מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מנוחה אחרי שאיבה והחזרהגל07/02/2010
לרופאים הנכבדים שלום רב
שאלתי היא, אני לפני IVF ראשון ואני מרגישה שאינני יודעת מידע רב על התהליך למרות "מחקרים" מעמיקים שערכתי באתרי האינטרנט השונים . מה קורה לאחר שאיבה, האם יש צורך להישאר בבית או שאפשר ללכת לעבודה ואותו דבר מה בדבר מנוחה או פעילות לאחר החזרת עוברים. לתשובתכם אודה. שבוע טוב גל.ש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפנה אותך לנושא שאלות נפוצות באתר
פרופ' אלכס סימון07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור גדושבתאל07/02/2010
לאחר שניסינו החודש טיבעי קיבלתי מחזור באיחור של כמה ימים בהתחלה עם הפרשה חומה ליום אחד ואז טיפול עם קרישי דם ( כמו של כבדים- מצטערת על התיאור אך זה היה חריג וקצת מפחיד) שאלותי:
א. האם קרישי דם כמתואר עלולים להעיד על הפלה כלשהי?
ב. על מה עשוי לרמז מחזור עם אופי כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור עם דמום רב
פרופ' אלכס סימון07/02/2010יתכן על רקע רמות הורמונים גבוהות. אין כאן עדות להפלה היות ולא בוצעה בדיקה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתה מפחדחוששת07/02/2010
ב-10/1 שאיבה, ב-12/1 החזרת 2 עוברים טריים.
ב-24/1 בטא 65.8, ב-26/1 בטא 193.7, ב-29/1 בטא 832. מקבלת תמיכת אנדומטרין פעמיים ביום.
בתאריך 16/2 אמור להיות בדיקת אולטרסאונד ראשון, היום קמתי בבוקר עם דימום קל כמו לפני מחזור. האם זה אומר שההריון הופסק????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלת ה"חוששת"
מייקי07/02/2010גם אני כשבוע לאחר שנצפה שק הריון.
אתמול ראיתי כתם אדמדם ואח"כ נעלם ויש לי כמו כאבי מחזור....
גם אני שואלת וחשוב לי לדעת..
מה אומר הדימום הזה?? או לפחות בערך מה זה אומר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא למות מפחד
פרופ' מרתה דירנפלד07/02/2010רוב הסיכויים שהכל בסדר לפי עלית הבטא
בקשי מהרופא שיקדים לך קצת את האולטראסאונד אפילו שתראי שק ברחם זה ירגיע אותך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל עדיין
מייקי07/02/2010שק הריון נצפה ברחם בשבוע שעבר, אבל עדיין אתמול ראיתי דימום קל.
ברצוני רק לדעת מה פשר הדימום...
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם בבקשה.אתי07/02/2010
שלום רב.בת 37.הזרעה ראשונה עם פיוריגון.וסת סדירה 28-29
אחרי 6 שכשלו טבעי.
היום יום ה 12 למחזור, ויום ה 7 לזריקות,(4 ימים 50,ו 3 ימים 66)
שחלה ימ'- זקיקים 17X18, 10X10
שחלה ש'- זקיקים 16X16
רירית - 8, חופשי מנוזל
E2- 1495
P - 4.5
LH- 11.5
שאלותי:
1.ביום ה 9 ביצעתי גם בדיקות ואז הרירית גם היתה 8,כמה היום, זה בסדר שהיא לא גודלת?
2.מתי לדעתך צפוי ביוץ ע"פ הנתונים?
3.האם אני צריכה להמשיך להזריק את הפיוריגון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאתי שלום
פרופ' אלכס סימון07/02/2010בטיפול שאת מקבלת אין ספק שישנו רופא העוקב ומחליט את ההחלטות. אין מקום לדעתי להעביר את הטיפול למסגרת האינטרנט. רק נניח שרופא אחד יאמר שלא להמשיך פיורגון והשני חושב שאפשר לצריך להמשיך, אז מה תעשי? מי מהם צודק ? ואולי שניהם צודקים?
בקיצור למה לך להתבלבל, תני לרופא המטפל לבצע את ההחלטות לגבייך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובמאיה07/02/2010
עקב ציסטות בעקבות גונאל אחרי הזרעה שנייה שנכשלה
אני לוקחת גלולות כבר 8 ימים.
הציסטה הגדולה הייתה בגודל 33 הרופא אמר לי לקחת 13-14 יום ולהפסיק.
אם אני יפסיק מעכשיו לקחת גלולות האם יכול להיות שהציסטות ירדו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן שקטננו
פרופ' אלכס סימון07/02/2010בדיקת על קול תסייע במעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריאות הגבר בזמן ההפרייהשירה07/02/2010
שלום
רציתי לדעת אם בזמן הביוץ בעלי לא הרגיש טוב (גרון כואב וקצת חום)
האם זה יכול להשפיע על בריאות העובר במידה והיתה הפריה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העובר לא יושפע ממחלת אביו
פרופ' אלכס סימון07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' סימוןהללויה07/02/2010
שלום לך,
רציתי לשאול- בד"כ לפני וסת כשבוע לפני אני מתחילה לקבל כאבי ראש הולכים וחוזרים ובעיקר עצבנות וחוסר סבלנות. במשך 6 הזרעות ו - 3 ivf הרגשתי מיד כשבוע לאחר ההחזרה את הסימפטומים הנ"ל וכמובן התשובה היתה שלילית.
האם יש סיכוי שגם כשאת בהריון מופיעים סימפטומים מהסוג הזה כשבוע לאחר ההחזרה?
תודה ושבוע מבורך
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחושות לאחר ההחזרה
פרופ' אלכס סימון07/02/2010תחושות אלו נובעות משינויים הורמונאליים. היות ובהפרית מבחנה ישנם שינויים הורמונאליים כאלו אזי את עלולה לחוש אותן תחושות גם בהפריה מוצלחת. לא הייתי סומך בטיפולי הפריה על תחושות אלו כמדד להצלחה או כשלון בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה פרופ' סימון ו..
הללויה07/02/2010אמרת שהגוף עובר שינויים הורמונלים בהפריה, האם תוכל לומר לי במה שונה התחושה הורמונלית בין הפריה לבין טבעי? ומה בהפריה גורם לשינויים הורמונליים אחרים?
תודה שוב
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרע להקפאה להפריית מבחנהקארין06/02/2010
שלום לכם ואודה לתשובתכם מראש
למה לפני נתינת זרע מבקשים לא לקיים יחסים כ3-4 ימים לפני,אך לא יותר מבחינת ימים?
האם כאשר נתינת הזרע תהיה כשבועיים ללא יחסים הזרע פחות טוב?
מהם מס' הימים המקסימלי לפני נתינת זרעאשר צריך להימנע משפיכה ?
אודה לתשובתכם.(אנחנו זוג דתי השןמרים נידה ומפה באה השאלה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע לפני IVF
פרופ' אלכס סימון07/02/2010התנזרות מקיום יחסים לתתקופה ארוכה מעלה את מספר התאים המתים בדגימה אך בשיטות הקיימות להפרדת זרע להפריה אין הדבר צריך להפריע. הרי במהלך נידה יש המנעות מיחסים 12-14 יום והריונות מתקבלים ללא כל בעיה. על כן איני רואה בעיה בשמירת דיני טהרה לפני IVF.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
קארין07/02/2010ראשית תודה מראש על תשובתך,אך ברשותך לא ענית לי ממש.
מה מס' הימים המירבי ואם זאת שיהיו מה שפחות מס' תאים מתיםאשר ניתן להימנע משפיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעל שבועיים לא מומלץ
פרופ' אלכס סימון08/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול הפריהממי06/02/2010
אני ובעלי אמורים להתחיל בקרוב טיפולי הפריה בבית חולים איכילוב.עשינו ייעוץ גנטי והמליצו לנו לעשות אבחון גנטי לבעלי כיון שיש לו את NF1 בעור.הבנו שבדיקה זאת מתבצעת בחו"ל והתשובה אחרי חודשיים.וזאת על מנת שיוכלו לבצע בדיקת PGD לעובר.ולי המליצו עקב עבר של סרטן השד במשפחה לעבור ייעוץ גנטי.השאלה שלי היא:האם אפשר להתחיל את תהליך ההפריה?או שצריך לחכות לא מעט זמן לבדיקות אלה?אין אפשרות להתחיל עם כל מה שצריך להפריה עד שאיבת ביצית וההפריה עצמה ולהקפיא את העוברים ותוך כדי להתחיל בכול מה שכרוך?אשמח לתשובה.תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' אלכס סימון06/02/20101. נתן לבצע PGD גם אם לא יודעים את המוטציה בדיוק של NF1. אם כי עדיף לדעת גם את המוטציה.
2. הקפאת עוברים ואיבחון על עוברים מוקפאים מפחית את סיכויי ההשרשה
3. תוצאות בדיקה גנטית לסרטן שד מתקבלת מהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לגבי פרוגסטרון כיציש06/02/2010
כיצד שונו הערכים שהיו נהוגים לפני כשנה? הרי שינו את הסקאלה בחישוב ההורמונים אסטרידיול ופרוגסטרון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ' אלכס סימון06/02/2010אסטראדיול 1 פיגוגרם/מ"ל = 3.7 פיקומול/ ליטר
פרוגסטרון 1 ננוגרם/מ"ל = 3.17 ננומול/ליטר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם פרוגסטרון 6נחשבלגבוההיש06/02/2010
האם פרוגסטרום 6
אסט 4700
5 ביציוצ
נחשב לגבוה לפני שאיבה ?
עד כמה פרוגסטרון גבוהה מפריע להשתרשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש תשובה
פרופ' אלכס סימון06/02/2010רמה של 6 יכולה להתאים לתגובה השחלתית ואין בה כדי להפריע לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך וערב טוב האם?
יש06/02/2010תודה רבה על תשובה מהירה האם פרוגסטרון 6 יכול להפריע להשרשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יפריע
פרופ' אלכס סימון06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורמיכל06/02/2010
שלום רב,
במחזור הקודם הזרקתי פיורוגון ביום 7 במשך חמשה ימים. אולם לאחר שעשיתי בדיקות דם ואולטראסאונד למעקב זקיקים התוצאה היתה שאין לי זקיקים. אציין שבאופן רגיל ללא הפיורגון תמיד היו לי זקיקים.
הרופא שלך אותי לעשות בדיקת דם ביום 24 למחזור והתוצאה היתה שאכן היה לי ביוץ.
כנראה ביוץ מאוחר.
כיום יש לי איחור של 9 ימים במחזור. האם יתכן שאני בהריון או שמא יתכן שהאיחור נובע מכך שלקחתי את הפיורגון ביום השביעי למחזור?
האם להזרקת הפיורגון יכולה להיות השפעה על הגעת המחזור. אציין שהמחזור שלי סדיר ומגיע כל 29 30- יום.. כמובן שבכוונתי לעשות בדיקת לגילוי הריון. אך אני במתח והייתי רוצה לשמוע חוו"ד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור
פרופ' אלכס סימון06/02/2010האומנם איחור? מחזור צריך להגיע אם אין הריון, 14 יום לאחר הביוץ. אם היה ביות מאוחר אזי יתכן ועדיין לא יגיע מחזור.כך שאין בהכרח מדובר בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקקלומין 6 מחזוריםג'06/02/2010
שלום,
אני מטופלת באיקקלומין+הזרעות במשך 6 מחזורים (5 מחזורים ע"י כדור אחד לחמישה ימים החל מי"מ ומחזור אחרון 2 כדורים ביום חמשך חמישה ימים).
הרופא המליץ להפסיק את השימוש באיקקלומין (בגלל 6 המחזורים שכבר ניסינו אותו).
לפני שעוברים לשלב הבא (זריקות) ברצוננו לקחת הפסקה ולנסות כמה מחזורים טבעי ((זרע תקין,צילום רחם תקין, ונראה שבכל המחזורים עם איקקלומין הושג ביוץ עפ"י מעקב זקיקים ומעקב הורמונלי).
האם שימוש ארוך באיקקלומין(6 חודשים רצוף, 5 ימים בכל חודש) משפיע לרעה על היכולת הטבעית של הגוף לבייץ (בהנחה שהיה ביוץ טבעי לפני שהתחלנו עם איקקלומין כלל)? האם הגוף מתרגל מעכשיו לבייץ רק בהשפעת איקקלומין ותרופות אחרות להשרעת ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקקלומין לא אמור להשפיע
פרופ' אלכס סימון06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורנועה פל06/02/2010
לפני יותר משלושה חודשים הפסקתי לקחת גלולות במטרה להרות. שני מחזורים הגיעו בזמן (כ- 30 יום) ועכשיו במחזור השלישי יש איחור של למעלה משבועיים. עשיתי שתי בדיקות הריון עצמיות בשבוע האחרון בהפרש של כמה ימים ביניהן והתוצאה שלילית. מה יכולה להיות משמעות הדבר ומה ניתן לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ לא סדיר
פרופ' אלכס סימון06/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נועה
ד''ר דוד ישי06/02/2010אם המחזור הבסיסי שלך ( ללא גלולות ) סדיר , זו כנראה "תקלה" חד פעמית וחסר משמעות. אם הטא שלילי כדאי שתגשי לרופא . אולי את זקוקה לתרופה כדי לקבל את הוסת . אם הוא לא סדיר , אז כנראה שהוא חוזר לצורתו הרגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיסרי לאחר ivfדורית06/02/2010
לרופאים שלום,
בת 45 , קיסרי לאחר ivf/
1. האם יש טעם לשקול שוב טיפולים?
2. כמה זמן יש להמתין לאחר קיסרי כדי לשקול שוב הריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF נוסף?
פרופ' אלכס סימון06/02/20101. ההמלצה להמתין להריון נוסף לאחר קיסרי לפחות חצי שנה. יש המצדדים בשנה שלמה.
2. סיכויי ההריון בהפריה בגיל 45 מאוד נמוכים. קופת חולים לא מכסה את הטיפול במלואו.
3. ההחלטה לבסוף נתונה בידך בהתאם לסיכויים, הסיכונים, העלויות ועד כמה את מוכנה להשקיע בנסיון/יונות נוספי מבחינה פיזית ונפשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)