מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעקב זקיקים ותוספי מזוןלוטם03/12/2009
שלום
שלום,
רציתי בבקשה לדעת מהו הגודל הנורמלי שהזקיק צריך להגיע בכדי לעשות הזרעה?
לאחרונה אני חשה חולשה, נשירת שיער ועייפות ערכתי בדיקות דם והנה התוצאות:
Vitamin D 25 (OH: 37
Ferritin: 15
Hemoglobin: 12.7
Vitamin B12: 320
Fe - Iron: 81
האם הבדיקות תקינות או שמא עלי לקחת תוסף כלשהו? שמתי לב שהבדיקהFerritin: 15 יצאה נמוכה מהנורמה מה זה אומר???
דבר נוסף רציתי לדעת האם שמעתם על תוסף מזון מאקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיק
פרופ' שחר קול04/12/2009גודל זקיק לביוץ - מעל 17 ממ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פאפשרון03/12/2009
האם ניתן לבצע בדיקת פאפ במהלך טיפול (לפני שאיבה או אחרי החזרה)? או שזה יכול לפגוע בסיכויים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי04/12/2009אפשר ללא כל חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלידנה03/12/2009
ביקשתי מהרופא שלי לעשות בדיקת דם לפרופיל הורמונלי ולהפתעתי הוא אמר שאפשר לעשות אותו בכל יום,לא רק ביום ה3-5 למחזור
הנה הבדיקה
ca-125 ,fsh ,lh ,prolactin ,dhea ,testosteron ,tsh
האם הוא לא טועה?לא חסר פה אסטרוגן?
ומה זה ca-125?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול04/12/2009CA-125 - לא הורמון, לא קשור לפרופיל הורמונלי.
DHEA - מיותר.
חסר E2
חסר P
לביצוע ביום 2 - 4 למחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,דבר נוסף
דנה04/12/2009האם לבדיקה הזאת תהיה משמעות לא הימים שציינת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשמעות חלקית
פרופ' שחר קול04/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטוקסלילי03/12/2009
האם יש מניעה להזריק בוטוקס במהלך טיפולים או הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול04/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר 8 ימי החזרהשרה03/12/2009
אני בת 32 אני לאחר 6 הזרעות ללא הצלחה ועברתי 3 טיפולי הפריה ברמב"ם ועשיו זה הטיפול ה3 באלישע אני די מיואשת אני קוראת בעקביות פה הכל וזה מאד עוזר יש לציין את 2 הטיפולים שעברתי באלישע היה חיובי אבל ללא הצלחה בבדיקת דם השניה הבטא ירדה ההריון לא התפתח אני עכשיו בטיפול השלישי באלישע ביום ה8 מיום ההחזרה החזירו לי שני עוברים הראשון התחלק ל2 והשני התחלק ל3 אני מרגישה בימים האחרונים אי נוחות בבטן כאבים שאפשר לסבול אבל נעים לי לא נח מה זה עומר שיש סיכוי להריון? אני מקווה לא לדמם לפני הבדיקה של הבטא ב 7 לחודש בעזרת השם כי בשני הטיפולים הקודמים דממתי ובכל זאת היה הריון ודימומים קשים והיה חיובי אבל בבדיקה השניה הבטא ירדה אני ממש בדיכאון זה מה שמעסיק אותי כל היום אני נואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרה
ד''ר דוד ישי04/12/2009יש כמובן סיכוי להריון. אני מבין את התסכול שלך אבל הכי חשוב שלא תתיאשי. רק אם לא תתיאשי ותתמידי , תצליחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץמבולבלת03/12/2009
בת 31 , יום 15 לצחזור לאחר חודש של שני כדורי איקוקלומין נצפו במעקב זקיקים 3 זקיקים מובילים ( 16,14,13 ) ביום זה הזרקתי אוביטרל (ע"פ דעת הרופא המטפל )האם בהתאם לנתונים אלו יבשילו הביציות עד להשפעת האוביטרל ? האם ההזרקה אינה מוקדמת מדיי ? בנוסף מה הסיכוי שהזקיקים בגודל 13,14 יניבו אף הם ביציות בשלות ? מה הסיכוי לשלישיה / תאומים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אני
ד''ר דוד ישי04/12/2009הזרקה של אוביטרל בשלב כזה היא מוקדמת מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטיביוטיקה וטיפול פוריותבתאל03/12/2009
אני בימים אלה על דקא פיורייגון ומונוגון, חטפתי ברוכינט ואני על אנטיביוטיקה הוגמנטין האם זה אפשרי ולא חלילה פוגע באיכות הטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרי
פרופ' שחר קול04/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרופםרינת03/12/2009
היום עברתי החזרת עוברים ע"י רופא שאינו הרופא שלי כי שלי בחו"ל. הרופא שלי אמר לי אחרי השאיבה לקחת קרינון אחד ביום ובשבת חצי אוביטרל, בפעם הקודמת שעברתי שאיבה והוחזרו לי טריים לקחתי גם טבליות של פרוגסטרון וגם אסטרופם פעמיים ביום והפעם הוא לא אמר לי לקחת.
אמרתי לרופא המחליף שאני לא יודעת אם הוא שכח לתת לי אסטרופם או שהתכוון לקח ופחדתי שזה יהיה חסר אז הוא בדקת את רירית הרחם ושאל כמה ביציות שאבו לי (9 ביציות) ואמר שאני אקח פעמיים ביום שזה רק יכול להואיל.
כשהגעתי הביתה חשבתי על זה שאולי הוא שאל כמה ביציות בגלל רמת האסטרדיול שהוא לא שאל עליה אבל היתה גבוהה אצלי גם בטיפול הקודם כ-10,000 ואולי לקחת אסטרדיול זה לא טוב ועלול לגרום לגירוי יתר ואולי בגלל שבפעם הקודמת הרופא נתן לי ולא היה הריון אז הפעם הוא הוריד כי בפעם אחרי שהוחזרו מוקפאים ולא לקחתי אסטרופם נקלטתי.
אני מאוד לחוצה עכשיו שהאסטרדיול עלול להזיק כי לא יודעת אם האסטרדיול כבר ירד ואם זה בכלל קשור ולמה הפעם הרופא לא נתן לי אסטרופם.
אודה על הבהרתכם את התפקיד של האסטרופם והאם אכן עלול להזיק במצב של ערכים גבוהים של אסטרדיול לפני השאיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי לחוצה!
רינת03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רינת
ד''ר דוד ישי04/12/2009אסטרוגן מעבה את רירית הרחם. במחזורים של מוקפאים ( במחזור הכנה ולא במחזור טבעי ) האסטרוגן הכרחי. במחזורים של טריים לאחר השאיבה , אין בד"כ צורך בתוספת של אסטרוגן אלא אם רמת האסטרוגן נמוכה והרירית דקה יחסית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהעינת03/12/2009
היום החזירו לי עוברים, זו פעם שלישית עד היום ובפעמיים הקודמות לאחר ההחזרה עברתי מהכסא מיד למיטה ונאמר לי להמשיך לשכב עוד כמה דקות ורק אז לקום וממה קראתי באינטרנט אכן לא צריך לשכב מעבר לכמה דקות כי לא מוכח שזה מעלה את הסיכוי להריון אבל כן נדרש לשכב כמה דקות כדי לתת לצוואר הרחם להסגר לאחר שנפתח עם המפסק.
הפעם הרופא שלי לא היה ורופא אחר החזיר לי את העוברים ומיד אחרי ההחזרה אמר לי לקום מהכסא וללכת ושאני יכולה ללכת לעשות פיפי ושאין צורך לשכב כלל אבל מה עם צוואר הרחם שעדיין פתוח? האם העוברים לא יתכן שהעוברים נפלטו החוצה בעת שקמתי כשצוואר הרחם עדיין פתוח???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עינת
ד''ר דוד ישי03/12/2009המפסק מפסק את הנרתיק ולא את הצואר. הצואר לא נפתח בזמן העברת הקטטר דרכו וממילא הסיכוי ל " נפילת " העוברים אפסי גם אם קמים מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה בעצם...
רינת03/12/2009עד היום וגם בהשבחה והזרעה וגם בהחזרת עוברים כן נותנים להשאר בכסא (בהזרעה) עוד כ10 דקות ובהחזרה מעבירים למיטה בזהירות ואומרים לשכב עוד כמה דקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עינת
ד''ר דוד ישי04/12/2009מאותה סיבה שלפני כמה שנים אמרו לנשים לשכב שעה אחרי החזרת עוברים , מה שהתברר בסופו של דבר כלא נחוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפריהדנה03/12/2009
שלום,
אני ובן זוגי מנסים להכנס להריון מזה 3 שנים, כל הבדיקות יצאו תקינות(צילום רחם + בדיקת זרע) כמוכן טופלי לפני כחצי שנה באיקאקלומין + אוביטרל 3 מחזורים , ביצעתי הזרעה אחת שכשלה לפני כחצי שנה . השאלה שלי האם אני יכולה לבצע הפריה לאחר הזרעה אחת ? או מה ההמלצה להמשך טיפול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי03/12/2009ההמלצה היא לעשות 3 מחזורי טיפול של זריקות גונדוטרופינים + הזרעה ורק אם לא תהיה הצלחה , לעבור להפריה חוץ גופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותשלי03/12/2009
בוקר טוב,
לפני הזרעה שנייה. התחלתי להזריק 75 יח' פיורגון ביום שישי (27.11) , אתמול ב.דם בבוקר-
E2- 481
פרוגסטרון-0.8
מתי לדעתך הביוץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שלי
ד''ר דוד ישי03/12/2009ה ק2 נמוך אז זה עדיין רחוק. לא ניתן לענות ללא מידע על הממצאים באולטרסאונד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"ר רציתי לדעת מה ההבדל ביןאופיר02/12/2009
שלום ד"ר רציתי לדעת מה ההבדל בין מעיין
01.12.09 14:57
לפרסקופיה לבין היסרוסקופיה
אשמח לקבל ממך חוות דעת
בצילום רחם יצט שמימין מעבר ופיזור תקינים מצד שמאל התרחבות של החצוצרה לכל ארכה עם התרחבות רבה יותר בקצה הדיסטלי
קיים מעבר של חומר הניגוד לכל אורך החצוצרה הפיור קלוש
האם אפשר להסיק מזה שיש נוזל בחצוצרה
והאם היית ממליץ לעשות היסטרוסקופיה או לפרסקופיה להמשך
עברתי היסטרו הבחנתית שיצא תקין אבל הבנתי שעם יש נוזל זה מפריע להשתרשות
אשמח לדעת מה אתה חושב על מה שרשמתי
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
ד''ר דוד ישי02/12/2009הרחבה אמיתית של החצוצרה , לא בצילום רחם אלא בבדיקת אולטרסאונד , דורשת בד"כ לפרוסקופיה לצורך נסיון לפתוח את הקצה שלה או כריתתה כדי למנוע פגיעה של הנוזל הזה בסיכויים להריון. אני לא בטוח שזה המצב אצלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תקין? אנא תשובתכם :)מיקה02/12/2009
שלום רב,
בבדיקת פרופיל הורמונלי ביום השלישי למחזור לאחר שבעבר הקרוב פרוגסטרון, אסטרדיול, LH,FSH,יצאו בטווח הנורמה התקבלו תוצאות משלימות :
SHBG=110 , FREE ANDROGEN INDEX =1.5 ,
17OH-PROGESTERONE=1.16
TESTOSTORONE TOTAL =1.60
ANDROSTENEDIONE =2.92
DHEA SULPHATE = 3.45
האם הערכים תקינים ומספיקים לקליטת הריון? מה המשמעות של הורמון SHBG גבוה? האם יש קשר לאסטרופם לדחיית ביוץ שנטלתי בתחילת המחזור הקודם לזה שבו נערכה הבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת כבר בפעם הרביעית אנא התייחסות
מיקה03/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיקה
ד''ר דוד ישי04/12/2009כדי להשיב לך , צריך לראות את הנורמות של המעבדה לגבי כל אחת מהבדיקות.
החשיבות של הבדיקות הקודמות שיצאו תקינות , רבה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול ב-UTROGESTAN,ילנה02/12/2009
שלום רב,
אני בהריון בשבוע 7 , בעזרת טיפולים IVF
אני מקבלת נרות אוטרוגסטאן 200 מג 3 פעמים ביום PV
נאמר לי להמשיך את הטיפול עד שבוע 9
שאלתי ? האם זה כולל את השבוע 9 טן לא
תודה רבה
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ילנה
ד''ר דוד ישי02/12/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת פרוגסטרוןאיה02/12/2009
אני בשבוע השביעי להריון (הריון ראשון ללא עבר של הפלות) ושלשום דיממתי קצת.
בבדיקת אולטרסאונד הרופא ראה שהכול תקין עם העובר ויש דופק. לגבי הדימום, הוא טען שאלו נימי דם ואפילו הראה לי אותם באולטרסאונד (יש שם שרידים לדם ישן) ואין כל נזק וייעץ לי לקחת פרוגסטרון פעמיים ביום למשך שבועיים על מנת למנוע זעזועים כלשהם ברחם. האם זה נהוג? אשמח לשמוע עוד חוות דעת נוספת. כמן כן מה ההשלכות של לקיחת פרוגסטרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איה
ד''ר דוד ישי02/12/2009אין הסכמה ברורה לגבי היעילות של פרוגסטרון במצבים אלה אבל דבר אחד כנראה בטוח, נזק הוא אינו גורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)