מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בטא ושבוע הריוןיעל15/10/2009
שלום,
וסת אחרונה היתה ב 15.9.09.
היום - 15.10- ביצעתי לראשונה בדיקת דם ותוצאת בטא היתה 435 ופרוגסטרון 85.
האם התוצאות תקינות?
האם הבטא יכול להעיד על שבוע ההריון בו אני נמצאת?
באיזה מקרים עושים בדיקת בטא חוזרת?
מתי מומלץ לבצע א"ס ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי15/10/2009לא ניתן לדבר על תקינות הבטא ללא מידע מדוייק על גיל ההריון. כדאי לחזור על הבדיקה בעוד יומיים כדי להתרשם מקצב עלית הבטא. גיל ההריון הוא תחילת שבוע 5 . הפרוגסטרון נמוך וכדאי לשקול תמיכה.
אני מעדיף לעשות אולטרסאונד ראשון בשבוע 7.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הפרוגסטרון
יעל15/10/2009מדובר בערכים של nmol/L האם תשובתך התבססה על ערכים אלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי אי 2לילך15/10/2009
אני שבוע לאחר הזרעה בביוץ טבעי עם תמיכה של אוביטרל {חצי זריקה אחרונה אתמול בערב }
היום בבדיקת דם אי 2 - 399 ופרו' 129 .
האם אי 2 לא נמוך מדי בשלב זה ובפרט נוכח התמיכה של האוביטרל ? ובמידה וכם מה ניתן לעשות בשלב זה ?
כמו כן , האם היית ממליץ על נטילת קרינון אם יתחילו עוד כ 3 ימים הפרשות חומות כפי שבדר"כ קורה אצלי 10 ימים אחרי ביוץ למרות ערכים גבוהים של פרו' ?
ובמידה וכן האם זה לא מאוחר מדי להתחיל קרינון בשלב זה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילך
ד''ר דוד ישי15/10/2009ה E2 אכן נמוך. רמה כזאת אינה שוללת התפתחות של הריון תקין. אפשר לתת תוספת של אסטרוגן , אבל אני בספק אם יש בזה תועלת. רמת הפרוגסטרון תקינה ואין צורך בתוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםליאת15/10/2009
שלום בת 28 שחלות פוליצסטיות,
ב.דם יום 21 לווסת אסטרודיול 823,פרוגסטרון 4.3 [חמישי]
יום 25ל ווסת אסטרודיול 1089,פרוגסטרון 5.7 [שני]
יום 26 לווסת אסטרודיול 1311,פרוגסטרון 7.7 [שלישי]
יום 28 לווסת אסטרודיול 1850,פרוגסטרון 9.6 [היום]
1.האם ניתן להסיק כי היה ביוץ
2.במידה והיה ביוץ מתי הוא התרחש,
כעת מה הדבר הנכון לעשות במידה והיה ביוץ לעשות BETA בדם עוד מס' ימים ובמידה שלילי להמתין למחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
פרופ' שחר קול15/10/2009המהלך אינו אופייני לביוץ תקין.
יש שיבוש הורמונאלי.
רצוי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
ליאת16/10/2009תודה על התשובה .אך יש לי שאלה נוספת
על פי האולטרסאונד שבוצע ביום 23 לווסת הרופא ראה בשחלה לטענתו ממצא שיכול אולי להתאים לגופיף צהוב לכן חזרתי על הבדיקות מס' פעמים.האם יתכן כי העליה באסטרוגון ובפרוגסטרון מעידה על עליית עובי רירית הרחם להשרשת הריון.
או שבהריון ערכים של אסטרוגן ופרוגסטרון אמורים לרדת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/10/2009במהלך ההריון אסטרדיול ופרוגסטרון עולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון או אנדומטריןשירה15/10/2009
רופאים יקרים
מה עדיף לקחת בין שני התכשירים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלוי בסוג הטיפול
פרופ' שחר קול15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתשובתך אודה
שירה15/10/2009שאיבה אתמול, החזרה ביום שבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שאיבהשירה15/10/2009
שלום רב רופאים יקרים
אתמול עברתי שאיבה. שאבו 10 ביציות. לאחר השאיבה סבלתי מכאבי תופת בבטן תחתונה.
קבלתי אופטלגין נוזלי כמות מקסימלית, לא עזר. לא יכולתי לקום מהמיטה ולהתיישר הקאתי את נשמתי. הכאבים התגברו והיו קשים מנשוא. ועברו למרכז הבטן ולכתפיים בעיקר לכתף ימין.
השאירו אותי להשגחה בלילה. בדיקת אולטראסאונד גלתה מעט דימום פנימי שאופייני לאחר שאיבה. במשך שהותי בבית החולים קבלתי 1500 אינפוזיה בעירוי וזריקת פטידין. חשתי מעט יותר טוב שחררוני הביתה. עדיין איני חשה בטוב ואיני יכולה להתיישר.
מה קרה כאן? היו לי כבר 3 טיפולים מהם יש לי בת ממוקפאים, מעולם לא עברתי חוויה מזעזעת כזו.
אודה מאד לתגובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול15/10/2009כנראה מדובר על דימום פנימי לאחר השאיבה.
יש לשער כי הדם ייספג והכל יהיה בסדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם ואי קבלת מחזוריעל15/10/2009
אני בת 26. מגיל 18 אני סובלת ממחזור לא סדיר. יש לציין כי התופעה התחילה כשהתגייסתי לצבא (הפעם הראשונה שלא קיבלתי מחזור הייתה בטירונות). בהמשך שירותי הצבאי התופעה המשיכה. יש לציין כי גם ירדתי מאד במשקל בתקופת הצבא כתוצאה מדיאטה. בגיל 22 ערכתי בדיקות הורמונליות ואולטראסאונד ביטני (לא וגינלי). באולטראסאונד ראו זקיקים מרובים ובדיקות הדם (שלצערי אין לי אותם היום) הראו על אי איזון הורמונלי ונאמר לי שאני סובלת משחלות פוליציטיות.
לאחר 4 שנים עם גלולות מסוג אורתוסיקלן, החלטתי להפסיק ולראות מה מצבי. בחודש הראשון לא קיבלתי מחזור ובחודש השני הופיע דימום קל וחלש ביותר. בדיקות הדם שערכתי 14 יום מעת קבלת המחזור הראו:
ESTRADIOL (E-2) <73.4 pmol/L
FSH 2.9 IU/L
LH 0.6 IU/L
PROGESTERONE 0.9 nmol/L
אולטראסאונד הוגינלי שערכתי 16 יום מעת קבלת המחזור הראה על:
רחם קידמי, מבנה תקין, 40*28*31 מ"מ והרירית 1 מ"מ.
שחלה ימנית בגודל תקין. זקיקים קטנים
שחלה שמאלית בגודל תקין. זקיקים קטנים.
בדוגלס יש מעט נוזל.
מאז לא קיבלתי מחזור. בדיקת דם שערכתי היום (5 חודשים מאז הבדיקה הקודמת) הראיתה:
ESTRADIOL 156 pmol/L
FSH 2.9 IU/L
LH 0.5 IU/L
PROGESTERONE 1 nmol/L
על מה המצב מעיד (הבדיקות ואי קבלת המחזור)? האם אני סובלת משחלות פוליציטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול15/10/2009לא, את לא סובלת משחלות פוליציסטיות אלא מהיפוגונדוטרופיק היפוגונדיזם.
מציע יעוץ מסודר עם רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך אם זה המצב...
יעל19/10/2009אך אם זה המצב... האם זה הגיוני שבעבר קיבלתי מחזור רגיל במשך תקופה של שנים?
האם לא ייתכן כי לגוף שלי לוקח זמן "להיגמל: מגלולות? או אולי תזונה: אני שוקלת 45 קילו וגובהי 1.63... אני גם בתקופה מאד לחוצה של שילוב לימודים ועבודה....
קצת הפחיד אותי לקרוא על האבחנה שציינת... גופי נראה רגיל....
אשמח לקרוא תגובתך על הדברים שציינתי...
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/10/2009הגוף "ניגמל" מהגלולות בתוך ימים ספורים.
עליה במשקל עשויה לפתור הבעיה, או ע"י תרופות כגון מנוגון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות מלפני שבוע
יעל26/10/2009שלום,
תוצאות בדיקות מעבדה שקיבלתי מלפני שבוע:
FREE ANDROGEN INDEX 3
17-OH-PROGESTERONE 0.7 nmol/L
DHEA SULPHATE 5.1 umol/l
SHBG 40.70 nmol/L
TSH 1.66 mU/L
TESTOSTERONE- TOTAL 1.1 nmol/L
PROLACTIN 81.0 mU/L
LH 0.5 IU/L
FSH 3.3 IU/L
CORTISOL-BLOOD 400 nmol/L
כמו כן, ביצעתי בדיקת אולטרא סאונד וגינלית נוספת שהראתה:
רירית דקה בעובי 2 מ"מ. רחם תקין, שחלות עם זקיקים. שאלתי את הבודק והוא אמר שהוא לא רואה שיש לי שחלות פוליציטיות.... כמו כן, באולטרא סאונד נאמר לי שהריחם שלי נראה "כאילו שאני עדיין לוקחת גולות"... מה פירוש הדבר ?
מה לדעתך הבעיה?
בכבוד רב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול26/10/2009בשל הרירית הדקה האופיינית גם לנוטלות גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהאם זה ניתן לטיפול?
יעל19/10/2009אם אבחנתך אכן נכונה: האם ישנו טיפול? האם אוכל להיכנס להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן וכן
פרופ' שחר קול26/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם התוצאות החדשות שןפכות אור?
יעל26/10/2009תודה רבה על תשובותיך...
האם התוצאות החדשות שהוספתי היום מעידות על ממצא חדש?
ראיתי שרמת הפרולקטין מעט נמוכה ורמות הFSH והLH עדיין נמוכות.... אך יתר התוצאות נראות די תקינות....
מה אוכל לעשות על מנת להחזיר את קבלת המחזור למצב תקין?
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד אשמח ואעריך תשובה
יעל01/11/2009שלום,
מאחר וכבר עבר שבוע מאז פרסמתי הודעה...
מאד אשמח ואעריך תשובה...
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין
נעה26/10/2009שכחתי לציין שאני לוקחת 2 פרוגינובה החל מהיום ה 5 של המחזור ועד היום של הבדיקת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי בבקשהסוזן15/10/2009
שלום רב לכולם
אני בת 25 נשואה כבר 7 שנים ללא ילדים הייתי במעקב עם רופא מדי פעם (כמו מעקב זקיקים) אבל לא נסיתי טיפולים כמו השבחה או הזרעה
עכשיו מחכה לווסת ביומיים הקרובים כדי להתחיל בטיפול (אלא אם אהיה בהיריון )
אבל אין לי מידע מספיק לקראת הטיפול שאמורה להתחיל
מה שאמר לי הרופא שהטיפול הוא הזרעה עם איקקלומין וזהו<<
אבל אני מרגישה שזה לא בטוח כפי ששמעתי מאחרים
וביקשתי מהרופא שלי שאני מעוניינת בהפרייה ivf משום שזה הכי בטוח להרות כמה יותר מהר
כי נמאס לי לנסות ולחכות עוד
אני לא מעוניינת עוד יותר לחכות לעוד טיפולים
שאלתי
איך אני יכולה להתעקש על מה שאני רוצה למרות שמבינה שהרופא יודע את עבדתו טוב מאוד
אבל אלה החיים שלי ואני לוקחת אחריות על עצמי
אשמח לקבל כל תגובה
ותודה מראש
סוזן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוזן שלום
פרופ' שחר קול15/10/2009ההחלטה על הטיפול המומלץ מתקבלת לאחר איסוף כל המידע הרלוונטי וניתוחו.
בהנחה שרופאך עשה את על השיקולים הנכונים אני סבור כי יש לקבלהמלצתו.
אם יש לך ספקות - תמיד ניתן לקבל חוות דעת שנייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםn/15/10/2009
תוצאות מיום א' 10.10
אחרי 10 ימים של 8 מ"ג פרוגינובה + אבורל מדבקה של 100
Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | *
1107
|
Progesterone Urgent | nmol/l | *
1.8
|
LH Urgent | IU/l | *
9.5
|
רירית 7, זקיקים קטנים בשני הצדדים. ללא זקיק מוביל.
אחרי התוצאות לעיל הרופא הנחה להוסיף עוד 4 מ"ג פרוגנובה לנרתיק. כלומר 4 ימים שאני נוטלת 12 מ"ג + אבורל
תוצאות מהיום:
Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | *
1827
|
Progesterone Urgent | nmol/l | *
2.1
|
LH Urgent | IU/l | *
5
|
רירית עדיין 7 (יש קושי בהשגת רירית עבה יותר גם בטיפולים קודמים, וגם במחזור טבעי זה בדרך כלל העובי שמושג) וזקיק 14.
מאחורי הריון כימי אחד וחוץ רחמי אחד שניהם הושגו בהחזרות טריים. בהחזרות מוקפאים שעשינו בסייקל טבעי לא נקלט הריון. העוברים שלי היו תמיד בדרגה 1
האם להערכתך יש מקום להמשיך ולנסות לעבות את הרירית או שאין טעם ודאי לבצע החזרה ?
האם בעתיד עדיף להחזיר בסייקל טבעי אם מגיעם לאותם תוצאות מבחינת הרירית או שיש כן משמעות לגיבוי הורמונלי חיצוני?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפשרה
פרופ' שחר קול15/10/2009רירית של 7 ממ - תקין.
יש לקבוע מועד ולבצע החזרה.
מבחינת הסיכוי להריון - אין משמעות אם מבצעים על בסיס מחזור טבעי או מושרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא 140חסויה15/10/2009
שאיבה ב 30/9 החזרה (2 עוברים) ב2/10
הבוקר עשיתי בדיקת דם שהראתה בטא 140 זה תקין? לא נמוך מדי?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין, להמשך מעקב.
פרופ' שחר קול15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרתכם הדחופהמאיה15/10/2009
ביום רביעי יש לי פתיחת תיק בבלינסון,
משום מה הרופא נשים לא שלח אותי לבדיקת pap
בחיים לא שמעתי על הבדיקה הזו
האם הם יעכבו אותי בגלל חוסר בבדיקה אחת.
בנוסף בעבר ניקלטתי פעמיים מבעלי ועכשיו אחרי שלוש שנים אנחנו לא מצליחים כבר שנה
יכול להיות שהבדיקת זרע פתאום תהיה לא טובה
יום א' אני עוברת בדיקת זרע מכיוון שהבנתי שצריך בדיקת זרע עדכנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי שלום
פרופ' שחר קול15/10/2009בדיקת פאפ מומלצת לכל אישה מעל גיל 26 .
בלי קשר לבעיית הפריון.
בדיקות זרע אינן יציבות לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור שחר
מאיה15/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי בכלל...?דנית15/10/2009
שלום דר',
לקראת החזרת מוקפאים.ב-02.10 התחלתי עם אסטרופם 3 כדורים ביום.ב-11.10 לאחר בדיקת א.ס נתבקשתי ליטול כדור נוסף( 4 במס' ) כיוון שהרירית עדיין דקה (5.5 מ"מ ) היום בביצוע א.ס אין כל שינוי ברירת והתבקשתי לקחת כדור נוסף אך הפעם בצורה וגינאלית. סה"כ 5 אסטרופם ליום ולהגיע ביום ראשון ה-18.10 לבדיקת דם וא.ס.
מהם הסיכויים שתהיה תזוזה ברירית? עד מתי מנסים לעבות את הרירית?זה הכדור החמישי שהוסיפו לי , מהו המינון המקסימלי בנטילת אסטרופם?
תודה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול15/10/2009סיכוי קטן לעיבוי נוסף משמעותי של הרירית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר' ועוד שאלה
דנית15/10/2009אם כך, האם כדאי בכל זאת לנסות ולהחזיר מוקפאים עם רירית כזו?מרקם הרירית חלק.
תודה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול16/10/2009לא יודע למה הכוונה במרקם "חלק".
אם המרקם תלת פסי - יש טעם להחזיר עוברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלירונית15/10/2009
שלום,
אני בת 36 ללא הריונות קודמים, ורוצה להתחיל לנסות להכנס להיריון.
המחזור שלי בד"כ סדיר, כל 28 יום, והחודש המחזור הקדים בשבוע, כלומר קיבלתי לאחר 21 יום (דבר שלא קרה אף פעם).
ביום השלישי למחזור עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי:
TSH mIu/l 1.66
Prolactine mIU/l 149
LH - Luteinizing Hormone IU/l 5.1
FSH IU/l 21
Estradiol (E2) pmol/L - קטן מ200
Progesterone nmol/l 4.9
HCG-B Quantitative (B) IU/L - קטן מ2
Testosterone Total nmol/L - קטן מ1.5
האם התוצאות תקינות? ואם לא, מה המשמעות של זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית שלום
פרופ' שחר קול15/10/2009רמת ה - FSH גבוהה.
משמעות - רזרבה שחלתית קטנה.
מציע יעוץ ע"י רופא נשים שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון יחסים -מעקב ביוץנטע15/10/2009
שלום,
במעקב זקיקים הבוקר נצפה זקיק בגודל 18 מ"מ
בדיקות דם:
E2 732 pmol/l
Prog 3.2 nmol/l
עוד כמה זמן הביוץ להערכתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול15/10/2009בהיעדר מדידת LH - קשה לדעת.
אפשר לנחש: שבת - ראשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה מה קורהליה אמא לאחת15/10/2009
שלום רופאים יקרים,
בת 42.6 אם לילדה בת שנתיים וארבעה חודשים הריון ספונטני ומהיר מאוד.לאחר מכן 2 הריונות כימים ומזה שנה וחצי מנסה להרות.3 טיפולי הזרעה שלא צלחו ועכשיו לאחרהפרייה ראשונה שכנראה גם כן לא צלחה.נשאבו 7 ביציות והופרו4 ו3 הוחזרו ב6.10 ואחרי שבוע דימום(כנראה מחזור)ב.1018 צריכה לאמת את האי הריון. 1.האם הכשלון מעיד על ביציות לא איכותיות למרות שהתחלקו טוב במעבדה?
2. האם יש סיכוי שאצליח שוב להרות? 3.יש טעם לנסות שוב? - כבר מיואשת-לצערי...
4.מדוע אחרי כל טיפול המחזור מקדים לי בשבוע? - אפילו לא מצליחה להגיע לבדיקת הדם
יש לציין שהבדיקות אצלי ואצל בעלי תקינות
אודה על תשובה בהקדם .
תודה רבה
ליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה שלום
פרופ' שחר קול15/10/20091. כן
2. בוודאי!
3. בוודאי!
4. כי לא מושג הריון, אם כי אפשר למסך זאת ע"י שינוי תכשיר הפרוגסטרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ליה אמא לאחת15/10/2009אני לוקחת 3 פעמים ביום אנדומטרין ואחת לכל יומיים אמפולה גסטון אחרי הדימום עברתי לכל יום גסטון האם התמיכה הזאת עדיין לא מספיקה לי?
שוב תודה
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספיק בהחלט!
פרופ' שחר קול15/10/2009אפשר כמובן להוסיף אסטרוגן, אך לא ישנה התוצאה הסופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתחסוי15/10/2009
שלשום קיבלתי את הווסת, תוצאות הבדיקה של אתמול E2 304 , פרוגסטרון 5.2, LH 4.8
היום שוב עשיתי בדיקת דם , התוצאה: E2 352 , פרוגסטרון 5.9 , LH 5.8.
לא מבינה איך זה ולמה??
לא יכולה שוב להתחיל את המחזור ל- IVF ?
מדוע התוצאות הן כאלו, בד"כ רגילה שה- E2 קטן מ- 200 .
מה ניתן לעשות? היש עדיין סיכוי להתחיל החודש טיפול?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיואשת
פרופ' מרתה דירנפלד15/10/2009מש אין סיבה ליאוש בגלל בדיקה הורמונאלית..
לא הבנתי כמה זמן עבר מבדיקה הראשונה לשניה
צריך גם לדעת מהן תוצאות האולטראסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)