מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הנקה ,מחזור והריוןמירי23/02/2010
שלום,
נאמר לי בפורום השכן שכשאין מחזור אין ביוץ ולכן אני צריכה להוריד במינון ההנקות או להפסיק בכלל.
שאלתי היא,
אני מניקה שנה ושלושה חודשים, עד לפני שבועיים הנקתי המון, כל היום וכל הלילה.
לפני שבועיים הורדנו להנקות רק לפני השינה, במשך הלילה ללא הנקה.
יום אחד לפני שבועיים בערך ראיתי דימום בתחתון, זה היה רק יום אחד, דימום אחד וזהו.
האם זה נקרא מחזור לאחר לידה?
האם באמת אצטרך להפסיק להניק כדי להיכנס להריון?
האם באמת עד שלא יהיה לי מחזור לא אוכל להיכנס להריון?
המקרה נפוץ?
לפני ההריון המחזור שלי היה סדיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בהנקה
פרופ' אלכס סימון23/02/2010המחזור מופיע שבועיים לאחר ביוץ. כל זמן שלא יהיה מחזור זה אומר שאין ביוץ ועל כן לא יהיה הריון. מאידך נשים שלא קיבלו מחזור נמצאו בהריון כבר בביוץ הראשון בזמן ההנקה ולא היו מודעות לו. אל תסמכי על הביוץ בזמן ההנקה. אני טוען שמי שרוצה להרות שתפסיק להניק ותתמקד בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרופ סימוןביבי23/02/2010
תודה שוב על תשובתך בקשר לדלקת בשתן בעקבות נסיון השאיבה
תשובה זו לא קיבלתי אפילו מהרופא שלי .חבל שאתה לא קרוב לאזור מגורי,בטוח היית משקיע את מירב הידע וסובלנות.
התחלתי היום בתוסף dhea מה דעתך?
להזכירך בת 44 fsh 12.7?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA
פרופ' אלכס סימון23/02/2010בחלק מהנשים משפר את התגובה אך אינו יכול לשנות את האיכות. אולם, אם תקבלי יותר ביציות הסיכוי שלפחות אחת תהיה טובה למתן הריון תקין - עולה. בקיצור רעיון טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורענבל23/02/2010
שלום
אני בת 35 מיואשת ונואשת ומרגישה שבחיים לא אהיה אימא כבר 10 חודשים אני מנסה הלהיכנס להיריון ולא מצליחה קודם כל נתחיל בזה שכל הזמן היתה לי בעיה עם המחזור שאינו סדיר הייתי מקבלת מחזור כל שבועיים או לפני בכמה ימים אך הייתי מקבלת אין חודש שלא ואילו עכשיו מאז שהתחתנתי לפני 10 חודשים כבר לא מופיע לי מחזור כל חודש. אני צריכה לקחת כדורי פרוברה ולהמתין 10 ימים עד שאקבל מחזור וכך הזמן מתבזבז לי הרופא מכיר את בעית המחזור שלי אך לא מתרגש עשיתי בדיקה דם ביום ה21 למחזור ואמר לי שיש לי בעיה עם הביוץ וזהו .טופלתי חודש בכדורי אוקוקלומין ופרוגינובה גם לא נקלטתי להיריון וגם אין מחזור. במקום להתעסק עם ניסיונות הריון אני מתעסקת עם המחזור יש לציין שהרופא לא בדק אותי ולא עושה לי מעקב זקיקים ולא כלום. שאלתי היא האם הרופא צריך להפנות אותי לבדיקות לאור גילי המאוחר? האם אני צריכה להחליף אותו? אני משתוקקת לתינוק ומפחדת לפספס את ההזדמנות להיות אימא.
אנא ענו לי מה אני יכולה לעשות? זה טעות שהרופא לא בודק אותי ? ולא שולח אותי לאולטרה סאונד למרות בקשותיי............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי סדירות במחזור
פרופ' אלכס סימון23/02/2010פני למרפאת פוריות ולא רופא נשים כללי. אם הוסת לא סדיר ואף לא הגיע חודשים ארוכים, משמע לא היה ביוץ. ואם אין ביוץ אין ביכוי להרות. בקיצור לא היה לך בכלל הזדמנות להרות. אני משוכנע שכאשר יהיה ביוץ סדיר עם תרופות כמו איקקלומין, יגיע גם ההריון. אני נוהג לעקוב בעל קול לאימות הופעת הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה תענו לי מהר - בטאנירית23/02/2010
שלום ד"ר,
הוסת האחרונה של הייתה ב- 18.1.10.
(ביוץ לפי ערכה ביתית ומעקב זקיקים ביום 5.2.10).
לפני כשבוע (או קצת יותר) שמתי לב לרגישות בשדיים + חום גבוה מהרגיל + והחלו הפרשות / הכתמות בצבע חום.
אתמול עשיתי בדיקה ביתית, שיצאה חיובית. היום עשיתי בדיקת דם והבטא היא 427.
האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניראה תקין
פרופ' אלכס סימון23/02/2010צריך להמשיך ולעקוב אחר הרמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית בטא - שאלהברנדה23/02/2010
יום ראשון 14/2 - פחות מ-5
יום רביעי 14/2 - 24
יום ראשון 21/2 - 279
האם עליית הבטא בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
ברנדה24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ברנדה24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
ברנדה24/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש כנראה בעיה במחשב...סליחה!
ברנדה24/02/2010אפשר בכל זאת תשובה? המון תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה
פרופ' שחר קול24/02/2010לא ברור בדיוק מה היה ב - 14.2
פחות מ - 5?
24?
נראה שהעליה תקינה.
יש להמשיך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון
ברנדה25/02/2010יום רביעי 17/2 בטא 24
יום ראשון 21/2 בטא 279
האם העלייה תקינה? העלייה גדולה מדי? או קטנה מדיי?
וכל כמה זמן אמורה להיות קפיצה של בטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן\ בסדר גמור
פרופ' אלכס סימון25/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתראמא של23/02/2010
האם יש סכנה וכיצד ניתן לטפל בגירוי יתר של רחם לאחר טיפולים לפני הזרעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא של
ד''ר דוד ישי23/02/2010גרוי היתר הוא של השחלות ולא של הרחם. בצורה החמורה שלו הוא יכול להיות מסוכן לבריאות האישה. הוא אינו קיים בהזרעות על ביוץ טבעי , ללא תרופות . עדיף לא לטפל בו אלא למנוע אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאנגה23/02/2010
שלום,
האם קיום יחסי מין בזמן הריון
זה בסדר או שיכול לפגוע בהריון?
מה דעתך בעניין
תודה נגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נגה
ד''ר דוד ישי23/02/2010כל זמן שההריון מתנהל באופן תקין , אין מניעה לקיים יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הורמונים בשל אי סדירות מחזורשרון23/02/2010
שלום
אני חושבת שאני במחזור- אך התוצאות קצת מבלבלות אותי. בשל אי סדירות במחזור אחרי לידה. חצי שנה אחרי לידה ללא הנקה.
ביום ראשון היה לי דימום חום קל.
ביום שני - דימום מלא
יום שלישי בבוקר עשיתי בדיקה של ההורמונים הבאים עקב בדיקה קודמת של FSH 24.3
האם זה נחשב יום שלישי לבדיקת ההורמונים?
על מה מעידות התוצאות?
אנדוקרינולוגיה
LH - Luteinizing Hormone | IU/l | *
1.7
FSH | IU/l | *
3.3
Estradiol (E2) | pmol/l | *
745
תודה
שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי23/02/2010רמת ההורמונים תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות, לחוצה...עדי23/02/2010
קראתי איפהשהו באינטרנט שאחרי 3 טיפולים רצופים עולה הסיכוי להצלחת הטיפול.
לפני שנה וחודשיים עברתי IVF ראשון פרוטוקול ארוך בגלל בעיית זרע עם מיקרומניפולציה, הוחזרו 2 טריים שלא נקלטו, מיד לאחר המחזור הוחזרו 2 מוקפאים על ביוץ טבעי ואחד נקלט אבל עברתי גרידה כי היה שק הריון ללא קוטב עוברי. יתר העוברים מהטיפול הזה לא שרדו כל אחד בשלב אחר. לאחר 3 מחזורים שקיבלתי מהגרידה התחלנו לנסות טבעי ובמקביל 2 השבחות והזרעות כי היה שיפור בזרע אבל ללא הצלחה ולפני ב-3 חודשים IVF שני, הוחזרו 2 טריים שלא נקלטו ולא נותרו מוקפאים כי ניסו חצי מהביציות להפרות רגיל ולא מיקרו' ואף אחת לא הופרתה.
כעת אני באמצע פרוטוקול ארוך חדש לפני שאיבה בעוד כשבוע.
אצלי הכל תקין, הזרע השתפר משמעותית (וריקוצלה שטופלה) וניתן אף להרות טבעית למרות שהמורפולוגיה גבולית אך לא הצלחנו ולכן חזרנו לIVF בהמלצת הרופא.
1. האם זה נכון שעכשיו שעברנו כמה טיפולים יש סיכוי גדול יותר להקלט?
2. האם זה נכון שבגלל ההתערבות בתהליך ההפריה, כלומר מיקרומניפולציה ולא הפריה רגילה, יש יותר סיכוי לעוברים פגומים ולכן סיכוי גדול יותר לחוסר התפתחות כמו שקרה לי.
3. מה יכולה להיות הסיבה לאי הפריה רגילה של הזרע את הביציות בהפריה רגילה והאם ניתן לבדוק זאת במעבדה כי מכל הביציות שהופרו במיקרומניפולציה (9 בטיפול הראשון ו-5 בטיפול השני) נוצרו עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדי
ד''ר דוד ישי23/02/2010הסיכוי של הצלחת טיפול אינו תלוי במספר הטיפולים הקודמים אלא בנתונים של אותו מחזור ( מס' הביציות ואיכותן , איכות הזרע , מצב הרירית וכו' )
במחזורי טיפול עם ICSI יש אחוז הריונות דומה אבל עם מעט יותר הפלות.
התהליך של הפרית הביצית ע"י הזרע מורכב וקשה לדעת מה הסיבה שזרעים , לפעמים גם כאלה שנראים תקינים , לא מצליחים להפרות את הביצית ללא עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבה הורמונים מעט זקיקיםאמה23/02/2010
אני בת 33 ומחר אסיים סיבוב שני של הפריה חוץ גופית (השאיבה מחר). גם הפעם, למרות שניתנה לי כמות נכבדה של הורמונים (גונל 225 וביומיים האחרונים 5 מונגון) יומיים לפני השאיבה נצפו רק שני זקיקים בשלים. האם זה לא מעט ביציות??? מדוע זה כך? מה משמעות הדבר? אציין עוד כי הגענו להפריות בשל בעיית זרע ולא אובחנה אצלי כל בעיה.
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמה
ד''ר דוד ישי23/02/2010התגובה אכן נמוכה מהצפוי המעידה אולי על רזרבה שחלתית נמוכה . אבל מדובר במינון התחלתי בינוני. יתכן שאם יתחילו במינון של 5 אמפ' של מנוגון תהיה תוצאה טובה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסז' וג'קוזי לפני שאיבהעדי23/02/2010
אני ביום ה-10 למחזור ואמורה לעבור בשבוע הבא שאיבה (פרוטוקול ארוך), עברתי עד היום 2 שאיבות שהיו ביום ה-17 אבל יכול להיות גם מוקדם יותר בעוד כמה ימים.
האם מסז' וג'קוזי עשויים להזיק לטיפול או להצלחתו בשלב זה של הטיפול? אני אמורה להיות ביום כייף הכולל את שניהם בעוד יומיים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יזיק
פרופ' אלכס סימון23/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומיםמיכל23/02/2010
שלום,
אני בת 32, מנסה מס' חודשים להכנס להריון , ערכתי בדיקות הורמולנליות ובדיקות ביוץ שיצאו תקינות.
כשבוע לפני קבלת כל מחזור מתחילים לי דימומים המלווים בהפרשות חומות כהות ומאסיביות.
האן זה תקין? האם זה יכול לרמז על בעיה שבגללה אני לא מצליחה להתעבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תקין
פרופ' אלכס סימון23/02/2010פני ליעוץ רופא, יתכן ואת זקוקה לתמיכה תרופתית לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד"רמשה23/02/2010
שלום
1.האם ניתן להבחין אנדומיטריוזיס ב US או היסטרוסקופיה?
2.האם זה מפריע להשתרשות אחרי החזרה?
3.מה הסימפטומים ואיך ניתן לאבחן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיז
פרופ' אלכס סימון23/02/20101. בעל קול לעיתים יש ציסטה אופינית.
2. לא מפריע להשרשה
3. בדרך כלל כאבים חזקים בוסת, קושי בלהכנס להריון ולעיתים ציסטות בשחלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי ידוע בנות?ביבי23/02/2010
האם אחרי שאיבה ידוע על דלקת בדרכי השתן?או כאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן?
פרופ' אלכס סימון23/02/2010בגלל הסמיכות בין החדרת המתמר לוגינה בזמן השאיבה תתכן דלקת בדרכי שתן.
בררי עם הרופא או האחות אם את צריכה לבצע תרבית שתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה טבעיתשרון23/02/2010
בתחילת שבוע 5 לאחר שערכי הבטא לא עלו משמעותית
התחילו דימומים חזקים.
האם זו ההפלה הטבעית?
האם לעשות אולטרא-סאונד בסיום הדימומים?
האם הדימום נחשב למחזור ואפשר לנסות עוד החודש שוב להכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה
פרופ' אלכס סימון23/02/20101. לבצע בדיקה להריון ולעקוב עד שהיא שלילית
2. לבצע על קול לודא שהרחם אומנם התרוקן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)