פורום פוריות, פריון, הפריה חוץ גופית, IVF - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בטא
    דנה
    29/10/2009

שלום,
    עברתי שאיבה ביום שבת לפני 12 יום,כך שיוצא לי לעשות בטא רק בראשון בגלל יום שבת
    האם אני יכולה כבר לעשות בטא מחר(יום ו)?
    הסקרנות והמתח....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בטא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ד'

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

אם הבדיקה בדם התשובה היא כן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רזרבה שחלתית נמוכה ושחלות פוליציסטי
    גלית
    29/10/2009

האם זה אפשרי?

אני בת 36 , יש לי שחלות פוליציסטיות אולם עד החודש במעקב זקיקים ודם ביוץ סדיר בחודשים האחרונים.
    החודש הכל השתבש והביוץ לא מגיע. זקיק 10 ולא גדל. הורמונים השתוללו בתחילת החודש וכעת עולים לאיטם . אני ביום מחזור 30 כאשר בדכ מחזורים סדירים של 32 יום.

FSHשלי מלפני שנה 4.5 אולם לא נבדק משום מה E2 באותו הפרופיל ההורמונלי. TSH מעל 2.על בסיס קבוע. לאחרונה 3.5 באמצע המחזור בערך.
    שאלתי:
    1. האם כדאי לחזור אחרי שנה וחצי ללא השגת הריון על פרופיל הורמונלי? כרגע אני אחרי 2 הזרעות ע"ב מחזור טבעי.
    2.האם יתכן רזרבה שחלתית נמוכה ובמבנה שחלות פולחציסטיות (ריבוי זקיקים..)????
    תודה מראש

הוספת תגובה

• ראשית מאחלת לך החלמה מהירה!

ליבי
    29/10/2009

אני אישית עברתי 8 הפריות ונכון שכול הפריה שלא מצליחה נפלתי בהרגשה עצבות בכי כעסים וזה בסדר ואפילו טבעי .אך מכאן ולסבול מחרדות ודיכאון האמת לא ניראה לי שזה מהטיפול.יש מצב שקשה לך לקבל כישלונות או חוסר הצלחה אולי את טיפוס כזה וזה בסדר גמור.

אני במקרה מכינה מרקחות בריאות תישתי כל יום 4 כוסות מים רתוחים ותוסיפי מליסה זה טעים ומאוד עוזר לדיכאון

מאחלת לך בריאות הגוף והנפש ובקרוב בקרוב גם אמא!!!!

אמן ואמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אנונימוס

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

אמנם ה FSH הוא מלפני שנה , אבל , מהנתונים שמסרת , לא ניתן להסיק שיש בעיה ברזרבה השחלתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ישי - סחיבה....
    לימונית
    29/10/2009

ד"ר ישי שלום,

היום זה היום הרביעי להחזרה. הלכתי לקניות, ובמיוחד קניתי דברים לא כבדים (אותם קניתי עוד מלפני ההחזרה), אלא ממש ממש קלים, אבל... קרתה לי טעות, ולקחתי קניות של מישהי אחרת, וכך יצא שסחבתי כבד מאוד (שתי שקיות עם ירקות, פירות קופסאות חלב וכו'). עד שהגעתי לביתי לפרוק את הדברים, לא הבנתי מדוע כל כך כבד לי....
    אני יודעת שאתם אומרים לא לסחוב. רציתי לדעת איזה נזק יכול להיגרם מהמאמץ הזה?

בתודה מראש,
    לימונית המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ישי - סחיבה....

הוספת תגובה

• ללימונית

עדי
    29/10/2009

אני מניחה שהכוונה לדברים כבדים מאוד שממש גורמים לך להתאמץ בעת ההרמה ואם לא שמת לב עד שהגעת הבית כנראה שזה היה כבד יחסית לקניות שלך אבל לא נורא כבד.
    באחד הטיפולים שלי היה הריון אבל לא היה דופק ונאלצתי לעבר גרידה בגלל הפלה נדחית, כלומר שהעובר לא מתפתח אבל גם לא מגיעה הפלה טבעית ולאחר אולטראסאונדים חוזרים אחרי כל כמה ימים שלא היה שינוי קבעו לי תור לגרידה ואז כבר הרשיתי לעצמי הכל כי לא היה סיכוי שמשהו ישתנה וניקיתי את הבית, הרמתי חלונות, עשיתי שפורט ומה לא וחלקם היו מאמצים מאוד וכלום לא קרה וכמו שהרופא אמר לי "אם העובר משתרש, לא כל כך מהר וקל לנתק אותו" כמובן שכשיש הריון או אחרי טיפול אנחנו עושות את המקסימום שלא להזיק בטעות גם דברים שמותר אבל ליתר ביטחון נמנעות אבל את יכולה להיות רגועה, אני בטוחה שזה לא יכול להזיק.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למירה

לימונית
    29/10/2009

ראשית, תודה על הרצון הטוב לנחם אותי. אבל אני חייבת לתקן אותך - שמתי לב ועוד שזה כבד מאוד, הבעיה שבאחת הידיים סחבתי ביחד עם השקית גם קופסת קרטון ריקה, ובמיוחד נמנעתי מלשים את הדברים בתוכה, כי אז הסחיבה היא במאמץ בטני יותר מאשר מאמץ של שרירי הידיים, ולכן, מכיוון שלא היה לי נוח לפתוח את השקיות ולראות במה מדובר, רק תהיתי ביני לבין עצמי כיצד ייתכן שהקניות שערכתי יצאו בסוף כל כך כבדות...
    לשמחתי, לא מדובר במרחק רב מדיי מהחנות, אך בכל זאת התאמצתי, השקיות היו מלאות מאוד בדברים מאוד כבדים.
    מקווה מאוד שלא עשיתי נזק, כי כל כך דאגתי למלא את הבית בדברים הכבדים עוד בטרם ההחזרה.

בהצלחה גם לך,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

למרות מה שאנחנו אומרים , הרמה של דבר כבד אינה משפיעה על הסיכויים להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי IVF שנכשל
    אפרת
    29/10/2009

הייתי בטיפול IVF (קיבלתי כל יום זריקות) ולא בוצעה שאיבה כי יום לפני השאיבה בעלי עבר ניתוח אך לצערנו הרופא לא מצא אצלו זרע. בדיוק 14 יום אחרי זריקת ה- HCG קיבלתי מחזור רגיל. הרגשתי רגיל, חזרנו לשיגרה.
    אני כבר חמישה שבועות אחרי המחזור האחרון ועדיין לא קיבלתי שוב, האם זה נורמלי? או שאני צריכה לפנות לרופא שלי בחזרה?
    רוצה לציין שהמחזורים שלי תמיד הם אחרי 28-31 יום וזה פעם ראשונה שזה מאחר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מחזור אחרי IVF שנכשל

הוספת תגובה

• שלום אפרת

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

איחור כזה אפשרי לאחר מחזור טיפול הורמונלי. אם בעוד שבוע עדיין לא תקבלי , פני לרופא לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכויים להריון
    קאר
    29/10/2009

מה הסיכוי להריון מהפריה של החזרה של עובר אחד לבחורה בת 27 שזוהי ההפריה הראשונה שלה באם הסיכוי הוא נמוך

לקביעת תור
    סגירה
    סיכויים להריון

הוספת תגובה

• שלום יפית

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

בין 20% ל 30%

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חובה לקרוא לכל הבנות
    telisi
    29/10/2009

אני בת 30 עשיתי הפריה 1 עם דק א ארוך טווח ושאר הורומונים סיימתי את התהליך לפני חצי שנה מאז חרב עלי עולמי אני סובלת מחרדות ודכאון שאין לו הסבר אני ההיתי בן אדם הכי שמח בעולם והכי אופטימית פתאום באמצע החיים לסבול מדברים כאלה והכי גרוע שרופאים טוענים שזה לא מהפריה אז מאיפה זה יכול להגיע מיד כשסיימתי זה קרה לי עכשיו אני צריכה להיות מטופלת בכדורים של דכאון וחרדות בנות אם מישהי עברה את אותו הדבר אני אשמח לשמוע זה יקל עליי ושימו לב כי שקורה משהו אף אחד מהרופאים לא לוקח אחריות

לקביעת תור
    סגירה
    חובה לקרוא לכל הבנות

הוספת תגובה

• לטליסי - לא בטוח שזה דווקא מהטיפול

לימונית
    29/10/2009

טליסי שלום,

קראתי את שכתבת, ואני מצטערת בשבילך, אבל זה הכי פשוט להאשים את התרופות.

כתבת שהפסקת את הטיפול לפני חצי שנה, אבל לא האם את בהיריון/ אחרי לידה/ או שפשוט הפסקת לפני שזכית לילד.

תאמיני לי, גם אני עברתי תקופה מאוד קשה, אבל לא האשמתי את ההורמונים. ההורמונים יכולים אולי(?) להוסיף מעט, אבל סביר להניח שלא הם העיקר. תקופה של טיפולים היא קשה, יש בה המון מתח, ציפיות, אכזבות, פחדים, ובעיות נלווות כמו קושי למצוא עבודה או לרצות את מקום העבודה, במידה ועובדים. לפעמים יש בעיות עם המשפחה, עם הבעל, ועוד ועוד ועוד, ולכל אחת יש בטח תיק משלה עוד מקודם.

זה קצת מסוכן לכתוב כאן לכל הבנות שזה מה שההורמונים גורמים!!

אני מציעה לך לחפש בתוך עצמך את הסיבות האמיתיות לדיכאון, אולי בעזרת איש מקצוע.

מאחלת לך שתצאי מזה מהר, בכל דרך שתבחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטליסי

ליה אמא לאחת
    29/10/2009

שלום טליסי,
    לא יכולתי שלא להגיב למה שכתבת.אני עברתי הפריה ראשונה לא מזמן .ואחרי זה היו כאבים חזקים ואחרי יומיים בכיתי הרבה ,היתה לי מועקה בגלל האכזבה. מיד הלכתי לדיקור סיני וברוך השם חזרתי לעצמי. לכי למישהו מקצועי ואני ממליצה על דיקור בעיקר לנפש. לא יודעת אם יש לך ילדים.לי יש ילדה קטנה והיא שמחזיקה אותי מהאכזבות אבל צריך להאמין שזה יקרה בסוף יהיו ילדים!!! והחזיקי את עצמך למען בעלך,משפחתך.
    מקווה שעזרתי במשהו...
    החלמה מהירה והיי חזקה
    ליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם לימונית ומוסיפה...

עדי
    29/10/2009

גם אני עברתי IVF ואין ספק שבזמן הטיפול ההורמונים משתוללים וזה יכול לגרום למצבי רוח אך אמור לעבור עם הפסקתם או אולי לוקח שבוע שבועיים שהגוף מתנקה אבל לא יותר.
    אני עברתי גם טיפולים וכשסוףסוף הריתי העובר לא התפתח ונאלצתי לעבור גרידה, הרגשתי שחרב עולמי ובמשך חודשיים רק בכיתי אבל עם הזמן התדירות שחשבתי על זה ובכיתי ירדה עד שאני עכשיו חצי שנה אחרי וזה מהדהד מידי פעם אבל אני מרגישה חזקה ומוכנה לנסות שוב.
    כך שאם טרם עבר לך ממליצה על עזרה מקצועית ואם יש לך חברה שגם עוברת או עברה טיפולים תשתפי אותה בכל ההליך כי לפעמים זו תמיכה גדולה יותר ממשפחה ואפילו מהבעל כי היא יודעת בדיוק מה את עוברת ומבינה אותך הכי טוב מכולם.
    לי עוד אין ילדים אבל בטוחה שאחרי שיהיו הכל יתגמד וישכח ובהחלט יהיה שווה את כל הסבל.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבנות תודה רבה

telisi
    29/10/2009

קודם כל אציין שיש לי ילד תודה לאל ושהחיים שלי מאוד מסודרים אני אשה עצמאית מסודרת עם הבעל המדהים שיש לי הבעיה שאת ההפריה עשיתי עם המון פחד וללא רצון יותר בשביל בעלי ואני מצאתי את עצמי בתוך הפריה עם פחד איום לא היה איכפת לי שההפריה לא תצליח רציתי רק לסיים את הסבל הזה וכתוצאה מכמות הורמונים גדולה יחסית לבחורה שלא שותה אפילו אקמול זה היה קשה מאוד היום אני מקבלת תרופה בשם צפרלקס לחרדה והדכדוך אבל אני יודעת בתוך תוכי שזה בגלל ההפריה וישנם נשים שחוו את זה בדיוק כמוני רק אצלם זה היה בעקבות הפלה לסיום אני לא יחווה לעולם בעזרת ה, את הסבל של ההפריה אני מאחלת לכולכן הצלחה ובעזרת אל תהיו בהריון עוד השנה תודה רבה לכם על ההתיחסות לילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטליסי

לימונית
    29/10/2009

קודם כל, כל הכבוד לך על האומץ לספר את מה שבאמת את מרגישה.
    מקריאה של הודעתך האחרונה, אני מבינה שאכן היו סיבות מחוץ להורמונים, והן שאת לא רצית בעצם את ההיריון ובטח לא את הטיפולים, ועשית זאת רק למען בעלך, כשאת הולכת לזה עם חששות ופחדים גדולים מאוד. לי בכל אופן נראה, שהסיבות הנלוות שציינת הן שהשפיעו על מצב רוחך, ואני מבינה אותך לגמרי. אכן טיפולים זה לא קל, לחלק מאיתנו כל טיפול הוא גם כואב מאוד, וזה כמובן בנוסף לצד הרגשי של כל אחת ואחת. מה עוד שאת גם חווית היריון, ואולי יש לך טראומה מההיריון או הלידה.
    למזלך, יש לך כבר ילד, מה שלרובנו כאן עדיין אין. אני מאחלת לך שתצאי מהר מהמצב, ונראה לי שזה קשור איכשהו ליחסים בינך לבין בעלך בעקבות הפסקת הטיפול.
    שיהיה לך רק טוב.
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימונית עדי ושאר הבנות

telisi
    30/10/2009

בעלי הכי שלם עם ההחלטה שלי עכשיו כי הוא ראה מה סבלתי ומה כרוך בהפריה ושזה לא כלכך פשוא לאשה לחוות דבר כזה בכל אופן שיהיה שבת שלום ושוב מאחלת לכולכם לחוות את חווית האמאות הבלתי ניתנת להסבר זה עולם ומלאו אבל כנראה שבחיים בשביל דברים מיוחדים כמו ילדים צריך קצת לסבול שיהיה המון המון בהצלחה בהמשך הדרך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות הביציות
    קאר
    29/10/2009

אני בת 26 ונשאבו לי 10 ביציות שמתוכן רק 4 בשלו האם זה מראה שהטיפול לא היה טוב למה רק 4 ביציות בשלו להפריה זה מעט לבחורה בגילי ולמה זה קורה והאם שמתוך ה 4 הללו גם יכול להיות שלא כולן יופרו האם זה נחשב לטיפול כושל ומה הסיכוי שהפעם הראשונה שאולי גם היחידה שתהייה להפעם תהייה להריון

לקביעת תור
    סגירה
    כמות הביציות

הוספת תגובה

• שלום יפית

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

הטיפול יהיה כושל אם לא יהיו עוברים להחזרה. אם בסופו של עניין יהיו 4 עוברים , זה יהיה טיפול די מוצלח.
    זה יכול להיות מקרי. זה יכול להיות קשור לתזמון של התרופות והשאיבה וזה יכול להיות קשור לאיכות הביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עשב נבט חיטה ופוריות
    יעל
    29/10/2009

בת 33, בטיפולי פוריות (בעיית זרע).
    רציתי לשאול אם עשב נבט חיטה עלול להזיק לפוריות?
    התחלתי לקחת לאחר נשירת שיער מאסיבית. אני נמצאת בטיפולי פוריות ורציתי לוודא שזה לא פוגע.
    אני לוקחת מדי בוקר מנה מוקפאת שאני מפשירה של עשב נבט חיטה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עשב נבט חיטה ופוריות

הוספת תגובה

• שלום יעל

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

לא ידוע לי על השפעה של נבט החיטה על הפוריות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעה....

לימונית
    29/10/2009

באמת נראה לי שקראתי את זה לאחרונה.

אבל... בקשר לשאלות כאלה מומלץ לך לנסות למצוא פורומים וכתבות שעוסקים בתזונה בהיריון, ובכלל בחומרים מזיקים בהיריון (גם תרופות). כמו כן יש באתר משרד הבריאות כל מיני כתבות והסברים בנושא. אני אפילו חושבת ששם מצאתי את זה.
    בקשר לתרופות זה קצת יותר בעייתי, כי מוזכרים שם מרכיבים של תרופות ולא שמות של תרופות, ובכל זאת, רצוי להיות עם היד על הדופק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוצויות בבטן התחתונה ?
    ליבי
    29/10/2009

אחרי החזרת עובר לפני 7 ימים

תודה פורום נהדר!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    התכוצויות בבטן התחתונה ?

הוספת תגובה

• שלום נוני

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

אפשרי. לא להתרגש מזה , אלא אם הכאבים יחמירו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר דוד ישי

ליבי
    29/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאיבה ללא הפריה ובכל זאת הפריה
    אלמונית
    29/10/2009

בת 40 ,עוד חודשיים 41, תרומת זרע, IVF בפעם הראשונה לאחר 4 הזרעות כושלות, טיפול בסינרל,מנוגון ואוביטרל. שאיבה ב 26/10/09.
    נשאבו 7 ביציות, 4 לא הצליחו לדקור, 3 דקרו , ללא הפריה.
    ב 28/10/09 התקשרו אלי שוב מביה"ח ואמרו שהמשיכו לעקוב ונצפה עובר שהתחלק ל - 8 וממליצים להחזיר.
    הגעתי לביה"ח להחזרה, לפני ההחזרה נפגש איתי מנהל היחידה ואמר שהם לא בטוחים שזה עובר אבל בכל זאת כדאי להחזיר. במקרה הטוב יהיה הריון ובמקרה הרע הסלקציה של הגוף תפלוט את זה החוצה. כרגע אני עם פרגניל כל מספר ימים , סה"כ 4 אמפולות. בדיקת הריון ב 11/11/09.
    שאלתי: אם הם לא בטוחים שזה עובר, מה זה?
    איך יכול להיות שלא היתה הפריה יום למחרת השאיבה אך יומיים לאחר מכן החלוקה היתה כבר ל-8?
    אני מאוד מבולבלת ממהלך העיניינים.
    אודה לחוות דעתכם.

הוספת תגובה

• שלום אלמונית

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

מדובר בעובר. אבל , בגלל שבבדיקה של ההפריה , יום לאחר הטיפול , לא נראתה הפריה , יש סיכוי שהעובר אינו תקין מבחינת הכרומוזומים שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי פוריות
    קרן קורונה
    29/10/2009

אני כבר 3 שנים בטיפולים ללא הצלחה אני סובלת מתסמונת השחלות פוליציסטיות עברתי שאיבה ללא החזרה כי לא היתה בסוף הפרייה שבוע אחרי כבר הגעתי לביהחולים מרוב כאבים עזים בבטן אובחן שיש לי תסביב שחלתי חמור וצריך לעשות ניתוח לפרוסקופיה הצילו לי את השחלה ברגע האחרון השחלות שלי מוגדלות וכל אחת מהן בגודל 10 סמ ראו גם שיש לי נוזל דמי באגן, עכשיושבוע אחרי הניתוח עדיין יש לי כאבים ואני עדיין צריכה להיות במנוחה עוד שבועים לעשות אולטרסאונד ולראות אם השחלות חזרו לגודל רגיל השאלה שלי מה אוכל לעשות כדי למנוע את זה שוב.?ואיך נגרם לי נוזל דמי באגן וממה,האם היו צריכים להביא לי אינטיביוטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי פוריות

הוספת תגובה

• קרן שלום

פרופ' שחר קול
    29/10/2009

זה סיבוך מוכר, שלרוב אינו משאיר נזק לטווח ארוך. לרוב אין צורך באנטיביוטיקה.
    יש לבר מדוע לא היתה הפריה, וכן לשקול אופציות טיפוליות שונות מבחינת הפרוטוקול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטוריוסקופיה
    הללויה
    28/10/2009

שלום רופאים יקרים,

נשלחתי להיסטו'. 1. מה ההבדל בין זה לבין צילום רחם?
    2. האם זה בהרדמה מלאה? צריך להיות בצום לפניכן?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסטוריוסקופיה

הוספת תגובה

• פשוט ביותר

פנחס
    29/10/2009

עברתי את זה לפני שבוע. אם אין לך סיבוכים וכדומה, זה בדיוק 3 דקות. בלי הרדמה ובלי צום.זה כאב לשניה ואח"כ היה מעט דימום. אם את מאוד היסטרית ויש סיכוי שתרצי הרדמה, אז תצומי. על פי מיטב ידיעתי הצום הוא כאשר עושים הרדמה, כדי למנוע הקאה. אני לא רופאה אבל די מתמצאת את יכולה לקחת הכל בערבון מוגבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רותי

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

הסטרוסקופיה היא הסתכלות על חלל הרחם בעזרת מכשיר אופטי. בד"כ זה נעשה בהרדמה. אפשא לעשות גם בלי הרדמה עם הסטרוסקופ דק.
    צילום רחם נעשה ע"י הזרקת חומר ניגוד דרך הצואר והוא מאפשר הדגמה של חלל הרחם , חלל החצוצרות ופיזור החומר באגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון אחרי מוקפאים
    אורניה
    28/10/2009

ברשותכם 2 שאלות
    1. הריון בטא 700 ביום ה-14 כרגע יום15 אין סימפטומים..היו לי 3 הריונות שהיסתיימו ב הפלות ואז היה לי שינוי בטעם ו עייפות. האם זה תקין?
    2 ויטמינים מה כדאי לקחת

לקביעת תור
    סגירה
    הריון אחרי מוקפאים

הוספת תגובה

• שלום אורניה

ד''ר דוד ישי
    29/10/2009

הסימנים שאת מדברת עליהם לא ספציפיים ורצוי מאד לא להתיחס אליהם לגבי השאלה של תקינות ההריון. לדעתי מוקדם מדי להתחיל בויטמינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת החזרת מופשרים- שאלות לרופאים
    נועה
    28/10/2009

שלום לרופאים,
    אני במחזור IVF לקראת החזרת מופשרים. מקבלת אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום.
    היום - ביום הרביעי לתחילת נטילת התרופה (יום 6 לתחילת המחזור)
    נצפתה לי רירית בעובי 10מ"מ בבדיקת US.

שאלותי:
    1. האם כדאי להוריד את מינון האסטרופם בעקבות עובי הרירית?
    2.האם עובי הרירית יכול גם לקטון עד ליום ההחזרה במידה ומינון האסטרופם יופחת?
    3. האם יש סיכון בנטילת מינון חזק מדי של אסטרוגן?

תודה

הוספת תגובה

• שלום יעל

ד''ר דוד ישי
    28/10/2009

רירית של 10 היא רירית יפה. אין צורך להפחית את המינון. אין סיכון ב"מינון גבוה מידי" הפחתה משמעותית במינון יכולה לפגוע ברירית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    28/10/2009

שלום וברכה. בת 37 לפני הפריה שניה. במחזור ראשון טפלתי עם דיכוי ארוך- דקא10 ימים ואחכ גונל150 ומנופור.בתחילה שתי אמפולות ובהמשך 5 אמפולות.

בשל העובדה שבפעם הקודמת נצפו שני זקיקים בלבד הוחל פרוטוקול קצר. בנתיים ללא דכוי.
    היום יום רביעי לאחר שלושה ימים בם הזרקתי בכל יום גונלF-225 ושתי אמפולות מנופור.
    באולטראונד היום שלושה זקיקים . 12,12,10
    אסטרדיול 733.
    LH- 1
    פרוגסטרון-0.3
    התבקשתי להמשיך להזריק אותו מינון
    אני קצת בלחץ כיון שחוששת מביוץ מוקדם. הרופא (מקופת חולים) ביקש שאעשה בדיקת דם ביום שישי ואדבר איתו בטל אך לא תהיה אפשרות לעשות אולטראסאונד...
    אגב כבר רכשתי צטרוטייד על פי בקשתו
    אני די חוששת... האם מספיקה בדיקת דם ביום שישי???
    האם ניתן יהיה לעשות משהו אם יהיה צורך?? (הרי לא תוכל להיות שאיבה לפני יום ראשון)

מודה מאש

האם

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום יעל

ד''ר דוד ישי
    28/10/2009

קשה לקבוע רק על פי בדיקת הדם. אני הייתי מתחיל את הצטרוטייד ביום חמישי או ביום שישי בכל מקרה. נראה לי שעל השאיבה יוחלט רק על פי בדיקת דם ואולטרסאטנד ביום א'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה