מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרייה חודש אחרי חודשברברה05/11/2009
היי
רציתי לשאול האם ניתן לעשות טיפול הפרייה מלא כלומר שאיבה והחזרה חודש אחרי חודש?
עשיתי הפרייה ראשונה שנכשלה ולא היו לי מוקפאים, קיבלתי מחזור והרופא שלי פרופ' עמי עמית אמר שצריך לחכות למחזור הבא כדי להתחיל שוב טיפול חדש .
הסיבה שנתן זה שקופ"ח (כללית) לא מאשרת לעשות הפרייה חודש אחרי חודש.
האם זה נכון? האם יש דרך לעקוף את זה?
תודה
ברברה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרייה
פרופ' שחר קול06/11/2009מטעמים מקצועיים רצוי לערוך הפסקה בין טיפול לטיפול, בלי קשר לקופ"ח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעותא.05/11/2009
אני בעלת שחלות פוליציסטיות, בעלי עם מדי זרע בינוניים. נוטלת איקקלומין לגרימת ביוץ
עברנו 3 טיפולי השבחה והזרעה עם זריקת אוביטרל.
לצערי גם ההזרעה ה- 3 לא צלחה.
הרופאה אומרת כי יש לעשות עוד ניסיון אחד ואז לעבור לשלב הבא.
האם תשובתה הגיונית?
אני שומעת על בחורות שעושות הרבה יותר הזרעות,למה לא לתת עוד צ'אנס?
אני מניחה שהשלב הבא הוא הפריה, האם זוג שאין לו בעיות מיוחדות כ"כ מופנה כ"כ מהר לטיפול מסוג זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעות
פרופ' שחר קול06/11/2009השלב הבא הוא לרוב גירוי שחלות על בסיס גונדוטרופינים, לא בהכרח הפריה חוץ גופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה זה אומר?
א.06/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרה-דחוף!!!לילי05/11/2009
אני יומיים אחרי החזרת 2 עוברים. הופיע אצלי שיעול יבש ללא תסמיני התקררות נוספים וכאב חד בצד ימין שמתחיל מתחת לסרעפת ועולה כלפי מעלה במיוחד כשאני צוחקת (וזה קורה הרבה) וכשאני לוקחת נשימה עמוקה.
האם השיעול גורם לכיווץ הרחם ומקטין את סיכויי ההיקלטות?
האם ייתכן שאני מפתחת משהו? אני רוצה לציין שלאחר השאיבה היה לי חום לא מוסבר ולאחר בדיקת רופא וספירת דם, התחלתי לקחת זינת פעמיים ביום.
אני קצת מוטרדת אשמח לתגובה מהירה
תודה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול
פרופ' שחר קול06/11/2009לא ישפיע על סיכויי ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני אחרי ביוץ?אמא05/11/2009
האם אני אחרי ביוץ? ואם כן, כמה זמן אחרי? (יום /יומיים)
להלן תוצאות בדיקות הדם:
E2: 1008
פרוג': 4.8
LH: 123.6
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום לפני הביוץ
פרופ' שחר קול06/11/2009שיא נחשול ה - LH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יתכן?
אמא06/11/2009היום דיברתי עם הרופא שלי והוא טוען שעוד לא היה ביוץ?!!! שאלה כ"כ פשוטה, למה יש פה 2 תשובות מנוגדות... מה אתה מציע לעשות ? אני מבולבלת... :-(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לקבל הבהרה....?!
אמא07/11/2009תטדה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול07/11/2009הביוץ קורה כיום לאחר שיא נחשול ה - LH.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך.
אמא07/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך לשאלה לגבי שתיית אלכוהולחן05/11/2009
שלום ד"ר,
רשמת ששתיית אלכוהול בערב לפני מתן זרע עבור שאיבה אינה פוגמת באיכותו אלא אם כן השתייה מופרזת, האם תוכל בבקשה להיות יותר ספציפי. מהי הכמות שניתן לשתות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק בירה, או כוס יין
פרופ' שחר קול06/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנותמעיין05/11/2009
שלום,
רציתי לדעת האם שיתפתן את המשפחה/חברים בכל התהליך שאתן עוברות עם הטיפולים או שזה משהו שנשמר בין בני הזוג?
אנחנו החלטנו לא לשתף ואני לא תמיד בטוחה שזו החלטה נבונה.
תודה
וסופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלי
דניאלה.י06/11/2009אני בחרתי לשתף את הורי....
היה לי כבד לשמור את זה ואת מצבי הרוח וכל העצבנות והדאגה שגורמת לי להתרגז על בני משפחתי מבלי שידעו על הדאגה הלחץ, ויקלו עלי ויהיו יותר סלחנים לגבי מצבי רוח, כאשר הם יודעים שאין טעם לשאול פעם אחרי פעם מה קורה, אלא רק לדרוש בשלומי ולהחזיק לי אצבעות
ולדעת שהם איתי ואני בליבם.
והם מכבדים את הצורך לא לחפור בעינין תומכים ויותר סלחניים על מצבי הרוח.
אם יש קירבה ויחסים טובים לפעמים נעים להניח את הראש על כתפה של אמא סתם לליטוף
שרק אמא יודעת לתת... כי כבני זוג אתם יחד במצוקה ואמא זו אמא דואגת ואוהבת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר שאיבה.יעל05/11/2009
שאיבה היום צהרים. (יום חמישי)*נשאבו 3 ביציות בלבד. (אמדומטריוזיס)
מתי ניתן לקיים יחסי מין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות".
פרופ' שחר קול06/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחוררעות05/11/2009
ערב טוב,
אני נמצאת היום 19 יום לאחר זריקת אוביטרל ו-18 יום מההזרעה ( אוביטרל+פיורגון).
המחזור עדיין לא הגיע ולפי 2 בדיקות הריון ביתיות אין הריון.
מה עושים הלאה? איך ניתן לזרז קבלת מחזור?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ע"י תכשיר המכיל פרוגסטרון
פרופ' שחר קול06/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזורד05/11/2009
שלום
לפני שלושה חודשים הייתי אצל רופא נשים. נתן לי כדורים בשם איקקלומין, שני כדורים למשך חמישה ימים מיום חמישי למחזור. לקחתי את הכדרים אבל לא הושג הריון. הרופא נתן לי הפניה לרופא פריון ואמר לי שלדעתו כדאי להתחיל עם זריקות הורמונים. עדיין לא הספקתי להיות אצל רופא פריון.
הבעיה: המחזור הטבעי שלי הינו כל - 26 יום, אך מאז שלקחתי את האיקקלמין המחזור מקדים לי - כל 20 יום.
האם זה בגלל ההורמונים שעדיין נשארו בגוף? מה אפשר לעשות כדי להסדיר את זה כמו קודם? מה עוד שעוד מעט אצטרך לקבל עוד הורמונים - זריקות? איך אפשר להסדיר את זה לפני שאני הולכת על זריקות?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול06/11/2009לאחר היעלמות האיקקלומין מהגוף הכל יחזור למקומו בשלום, כמו מקודם.
רופא הפריון יידע כיצד להמשיך בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליותעדן05/11/2009
היי
אני מיועדת לטיפולי הפריה הבעיה אצל בעלי.נתבקשתי לעשות בדיקות ביום השלישי למחזור .רציתי לדעת האם תקין.תודה.בנוסף האם חייב לעשות צילום רחם לפני הפריה?אני קצת חוששת
ESTRADIOL(E2) 145.00 PMOL/L
FEMALE PMOL/L
FOLLICULAR PHASE 70-900
MID. CYCLE 140-1900
LUTEAL PHASE 70-1000
POSTMENOPAUSAL <150
FSH 6.20 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 3.0-20
MID. CYCLE 4.5-26
LUTEAL PHASE 1.1-14
POSTMENOPAUSAL 6-150
LH 2.70 MIU/ML
FEMALE MIU/ML
FOLLICULAR PHASE 2.0-11
MID.CYCLE 12-105
LUTEAL PHASE 0.9-13.0
POSTMENOPAUSAL 10.0-65.0
PROGESTERONE 0.80 NMOL/L
FEMALE NMOL/L
FOLLICULAR PHASE 0.0-1.0
LUTEAL PHASE 3.8-51
POSTMENOPAUSAL 0.0-1.0
PROLACTIN 273.40 M/UL ( 70.00- 630.00) (..*......)
.ביום 09/01/2005 שונתה השיטה וערכי השוואה
TSH 2.69 UIU/ML ( 0.35- 4.94) (....*....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
פרופ' שחר קול05/11/2009הבדיקות תקינות.
אם הבעיה אצל בן הזוג יש לשקול נושא צילום הרחם. לא תמיד חייבים.
ההחלטה - על בסיס אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקות הורמונליות
עדן05/11/2009תודה על תשובתך המהירה
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובי רירית הרחםלילי05/11/2009
לפני חודש עברתי טיפול I.V.F ראשון שלי והיה היריון כימי,החודש אני עוברת עוד טיפול בהחזרת עוברים מוקפאים ,השאלה שלי היא אם רירית הרחם בעובי של 7 ס"מ מה הם סיכויי ההצלחה של הטיפול הזה אם הטיפול הראשון נקלט ויצא היריון כימי?(הבעיה שאני לא זוכרת בדיוק מה היתה עובי הרירית בטיפול הראשון).
ועוד שאלה בפעם הראשונה החזירו לי עוברים טריים והפעם מחזירים לי עוברים מוקפאים, האם זה מפחית את סיכויי ההצלחה?
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לילי05/11/2009ההחזרה תהיה רביעי הבא אז יכול להיות שהרירית תתעבה יותר מ 7 ס"מ?
(אני לוקחת 3 פעמים ביום פרוגינובה מהיום השלישי של ההמחזור ואמר לי הרופא שיומיים לפני ההחזרה לקחת גם אנודומטרין 3 פעמים ביום.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרירית
פרופ' שחר קול05/11/2009רירית בעובי 7 ממ - תקינה.
יש סיכוי טוב להרירון, בעיקר אם העוברים באיכות טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מאוד על התשובה
לילי05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי05/11/2009אבל יש סיכויי שתתעבה יותר מ 7 ?עוד שבוע ההחזרה.
תודה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות - דחוףד05/11/2009
אנחנו צריכים לעשות ם הזרעה והשבחה (אחרי זריקות). שוקלים לעשות את זה באופן פרטי ולא דרך קופ"ח ציבורית.
בעלי קצת "כבד", השאלה האם אפשר לקחת את הזרע מהבית ישר למרפאה ולא לעשות את זה במעבדה. האם הזרע לא יתקלקל מהלך הזמן הזה שלוקחים את זה עד למרפאה לצורך השבחה ואחר כך הזרעה? (שעה מהבית).
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולים
פרופ' שחר קול05/11/2009אפשר, אך יש לשמור בחום הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיה לפני מתן זרעחן05/11/2009
בוקר טוב,
נקבעה לי שאיבה ליום שבת הקרוב ולבעלי יש מסיבת רווקים בערב לפני,
האם שתיית אלכוהול ערב לפני עלולה לפגום באיכות/כמות הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, אם לא יפריז
פרופ' שחר קול05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותטלולה05/11/2009
שלום,
עשיתי בדיקות דם ב3/11 . החודש קיבלתי מחזור ב10/10 ל4 ימים לאחר מספר ימים קיבלתי שוב מחזור לכן איני יודעת באיזה יום אני מהמחזור.
האם הבדיקות תקינות?
Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | *
299
Progesterone Urgent | nmol/l | *
1.7
LH Urgent | IU/l | *
10.3
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול05/11/2009המספרים בסדר, אך יש לבחון בהקשר למועד המחזור, וממצאים בא.ס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אילו ערכים אנו מצפים לראותאמא04/11/2009
ד"ר שלום,
אילו ערכים (בבדיקות דם) אנו מצפים לראות בתחילת פרוטוקול ארוך?
(הביוץ שלי סביב יום 20/21 לוסת).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכים
פרופ' שחר קול05/11/2009ערכים של שבוע לאחר ביוץ.
בעיקר - פרוגסטרון בעשרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך :
אמא05/11/2009תודה על תשובתך.
האם יש הבדל אם אתחיל בדקא (פרוטוקול ארוך) 5 ימים אחרי הביוץ או שבוע אחרי הביוץ? כל עוד הפרוגרסטרון כמה עשרות?
(היה לי סביוץ סביב יום 20).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)