מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעהמיטל11/10/2009
דר' שלום ,
רציתי לשאול אם לאחר הזרעה ישנם כאבים קלים בבטן ובנרתיק ?
האם צריך להיות במנוחה לאחר הטיפול ואני עובדת במעון ורציתי לדעת עם ההרמה של הילדים
אולי גורמת לי לכאבים אחרי הטיפולבבטן התחתונה ?
ועוד שאלה אחרי כמה זמן אפשר לדעת עם צריך לעשות בדיקה להריון ?
זה פעם ראשונה שלי לכן כל השאלות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
פרופ' שחר קול11/10/20091. יתכן
2. מנוחה אינה חיונית.
3. בדיקת הריון - 14 יום לאחר ההזרעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלות לגבי ההזרעה
מיטל12/10/2009דר' שלום,
ענית לי ש14 יום מהזרעה צריך לעשות בדיקת הריון שאלתי היא אם בכל מקרה צריך לעשות בדיקת הריון אחרי 14 יום או שרק עם יש איחור במחזור (המחזור שלי כל פעם משתנה בזמנים לפעמים אחרי 28 יום לפעמים אחרי 27 יום ולפעמים אחרי 33 יום)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל ומנוחהאני11/10/2009
שלום
בהריון שבוע 6 לאחר החזרת 2 עוברים טריים ב-16/9
בטא ראשונה ב27/9 90
בטא שניה ב29/9 185
בטא שלישית ב1/10 394
בטא רביעית ב5/10 3183 (קפיצה גדולה)
באולטראסאונד ב8/10 ראו שק הריון אחד בברור
אתמול ב10/10 דימום אדום קל שנמשך כשלושה ניגובים ואז פסק, ללא כאבים וללא גושים בדימום
הרופא אמר לי לנוח מנוחה מוחלטת ולעשות היום בדיקות דם, התוצאות:
E2 17650, פרוגסטרון גדול מ-190, בטא 22600
האם התוצאות תקינות למרות שלא היתה הכפלה מלאה מהבטא האחרונה?
האם נדרשת עוד מנוחה מוחלטת- כלומר לא ללכת לעבודה למרות שהעבודה שלי אינה כרוכה במאמץ פיזי?
אני ממש בחרדות לקראת בדיקת דופק ביום רביעי- מכיוון שבIVF קודם היו תאומים ללא דופק
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול11/10/2009מנוחה או עבודה לא ישפיעו על התוצאה הסופית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה ברזרבה השחלתית?טלי11/10/2009
אני בת 41. בהיותי בת 39 פרצו אצלי כאבים חזקים (ששתקו אותי ממש), באגן בצד שמאל ובמפשעה בצד שמאל, בעיקר סביב הביוץ (וקצת סביב המחזור). לאחר כחצי שנה הכאבים התמנו ואף חלפו כמעט לחלוטין. נכון להיום אני סובלת מרגישות קלה ביותר (סביב ביוץ -וקצת סביב המחזור) דווקא באגן בצד ימין - אותו סוג של רגישות שהיתה לי בצד השני רק בעוצמה הרבה יותר נמוכה. ברצוני לדעת האם זה שהכאבים חלפו יכול לכשעצמו להוות אינדיקציה לניוון שחלתי? לירידה באיכות הביוץ וברזרבה השחלתית? אין לי ילדים כך שזה מדאיג אותי. ושאלה נוספת לגבי ה FSH. אני יודעת שמ 7 ומעלה זה מעיד על מגמה של ירידה ברזרבה השחלתית. לפני כשנה כשבצעתי לאחרונה את הבדיקה זה היה 8.3 אך מאיזה מספר (כאשר הבדיקה מבצועת ביום השלישיי של המחזור) ניתן לומר כי הסיכוי להריון אפסי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחלה
פרופ' שחר קול11/10/2009אין להסיק מתחושותיך לגבי ירידה באיכות הביוץ.
FSH - מנבא תגובה שחלתית לגונדוטרופינים אם נלקח במקביל ל - E2, ואם תוצאת ה - E2 היא פחות מ - 200.
סיכוי ההיריון תלוי בעיקר בקיום ביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור בווסתשרית11/10/2009
מחזור אחרון 02.09.09 מקבלת מסודר כל 27-28 יום.
בדיקת להריון לפני שבוע שלילית, בדיקת הריון ביתית היום שלילי
האם יש סיכוי עדיין? אם לא למה האיחור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור
פרופ' שחר קול11/10/2009יש סיכוי אם היה ביוץ מאוחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי IVF ראשון מחכה לתשובהליה אמא לאחת11/10/2009
שלום ד"ר,
ההחזרה היתה ב6.10 (3 עוברים)ואני מחכה לתשובה בתקווה לחיובית.רציתי לשאול מהם הסימנים אם בכלל בשלב זה שיכולים להעיד על הצלחת הטיפול?
לפעמים יש לי לחץ במפשעה והרבה בגב התחתון ולפעמים מרגישה טוב ללא כאבים ואני מחפשת סימנים.האם בשלב זה עוד מוקדם לעייפות יתר,רגישות בחזה וכו?
תודה על תשובתך,
ליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים
פרופ' שחר קול11/10/2009אין סימנים אמינים וברורים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזרת מוקפאיםאנונימית11/10/2009
לקראת החזרת מוקפאים, נוטלת 4 פרוגינובה ליום + מדבקת אבורל:
תוצאות מהיום:
|
אנדוקרינולוגיה
Estradiol (E2) Urgent | pmol/L | *
1107
|
Progesterone Urgent | nmol/l | *
1.8
|
LH Urgent | IU/l | *
9.5
|
רירית 7, זקיקים קטנים בשני הצדדים. אין זקיק מוביל.
האם ה-LH לא גבוה מדי?
האם לא עלול להתרחש ביוץ למרות שאין זקיק מוביל?
מתי כדאי לתזמן את החזרת העוברים (הוקפאו ביום 2)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקפאים
פרופ' שחר קול11/10/20091. לא
2. הסיכוי לביוץ - אפסי.
3. לא עקרוני, בתנאי שמתחילים פרוגסטרון 48 שעות לפני ההחזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה + שאלה נוספת
n/12/10/2009קיבלתי הנחיה מהרופא להוסיף 2 פרוגינובה לנרתיק ולעשות בדיקה שוב ביום ה'.
האם זו הנחיה מקובלת?
לציין שגם במחזור טבעי (סדיר) הרירית שלי סביב 7 וזו פעם ראשונה שאנחנו מנסים החזרת מוקפאים עם טיפול כי קיווינו להגיע לרירית יותר עבה. האם התוספת לנרתיק מקובלת במצבים כאלו?
האם יש סיכוי להגיע לרירית יותר עבה?
האם להבא במצבי כבר עדיף להחזיר מוקפאים ללא התערבות הורמונלית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקדמת מחזורלולו11/10/2009
עשיתי הזרעה שלישית ב 29.9.2009 אחרי טיפול גונאל 112 יחדות ובאובטרל שנכשל
אני בת 28 שהיתי עם מחזור סדיר כל הזמן שהתחיל להיות לא סדיר מחמשה חודשים.
מחזור אחרון 17.9 ואני קבלתי 9.10 .
1- מה הסיבה שהמחזור הקדים ב7 ימים?
2- אי סדירות במחזור משפיעה על הטיפול והשגת הריון?
3- האם ההפרשות אצלי ביחסי המין מפריעות להחדרת הזרע יותר עמוק ?
4- לבעלי יש זרע חלש , האם יש טיפול שעוזר להגדיל את הסיכוי להריון כלומר לחזק הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לולו שלום
פרופ' שחר קול11/10/20091. אופייני שלב לוטאלי קצר בטיפולי פוריות.
2. לא, אם יש ביוץ.
3. לא
4. רצוי ברור מסודר: האם יש סיבה לבעיית הזרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה בזרע
לולו12/10/2009לפני 3 שנים ביצע בעלי הבדיקות כדי לברר הבעיה בזרע כמו מיפוי אשכים התוצאות שללו בעיה או דליות.
האם זה אומר שגם עכשיו אין לו בעיה? או שכדאי לבדוק את זה עוד פעם?
הזרעה אחרונה היה לו מספר של אחד מיליון אבל אני כמעט בטוחה שהסיבה לכך זה שקיימנו יחסימ לילה לפני ההזרעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם מעקב זקיקיםיעל11/10/2009
היי,
בת 29
אני אמא לילד בן שנתיים - הריון ספונטני.
הריון שני לא ממש מצליח לנו - כמעט שנה נסיונות.
פרופילו הורמני תקין, פורגסטוריון 86 בחודש שעבר.
החודש התחלתי מעקב זקיקים
יום 12 (שישי) - רירית = 4 ממ, 20 ממ - הרופא אמר לקיים יחסים למחרת מכיוון שהביוץ עוד לא התחיל והרירית דקה
יום שבת - קיימנו יחסים בהוראת הרופא
יום ראשון- יום 14 למחזור - רירת 8 ביצית 24 - מקווה לקיים יחסים היום גם.
שאלותיי:
1. האם הייתי אמורה לקיים יחסים גם ביום שישי ?
2.כמה זמן זה ביוץ, והאם אני צריכה היום ומחר לקיים יחסים או עד סוף השבוע . וכמה פעמים ביום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול11/10/20091. לא ניתן לדעת בהיעדר בדיקות דם
2. הביוץ אורך כ - 12 שעות.
בדיקת זרע?
צילום רחם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת היריון ביתית - בהשפעת סינרלפאי11/10/2009
החל מהיום ה - 21 למחזור אני לוקחת סינרל כהכנה ל IVF.
מתי אני יכולה לבצע בדיקת היריון ביתית לבדוק אם אני בהיריון?
האם הסינרל פוגע במהימנות הבדיקה?
בדר"כ המחזור שלי 30 יום והיום זה היום ה - 30.
האם הסינרל גורם לאיחור? (פעם שעברה קיבלתי ביום ה - 36/37) כך שממתי ניתן לאתר היריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד כמה שידוע לי הסינרל דוחה ביוץ
דנית11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינרל
פרופ' שחר קול11/10/2009סינרל אינו משפיע על הבדיקה.
אם יש איחור במחזור יש מקום לבדיקת הריון, רצוי בדם.
סינרל עלול לגרום לאיחור במחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבר 9 ימים עם אסטרופם ו...דנית11/10/2009
שלום דר',
החודש אני אמורה להחזיר מוקפאים. בשל רירית דקה ( בהחזרה הקודמת 4 מ"מ ) אני נוטלת אסטרופם 6 מ"ג ליום. הבוקר ביצעתי U.S לאחר 9 ימים עם אסטרופם והתוצאה היתה 5.5 מ"מ.
האם עדיין קיים סיכוי שהרירית תתעבה?
מה הזמן המקסימלי ללקיחת אסטרופם לפני החזרה?
האם כדאי בכל זאת לבצע החזרה עם רירית בעובי זה?
תודה רבה,
לני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית
פרופ' שחר קול11/10/20091. כן
2. 35 יום
3. תלוי במרקמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגרנותלי11/10/2009
בוקר טוב,
מיום חמישי האחרון התחלתי להזריק בנוסף לדקפפטיל, גונל F 187.5 ומאז יש לי מגרנות קשות ובחילות. האם יש קשר? בטיפול שעבר סבלתי גם מכאבי ראש אך הרופא לא ממש "התרגש" מהכאבים שלי.
מה עלי לעשות?אני ממש כמו "זומבי".
תודה.
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיגרנה
פרופ' שחר קול11/10/2009טיפול פוריות עלול לגרום להתקף מיגרנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך מחזורסתוונית11/10/2009
המחזור שלי מופיע כל ארבעה שבועות באותו יום (כל יום שבת)
זה אומר שיש לי מחזור של 28 יום או של 29 יום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 28
פרופ' שחר קול11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזמון ביוץסתוונית11/10/2009
שלום
יש לי מחזור סדיר כל 27 יום. מחזור אחרון 2/10 מתי צפוי ביוץ החודש?
שירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14.10
פרופ' שחר קול11/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחם משהו נוסףורד11/10/2009
מחזור קיבלתי ב- 2.10.09 כלומר 9 ימים אחרי קיימתי יחסי מין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוסף
פרופ' שחר קול11/10/2009מציע לוודא שלא היה ביוץ לפני ביצוע הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום רחםורד11/10/2009
בוקר טוב
יש לי בדיקת צילום רחם ביום שלישי הקרוב. בשבת קיימתי יחסי מין עם בן זוגי אשר הופסקו באמצע
ולכן לא גמרנו.אין לי כרגע הפרשות.
נאמר לי לא לקיים יחסים לפני הבדיקה.
האם קיום יחסי מין לפני הבדיקה יכול לשבש את תוצאות הבדיקה?
האם עלי לבטל את הבדיקה ולדחות אותה לחודש הבא?
ובנוסף האם ניתן לחזור אחרי הבדיקה לעבודה או שצריך מנוחה?
והאם עלי לקחת 2 כדורי אדוויל לפני הבדיקה?
אודה לתשובתכם בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום רחם
פרופ' שחר קול11/10/20091. לא ישבש, אך יתכן ויש הריון כתוצאה מקיום יחסים.
2. לא, אם בדיקת דם ביום לפני הבדיקה תראה שעדיין לא היה ביוץ.
3. אפשר לחזור לעבודה.
4. לא חיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצילום רחם
ורד12/10/2009האם בדיקת ביוץ ביתית מספיקה במקום בדיקת דם כדי לדעת אם היה ביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדוקטור דחוף - צילום רחם שאלה נוספת
ורד12/10/2009בהתאם לתשובתך ניגשתי הבוקר לרופא והוא אמר כי עליי לעשות בדיקת דם להריון ולא בדיקת ביוץ
וכך עשיתי.
שאלתי היא האם לזה התכוונת? מאחר והרופא אמר שבדיקת ביוץ לא תוכל לומר לנו אם היה ביוץ או לא ובדיקת הריון ניתן לדעת סמוך מאוד ליחסי מין אם קיים הריון.להזכירך צילום הרחם הינו מחר בבוקר והיום אחה"צ תהיה תשובה של הבדיקת דם.
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול12/10/2009מציע לערוך בדיקת דם לביוץ. אם היה ביוץ - לדחות הצילום. אם את לפני ביוץ - אפשר לבצע הצילום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)