ימים בגלל החג.
לפני שבוע עשיתי US ראשון ונצפו שקי הריון ברחם + שק חלמון המתאימים בערך לגיל ההריון.
עד לפני 3 ימים בערך היו לי במשך היום והלילה מידי פעם כאבי מחזור ברובם חלשים אך חלקם קצת חזקים אבל נסבלים שחלפו כל פעם אחרי כמה דקות.
מלפני 3 ימים הם פסקו לחלוטין ונאמר לי שהכאבים הם בגלל שהרחם נמתח וגדל אז האם זה שהם פסקו זה אומר שהרחם הפסיק לגדול וההריון הפסיק להתפתח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר דוד ישי03/04/2010ממש לא. אין לתחושות האלה שום יכולת ניבוי לגבי מצב העוברים.רק מעקב של אולטרסאונד , מדי פעם , יכול לקבוע בשלב זה , מה מצבם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםמעיין03/04/2010
שלום ד"ר,
אני 4 ימים אחרי החזרת עובר מוקפא, לפני 3 ימים החלו כאבי מחזור שהולכים ומתגברים, היום הכאבים ממש התבגרו.
אני על 5 אסטרופם ביום (3 דרך הפה, 2 וגינלי) ו-3 אנדומטרין ביום.
ההחזרה בוצעה ביום ה- 26 (חיכוי שהרירית תתעבה).
האם ייתכן שאני עומדת לקבל מחזור כל כך מוקדם אחרי ההחזרה??
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור הפשרה
פרופ' שחר קול03/04/2010במחזור מושרה לא צפוי וסת, אלא אם מפסיקים הטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותא03/04/2010
שלום,
לפני יומיים עברתי ניתוח אנדסקופי להוצאת ציסטה משחלה והפרדת הדבקויות. מועד הביוץ הטבעי שלי אמור להיות עוד 5 ימים. האם ניתן לנסות להכנס להריון בחודש זה למרות הניתוח או שצריך לתת לגוף ולשחלות לנוח ולנסות בחודש הבא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר גם החודש.
פרופ' שחר קול03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור עם תמיכהא.ס03/04/2010
האם אפשר לקבל את המחזור במידה שהטיפול לא הצליח למרות שיש שימוש עם תמיכה?(נרות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב גיל הריוןלילוש03/04/2010
אשמח לדעת באיזה שבוע אני נמצאת ואיך מחשבים את גיל ההריון.
מחזור טבעי 4.2.09
שאיבה 16.2.09
החזרה 21.2.09
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט בהירוןחני03/04/2010
שלום
הבנתי שמותר ורצוי לשמור על כושר בזמן ההריון
מצד שני הבנתי שטמפ' הגוף של העובר מעלה אחת יותר משל האם ולכן האם צריכה לשמור שחום גופה לא יעלה כדי לא "לצלות" את העובר
כיצד זה מסתדר? איך אפשר לעשות ספורט ולשמור שחום הגוף לא יעלה? הרי תמיד חם יותר כשעושים ספורט.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט
פרופ' שחר קול03/04/2010מומלץ לעסוק בספורט שאינו גורם לעלייה כה חדה בחום הגוף.
יש להתחשב בתנאי מזג האויר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםרונית3103/04/2010
שלום,
ברגע שעוברים למחזורים של החזרת מוקפאים(יש מס עוברים מוקפאים לאחר השאיבה),מה עלות ליווי של רופא פרטי
בערך?
מהי בדיוק החזרת מוקפאים?איך ההליך מתבצע?האם זה כואב?דומה התחושות לאולטראסאונד וגינלי?
האם שתיית יין אדום בשבועיים שלפני ההחזרה פוגעת בסיכויים?(בערך 3-4 כוסות לשבוע).
תודה,
אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רונית
ד''ר דוד ישי03/04/2010העלויות משתנות.
הכנת הרחם להחזרה נעשית ע"י כדורים או מדבקות של אסטרוגן + נרות ( או זריקות ) של פרוגסטרון. אפשר , אצל נשים עם מחזור סדיר , לעשות החזרה של מוקפאים גם על מחזור טבעי ללא טיפול. ההחזרה עצמה היא בדיוק כמו של עוברים טריים.
שתית יין שבועיים לפני אינה מזיקה , אבל עדיף שבתקופה הזו לא תשתי אלכוהול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה הריון ביתיא.ס02/04/2010
יש לי ילדה בת 2.8 אחרי הפרייה ראשונה
בתאריך 19/03/10 ביצעתי שאיבה
בתאריך 21/03/10 הוחזרו שני עוברים
בתאריך 02/04/10 בדיקת הריון ביתית שלילית
האם הבדיקה בוצעה מוקדם?ואם היתכן השרשה מאוחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול03/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)