מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפול הפריה הראשוןקאר18/10/2009
מה הסיכוי להקלט להריון בהפריה חןץ גופית בפעם הראשונה לבחורה בת 26
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חנה
ד''ר דוד ישי18/10/2009יש הרבה משתנים שצריך לקחת בחשבון. בממוצע 30% בכל מחזור טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- א"ס ראשון-מתי?תמר18/10/2009
שלום,
ו.א היתה ב 15.9.
בטא 435 ב 15.10.
מתי מומלץ לבצע א"ס ראשון לבדיקת דופק וכו'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אילת
ד''ר דוד ישי18/10/2009בשבוע 7. ( שבעה שבועות מהיום הראשון של וסת אחרון )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנוחהאנג'לה18/10/2009
שאיבה ב- 14.10, החזרה ב- 16.10. שאלה שלי מתי מתרחשת השרשה לאחר ההחזרה
(באיזה יום?).
האם 5 ימי מנוחה בבית מספיקים לאחר ההחזרה?
תודה רבה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אנג'לה
ד''ר דוד ישי18/10/2009ההשרשה היא ביום 5-6 לחיי העוברים. מנוחה של 5 ימים מיום ההחזרה זה די והותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיק 20 מ"מ וקיום יחסיםרוני18/10/2009
מבדיקה של רופא הבוקר נראה שיש לי זקיק בגודל 20מ"מ. אני מנסה להיכנס להריון ולא יודעת מתי להתחיל לקיים יחסים ובאיזו תדירות. תוכלו להסביר לי (ביחס לגודל הזקיק) מתי הזמן הכי טוב לקיים יחסים? והאם כדאי לקיים כל יום או להמתין 48 שעות בין כל פעם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רוני
ד''ר דוד ישי18/10/2009זקיק טבעי מגיע לגודל 22 - 23 מ"מ. עם זקיק של 20 היום הביוץ יכול להתרחש היום או לכל היותר ביום יומים הקרובים. לכן אני מציע שתקימי יחסי מין היום מחר ומחרתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף דחוף לדר' ישימיטל18/10/2009
דר' שלום עשיתי הזרעה ב9/10 לקחתי אוביטרל ביום רביעי 7/10 זה פעם ראשונה שלי והיום
אני עם דלקת בגרון התייעצתי עם רופא המשפחה הוא נתן לי רפאפן 500 השאלה שלי האם זה בסדר אני עדיין לא יודעת על הריון אני צריכה לעשות בדיקה ב25/10 נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיטל
ד''ר דוד ישי18/10/2009את יכולה לקחת בשקט . אין שום מניעה לקחת רפאפן בהריון .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVFעדי18/10/2009
קיבלתי בשישי האחרון ונאמר לי לעשות בדיקת דם ביום ה- 10 למחזור של פרוגסטרון, LH ואסטרדיול לקראת טיפול ב-IVF אז אני מניחה שנעשה את הפרוטוקול הארוך ולא הקצר, שאלתי היא: ממה שזכור לי מתחילים עם זריקות של דפירלין החל מהיום ה- 21 כדי למנוע ביוץ טבעי ואחרי המחזור מתחילים עם הזריקות לגירוי השחלות וכו'.
במידה ואני נכנסת להריון באופן טבעי בביוץ הקרוב (שיש סיכוי כזה על פי הנתונים שלי ושל בעלי) ואז אני מתחילה עם הזריקות, האם זה לא מזיק להריון ולעובר אם במשך שבועיים עד קבלת המחזור אזריק אותן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול18/10/20091. נכון.
2. הסיכון לעובר - אפסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עדי19/10/2009אם מהיום ה- 21 אני מזריקה דפירלין ובאותו ביוץ שקרה שבוע לפני הריתי אז זה לא ישפיע על עלית הפרוגסטרון ועיבוי רירית הרחם ושאר הדברים שקורים אחרי הפריה של הביצית? כלומר, זה לא יסכן את ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי הספרות המדעית - נכון!
פרופ' שחר קול19/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות ביוץשירן18/10/2009
שלום
המחזור שלי מגיע כל 27 ימים. התחלתי החודש להשתמש בבדיקות ביוץ, ובדקתי כל יום מהיום ה-12 ועד היום (יום 17), ללא זיהוי ביוץ באף אחד מהימים.
1. האם ייתכן שלא בייצתי?
2. האם ייתכן שהערכה לא זיהתה ביוץ שהתקיים?
3. האם להמשיך לבדוק?
4. מה אני אמורה להסיק ממה שקורה, ואיך לטפל בזה?
אודה מאוד לתשובותיך
סתוונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול18/10/20091. יתכן
2. יתכן
3. לדעתי - לא
4. רצוי להסתמך על בדיקות דם וא.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטול טיפול - שאלהn/18/10/2009
כתבתי כאן על ערכים ועובי רירית לקראת מוקפאים בשבוע שעבר.
הרירית שלי הגיעה רק ל-7 תחת מינון גדול של פרוגיונבה (12 מ"ג) ואבורל (100 מ"ג)
הרופא שלי עבר על התיק שלי וראה שבחלק מהסבבים הטבעיים הצלחתי להגיע לרירית של 8.5 בממוצע (אני לא זכרתי את זה) והציע לי 2 אופציות - להעלות את מינון הפרוגינובה ל-16 מ"ג חצי בליעה חצי נרתיקי ולבדוק שוב עוד כמה ימים, או לבטל את הטיפול ולחזור לנסות סבב טבעי שוב.
אחרי מחשבה החלטתי לבטל טיפול.
התחלתי לקחת אנדומטרין פעמיים ביום, ביום שישי והיום צריכה לסיים.
השאלות הן:
תוך כמה זמן צפויה ווסת?
מה קורה עם הזקיקי שהתחיל לגדול? אני מבינה שהווסת שתגיע היא לא באמת ווסת אלא נשירת הרירית בשל צניחת ההורמונים. האם הזקיק/ים (אני פוליציסטית עם ביוצים ומחזורים טבעיים) שהיו בשחלות ייהפכו לציסטות, ואז המחזור הבא יהיה משובש גם כן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול18/10/2009הוסת יגיע לאחר סיום האנדומטרין.
לא צפויות ציסטות שכן אין השפעה על השחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, התכוונתי ציסטות מהזקיקים
אנונימית18/10/2009שכן התפתחו בשחלות במהלך שבועיים שנטלתי פרוגינובה (הזקיק הגדול היה 14)
האם הזקיק הזה ייהפך לציסטה או ייספג?
ותוך כמה זמן צפויה ווסת?
אני מסיימת אנדומטרין היום בערב האחרון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול18/10/2009הזקיק ייעלם.
הוסת יבוא במהלך הימים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אנונימית18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןשירה18/10/2009
שלום רב רופאים יקרים
האם אנדומטרין פעמיים ביום לאחר החזרת טריים מספיק?
אני חוששת שאין תמיכה מספקת של פרוגסטרון.
לתשובתכם המלומדת אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה לתשובת הרופאיםשני17/10/2009
חוששת שהטיפול יפגע בגלל איחסון לקוי של הצטרוטייד, ולכן אני שואלת כי זה מאוד מציק לי:
האם גם במזג האויר הצפוי מחר, מחרתיים ועד אמצע השבוע הבא - חם מאוד!/שרבי , יהיה זה בסדר לאחסן את הצטרוטייד בארון הבגדים??? רשום בהוראות האיחסון: לשמור במקום קריר ויבש ועד 25 מעלות, בארון הבגדים בחדר זה בסדר אם ככה???
רוצה להיות רגועה שאני עושה הכל שיצליח הפעם.
תודה למבינים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צטרוטייד אוהב ארונות חשוכים??
שירה18/10/2009למיטב ידיעתי ונסיוני, הצטרוטייד אצלי נמצא על השידה בחדר עבודה.
חדלי לדאוג זה לא בריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בסדר
פרופ' שחר קול18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץנעה17/10/2009
יש לי שחלות פוליציסטיות, בעיקבות כך אין לי מחזורים סדירים.
חודש שעבר קיבלתי מחזור ע"י לקיחת פרוגילוטון.
במרפאה אמרו לי לחכות חודש נוסף לראות אם אקבל מחזור באופן טבעי.
קניתי בדיקת ביוץ ביתית ועדין התשובה המיוחלת לא הגיעה אך אני מרגישה שינויים בגוף(כאבים בחזה וכדו'...)
האם הבדיקות הביתיות אמינות?
האם הביוץ בא בדר"כ אחרי תופעות הלוואי שתיארתי או בזמן שהן קורות.
אשמח לתגובתכם.
תודה
איילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול18/10/2009עדיף להסתמך על בדיקות א.ס. ודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים איומים לאחר שאיבהשירה17/10/2009
שלום רב רופאים יקרים
שאיבה ביום רביעי בצהרים. 10 ביציות נשאבו, הרגשתי רע מאד, הושארתי לילה להשגחה,
היום אולטרא סאונד הראה כי אין דימום. והחזירו לי העוברים. מה קורה כאן?
האם הגיוני לסבול עדיין מכאבי בטן איומים, איני יכולה להתיישר או להרים את בתי בת השנה.
אני מתנשמת מכל מאמץ קטן וזו פעם ראשונה בחיי שהודעתי כי איני מגיעה לעבודה.
עזרתכם אנא אני במצוקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה עד שהרופא יענה לך
בתאל17/10/2009נראה שאת צריכה לראות רופא בהקדם האפשרי, כי לא אמורים להיות לך כאבים כאלה כפי שאת מתארת , צריך לבדוק אם לא ניגרם לך גירוי יתר, גשי להיבדק ותשתי המון המון מים זה ינקה אותך, רפואה שלמה ובהצלחה בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיון
שירן18/10/2009אני לא רופאה אבל נשמע שכדאי לך ללכת למיון. לא נשמע מצב רגיל, אני לא הייתי מחכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
פרופ' שחר קול18/10/2009רצוי להיבדק ביחידה המטפלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים
ליה אמא לאחת18/10/2009שירה שלום,
מקווה שאת כבר מרגישה טוב. בפעם הראשונה בחיי שעשיתי הפרייה שזה לא מזמן ולצערי לא הצליח. אחרי ההחזרה היו לי כאבים חזקים מאוד בגב בבטן ואיפה לא.רצתי למיון כדי לראות שהשחלות בסדר והן היו.פשוט גירוי יתר שכאב מאוד. אז אל תחכי וגשי מיד להיבדק ומקווה שלך זה יצליח.
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרגינללי17/10/2009
שלום.
שאלתי הוא האם פרגינל 2500 גורם לבחילות יום יומיות
{אני אחרי החזרת עוברים מוקפאים}
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבוע לאחר הזרעהליבי17/10/2009
שלום ,
יש לי דימום קל. האם זה סימן למשהו?
הזרעה היתה ביום 14 למחזור, לאחר גונל בלבד (בגלל הגיל- 40)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן מחזור שמקדים.
פרופ' שחר קול18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגביי בדיקת פרוגסטרוןמיטל17/10/2009
שלום רב ביצעתי בדיקת פרוגסטרון ביום ה 19 למחזור במקום ביום ה 21 מחזור כל 24-26 יום והפרוגסטרון יצא 11
ואסטרדיול 103
ברצוני לשאול אם היתי מבצעת בדיקת זו ביום ה 21 הפרוגסטרון היה אמור להיות יותר גבוה מאחר ועשיתי יומים לפני הזמן ובנוסף חודש שעבר יצא לי פרוגסטרון 13 האם זה גם עכשיו היה אמור לצאת יותר גבוה אם היתי עושה ביום ה 21 לווסת תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל שלום
פרופ' שחר קול17/10/2009יש לציין יחידות המדידה של ההורמונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת פרוגסטרון עם יחידות מדידה
מיטל17/10/2009שלום רב יחידות המדידה הם:
פרוגסטרון 11 ng/ml
ואסטרדיול pg/mL
כמו כן להזכירך זה בוצע ביום ה 19 ןלא ה 21 לווסת מקבלת מחזור 24-26
ושאלתי היא אם היתי מבצעת ביום ה 21 לווסת זה היה בסביבות 14 כי ככה היה לי חודש שעבר ?
תודה וסליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוגסטרון 11
פרופ' שחר קול18/10/2009יחידות מדידה ישנות - תקין.
יתכן וביצוע הבדיקה יומיים מאוחר יותר היה נותן ערך אחר.
זה לא ממש משנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)