מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ביוץ בעת נטילת אסטרופםדנית14/10/2009
שלום רב,
אני נמצאת בתהליך לפני החזרת מוקפאים. עקב רירית דקה מאוד ( לאחר הפלות וגרידות ) אני נוטלת מזה כשבועיים אסטרופם בכמות של 6 מ"ג .( ב-3 ימים האחרונים 8 מ"ג ) היום בעת בדיקת U.S הרירית היתה 5 מ"מ, נצפה גופיף צהוב ומעט נוזל בדוגלס. הטכנאית אמרה לי שנראה כי היה ביוץ.כמובן שביצעתי בדיקות דם ואני ממתינה לתשובות.
שאלותיי:
1. האם יתכן ביוץ בעת נטילת אסטרופם?
2. האם למרות הביוץ אפשר להמשיך בתהליך ולנסות לעבות את הרירית או שהחודש זה אבוד?
3. האם בעת נטילת אסטרופם אפשר לקיים יחסים מלאים? אם עלול להתרחש ביוץ אולי אפשר גם להיקלט....
4. האם טיפול בנרות ויאגרה הוכיח את עצמו לטיפול ברירית?
תודה ברה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללני
פרופ' מרתה דירנפלד14/10/2009כן
לכן נותנים מינון גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' דרינפלד- בהמשך לתשובתך
דנית14/10/2009פרופ' תודה רבה על תגובתך.
סליחה אך לא ממש ברורה לי התשובה. האם כן יתכן ביוץ למרות נטילת האסטרופם? ואם כן מה עם יתר השאלות ששאלתי.ניתן להמשיך את התהליך או שזה אבוד?
תודה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנה להחזרהתותית14/10/2009
היי
לאחר העידרות ממושכת מהפורום חוזרת שוב
לאחר כישלונות IVF (הן מוקפאים והן טריים)החלטנו בכל זאת לנסות פעם נוספת
ברקע בעיית ביוץ ב-IVF נשאבו 8 בייציות מהן רק 5 הופרו ושרדו רק 4
בהחזרה 1 - נקלט הריון אך לא נצפה דופק הפלה ייזומה בעזרת ציטוטק שבוע-8
החזרה 2 - עוד בהכנת הרחם להחזרת 2 מוקפאים הרירית לא עמדה במיבחן עוד לפני ההחזה קיבלתי דימום(וסת)
החזרה 3 - בתיקווה שיילך כמו שצריך הפעם וסת אחרונה 09.10.09 מבד' דם ב- 12.10.09 :
E2- קטן >200
פרוג' - 2.2
LH - 7.6
נאמר לי ליטול אסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום
מה לגבי בד' הדם האם תקין האם ה-LH לא גבוהה ?
אשמח לחוות דעתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין, בהצלחה.
פרופ' שחר קול14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ?נעה13/10/2009
שלום
שלום אני בת 31. לקחתי פרוגילוטון במשך 21 יום. ביום ה-5 למחזור עשיתי בדיקות דם.
התוצאות:
T4- FREE -16.6
LH - 3.5
FSH -5.1
PROLACTIN -264
ESTRADIOL (E-2) - 189
2.4- 17-OH-PROGESTERONE
TESTOSTERONE- TOTAL - 1.9
DHEA SULPHATE - 5.3
מה אני יכולה ללמוד מהתוצאות האלו?
האם היה לי ביוץ?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תקינות
פרופ' שחר קול14/10/2009לא ניתן ללמוד לגבי הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוצאת את ההודעה שלי , אחזור שניתרונה13/10/2009
בת 39
רוצה להרות.
הייתי אצל מומחה לפוריות . עשיתי בדיקות וקיבלתי הפניה לבנק הזרע - זה היה לפני שנה - התמהמתי לצערי , אבל כעת אני רוצה להמשיך בתהליך.
מה הפרוצדורה מכאן והלאה?
האם מותר לי לגשת לכמה בנקים? הסיבה- בשיבא אמרו לי שיש תור ארוך .
קראתי חומר והתברר שיש בעיה הלכתית עם תרומת זרע , מחשש לגילוי עריות. האם ניתן לקבל זרע ממישהו לא יהודי?
בתודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונה שלום
פרופ' שחר קול14/10/2009את יכולה לפנות לכל בנקי הזרע הפועלים בארץ, בבתי חולים צבוריים ופרטיים.
הסיכון לגילוי עריון הוא זניח לחלוטין.
כמובן שניתן לייבא זרע מחו"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהsounds too good to be true
רונה14/10/2009נכנסתי לאתר
מקווה שזה לא יקר
ושהעבודה שלי לא מסוכנת להריון (מורה לילדים עם הפרעות רגשיות)
תודה רבה, רבה , רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 13 ימים מיום ההזרעה, בטא - 15. עודטלי13/10/2009
13 ימים מיום ההזרעה, בטא - 15. עוד יומיים אגש לבדיקה חוזרת לראות האם יש עלייה אבל אני רוצה לדעת האם מנסיונכם יש תקווה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוודאי!
פרופ' שחר קול14/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונד והמצאות נוזלגל13/10/2009
שלום רב,
שלום רב,
בבדיקת אולטראסאונד שהופנתי לעשות ביום ה14-15,למחזור לבדיקת רחם,שחלות וזקיקים נמצא :
עובי רירית הרחם 9 מ"מ ובהערות:תלת קוית.
שחלה ימנית מספר זקיקים קטנים
שחלה שמאלית זקיק בקוטר 13 מ"מ
דוגלס:נוזל חופשי בכמות מעוטה++.
את האולטרסאונד ביצעתי ביום ה-15 למחזור ולפי דעתי בייצתי יום קודם לכן.
ברצוני לדעת האם מהנתונים הנ"ל אפשר לדעת שבייצתי והאם מהנתונים אפשר לדעת האם יש סיכוי להריון? ומה זה אומר הנוזל החופשי?
תודה מראש,
גדית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוזל
פרופ' שחר קול14/10/2009יתכן והיה ביוץ. בהיעדר בדיקות דם לא ניתן לקבוע.
יש סיכוי להריון.
נוזל חופשי באגן יכול להיווצר לאחר ביוץ, אך יכול להיות גם לפניו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר סרטן שדשני13/10/2009
שלום רב,
לאחר סרטן שד הורמונלי (כמעט שלוש שנים מאז), המחזור חזר במאי 2009 ומאז מנסה להכנס להריון. (יש לי ילד בן חמש וחצי, הריון שהתקבל עם טיפול של איקקלומין, והריון שני שהושג על ידי הזרעה, אך נאלצתי להפיל בעקבות גילוי הגידול). אני בעלת רחם חד קורני וחצוצרה אחת (שהודגמה בצילום רחם לפני כ שלוש וחצי שנים). עם חזרת המחזור עקבתי אחרי הביוץ על ידי בדיקות דם, יש ביוץ ביום ה 22-23 למחזור ונעשו שלוש הזרעות שכשלו. בשלוש הפעמים קיבלתי מחזור 10 ימים אחרי ההזרעה. הרופא טוען שלמרות בדיקות הדם והאולטרסאונד שמראים כי אכן ישנו ביוץ, אין ספק כי השחלות מתפקדות אך אין לדעת אם הן נפגעו במידת מה כתוצאה מהטיפולים הכימותרפיים שקיבלתי. הוא מעודד ללכת לכיוון IVM (בכל מקרה לא כדאי IVF בשל הסיכון בטיפול הורמונלי) ולפני זה לנסות עוד 3 הזרעות (בסה"כ 6). אשמח לחוות דעת בעניין. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
פרופ' שחר קול14/10/2009רמות ההורמונים (אסטרדיול ופרוגסטרון) בהריון גבוהות עשרות מונים מהרמות בטיפול IVF רגיל.
לכן הבחירה ב - IVM לא ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיוריגון דחוףבתאל13/10/2009
אני לפני טיפול הזרעה ואמורה להזריק 150 פיוריגון , אני ביום השלישי ולא זכור לי אם ביום השלישי רביעי או חמישי למחזור שאלותי:
1. באיזה יום כדאי
2. במידה ואתחיל ביום הרביעי האם עדיין זה בסדר?
3. האם פיוריגון הוא כמו גונאל אשמח לדעת מה ההבדל ביניהם, כי בעבר לא הגבתי לגונל טוב במיוחד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיורגון
פרופ' שחר קול14/10/20091. 3
2. כן
3. אין הבדלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת מונוגוןמירי13/10/2009
היום התחלתי לקבל את המונוגון ויש לי שלוש י שאלות:
א. האם יש הבדל בין קבלת הזריקה בבטן או בישבן. קבלתי אותה בבטן.
ב. כמה זמן לערך אני צריכה לקבל אותה עד השאיבה?
ג. מדוע יום אחד אני מקבלת 2 אמפולות ויום אחד אמפולה אחת לסרוגין במשך 5 ימים כרגע עד לבדיקת דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זריקות
פרופ' שחר קול14/10/20091. לא
2. תלוי בתגובת השחלות.
3. לפי החלטת רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שצריך לעשות לפני IVFדורית13/10/2009
שלום רב,
עשיתי בדיקות דם כלליות והורמונאליות (של היום השני-שלישי למחזור), וצילום רחם.
כשהגשתי את הטפסים שמילא רופא הפריון עבור המשך טיפול ב-IVF, אמרה לי הפקידה בקבלה שאני חייבת לעשות גם היסטרוסקופיה. מה זה היסטרוסקופיה, והאם האישור לתהליך עלול לא להינתן, בהיעדר תוצאות בדיקה זו?
המון תודה,
דורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול14/10/2009היסטרוסקופיה - הסתכלות לתוך הרחם.
זו אינה בדיקת שיגרה לפני IVF .
הבדיקה מבוצעת לפי הצורך, ולא לכל המטופלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ?ליאת13/10/2009
שלום בת 28 שחלות פוליצסטיות,
ב.דם יום 21 לווסת אסטרודיול 823,פרוגסטרון 4.3 [חמישי]
יום 24 לווסת אסטרודיול 1089,פרוגסטרון 5.7 [אתמול]
יום 25 לווסת אסטרודיול 1311,פרוגסטרון 7.7 [היום]
האם היה ביוץ?
אם כן באיזה יום היה ביוץ?
האם יש חשיבות לקיום יחסי מין היום ?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ?
פרופ' שחר קול14/10/2009חבל שאין נתוני LH
העליה בפורגסטרון רומזת על ביוץ, לכן יש חשיבות לקיום יחסים היום.
העליה מעט איטית, לכן יש טעם לחזור על הפרוגסטרון בעוד כשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבהשירה13/10/2009
שלום רב רופאים יקרים
האם בשאיבה נוהג הרופא לשאוב את כל הזקיקים הנמצאים כולל הקטנים יותר?
מה בכלל הוא רואה באותו מעמד? ביציות או זקיקים
האם יש מצב בו לא ניתן לשאוב את הזקיקים משום שטרם החלה השפעת האוביטרל?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאיבה
פרופ' שחר קול14/10/20091. כן
2. זקיקים
3. לא, תמיד ניתן לשאוב, האוביטרל אחראי על בשלות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לבד בגיל מבוגררונה13/10/2009
אני בת 39. בעלי לא הגיע. כנראה גם לא יבוא.
רציתי המון ילדים , אבל בשלב זה , אחד- יהיה נפלא.
לפני כשנה קיבלתי הפניה ל"בנק הזרע", דרך מומחה לפוריות של קופת חולים. הרופא לא ציין איזה . עכשיו החלטתי לפעול , ולהלן השאלות
א. בשיבא אמרו לי שיש תור ארוך , ויוכלו לקבוע לי תור לחודש מאי, זה מאוחר מדי. הבנתי שיש כמה בנקי זרע. למי עוד אוכל לפנות? (יש לציין שמשום מה קשה למצא את מספרי הטלפון של בנק הזרע)
ב. האם אוכל לבחור איזה שארצה? אשמח להיות מטופלת אצל הרופא שנתן לי את ההפניה , אבל למיטב ידיעתי , אין בנק זרע בבית החולים בו הוא עובד.
ג. מה הפרוצדורה? האם לחזור לרופא שנתן לי את ההפניה?
ד. הבנתי שיש בעיה הלכתית עם תרומת זרע. האם זה נכון?
בתודה :~)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנק זרע - יש גם בבלינסון,
אני24/10/2009אך קחי בחשבון שיש להם מעט תורמים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רונה
ד''ר דוד ישי25/10/2009תכנסי לאתר של משרד הבריאות. שם תוכלי למצא את רשימת כל בנקי הזרע עם מספרי הטלפון. אם זה סביר מבחינת המרחק , עדף לעשות את הטיםול במקום בו נמצא הבנק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא13/10/2009
מה הסבירות שהריון מתחיל עם הכתמות חומות?
האם יש סטטיסטיקה באחוזים על בנות שהחלו את הרריון עם דימום / הכתמות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול13/10/2009לא ארוע נדיר בהריון.
סיכוי טוב שהכל יהיה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופיל הורמונלי- חשוב!א.ר13/10/2009
שלום,
עשיתי בדיקות פרופיל הורמונלי ביום ה-3 למחזור. לציין, יש לי מחזור סדיר ולפי בדיקת LH ביתית גם ביוצים (למרות שאני לא בטוחה ב-100% לגבי הביוצים).
טופלתי בעבר על ידי דיאנה בשביל אקנה (לא חמורה במיוחד, למרות שלי אישית זה הפריע).
אני מנסה להרות מזה כ-6 חודשים.
בחשד ל- PCOS הרופא שלח אוי לבדיקות פרופיל הורמונלי, שתוצאתיו היו-
TSH- 1.03mU\L
OH-PROGESTERONE: 34nMOL\L
DHEA sul.: 4.13 Micromol\L
E-2: 165 pmol\L
FSH: 7.4 IU\L
LH: 9.0 IU\L
total Testosterone: 2.0 nmol\L
SHGB:44
FAI: 4.
מהי משמעות הבדיקות האלו?
כיוון שהתור שלי לרופא הוא עוד הרבה זמן ואני מנסה להיכנס להריון- כל חודש חשוב לי, ולכן הייתי מאוד מעריכה תשובה מהירה, כדי שאני אוכל לטפל כמה שיותר מהר ולא לפספס עוד חודשים סתם אם לא צריך.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופיל
פרופ' שחר קול13/10/2009רמת ה - 17 הידרוקסיפרוגסטרון גבוהה ומתאימה לאדרנו-גניטל סינדרום, של הגיל המבוגר.
יש מקום להתייעצות מסודרת, יעוץ גנטי, וקבלת טיפול מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)