מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מתי להתחיללימור31/01/2010
שלום לרופאים המכובדים ,
ד"ר קול, בזכותך יש לי תינוק מקסים בן 8 חודשים. אחרי הפריית IVF ראשונה, ישנם עוד שני עוברים קפואים. אנחנו מתכננים עוד ילד, הבעיה שלנו לא ידועה.
האם לגשת ישירות לרופא פוריות ולבית חולים אלישע, או להתחיל לנסות להכנס להריון לבד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימור שלום
פרופ' שחר קול31/01/2010תלוי בגיל שלך. אם צעירה - אפשר לנסות עצמונית למשך עד כשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אהיה בת 39 ביוני
לימור07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסתלינוי31/01/2010
31/01/2010
שלום לך ד"ר,
אני בת 32 ,ביצעתי בדיקת דם ביום ה3-4 לוסת והתוצאות הן:
E2=272
LH=6.60
FSH=10.50
PROGESTRONE=3.0
*התוצאות נכונות לתאריך 17/1/10
לאחר 17 יום קיבלתי שוב וסת.
מה יכול להיות הסיבה שהוסת הקדימה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל הורמונלי
פרופ' שחר קול31/01/2010התקצרות משך הזמן בין הווסתות, עליה ברמת E2 ביום 3-4 בנוכחות רמה גבוהה יחסית של FSH - כולם סימנים לירידה ברזרבה השחלתית. לכך משמעות מבחינת צפי לשנים הקרובות, ולכן יש מקום ליעוץ מסודר ואמין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא לא סדיר ב-U.Sרינה31/01/2010
ביום 13 למחזור בוצע מעקב זקיקים (בעקבות טיפול באיקקלומין) נצפה ממצא בלתי סדיר בגודל 18 *20 מ"מ עם מעט נוזל בדוגלס. נאמר לי שזה מצב אחרי ביוץ. האים בוודאות ניתן על סמך הממצא ב-U.S להגיד שביוץ מאחורי? או שיש סיכוי לטעות ומה שנראה בבדיקה זה ציסטה שנוצרה בעקבות איקקלומין או זקיק בשל שעומד לבייץ וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ?
פרופ' שחר קול31/01/2010רצוי מאוד לוודא המצב ע"י בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשפעת החזיריםמירב31/01/2010
שלום רב,
אני עומדת בפני הזרעה (טבעית, ללא הורמונים) שאמורה להיות בסוף חודש הבא (אחרי שעברתי הפלה לפני חודשיים, אם זה קשור).
ברצוני לעשות את חיסון שפעת החזירים, אך הרופאה שלי אינה מוכנה לקחת אחריות על המלצה האם לעשות או לא...
האם, מאחר ואני עוברת טיפולים, רצוי לעשות את החיסון לנשים בהריון? או שאין חשש לעשות את החיסון המלא?
אודה מאוד לעזרתך, שכן אף אחד לא מוכן לתת לי המלצה, אני אובדת עצות, ומאוד מעוניינת להתחסן לפני שאכנס להריון.
תודה רבה!!
וערב טוב
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על כולם לקבל חיסון לשפעת חזירים
פרופ' אלכס סימון31/01/2010אין שאלה. מומלץ לכולם להתחסן, אלו שאינם בהריון ואלו שבהריון. אלו המלצות משרד הבריאות וכל המקדים להתחסן בחוכמה פעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםmims31/01/2010
שלום רב, אני בת 28 , ICSI בגלל שחלות פוליציסטיות ו- MF, מתעתדת לעבור החזרה של עוברים בקרוב, מחזור החזרה שני. מטופלת בפרוגינובה 3 פעמים ביום.
היום ה-10 לוסת, E2 958, פרוג' 3.5 רירית 7.6. מתי לדעתכם רצוי לבצע החזרה? (בהתחשב בכך שאני מעלה מינון ל4 כדורים ביום). האם ההחזרה נדחית בגלל עובי הרירית או בגלל רמות ההרומונים או בגלל שניהם?
למה החודש התגובה דלה כל כך לעומת החודש הקודם? האם יתכן קשר לטיפול אנטיביוטי (רוליד) שנטלתי במקביל לפרוגינובה?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת מוקפאים
פרופ' אלכס סימון31/01/2010אני מציע להשאיר את ההחלטה מתי להחזיר לרופא המטפל. נהוג להעלות את מינון האסטרוגן ולהאריך את זמן החשיפה אליו על מנת להשיג רירית יותר עבה, אם כי 7.5 ממ יכולה להספיק. אני מניח שתוך מספר ימים נוספים תגיעי לאותה רירית שהיתה בחודש הקודם
אין קשר לרוליד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהעינת31/01/2010
תמיד חשבתי שאחרי החזרת עוברים הרמת חפצים כבדים לא אמורה להשפיע על קליטת העוברים, אבל אתמול אמרה לי אחות באסותא שעלי להשתדל להמנע מלהרים את בני (12 ק"ג) לאחר ההחזרה כי זה מוריד את הסיכויים להריון. האם האחות צודקת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת חפצים כבדים
פרופ' אלכס סימון31/01/2010האמת, כנראה שממש לא משנה. אולם הרופאים כמו גם האחיות מבקשים להמעיט בחששות של המטופלות שמא הן גרמו לעצמם דבר מה מזיק ועל כן מבקשים מהם שלא להתאמץ ובכלל זה הרמת חפצים כבדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני ציון או אלישעטל31/01/2010
שלום רב
אני צריכה להתחיל בטיפול IVF ואני מתלבטת בין שני בתי החולים אלישע ובני ציון.
אשמח לתגובות מבנות שטופלו בבתי חולים אלו.בברכה, טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי IVF
המודאגת31/01/2010מנסיון, מומלץ בחום אלישע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת
תותית31/01/2010מומלץ בחום אלישע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנ"ל ממליצה על אלישע
לימור31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה בנות
טל31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני ציון או אלישע
נירית22/02/2010שלום לך, ראשית אני מאחלת לך המון בהצלחה.
אני ממליצה בחום רב על מחלקת הפוריות של בית החולים בני ציון, צוות מקצועי, אדיב, אוהב, תומך וכל מה שאפשר לצפות במחלקה זו, אני התיישבתי בכדי להוציא את מס' הטלפון שלהם וניתקלת בהודעה שלך ואני ממליצה לך בלב שלם, לגשת אליהם, אחוזי ההצלחה שלהם גבוהים מאוד.
שוב שיהיה בהצלחה ובשורות טובות, אמן סלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירית
טל20/03/2010תודה מתוקה
רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך לגבי בחירת בית חולים
כי לא היה לי מחשב.
בכל מיקרה תודה יקירה וגם לך בהצלחה.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירית
טל20/03/2010תודה מתוקה
כי לא היה לי מחשב.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנירית
טל20/03/2010תודה מתוקה
כי לא היה לי מחשב.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
סיון21/03/2010הייתי ממליצה ישר לרופא פרטי מנסיון אם רוצה לשמוע מדוע צרי קשר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסיוון
טל21/03/2010מדוע רופא פרטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני ציון ואלישע
פרופ' מרתה דירנפלד21/03/2010ב-2 בתי החולים רופאים מצוינים ומעבדה מעולה
אני מזמינה אותך לשקול גם את בית חולים כרמל
בכל החלטה שתקחי
שיהיה לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופסור מרתה דירנפלד
טל21/03/2010קודם כל תודה רבה לך שהתיחסת לשאלתי.
בכל מיקרה אני מקווה שיצליח לי על הפעם הראשונה (אמן אמן אמן)
ואם חלילה לא יצליח אז מי יודע אולי נבקר בבית חולים כרמל .
מודה לך מקרב לב.
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGD פרטיחן31/01/2010
האם יש רפואה פרטית בIVF + PGD????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' אלכס סימון31/01/2010יש יעוץ רפואי פרטי בנושא, יש IVF פרטי למעקב במהלך הטיפול, הוצאת הביציות והחזרת העוברים. האיבחון הגנטי בהמשך לאחר ההפריה נעשה על ידי מעבדת ההפריה החוץ גופית ובהמשך על ידי מעבדת שרות גנטית. בחלק הזה אין טיפול פרטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה קורה איתיורד31/01/2010
הייי בת 40 אחרי 3 נסיונות של ivf נסיון אחרון ב1.1 +4.1 בטא התחילה 26 עלתה ל 61 ירדה מתחת ל 10 בus נצפה שק הריון גודל 3 ס"מ וההורמונים עלו הרופא החליט על הפסקת התמיכה והתחלת טיפול חדש ביום ה17 למחזור ביום חמישי התחיל לי דימום ווסתי
[שבדרך כלל נמשך שבוע מלא } ועשיו אחרי יומיים נחלש מאוד והחלו כאבים בצד הימני האם זוהי תגובה טבעית של הגוף או שמא ישנה בעייה נא תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אנחנו מבולבלים
פרופ' אלכס סימון31/01/2010הפרטים לא מסתדרים - בדיקה להריון נמוכה שהפכה לשלילית, בכל זאת היתה שקית הריון אותה צריך לראות עם ביתא של 1500 לפחות. כאבי בטן ינמית עם דמום חלש מהרגיל.
מציע בשלב זה לחסזור על בדיקת ביתא, לחזור על בדיקת על קול ולהבדק על ידי הרופא לשלול אפשרות לקיום בעיה. לעיתים נדירות הריון מחוץ לרחם יכול להתבטא כך למרות בדיקת הריון שלילית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ונטוליןהמודאגת31/01/2010
שלום! אני בתחילת ההריון, האם מותר לקחת ונטולין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מותר
פרופ' אלכס סימון31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקפאיםאושרת31/01/2010
שלום
אי2 - 1200
פרוג - 5.4
אל אייצ' - 66
מתי הביוץ ומתי צריך להחזיר מוקפאים בני 3 ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' מרתה דירנפלד31/01/2010נראה שהביוץ ב-1 לפברואר והעברה 4 בפברואר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולפוסקופיה ויחסי מיןנופר31/01/2010
שלום רב,
יש לי היום בדיקת קולפוסקופיה מכיון שבדיקת הפאפ שלי לא יצאה ברורה.
אני כחודש וחצי אחרי צילום רחם שיצא תקין, אין חסימה של חצוצרות, מעבר תקין של היוד מהחצוצרות אל הרחם וממנו אל חלל הבטן, אולם יש חשד שהיוד לא מתפזר כראוי, פתחנו תיק להפריות בבית חולים(לפני שלושה שבועות הריון כימי!! באופן טבעי) שנה וחצי מנסים להרות ללא הצלחה.
ביום שפתחנו את התיק זה גם היום שנאמר לי שיש הריון! לצערי הבטא ירדה במקום לעלות וזה נגמר בהריון כימי.
האם יש מניעה לקיים יחסי מין מייד אחרי הבדיקה היום? אני ממש בימים הפוריים שלי(יום או יומיים לפני ביוץ) וחשוב לי לא לפספס את החודש הזה.
אשמח לכל תגובה, תודה ושוע מעולה לכולנו.
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לאחר קולפוסקופיאה
פרופ' אלכס סימון31/01/2010תלוי בפעולות שינקוט הרופא בקולפוסקופיאה. האם רק הסתכלות? האם משטח נוסף? האם יגרם דימום? האם תלקח דגימה? אשר על כן, בגמר הבדיקה שאלי את הרופא ממתי כדאי ואפשר לקיים יחסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגון, פעם ראשונהאתי31/01/2010
שלום רב
לאחר 6 הזרעות טבעי שכשלו
מתחילה החודש הזרקת פיוריגון
היום יום החמישי
תוצאות US מידות שחלה ימ' 23X27X28 זקיקים קטנים
שחלה ש' 23X26X29 זקיקים קטנים
רירית 5, חופשי מנוזל
E2 - 200
P- 4.7
LH - 6.1
מתוכנן להתחיל להזריק היום
האם מבחינת ההורמונים זה זמן טוב להתחיל?
האם רצוי להזריק בשעה מסויימת? בערב?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון
פרופ' אלכס סימון31/01/2010אתי שלום
משאלותיך אני מבין שלא היתה לך הדרכה מפורטת לגבי הטיפול. אלו הן שאלות שעל האחות בהנחית הרופא לתת עליהן מענה. תתרגלי לדרוש את ההכוונה הזו על מנת שמהות הטיפול תהיה ברורה לך.
בקצרה: אמנם ניתן להתחיל את הטיפול, ההזרקות כדאי שיתבצעו בשעות אחר הצהרים היות ובשעה זו כבר יש תשובות לבדיקות שתבצעי והרופא נתן את ההוראות להמשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם בכל זקיק יש ביצית?אתי31/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם בכל זקיק יש ביצית
פרופ' אלכס סימון31/01/2010בכל זקיק יש ביצית. לעיתים לא מקבלים את הביצית מהזקיק או בגלל שהיא לא נשאבת או מפני שהיא מתפרקת בשאיבה. לכן, אין תמיד התאמה בין מספר הזקיקים שניצפו למספר הביציות שהושגו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםויקי31/01/2010
המחזור שלי הוא כ- 26 יום בממוצע. קבעו לי צילום רחם ביום ה- 11 למחזור -
האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' מרתה דירנפלד31/01/2010בסדר גמור
חשוב להקפיד על ההוראות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)