מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכה לאחר החזרהיעל07/04/2010
שלום לכם
נתנו לי פעם בנוסף לנרות אוטראגסטן גם זריקות גסטן אחת ליומיים.
על סמך מה קובעים אם צריך גם זריקות בנוסף לנרות?
תודה
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחל שלום
פרופ' שחר קול07/04/2010מדובר בגישות אמפיריות, על סמך ניסיון אישי, ללא תמיכה מדעית מבוססת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה בשעת לילה.
יעל07/04/2010אני כל פעם מתפעלת מחדש על האיכפתיות והמסירות שאתם - הרופאים בפורום זה - מגלים.
תודה מקרב לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופרם ואנדומטריןא07/04/2010
אני בהריון שבוע 6 , עד מתי עלי לקחת התוספות אסטרופרם 2 מ"ג ואנדומטרין וגינלי 100 מ"ג .
אני רוצה לציין שבעברי 3 הפלות בוששות סביב שבוע 10 . ובד"כ הפסקתי את אנדמוטרין בשבוע 8 . האם חוסר בתרופהזו יכול היה להביא להפלות אילו <* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד שבוע 9
פרופ' שחר קול07/04/2010ההפלות אינן נובעות מחוסר בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, שאלה על בטאטלי07/04/2010
תוצאות בטא 100
14 יום אחרי זריקת אוביטרול ו- 13 יום אחרי הזרעה
פרוגסטרון 127
אסטראדיול 5319
האים זה מעיד על הריון? או שאריות של אוביטרל ???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין כאן תשובת בטא
פרופ' אלכס סימון07/04/2010הבדיקות גבוהות ליום 13 לאחר הזרעה. אסתכן ואומר כי הבטא תהיה חיובית - דהיינו הריון.
כדאי לבדוק את הבטא ולראות אם הסתכנתי נכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור קצר ושאלות קצרות (יחסית)דורית07/04/2010
בת 33.
מחזור קצר 22-24 יום. זקיקים וביוץ טבעי כל חודש.
1. האם מחזור קצר וביוץ מוקדם משפיעים על טיב הבשלת הביצית ובהמשך סיכויי הקלטות ההריון?
2. האם איקקלומין יכול לדחות את מועד הביוץ?
3. האם איקקלומין יכול להאריך את משך המחזור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות קצרות
פרופ' אלכס סימון07/04/20101. מחזור של 22 יום קצר מידי. 24 יום סביר וניתן להרות בשני המקרים. בדרך כלל הבעיה היא ברירית שאין לה די זמן להתפתח ולא הביצית.
2. איקקלומין יכול לדחות ביוץ ומכאן להאריך את אורך המחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטיפול iuiבית מרקחת07/04/2010
שלום,
אחרי שהבאנו זרע למעבדה והכינו אותו ל - iui שאלנו את הלבורנטית שהכינה את הזרע שהבאנו מה מצבו והיא אמרה שהוא מצויין שהיא לא הצליחה לספור . אחר כך היא אמרה לנו שיש 15 מיליון זרעונים ושזה מעולה והזרע תקין לחלוטין.
הייתי רוצה לדעת כמה אמור להיות בזרע. והאם זה באמת זרע מצויין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איכות זרע
פרופ' אלכס סימון07/04/2010להזרקה IUI צריך 1 מליון תאים בתנועה. אם הזריקו 15 מליון תאים - זה באמת מצויין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי טיפול iuiבית מרקחת07/04/2010
שלום רב,
היום עברתי iui בצהריים היה לי מעט הפרשות דמיות האם זה טיבעי אחרי הזרעה?
התחילו כאבים כאילו מתוך איבר המין כשאני יושבת כמוצ לחץ מבפנים וכאבי בטן תחתונה.
האם זה יכול להיות או זה סימן רע ל - iui האם זה יכול להראות על כישלון של הטיפול?
באיזה תאריך אני אמורה לעשות בדיקת דם להיריון? הכי מוקדם שאפשר לראות אם יש היריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול IUI
פרופ' אלכס סימון07/04/2010הפרשה דמית אני מניח משריטה שהצינורית עשתה בצואר הרחם בדרכה לרחם.
הכאבים אולי מעידים על ביוץ או תגובת הרחם לזרע שהוזרק. בכל מקרה התופעות צריכות לחלוף תוך 24 שעות.
בעוד שבועיים תוכלי לבצע בדיקה להריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקס בזמן טיפולי פוריותירדן07/04/2010
שלום,
אני עוברת טיפולי פוריות (מתרומת זרע).
אני מקיימת יחסי מין עם גבר שאינני מעוניינת להרות לו.
בשל טיפולי הפוריות, אני במעקב (US ובדיקות דם) אחר הביוץ
עד איזה שלב (גודל זקיקים) בטוח (מבחינת הריון) לקיים יחסי מין בלי שיהיה סיכוי להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללא אמצעי מניעה כמובן
ירדן07/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסוכן לסמוך על זה
פרופ' אלכס סימון07/04/2010לא הייתי סומך על US בלבד כי הפתעות יכולות להתרחש. בדרך כלל ביוץ לא מתרחש בזקיק של 15 ממ ומטה ואילו 3 ימים לאחר ביוץ הסיכוי להתעבר נמוך.
זה לא מרשם בטוח. אז שלא תהיינה הפתעות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! האם ע"פ בדיקות הדם
שאלה09/04/2010יש אינדיקציה ברורה יותר?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' אלכס סימון09/04/2010הבעיה שדווחו הריונות גם שבוע לאחר קיום יחסים. דהיינו זרע ממש טוב שורד 7 ימים באזור צואר הרחם והרחם ואורב לביצית להפרותה. האם תרצי לקחת סיכון?
קיימי יחסים מוגנים עם הפרטנר ובצעי הזרעה עם תורם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! כך אעשה
שאלה12/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFגלי07/04/2010
שלום.
אני בת 36. אמא ל - 2.
בין שתי הלידות היו לי 2 הריונות מחוץ לרחם שבעקבותם נכרתו שתי החצוצרות.
הילד השני נולד כתוצאה מהפריה חוץ גופית אחת מוצלחת.
בנוסף לפני כשנה התגלה אצלי HPV (CIN2-3). בוצעה קוניזציה קלה.
ברצוני לשאול אם ישנו סיכון בהריון אחרי קוניזציה?
לאחרונה עברתי 2 הפריות שכשלו.
האם נכון להמשיך ולנסות?
תודה - גלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין סכון בטיפולי IVF
פרופ' אלכס סימון07/04/2010האם להמשיך לנסות? אם החשש מהקוניזציה התשובה ניתן להמשיך לנסות. אם עייפת פיזית או נפשית - ההחלטה משותפת שלך ושל בן זוגך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב רופאלירן07/04/2010
בשבוע השישי בוצע אולטרסאונד וניצפו 2 עוברים והכל היה תקין ברוך השם.כרגע יש לי תור לרופא רק כאשר אהיה כמעט בשבוע עשירי בע"ה,כי אין תורים לפני כן.האם זה מעקב מספק ? או שעדיף לגשת בשלב זה לעיתים יותר קרובות לרופא? כמו כן כרגע עדיין ממשיכה לקחת אסטרופם וקרינון האם עליי להמשיך עד לפגישה הבאה עם הרופא? תודה ויום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תקין
פרופ' אלכס סימון07/04/2010אין צורך בבדיקות תכופות כל כך. המשיכי עם הטיפול עד הפגישה עם הרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CROSS MATCHיעלה07/04/2010
לאחר שעברתי 3 הפלות רצופות ,נשלחתי לסדרת בדיקות ,הכל יצא תקין
תוצאת בדיקת הצלבה ביני לבין בעלי-קרוס מטש חיובי, מה פרוש?
תIדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה תקינה
פרופ' אלכס סימון07/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב תרופותאני07/04/2010
אני במהלך טיפול הזרקת גונל 75 לפני הזרעה, נוטלת גם חומצה פולית.
האם מותר לשלב עם התרופות הנ"ל גם גינו- דקטרין (נרות+משחה) לטיםול בפטריה?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לשלב ללא בעיה
פרופ' אלכס סימון07/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרסקופיה אבחנתיתדנית07/04/2010
אני אמורה לעבור את הבדיקה בעוד כמה ימים, פוחדת שזה יכאב כמו צילום רחם. מישהי עברה את הבדיקה, יודעת האם זה כואב?
האם יש רופאים שעושים את הבדיקה בהרדמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה קלה יותר מצילום רחם
פרופ' אלכס סימון07/04/2010קחי שעה לפני הבדיקה אופטלגין שני כדורים אם אינך רגישה ועברי אותה בביטחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עברתי
ליליאן07/04/2010דנית גם אני כמוך חששתי מאוד לפני בעקבות צילום רחם טראומתי אך זה עבר כלא כלום, אל תחששי. כמו כן הבנתי שזה מאוד תלוי גם במיומנות של הרופא.
בהצלחה
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ ואוביטרלבתיה07/04/2010
בס"ד האם ניתן לקחת אוביטרל להשארת ביוץ במקרה שהביוץ מקדים את הטבילה במקווה ביומיים? אנחנו בטיפולים באופן כללי.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' אלכס סימון07/04/2010הביוץ ומתן אוביטרל תלויים בגודל הזקיק. עדיף לקבל טיפול דוחה ביוץ מתחילת החודש. התייעצי עם הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןקאר07/04/2010
האם נהוג בטיפול עם אנדומטריוזיס להוסיף אספירין או שלוקחים לפני הטיפול למה נותנים ובמה זה משפר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ' אלכס סימון07/04/2010יש הנותנים על מנת "לדלל" את הדם ולשפר זרימת דם לרירית הרחם כך שהיא תגיב טוב יותר להורמונים בגוף. אין הוכחה שזה באמת עובד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עובר עליי?שמעונה07/04/2010
לפני חמישה חודשים עברתי הפלה נדחית בשבוע 12, ללא גרידה.למותר לציין כי אנו ממשיכים ומנסים להיכנס להריון.
חודשיים אחרי זה, ושוב החודש, אני "כמו בהריון". כלומר- מספר ימים אחרי הביוץ השדיים התחילו להתמלא והיו לי בחילות. עם זאת כעבור שבועיים התחיל לי מחזור והסימפומים ההריוניים חלפו.
המחזור הנוכחי ארוך מהרגיל- כבר 8 ימים (ברגיל- 4) ועם זרימה חזקה מתמיד.
בשני המקרים בדיקות ההריון הביתיות היו שליליות.
מה זה?
הריון שלא נקלט או משהו שונה-
איך בודקים את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון רק לפי בדיקת דם
פרופ' אלכס סימון07/04/2010לא נראה שמדובר היה בהריון. אין צורך בבדיקות מיוחדות. מותר שיהיה חודש עם שיבוש הורמונאלי ושינוי אופי של הווסת. אם זה חוזר על עצמו אז פני לבדיקת רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)