מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר שחר שלום רב!מיה17/10/2009
שלום רב!
אני לאחר סבב שלישי של איקקלומין, בעלת שחלות פוליציסטיות בת 27 (בעלי עבר בדיקת זרע והכל תקין)
סבב ראשון - כדור אחד ביום היה ביוץ
סבב שני- כדור אחד ביום לא היה ביוץ
סבב שלישי- שני כדורים היה ביוץ (הביוץ היה בערך ב- 1.10.09,) טרם קבלתי את המחזור ובדיקת שתן לגילוי הריון מראה תוצאה שלילית
1. האם עדיין יש סיכוי להריון?
2. מה המלצתך בנוגע להמשך הטיפול? האם יש טעם להשמיך עם איקקלומין או להתחיל טיפול אחר?
תודה מראש
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיה שלום
פרופ' שחר קול17/10/20091. כן
2. גונדוטרופינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיכוי להריוןשירה17/10/2009
שלום רב רופאים יקרים
מה הסיכוי להריון בהחזרת 4 עוברים יפים(דרגה 1, ללא שברים) טריים לבחורה בת 41.10?
יש לי תינוקת בת שנה ממוקפאים(5 תאים).
ומה אפשר לעשות על מנת להגביר הסיכוי?
תודות חמות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה שלום
פרופ' שחר קול17/10/2009הסיכוי להריון תקין הוא סביב 10%
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטרין עושה בעיות?שירה17/10/2009
שלום רב רופאים יקרים
האם יתכן שתכשירי הפרוגסטרון כמו אנדומטרין גורמים לגזים ולכאבי בטן? התחושה דומה לצורך דחוף ובהול לשירותים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אופייני
פרופ' שחר קול17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונליות המשךטלולה17/10/2009
שלום,
הוסת האחרון שלי היה ב10/10 הזרם היה מאוד חלש שהייתי רק עם תחתונית ונמשך 4 ימים.
בזמן האחרון הוסת שלי נמשכת הרבה ימים לא כבעבר.
שהוסת היה מסודר הוא נמשך בין 5-7 ימים כעת הוסת נמשכת כ10-13 ימים.ואילו החודש הוא נמשך רק 4 ימים.
אתמול שמתי לב שיש לי קצת דימום ואני צריכה לערוך בדיקות הורמונליות
האם הדימום יכול לשבש את המעקב אחר הביוץ?
האם אני צריכה לחכות עם הבדיקות?
תודה על ההקשבה והתמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליה שלום
פרופ' שחר קול17/10/2009אין צורך להמתין.
הדימום מחייב בדיקות ואבחון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובס.ד.17/10/2009
מספר שאלות:
1. מה פירוש "ביצית אטרטית"?, ממה היא נוצרת? ממה היא מושפעת?
2. האם ביצית אטרטית אחת מעידה על כך שגם להבא יהיו כאלה?
3. האם ביצית אטרטית יש גם לנשים צעירות או שזה קשור לגיל מבוגר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביציות
פרופ' שחר קול17/10/20091. ביצית שאיבדה יכולת ההפריה שלה.
2. לא
3. השכיחות עולה עם הגיל כסימן להידרדרות איכות הביציות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוג לתהליך הזרעהgala17/10/2009
שלום,
אני ובן זוגי מחכים להחזרת עוברים מוקפאים בעוד שבוע (יום ה'). יחד עם זאת הרופא שלנו מאוד התרשם מבדיקת האולטסאונד והציע לבצע הזרעה במקביל.
אתמול (יום ו') בוצעה ההזרעה ומאז אני סובלת מכאבי בטן. לא מדובר בכאבים עזים אך בהחלט כאב לא מוכר בעוצמה קבועה.
האם יש סיבה לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר שלא
פרופ' שחר קול17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רלילי17/10/2009
מחר יש לי בדיקה בטא אחרי החזרת 3 עוברים האם אני צריכה להיות בצום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול17/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומיחושים בבטן תחתונהיעל17/10/2009
שלום,
וסת אחורנה היתה ב 15.9. אני בתחילת שבוע 5. בטא 435.
אתמול התחלתי להרגיש מיחושים בבטן התחתונה ובגב תחתון ורציתי לדעת האם אלה תחושות שכיחות בתחילת הריון? כמו כן ,אני מרגישה לחץ על שלפוחית השתן ורצה לעיתים תכופות לשירותים.
מתי מומלץ לבצע א"ס ראשון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי17/10/2009אלה תחושות רגילות בתחילת הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופאסטוןדנה17/10/2009
שלום. כבר יותר מחצי שנה לא קיבלתי מחזור. יום ראשון שעבר הייתי אצל רופא נשים והוא נתן לי דופאסטון התחלתי לקחת ביום שני ל5 ימים וסיימתי ביום שישי. אני רוצה לדעת מתי אני אמורה לקבל מחזור, ורציתי לדעת אם הכדורים האלה עושים את המחזור לסדיר . ומכיוון שהשמנתי הוא אמר לי שיכול להיות בגלל זה אני לא מקבלת מחזור. והחלטתי להוריד מהמשקל , אבל רציתי לדעת איך אפשר לסדר את המחזור לסדיר כבר מעכשיו, כי אני רוצה להתחיל טיפול לייזר, וחייב שהמחזור תהיה סדיר .
אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם כי זה חשוב לי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אן
ד''ר דוד ישי17/10/2009הוסת אמור להופיע 3-7 ימים מסיום הכדורים. אפשר להסדיר את הוסת ע"י גלולות או ע"י פרוגסטרון ציקלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית והחזרת עובריםדניאלה.י17/10/2009
שלום דר'
לפני חצי שנה גרידה אחרי הריון לא תקין.
סובלת מאנדומטריוזיס ועוברת טיפולי IVF .
לפני ההפלה, רירית היתה מגיעה לעובי 12 - 13 מ"מ
כיום היא מגיעה ל- 7 מ"מ.
אמורה לעבור החזרת טריים ביום א' שאלותי:
1. האם כדאי לדחות את ההחזרה בגלל הרירית שכבר לא מתעבה מספיק?
2. מה יכולות להיות הסיבות שהיא אינה עוברת את 7 המ"מ, שסה"כ נראה כמצב לא רע?
אודה לכל תובנה בנושא
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה.ז.
ד''ר דוד ישי17/10/2009רירית של 7 מ"מ שנראית טוב היא רירית תקינה. אין שום הוכחה שהרירית ככל שהיא עבה יותר. לדעתי לכי על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםטלולה16/10/2009
שלום,
הפנו אותי לערוך בדיקות דם ואיני זוכרת האם צריך להיות בצום? ובשביל מהן הבדיקות?
estradiol(e2) urgent
progesterone urgent
lh urgent
אשמח לתשובה כי ביום ראשון אני רוצה לערוך את הבדיקות
תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
דניאלה.י17/10/2009אלו בדיקות רמות הורמונים בשביל לעקוב אחרי ביוץ, או בשביל להתחיל סטימולציה....
בקיצור - פרופיל הורמונלי
אין צורך לצום.
באם אמורה לעבור סטימולציה ל- IVF יש לעשותן מוקדם על הבוקר בכדי לקבל הוראות עד הצהריים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום טליה
ד''ר דוד ישי17/10/2009כמו שאמרתי , אין צורך בצום. מטרת הבדיקות היא לעקוה אחר התפתחות הזקיקים ולשלול ביוץ מוקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גונלסיון16/10/2009
שלום,
האם זה משנה באיזה שעה מזריקים גונל?
אני אמורה להתחיל להזריק ולא יודעת אם יש חשיבות לבוקר, צהריים או ערב.
ברור לי שמזריקים כל יום באותה השעה שהתחלתי....
תודה על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטלי
ד''ר דוד ישי17/10/2009זה לא ממש משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר שאיבהשירה16/10/2009
לרופאים שלום רב
אחרי שאיבה קשה(10 ביציות) ביום ד' בצהרים. כאבי בטן איומים, הושארתי להשגחה בבית החולים.
הפרופ' שביצע את השאיבה, עשה לי אולטראסאונד במהלך אותו לילה וגילה דימום קל פנימי האופייני לאחר שאיבה.
יום שישי עדיין הבטן כואבת ורגישה מאד. חשה חולשה ולא בכוחות רגילים.
האם אופייני? ההחזרה ביום שבת מה מציעים לעשות?
תודות מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי17/10/2009אני מציע לחזור ולהבדק. יתכן שהדימום חזק יותר ממה שחשב הרופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםטלולה16/10/2009
שלום,
אני אמורה לערוך בדיקות דם ואיני זוכרת האם צריך להיות בצום? ובשביל מהן הבדיקות?
estradiol(e2) urgent
progesterone urgent
lh urgent
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום טליה
ד''ר דוד ישי17/10/2009אין צורך בצום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה 3א.16/10/2009
היי, היום עשיתי הזרעה שלישית. לא הייתי מוכנה לזה , זה היום ה- 13 למחזור, הלכתי למעקב זקיקים שהראה שהזקיק גדול 24 על 25 ורירית 12, הרופאה אמרה לבצע היום את ההשבחה וההזרעה.
לאחר שעשינו זאת, נזכרתי שלא הזרקתי אוביטרל, הרופאה אמרה שבכל אופן אקח את הזריקה גם אם זה אחרי ההזרעה. האם זה יעיל לדעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א.
ד''ר דוד ישי17/10/2009זה יעיל גם בגלל האפשרות שעם זקיקים כאלה תבייצי באופן ספונטני ( אולי אפילו בשעות הקרובות ) וגם בגלל שהזרע חי ומפרה גם 2-3 ימים לאחר הזרקתו לרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)