מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי הזרעהיפעת16/10/2009
שלום רב
אני לאחר טיפול הזרעה שני , חמישה ימים אחרי
שלשום ואתמול הרגשתי כל כמה שעות דקירות עזות באיזור הרחם - באיזור הבטן התחתונה
הדקירות גרמו לכאבים עזים ובלתי נסבלים אולם נמשכו מספר שניות וחלפו
האם יכול להיות מצב שזה תופעות של אחרי הטיפול וזהו מצב טבעי ?
אם הכאב נמשך האם עליי להבדק בשלב זה או להמתין לאחר שאדע האם הצליח הטיפול או לא ?
האם גם לאחר טיפול שנכשל צפויים בשלבים אלו כאבי וסת ?גירסה להדפסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפעת
ד''ר דוד ישי17/10/2009כאבים כאלה אפשריים ואין להם משמעות. אם יתחזקו ויהפכו לממושכים יותר , רצוי שתבדקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות עוברהילה16/10/2009
שלום רב
לפני יומיים נערכה לי החזרת עובר לאחר שאיבה שנעשתה יומיים קודם. הביצית הופרה בשיטת המיקרומניפולציה. כשהוחזר העובר נאמר כי לא התחלק לאחר שכן היתה הפריה. מה זה אומר?האם זה מקטין הסיוכוי להרות במחזור זה?מה צריכה להיות החלוקה לאחר כ48 שעות מהשאיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מודאגת
ד''ר דוד ישי17/10/2009ב 48 שעות , צריך העובר להיות בן 2 ל - 4 תאים. אם הוא לא התחלק , הסיכוי להריון נמוך באופן משמעותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכע פרוגסטרוןיעל16/10/2009
שלום,
אני עם הריון טבעי . תחילת שבוע 5.
ארצה לדעת מהו טווח הנורמה של ערכי פרוגסטרון בתחילת הריון (שבוע 4-5) לפי nmol/L?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי17/10/2009בין 100 ל 200
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שאיבת ביציתהילה16/10/2009
שלום אני בת 38. לפני כארבעה ימים עברתי שאיבת ביצית(שני דיקורים) ללא הרדמה ובמינון מינימאלי של הורמונים. השאבה מאוד כאבה. גם אחריה חשתי בכאבים ולמחרת כאבים ותחושת נפיחות. אתמול נערכה ההחזרה. תחושת הנפיחות די נעלמה אבל הכאבים נמשכים (קצת פחותים) בעיקר בשינוי תנוחה 0בעיקר בישיבה) ובהפעלת לחץ קליל על הבטן התחתונה. האם זה נורמאלי? האם עלי לפנות לבירור עתה או ניתן להמתין--ואם כן-עד מתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מודאגת
ד''ר דוד ישי17/10/2009מאד קשה להשיב לך רק על פי תיאור התלונות שלך. כמובן שכאבים בדרגה מסויימת , אפשריים לאחר שאיבה , עם או ללא הרדמה . אם הכאבים לא יחלפו עד מחר , פני לבדיקה. אם הם יחמירו לפני מיד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהלילי16/10/2009
שלום אני 10 ימים אחרי החזרת 3 עוברים טריים ויפים היום בבוקר עשיתי בדיקה ביתית ויצא פס חלש מאוד(אני מקבלת תמיכה 3 פעמים ביום אנדומטרין ופעמיים ביום פרוגינובה) אגב אני בת 25 וזה טיפול ראשון שלי. האם זה מעיד על היריון או שזה מושפע מההורמונים שאני לוקחת .אתמול ושלשום עשיתי בדיקה ולא הופיע כלום.תודה. ואם אפשר לענות לי כמה שיותר מוקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילי שלום
פרופ' שחר קול16/10/2009סביר כי מתחיל הריון.
מציע בדיקת דם עוד יומים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר שחר
לילי16/10/2009תודה לך ד"ר שחר על התשובה המרגיעה. אבל יש שאלה שלא עניתה עליה האם ההורמונים שהזכרתי לך אותם משפיעים על התשובה זאת אומרת אם יצא פס חלש אז זה מההורמונים ואגב יש לי כאבי מחזור בצד שמאל של בטן תחתונה מה זה אומר (סליחה שאני נודניקית). ואני אשמח לקבל תשובה מהירה כמו בשאלה הקודמת תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי16/10/2009האם אני צריכה להיות בצום כשעושים בדיקת בטא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמורן16/10/2009
שלום רב
אני נמצאת במעקב זקיקים. הבוקר נצפה זקיק בגודל 18 , עובי רירית 8 אין נוזל בדוגלס. בדיקת הדם מראה ESTRADIOL (E-2) 679 pmol/L
PROGESTERONE 19.2 nmol/L
האם התוצאות מצביעות על ביוץ? על פי המידע שקראתי הערכים של הפרוגסטרון גבוהים מידי ומצביעים על סיום ביוץ...
חשוב לציין כי הווסת האחרונה הייתה ב 22/8/09 (יש לי מחזורים של חודשיים)לפני שבועיים ניצפה זקיק בגודל 15 וערכה ביתית לביוץ הראתה שני פסים 3 ימים לאחר מכן
אשמח לקבל הכוונה
תודה רבה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול16/10/2009פרוגסטרון 19 מעיד שהיה ביוץ. יתכן לפני כיומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה יכול להיות?
דנה16/10/2009ביום שלישי הזקיק היה בגודל 15. האם יכול להיות שהתרחש ביוץ ביום זה או יום לאחר מכן? ולא ראו זאת באולטרסאונד שהייתי בו בימים שלישי וחמישי?
אם על פי הפרוגסטרון הביוץ התרחש כבר ביום שלישי או רביעי, מדוע הרופאה המליצה לקיים יחסי מין יום כן יום לא החל מיום חמישי?
האם עכשיו עדיין יש לי סיכוי להיקלט?
הם זה מעיד על בעיה בפרוגסטרון שאינו תואם לזקיקים ולאסטרוגן?
תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך זה יכול להיות?
דנה16/10/2009ביום שלישי הזקיק היה בגודל 15. האם יכול להיות שהתרחש ביוץ ביום זה או יום לאחר מכן? ולא ראו זאת באולטרסאונד שהייתי בו בימים שלישי וחמישי?
אם על פי הפרוגסטרון הביוץ התרחש כבר ביום שלישי או רביעי, מדוע הרופאה המליצה לקיים יחסי מין יום כן יום לא החל מיום חמישי?
האם עכשיו עדיין יש לי סיכוי להיקלט?
הם זה מעיד על בעיה בפרוגסטרון שאינו תואם לזקיקים ולאסטרוגן?
תודה מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי החזרהRONY4115/10/2009
שנתיים של נסיונות אינטנסיביים להיכנס להריון, כולל טבעי, איקקלומין, הזרעות וכרגע לאחר IVF רביעי, עם סך של 8 החזרות עוברים, הכל ברקע תקין, ואף יש לי ילדה בת 8 מהריון טבעי - אך אף פעם אחת בכל התקופה הזו לא נקלט הריון.
1. האם זה אומר שגם לא ייקלט ושאין טעם להמשיך?
2. האם יש נשים ש"לא הלך" להן תקופה ארוכה בכלל ואז נקלטו פתאום בגיל מבוגר?
3. מה יכול להשתנות פתאום ע"מ שזה יצליח? בכל זאת הגיל לא מפסיק להתקדם (42)....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרה
פרופ' שחר קול16/10/20091. לא
2. כן
3. אלת המזל תאיר פנים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PGDשני15/10/2009
שלום, אני בת 33, נשאית BRCA. נמצאת כשנתיים לאחר כריתת שד מניעתית ובשיחה עם רופאים לגבי כריתת שחלות מניעתית, הועלתה אופציה של שימוש ב- PGD לשם סיום התא המשפחתי. יש לי שתי בנות שנולדו באופן טבעי. לשאלתי- ידוע לי כי שימוש ב PGD תוך בחירת מין העובר, מיועד רק במקרים של התוויה רפואית. האם יותר במקרה שלי אף לבקש כי בתהליך בחירת העובר שאינ נושא את המוטציה הנ"ל, ייבחר עובר ממין זכר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול16/10/2009נושא טעון מבחינת האתיקה הרפואית.
לדיון במסגרת היחידה המטפלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולמירי15/10/2009
אני מקבלת כ 3 שבועות זריקת דקפפטיל. קבלתי וסת לפני כשבועיים ועדיין יש דימום והפרשות דמיות למה? בדרך כלל הוסת נמשכת לא יותר מ 6-7 ימים .
האם זה תקין?
האם זה לא יפגע בטיפול? התחלתי לפני 3 ימים גם זריקות של מנוגון.
מה קורה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול
פרופ' שחר קול16/10/2009בהנחה שמעקב הטיפול כלל בדיקות דם לפני תחילת הטיפול בדקפפטיל, ולפני תחילת הטיפול במנוגון, נראה שהכל בגדר הסביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לגבי דקפפטיל
מירי16/10/2009כן נערכו בדיקות דם לפני ואחרי. מה הסיבה לכך יכולה להיות.
2. האם זה לא מעכב את הטיפול ומשפיע על תוצאות בדיקות הדם שאחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה בזרעלולו15/10/2009
לפני ֱ 3 שנים בעלי עבר הבדיקות לבדוק הסיבה לאי השגת הריון.
עבר אולטראםאונד ומיפוי אשכים התוצאות - אין ואריקוזםיהץ
הוא כבר כחודשיים מרגיש כאבים בבטן תחתונה. ( לא ממושך )
הזרעה ראשונה היה לו מספר של14 מליון. שניה 18 מליון ושלישית שגם נכשלה היה לו 1 מליון. שחושבת שהסיבה שקיימנו יחסים יום לפני הזרעה שזה החליש הזרע.
1-האם כדאי לחזור ולבצע בדיקות לחפש הסיבה שהזרע חלש?
2- אנחנו מבולבלים האם לנסות עוד פעם IUI או ללכת על IVF ?
למרות הזרעה ראשונה לפני 3 שנים הצליחה מיד ובלי בעיות
תודה על ההתחשבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול16/10/20091. כן
2. IVF* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולט נור וביוץענבל15/10/2009
אני לוקחת פרימולט נור למשך שבוע, ולאחר 3 ימים שלקחתי התחילו לי כאבים כמו של ביוץ, באיזור החצוצרות.
האם זו אחת התופעות לואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול16/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי הפלהקארין15/10/2009
הפלה ב9.9 עדיין לא קיבלתי יש לי את כל התופעות אך מחזור אין, יש לציין שהמחזור שלי סדיר .
מתי אני אמורה לקבל ?מתי לפנות לבדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורלי שלום
פרופ' שחר קול16/10/2009בדיקה במהלך השבוע הבא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהדנה15/10/2009
ערב טוב,
ביום ראשון הקרוב אני מיועדת לעבור הזרעה. אני מזריקה פיורגון כ-8 ימים וביום שבת,לפני ההזרעה,אני אזריק אוביטרל.
נאמר לי לקיים יחסים ביום שבת (יום לפני ההזרעה) בכדי "לכסות" גם את היום הזה.
השאלה שלי היא אם זה לא יפגע באיכות הזרע, לקיים יחסים יום לפני ההזרעה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי15/10/2009אם הוסת סדיר , קיום יחסי מין ביממה שלפני , לא תפגע באיכות הזרע ביום ההזרעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. ועוד שאלה קטנה
דנה15/10/2009גם אם איכות הזרע נמוכה (זו בעצם הסיבה להזרעות) ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי17/10/2009במצב כזה יתכן שהזרע יהיה מעט פחות טוב ביום ההזרעה. אבל , למרות זאת , יש לזה הצדקה אם המטרה היא לכסות אפשרות של ביוץ מוקדם מהצפוי ביום שבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה. ועוד שאלה קטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דנה
ד''ר דוד ישי17/10/2009כשאמרתי "במצב כזה" התכוונתי , כאשר הזרע באיכות לא טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש מצב של הריון עם "מחזור"מיכל15/10/2009
שלום ד"ר.
האם יכול להיות הריון ..ומחזור סדיר בזמנים ובמסיביות...?? יש אפשרות שזה אמיתי..??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי15/10/2009יש אפשרות של דימום סביב תאריכי הוסת הצפוי , אצל אישה בתחילת ההריון . נדיר שהדימום הוא בכמות של וסת נורמלי , אם כי גם זה אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעם אחת ולתמיד- אשמח להבהרה -דחוףשני15/10/2009
קניתי צטרוטייד 0.25.
האם צריך לשמור אותו במקרר או שאפשר בארון בגדים בחדר?
בהוראות רשום: במקום קריר וחשוך. לא ברור לי.
בבקשה זה דחוף, קניתי היום ואני חוששת שהטיפול יהרס.. איפה לאחסן???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי15/10/2009ארון סגור וחשוך זה מספיק. לא צריך מקרר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בנושא לד"ר ישי הנכבד
שני15/10/2009האם גם במזג האויר הצפוי מחר, מחרתיים ועד אמצע השבוע הבא - חם/שרבי , זה בסדר לאחסן את הצטרוטייד בארון הבגדים ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שני
ד''ר דוד ישי18/10/2009כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)