מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבים לאחר החזרה - עברתם עליי....סילבי30/10/2009
שלום,
עברתי הפריה ראשונה. ביום ראשון האחרון עברתי שאיבה, נשאבו 16 ביציות ומתוכן רק 11 שרדו.
ביום שלישי הוחזרו שניים. לא היו לי הרבה כאבים לאחר השאיבה וגם לא לאחר ההחזרה. היום (יום חמישי) התחלתי להרגיש כאבים חזקים מאוד בבטן התחתונה. הכאבים נגרמים בעיקר כאשר אני שוכבת.
בהתייעצות עם האחות לקחתי כדור אקמול. הכאבים נרגעו אך לאחר מכן חזרו שוב. מה לעשות? האם זה טבעי?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול31/10/2009אם יש כאבים חזקים מאוד יש מקום להיבדק ע"י רופאי היחידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכהדנה30/10/2009
אני לוקחת קרינון כתמיכה,האם נגרם נזק אם שכחתי לקחת ונזכרתי אחרי ארבע שעות?
אני שבועיים אחרי השאיבה,
בנוסף האם בדיקת הריון ביתית חיובית שבועיים אחרי השאיבה היא מהימנה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינון
פרופ' שחר קול31/10/20091. לא נגרם נזק
2. לרוב - כן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- fshגבוהמיטל30/10/2009
שלום ב.
אני בשבוע 24 להריוני.למרות כל התחזיות של הרופא המטפל הצלחתי להיכנס להריון עם fsh גבוה בערך 18.
ההריון התקבל ע"י iui.
חשוב לי לדעת האם יכולה להיות בעיה בהתפתחות של העובר בגלל ה fsh גבוה.
והאם יש בדיקות כלשהן שניתן לעשות במהלך ההריון על מנת לדעת אם ישנה בעיה בהתפתחות של העובר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' שחר קול31/10/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=186 id=link]הריון בסיכון גבוה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםחסוי30/10/2009
בחודש שעבר קיבלתי טיפול בפרוטוקול ארוך דקא0.1 וגונל אף
מאז קיבלתי וסת רגילה
החודש אני אמורה לקבל וסת מחר
ומיום ראשון כאבי מחזור ודימומים כהים מדי פעם על התחתונית
1.האם יכול להיות שהדימומים והכאבים מהטיפול ?
(כי בחודש שעבר כשלקחתי את הדקא היו לי כאבים וגם מעט דימומים כהים והמחזור התעכב)
2. האם יכול להיות במצב כזה הריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול31/10/20091. לא סביר
2. כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת שאיבה, דילגתם עליילילי30/10/2009
בת 42מחזור אחרון ב-12 לאוקטובר, מטופלת ב-5 מנוגון וצטרוטייד בעשרת הימים האחרונים, לפני כן חמישה ימים
של גונל 300 F
לפי מעקב זקיקים הרופא החליט למשוך עוד כמה ימים עד השאיבה והיא כנראה תתבצע ב-31 (אתמול נצפו 7 זקיקים בימין ובשמאל בגודל 15 14 17 16.5 14 16.5 15.5) היום בבדיקות דם E2 9540 ופרוגסטרון 2.9.
האם הפרוטוקול עד כה הגיוני?
האם יש סיכון בפרוטוקול כזה ארוך שהביוץ יתפספס(שאיבה 20 יום מהמחזור)?
האם הערכים של בדיקות הדם תקינות לשלב טיפול זה?
האם זה עלול להשפיע על הצלחת ההשתרשות?
אני אחרי שני מחזורי IVF כושלים וחוששת לגבי הנוכחי.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ' שחר קול31/10/20091. כן , אך מעט ארוך.
2. תמיד יש סיכון.
3. כן
4. התגובה השחלתית נראית טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשלות זקיקיםרעות30/10/2009
שלום,
אתמול, לאחר 4 ימי הזרקת פיורגון ללא דיכוי, נצפו מספר זקיקים, כשהגדול 12ממ.
E2=1750.
נתבקשתי להמשיך עם פיורגון, ולהתחיל להזריק צטרוטייד. השאיבה תהיה ביום ג
(כלומר 5 ימים מה-US הקודם)
1. מאיזה גודל של זקיק הוא מכיל ביצית בשלה?
2. מהו קצב גדילת הזקיקים בשלב הזה?
3. אם אזריק אוביטרל ביום א בערב, האם הזקיקים ימשיכו לגדול לאחר מכן?
עד כה נשאבתי תמיד עם זקיקים גדולים (20-24) עברתי רופא. אני חוששת שהזקיקים
יהיו קטנים ולא בשלים בעוד 4 ימים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול31/10/20091. מקובל - מעל 17 ממ, אך גם זקיק של 13 ממ (למשל) עשוי להכיל ביצית בשלה.
2. הקצב אינו אחיד לגבי הזקיקים השונים, ובאופן כללי מתואר ע"י פונקציה אקספוננציאלית, ולא לינארית. כלומר, בימים האחרונים לפני הביוץ קצב הגדילה מואץ.
3. חסר משמעות, שכן הקוטר רלוונטי עד רגע מתן האוביטרל.
מציע לבדוק שוב זקיקים ביום א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- prednizon לאחר החזרת עובריםדורית30/10/2009
שלום,
ביום ראשון עברתי החזרת עוברים. התחלתי לסבול מפריחה על הגוף עוד לפני קבלת ההורמונים. המצב של הפריחה החמיר מאוד, ורופאת העור רוצה לתת לי פרדניזון, אך אני חוששת לקחת.
ביחידה באלישע הפנו אותי למרכז לייעוץ טרטולוגי, אך הם לא עובדים היום, ובינתיים אני סובלת מאוד ומתגרדת בלי הפסקה.
מה לעשות?
דורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורית שלום
פרופ' שחר קול31/10/2009אפשר ליטול פרדניזון בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריוזיסדקלה30/10/2009
אני בת 33 עם אנדומטריוזיס במצב קשה עם הדבקויות רבות למעיים לשחלות לחצוצרות וחצוצרה אחת נפחה ומעוותת. האים אני מתאימ לקריטריונים להפריה חוץ גופית. אני לא מצליחה להרות כבר שנתיים.
בנוסף יש לי מחיצה ברחם.
ואים אני כן מתאימה מה סיכויי ההצלחה אצלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקלה שלום
פרופ' שחר קול31/10/2009נראה שהמצב מתאים לטיפול IVF.
סיכויי ההצלחה טובים לאור גילך הצעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כשלונות חוזריםרז30/10/2009
בת 33, בריאה. הגענו לIVF בעקבות בעיית זרע. עברנו 19 טיפולים ובהם IVM, וטיפולים טבעיים.
הבדיקות אצלי תקינות (היסטרוסקופיה, פרופיל הורמונלי, רירית יפה). איכות העוברים שלנו בינונית ואחוז ההפריות לא גבוה (לפעמים 50 אחוז לפעמים פחות)
רציתי לשאול מה מומלץ במקרים כאלה? האם יש איזהשהו טיפול שונה, בדיקה או כל דבר שכדאי לנו לנסות מלבד תרומת ביצית או זרע?
אני נחושה להמשיך לנסות אך מחפשת כיוונים חדשים של בדיקות או מידע.
האם ניתן לבצע בדיקת כרומוזומים לביצית/זרע/או לעוברים?
אני מותשת ומיואשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל יאוש להשבחת הזרע
ליבי30/10/2009אימי מכינה מרקחת מסומסום גרגיר הנחלים{לקטוש}דבש גרעי דלעת שקדים קינמון אגוזים תאנים ותמרים לערבב את הכל לאכול כל יום 2 כפיות. לא שלושה ימים לפני שאיבה לאכול תאנים שקדים וגרעיני דלעת כמה שאפשר בנוסף את המרקחת מבטיחה שיפור באיכות הזרע.בדוק!!!!
בהצלחה ואל נה תיתיאשי הכל מבורא עולם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרז שלום
פרופ' שחר קול31/10/2009אפשר לבצע בדיקות כרומוזומים לעוברים (PGS ) .
בהנחה שבדיקת קריוטיפ של שניכם - תקינה.
האם ניסית פיפל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיתי פיפל
רז01/11/2009עשיתי פיפל פעם אחת אבל זה לא שינה משהו מהותי
מה ההבדל בין PGS לPGD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון-BETAנטלי29/10/2009
בתאריך 02.10.09- ביצעתי החזרת עוברים ונקלט ,שבוע שעבר עשיתי בדיקת אולטראסאונד
ונמצא שק ובדיקת הדם הייתה בטא 2361 ,היום-29.10.09- ביצעתי בדיקת U.S -והשק היה באותו הגודל ובדיקת הבטא מראה :4461
לפי תגובת הרופא המצב לא מזהיר .....-אני בשבוע 6 האופציה שלו היא כמובן להורדה
אך מה אני עושה?????יש מצב שיש הריון ויתפתח משהו{דופק} או ציפייה לשווא?????
דחוף!!!!!!!1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטלי שלום
פרופ' שחר קול31/10/2009כנראה שהרופא צודק.
יש להמשיך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן נפוחהקרן29/10/2009
שלום ד"ר
טופלתי במונוגון בעקבות שחלת פוליציסטיות. סבלתי לפני כתשעה חודשיים מגירי יתר שחלתי חמור שבעקבותיו נאלצתי לעבור דיקור בבטן להוצאת נוזלים
בטני עדין נפוחה. גם אחרי זמן רב. (אני בחורה רזה, בת 30) ואנשים שואלים אותי כל הזמן אם אני בהריון וזה ממש צובט לי בלב . גם הטיפולים כשלו וגם בטני נראית כממו בחודש שלישי מה זה?
מדוע הבטן נפוחה ?
זקוקה לעזרתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן
פרופ' שחר קול30/10/2009אם גירוי היתר היה לפני 9 חודשים , לא סביר שהוא עדיין יגרום לנפיחות בבטן.
יש לברר הסיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות פרוגסטרון ומועד הביוץדנית29/10/2009
הי, אני בת 36. לקחתי 5 ימים כדורי איקאקלומין החל מהיום ה5 למחזור. עכשיו אני ביום ה- 15 .
עשינו היום אולטראסאונד ונראו 3 זקיקים בגודל של 19 מ"מ כל אחד בשחלה שמאלית (גדילה מלפני יומיים של 3 מ"מ). תוצאות בדיקת הדם מהבוקר הם E-2356 ו- PROG-15.8. אני אמורה להזריק בשבת אוביטרל בשביל הזרעה ביום א''. האם פספסנו את הביוץ? האם יתכן נזק לעובר במידה ואני בהריון ומזריקה אוביטרל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנית שלום
פרופ' שחר קול31/10/2009לפי רמת הפרוגסטרון כנראה שהביוץ החל.
אוביטרל לא יגרום נזק להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה היכנסו דחוף!!!!!!!!!!!!!lian100429/10/2009
שלום,
אני מנסה להיכנס להיריון כבר שנה וחצי ללא הצלחה (לצערי) הווסת שלי לא היתה סדירה הייתי מקבלת כל 45 יום בערך אז התחלתי טיפולי פוריות כבר מזה 9 חודשיים הרופא המליץ לי איקאקלומין וניסנו איקאקלומין כדור אחד ליום ללא הצלחה במשך 3 מחזורים לאחר מכן עשינו בדיקת זרע ונמצא כי לבעלי לפי מה שהרופא אמר יש זרע עם תנועתיות נמוכה 33% בתנועה ו- 3% מתקדמת ריכוז התאים היה 47% והצמיגות היתה גבוהה הרופא אמר שיקח לי המון זמן להיכנס להיריון טבעי כי כביכול הזרע קצת חלש.... אז הוא המליץ על השבחה +הזרעה עשינו מה שהמליץ ההזרעה הראשונה היתה כרוכה בסבל רב כי הרופא פצע אותי והוריד לי המון דם... ההזרעה השנייה היתה בסדר אבל לא הצלחנו להיכנס להיריון לאחר מכן הגענו לרופא והוא ישר המליץ לי הפריה אני נורא פחדתי עד כדי כך... שזה היה נראה לי הזוי שישר שולחים אותי להפריה אז בינתיים לא עשיתי שום דבר חוץ מאולטראסאונד לבדיקת זקיקים ב 6.9.09 היה לי זקיק 11X6 מימין ומשמאל זקיק 12X6 והפסקתי את הכדורים של האיקאקלומין והווסת האחרונה שלי היתה 25.9.09 והיום אנחנו ב 29.10.09 מאחר לי הווסת ולפני זה עם הכדורים לא היה מאחר לי השאלה האם מאחר לי מפני שהפסקתי עם האיקאקלומין ותמיד הווסת לא היתה סדירה או שיש אפשרות שאני בהיריון? חשוב לי לציין כי יש לי כאבים בבטן התחתונה וגזים כל היום שאף פעם לא היו לי כאבים כאלה.
מחכה לתשובה ליאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשי בדיקת הריון ביתית ותדעי, בהצלחה
עדי29/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
ד''ר דוד ישי29/10/2009זו יכולה להיות אחת משתי האפשרויות שציינת. כמו שהציעו לך , עשי בדיקת הריון ותדעי.
אגב, גם אני חושב שמוקדם מדי להפריה חוץ גופית. צריך לנסות לפני כן טיפול של זריקות + הזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת עובריםמירי29/10/2009
1. האם יתן לקיים יחסים לאחר החזרת עוברים.
2. האם יש הגבלות מסויימות לאחר החזרת.
3. האם עליה וירידה במדרגות לא רצויה לאחר החזרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מירי
ד''ר דוד ישי29/10/2009אין הניחיות ברורות והן משתנות ממקום למקום. אנחנו ממליצים למטופלות שלנו לא לעשות מאמצים גופניים ולא לקיים יחסי מין במשך כשבוע , למעשה עד לאחר השרשת העוברים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרת עוברים.
מירי29/10/2009לא ענית על השאלה האם עליה וירידה במדגות לא רצוייה להחר החזרה או שאין כל השפעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ביום 21 למזורענת29/10/2009
שלום רב,
תוצאות בדיקות דם ביום 21 למחזור:
E2- 471
פרוגסטרון-8
מה זה אומר?
הזרקתי אתמול דקא ארוך לפני IVF
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ענת
ד''ר דוד ישי29/10/2009זה אומר שלא היה לך ביוץ החודש ( בתנאי שהמחזורים שלך הם של 28-30 יום )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)