מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פרימולט נוריעלי02/11/2009
שלום
לקחתי פרימולט נור 5 ימים (3 פעמים ביום) .
סיימתי לקחת את הכדורים ביום שישי.
מתי צפוי המחזור להגיע?
מה הסיכוי שהכדורים לא יביאו את המחזור המיוחל?
תודה!
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילה
ד''ר דוד ישי02/11/20095-7 ימים. הסיכוי לדימום טוב אלא אם התכשיר נתן על רירית דקה או שאת בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בכניסה להריוןרינת02/11/2009
שלום רב,
לפני כחצי שנה בצעתי גרידה (שבוע 9 שק הריון ללא עובר), מאז אני מנסה להיכנס להריון ללא הצלחה. כרגע אני גרה בחו"ל ופניתי לייעוץ רפואי. הרופאה אמרה שכדאי לחכות עד ליוני 2010 ואם עד אז לא אכנס, נתחיל לטפל.
1. האם זה לא מאוחר מידי?
2. מה יכולות להיות הסיבות בגללן אני לא נכנסת להריון?
3. מה פרק זמן סביר להתחיל לטפל בזה?
תודה,
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רינת
ד''ר דוד ישי02/11/2009תלוי בגילך. אצל נשים בנות פחות מ 35 שנים , אנחנו ממתינים כשנה לפני שמגיעים למסקנה שיתכן שיש בעית פוריות ומתחילים בבירור. מגיל 35 ומעחה אנחנו מקצרים את משך הנסיונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה לרופאיםשני02/11/2009
הרירית שלי אחרי השאיבה 7.4.
מחרתיים אמורים לבצע החזרה. הרופא רשם לי אסטרופם 4 כדורים ביום או פרוגינובה באותו המינון.
אני שונאת את הכדור הזה מאחר והוא גורם לי לנשירת שיער נוראית ולכל מי תופעות לא נעימות.
ניתן לי גם קרינון פעמיים ביום אותו אני מקפידה לקחת.
האם אני חייבת לקחת את האסטרופם עם רירית 7.4 או שזה לא משמעותי בשלב זה?
אני אקלקל את כל הטיפול אם לא אקח אסטרופם?
בבקשה זה דחוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי02/11/2009רירית של 7.4 היא רירית טובה. אני לא מכיר אותך מספיק כדי להבין מה היה השיקול של הרופא שבגללו החליט לתת לך תמיכה גם עם אסטרוגן. ברוב המקרים , התמיכה שאנחנו נותנים היא של פרוגסטרון בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לבדיקת מעקב זקיקיםשרון02/11/2009
הבוקר ביצעתי את הבדיקה הנ"ל ביום ה- 13 מקבלת המחזור, ואלו התוצאות:
עובי רירית 10.2 מ"מ.
שחלה ימנית גודל הזקיק 10מ"מ
שחלה שמאלית 18 מ"מ.
שאלתי היא:
האם מומלץ לקיים יחסים היום / או שעדיף לחכות עד למחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ויקי
ד''ר דוד ישי02/11/2009הביוץ צפוי מחר או מחרתיים. תקיימי יחסי מין גם היום גם מחר וגם מחרתיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוביטרלדנה02/11/2009
בוקר טוב,
אני נמצאת היום 16 יום לאחר זריקת אוביטרל ו-15 יום לאחר הזרעה.
מחזור עדיין לא הגיע. לפי בדיקה ביתית שעשיתי אין הריון.
מה יכולות להיות הסיבות לאיחור? בד"כ היה מגיע בדיוק 14 יום לאחר האוביטרל
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי02/11/2009הוסת אמור להופיע 14 יום מהביוץ. יתכן שהביוץ אחר מעט. אם הוסת לא יופיע ביום יומיים הקרובים , תעשי בדיקה בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקול ארוךאמא02/11/2009
ד"ר שלום,
אני אמורה להתחיל פרוטוקול ארוך ביום ה 26 לוסת.
החודש ניסנו לכנס להריון ספונטני. האם הדקא שאתחיל לקחת למשך שבועיים יכול לשבש את הניסיון שלנו? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי02/11/2009לא. לפעמים הוא אפילו עוזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואישרי01/11/2009
שלום,
אני לוקחת דקפפטיל החל מיום שישי, אני בתחילת מחזור ivf.
בשבת התחלתי לחוש כאבי ראש ובחילה מתמשכת. האם התופעה נורמלית או מחייבת התייחסות?
תודה רבה!
שרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרי
ד''ר דוד ישי01/11/2009התופעה אינה נורמלית אבל יש אפשרות שהיא תופעת לואי של הטיפול או שאין לה קשר לטיפול. תתיעצי עם הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשות עובר כשיש אנדומטריוזיסאיריס01/11/2009
האם כשיש אנדומטריוזיס שלא פגע ברחם וגם בדרגה לא חזקה ההשתרשות של העובר מחזירים יותר חלשה מאישה שאין לה אנדומטריוזיס ואז יש פחות קליטה להריון האם גם איכות הביציות פחות טובה למרות הטיפוול ההורמונלי ואולי בגלל זה היו לי אחרי השאיבה 10 ביציות שרק 4 מתוכם הופרו לעוברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קארין
ד''ר דוד ישי01/11/2009יש פגיעה מסויימת גם באיכות הביציות וגם בהשרשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהשני01/11/2009
האם רמת הורמונים נמוכה יחסית (אסטרדיול 2700 ביום השאיבה עם 11 זקיקים שנשאבו) יכולה בהכרח להצביע על כך שלא יהיה הריון במידה ויוחזרו עוברים?
אני מאד מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי01/11/2009לא. אבל הסיכויים נמוכים יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי הנכבד
שני01/11/2009בהמשך לשאלתי:
1) האם רמת הורמונים נמוכה ביום השאיבה - כאמור אסטרדיול 2700 בשאיבת 11 ביציות- מקטינה את הסיכוי להריון של העוברים שיוחזרו במחזור טיפול זה (בשל רמת הורמונים נמוכה כאמור) , או שרמת הורמונים נמוכה מקטינה את הסיכוי להריון גם במחזורים הבאים בשימוש במוקפאים (אם יהיו) שנוצרו מביציות אלה?
כלומר: האם בגלל רמת הורמונים נמוכה - כל העוברים שיווצרו מ-11 הביציות האלה סיכויים להתפתח להריון הוא נמוך ? או שמדובר רק על העוברים שיוחזרו במחזור טיפול זה?
מקווה ששאלתי ברורה.
2) שאלה נוספת-
מה ניתן לעשות להבא כדי לגרום לרמת ההורמנים להיות גבוהה יותר? כי על פניו הכל היה נראה תקין לפני שאיבה זו: הרירית 7.4, התפתחו 16 זקיקים יפים וגדולים (נשאבו 11), ולא הייתה כל סיבה להגדיל את כמות הגונל כי הוא הניב זקיקים יפים ורירית דיי טובה לא?.
מה עושים במקרה זה כדי לגרום לרמת ההורמנים להיות גבוהה יותר ? אני לא מצליחה להבין למה זה קורה, כי הכל מתפתח כמו שצריך.
מהי דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - ד"ר ישי אשמח לתשובתך
שני02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי02/11/2009באיזה יחידות נמדד האסטרדיול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר ישי לשאלתך
שני02/11/20092700 PML/L. יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה לד"ר ישי בבקשה
שני03/11/2009אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאיםשני01/11/2009
שלום רב,
הרירית שלי ביום השאיבה הייתה 7.4.
הרופא נתן לי אסטרופם/פרוגינובה 4 כדורים ליום מהערב שלאחר השאיבה + קרינון 2 ביום, ועד לבדיקת ההריון.
קראתי בכל מיני מקומות באינטרנט שאסטרופם/פרוגינובה הניתנים בשלב זה (לאחר השאיבה) אינם משפרים את עובי הרירית.
1) האם זה נכון?
2) אם לא אקח את האסטרופם/הפרוגינובה האם זה יכול להרוס לי את כל הטיפול ? הרי עובי הרירית שלי הוא 7.4. מה רע בו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי01/11/2009אני מניח שהטיפול לא יגרום לך לנזק אבל אני מטיל ספק בתועלת. הרינון לעומת זאת חשוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותNoam01/11/2009
עברתי 3 טיפולי IVF שלא הצליחו. לאחר הטיפול ה-3 הוקפאו 2 עוברים שבכוונתי לנסות להחזירם.
לא לקחתי כדורים וביצעתי מעקבים של אולטראסאונד ודם.
לאחר 23 יום!!עובי הרירית היתה 5.7 מ"מ, זקיקים קטנים,ללא נוזל, אסטרדיול קטן מ-200 ופרוגסטרון-1.3 . התחלתי לקחת פרוגינובה 3 פעמים ביום ולאחר שבוע (30 יום מתחילת המחזור) התוצאות הן: עובי רירית 6.8 מ"מ, זקיקים קטנים, ללא נוזל, אסטרדיול 388 ופרוגסטרון 1.5.
האם זה נורמלי שלא היה ביוץ עד שלב כ"כ מאוחר? יכול להיות שלקיחת הורמונים לתקופה כ"כ ארוכה (+ גלולות בין הטיפולים)שיבשה את המערכת ההורמולית שלי?האם מרגע לקיחת הפרוגינובה למעשה לא יתרחש ביוץ ומחכים רק שהריבית תתעבה?
האם לוקחים פרוגינובה גם לאחר ההחזרה?
האם יתכן שכאבי בטן עליונה (כאבים חזקים) נובעים מלקיחת פרוגינובה?
אשמח לתשובות
נעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום Noam
ד''ר דוד ישי01/11/2009בהחלט יתכן שהשיבוש ברחם הוא על רקע הטיפולים שקבלת.
הפרוגינובה מונעת ביוץ
ממשיכים עם הפוגינובה עד בדיקת ההריון , ואם היא חיובית עד שבוע 7 בערך
פרוגינובה אינה גורמת לכאבים חזקים ברום הבטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
Noam01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרה בלבדחסויה01/11/2009
שלום לרופאים ברשותכם שאלה לפני שלושה חודשים היתה לי שאיבה אחרי 3 ימים החזרה שלא הצליחה, בכל אופן כתוצאה משאיבה זו הוקפאו 8 עוברים. ביום שישי האחרון לאחר חודשיים שהחלטתי לעשות קצת הפסקה עברתי החזרה. אני לא יודעת אם אלו תופעות לוואי הגיוניות או שכדאי להיוועץ עם הרופא קודם נשמע דעה שלכם. מיום שישי שחזרתי מההחזרה עד עכשיו אני שוכבת במיטה אני מרגישה פשוט כמו סמרטוט יש לי מידי פעם כאבים ברחם סחרחורות איומות גם מידי פעם, בטן קצת נפוחה, אבל מה שמטריד אותי באמת זה שמרוב החולשה בקושי אני יכולה לדבר (יש ליציין שאני שותה כל יום לפחות 4 ליטר של מים) בכל אופן הרופא במכתב שיחרור כתב לי 3 ימים מנוחה בבית אבל לא יודעת האם להלחץ או שזה תופעות טבעיות לאחר החזרה יש לציין שבהחזרה לפני חודשיים שעברתי היו לי את אותן תחושות רק יום לאחר ההחזרה. אנא אשמח לשמוע דעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי01/11/2009ההכנה להחזרת עוברים מוקפאים אינה גורמת לגירוי יתר. לכן אני מניח שלתופעות שאת מתארת אין קשר לטיפול , אלא אם כל העניין הוא על רקע נפשי. אני מציע שלפני שיוחלט שזה הרקע , לכי לרופא לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמן אוזלביבי01/11/2009
בת 44 שלושה מחזורים של גונל פ 150 למשך שבוע והזרעות fsh 12.6 לא הצליח עד כה!האם זה אומר שהטיפולים לשווא? אולי גופי לא מגיב? והאם ivfיגביר את הסיכוי? אים יש מישהי בפורום במצבי אשמח לשמוע! שכחתי לציין שיש לי שלוש בנות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש 3 בנות,מה המתכון לבן ???
גל01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישתי לא מגיבה לדקוקפטיליהודה01/11/2009
שלום דוקטור
אישתי (בת 26) אינה מגיבה לטיפול דקקופטיל ובבדיקת האולטרה סאונד מופיעים זקיקים רבים
וזאת אחרי הזרקה יומיומית של דקוקופטיל במשך שבועים
הרופא המליץ להזריק דקוקפטיל במינון גבוה (amp decapeptyl 3.75 i cr). באופן חד פעמי.
האם הטיפול יעיל גם אם עברו מעל שלושה שבועות מקבלת המחזור? האם קימים סיכונים מיוחדים לטיפול אגרסיבי זה?
אציין כי זהו מחזור שני שבו אישתי אינה מגיבה למחזורי טיפול של הדקוקפטיל
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהודה
ד''ר דוד ישי01/11/2009הטיפול אינו אגרסיבי. יש יחידות שזה הפרוטוקול הרגיל שלהם. הסיכוי שבדרך הזו יתקבל הדיכוי הרצוי טוב. אין סיכונים משמעותיים. יכולים להופיע מעט גלי חום עד התחלת הזריקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יהודה03/11/2009מקווה שזה יעזור
כלומר עיתוי מתן הזריקה האמורה אינו קריטי?
תודה שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ivf באנדומטריוזיסקאר01/11/2009
האם השתרשות של עוברים בהחזרה בטיפולי ivf בעיתית כשיש אנדומטריוזיס במצב קל שאינו פוגע ברחם ובחצוצרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר דוד ישי01/11/2009יש מחקרים שמראים ירידה קלה בסיכויים להריון גם עם אנדומטריוזיס לא קשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)