מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהliz08/09/2009
שלום רב
אני נמצאת ביום ה 11 אחרי הזרעה ראשונה,זריקת אורביטל וכדורי איקוקלמין
כבר 4 ימים שיש לי דקירות וכאבים ברחם,מה אומרים הכאבים הללו? אני הולכת לקבל מחזור? או משהו לא בסדר ברחם?
הרופא שלי נמצא בחו"ל ולכן אין לי עם מי לדבר. אני נמצאת בלחץ נוראי ומחכה ליום ה 14 לעשות בדיקת בטא בתקווה שלא אקבל לפני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחופה
פרופ' שחר קול08/09/2009תחושותייך אינן חריגות, ומקובלות לאחר הטיפול שעברת .
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאד מתלבטת לגבי המשך טיפוליםפופיקיתשלי08/09/2009
שלום,
כאמור אני מתלבטת אם להמשיך בטיפולים או לא. המצב הוא כזה. אני בת 35, אמא לילדה בת 4.5 שהיגעה לאחר 5 שנים של טיפולים לא עוקבים והזרעה אחת מוצלחת. מזה כ-3 שנים אנחנו מנסים להכנס להריון שוב. עברנו כבר מספר הזרעות לא מוצלחות , שאיבה אחת, נשאבו 20 ביציות, הוקפאו 10 עוברים, 2 החזרות לא מוצלחות.
אמנם יש לי עוד 5 מוקפאים אבל אני מתחילה לגבש איזו דעה, מחשבה כיוון לגבי הטיפולים. אני מפחדת מאד שכל ההורמונים האלו שאני מכינסה לגוף מסכנות את הבריאות שלי ומעלות את הסיכוי שלי חלילה לחלות בסרטן בעתיד. אני משותקת מהפחד הזה. בימים האחרונים זה ממשתלט עלי. אני לא מסוגלת לחשוב על כך שנאי מסכנת את עצמי כשיש לי ילדה בבית. אולי אני צריכה להסתפק רק בילדה אחת? בעברי הרחוק, כשנה לאחר החתונה (לפני כ-9 שנים) נקלטתי להריון שנפל בשבוע 6. כך שסיכוי מסויים להקלט יש. אולי כדאי פשוט לנסות רק באופן ספונני? מה זה החזרת מוקפאים על בסיס טבעי? יש אפשרות כזו? מה הסיכוי שזה יצליח? לא לוקחים בכלל הורמונים?
ברור לי שמצבי הרגשי כרגע הוא לא בטיבו וככה אני לא מסוגלת למצוא את הכוחות לתחילת טיפול נוסף. כוחות שזקוקים להם מאד. באופן טבעי.
אשמח לשמוע מהרופאים על הקשר בין ההורמונים למחלת הסרטן. עד כמה אנחנו מסכנות את עצמנו בתהליך הזה. לפחות מבחינת ההורמנים. אני מודעת גם לסכנה שיש בשאיבה (רהדמה), לגירוי יתר וכו'.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתלבטת
פרופ' שחר קול08/09/2009הסיכון הוא קטן מאוד, ואינו צריך להרתיע אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר בטא חיובית - חשובנינה08/09/2009
לרופאים שלום רב,
בתאריך 2.9.09 עשיתי בדיקת דם לבטא
e2 227.0
פרוגסטרון 107.5
בטא 11.3
בתאריך 6.9.09 עשיתי בדיקה חוזרת
141 e2
פרוגסטרון 127.2
בטא 65.7
לפני יומיים ביום ראשון בלילה התחיל לי דימום בהתחלה כשנגבתי ואח"כ התחיל להתגבר שהמשיך אתמול ועד עכשיו.
אמרו לי לעשות בדיקת דם חוזרת מחר.
אני לוקחת לתמיכה 2 כדורי פרוגינובה ו 100 מ"ג גסטון ליום.
האם זה התחלה של הפלה? או שהדימום תקין?
הדימום מלווה בכאבי גב תחתונים וכאבי בטן תחתונים כאבים שלפני מחזור.
מבולבלת.
אודה לך מאוד מאוד על תשובתך לנושא.
תודה על היחס החם והמשך יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול08/09/2009דימום בהריון - אינו תקין.
בשלב זהלא ניתן לנחש איך ההריון יסתיים.
יש להמשיך בטיפול שאת מקבלת ולעקוב אחר הבטא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה?חסויה08/09/2009
אני אמורה בע"ה לעבור פיפל שאלתי אם אני בהריון החודש ביצוע הפיפל יפגע בהריון ?הרי זה שבוע לפני מועד הווסת שמקווה מאוד שלא אקבל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיפל
פרופ' שחר קול08/09/2009כן, פיפל יפגע בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתשובתך פיפל ?
חסויה08/09/2009מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול08/09/2009יש לשקול חיוניות הפיפל.
אם חיוני - להימנע מהריון באותו החודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בתחילת הריון ואספרין כתמיכהלימור08/09/2009
שלום, אני בשבוע 6.4, לאחר החזרה על מחזור טבעי, מתחילת ההריון קיימות הפרשות חומות לאחרונה החל דמם בד"כ קל ולעיתים מתחזק.
קיבלתי אספרין כתמיכה, האם רצוי להמשיך לקחת אספרין?
מתי נהוג להפסיק ליטול אספרין כתמיכה?
בתודה מראש לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין
פרופ' שחר קול08/09/2009אספירין מעכב את יצירת קריש הדם ע"י טסיות הדם.
אין הוא "תמיכה" במובן ההורמונלי.
יש לברר עם הרופא מדוע את מקבלת אספירין, ומתי להפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותרוי08/09/2009
2 ילדים היריון ספונטני. החודש לקחתי במשך 4 ימים גונאל F
כ- 75 כל יום. בדיקת US נצפה זקיק 18.5 יום 9 לווסת.
זהו זקיק שנצפה כל חודש ומגיע למידדים של 21 ו- 22 ללא זריקות.
מדוע לא התפתח זקיק נוסף?
האם זה מעיד על רזרבה שלחתית נמוכה? או על איכות ביציות ירודה?
אודה לתשובתכם בהקדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוריות
פרופ' שחר קול08/09/2009לא, יתכן ומינון של 75 יח' נמוך מידי בשבילך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבר 14 יום מהשאיבהדנה08/09/2009
שלום לך !!!
עבר 14 יום מהשיאבה , 12 יום אחרי ההחזרה , נאמר לי לעשות בדיקת דם בעוד יומיים ,
1.רציתי לשאול אותך שאלה , עם אני יעשה בדיקת הריון בבית עכול להיות שהיא תראה חיובי אם אני בהריון ?
2.או יכול להיות שהיא גם תראה שלילי( אבל הבטא ביום חמישי יופיע ?
3.היו לי הפרשות היום , אבל לא חומות האם זה מעיד על שהוא ?
4.ומה בערך הבטא התקין שצריל להיות בעוד יומיים ( 16 יום )?
( אני אחרי החזרה של שני עוברים טריים )לוקחת תמיכה של אנומטרין.
5.האם לחץ נפשי בעבודה יכול להשפיע על הפלה או על אי תקינות ההריון?
תודה מחכה לתשובה בקוצר רוח ,
וחייבת להגיד שהתמיכה שלך מאוד עוזרת נפשיית ובאמת עונה על כל השאלות ,
וזה מקל על כל מהלך הטיפול.
בתודה מראש דנה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנה שלום
פרופ' שחר קול08/09/20091. יתכן
2.יתכן
3. לא
4. מעל 3
5. לא
ראי גם "שאלות נפוצות".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה שמדאיגה קצת
דנה08/09/2009רציתי לשאול אותך , 1.בבוקר היו הפרשות ללא כתם חום , לאחר כמה שעות היה לי כתמים מעטים חומים , ובנוסף עשיתי בדיקת הריון בבית מהלחץ( יצא שלילי) , האם זה אומר שאין הריון ?
2.הבדיקת הריון הביתית לפי איזה בטא היא בודקת ?
3. כבר עבר 14 יום מההחזרה ועדיין הדיקה מראה שלילי ?
בבקשה ממך תשובה , אני ממש מוותרדת מזה ,
המון תודה על התשובה הקודמת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול08/09/2009כנראה שאין הריון, אך אפשר לוודא רק ע"י בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איכות ביציות - מוטרדתרוני08/09/2009
לאחר שנה של הזרעות , לפני חצי שנה הפלה בוששת בשבוע 7 , התחלתי ב- IVF.
טיפול ראשון , נשאבו 9 ביציות , 8 מתאימות להפרייה , 3 הפריות.
ביום השלישי החזרה של שלושה עוברים ( 4 תאים)- הטיפול נכשל.
פרופיל הורמונלי יום שלישי - תקין.
האם לאור ההפלה , והעוברים ה"לא איכותיים" ,ניתן להסיק מכך שאיכות הביציות אינה טובה.
(בת 37 , הריון ספונטני לפני 3 שנים).
האם יש לי סיכוי להרות מביציות שלי , או צריך כבר לחשוב על תרומת ביצית?
מודאגת מאוד ,
תודה ,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת
פרופ' שחר קול08/09/2009בוודאי שיש סיכוי להרות מהביציות שלך!
אין מקום לחשוב על תרומה!
מציע להמשיך ב - IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רוני08/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי שאיבה ל29 ביציותחסוי08/09/2009
שלום , לפני שאיבה קיבלתי דקפפטיל ונשאבו 29 בציות והפרו 21 ביציות לא עבררתי החזרה והקפיאו לי 6 עוברים טובים האם זה אומר שהעוברים מצבם בינוני ? למה רק 6 מתוך 21 האם הבעיה מהביציות או מהזרע ?אני בת 28 כמה הסיכוי לכנס להריון ? והיום אחרי 21 ימיים מהמחזור הקודם הופיע לי דימום האם זה ווסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי שאיבה ל29 ביציות
ד''ר יעקב לברון08/09/2009לרוב מקפיאים רק את העוברים שהתפתחו באופן מספק. את לא יכולה לצפות לתשובות מושכלות על סמך האינפורמציה המעטה שסיפקת. את צריכה לשאול את השאלות האלה במרפאה מהרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרת עוברים מוקפאיםהללויה07/09/2009
שלום רופאים יקרים,
אני לאחר החזרת מוקפאים על בסיס טבעי, מיום ההחזרה התחלתי לקחת אסטרופם, ויומיים לפני ההחזרה- אנדומטרין.
שאלתי- לא לקחתי אוביטרל בטיפול זה. מדוע אין אפשרות לעשות בדיקת דם תוך עשרה ימים?
תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרת עוברים מוקפאים
ד''ר יעקב לברון08/09/2009את יכולה לעשות בדיקה אחרי 10 ימים אך המיהמנות שלה תהיה מעט נמוכה יותר מאשר כעבור 12 יום מההחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' שחר קול היקר.מיכל07/09/2009
תודה על התמיכה. הופתעתי מהפורום. מעדכנת אותך שאני מרגישה יותר טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדונה היקרה:
פרופ' שחר קול08/09/2009יופי!
בהצלחה!
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בפענוח בדיקותהילה07/09/2009
שלום, התחלתי טיפול בזריקות בפעם הראשונה כאשר המטרה היתה לבצע הזרעה.
ביום השביעי למחזור תוצאות בדיקות הדם היו אסטרודיול 2157, פרוגסטרון 13, LH 5.1 . נאמר לי שהביוץ כבר התרחש ולכן לא ניתן לבצע הזרעה. כיצד ייתכן שתוך 7 ימים בייצתי ? באותו יום שח הבדיקות קיימנו יחסי מין. האם יש סבירות שאצליח להיכנס להריון ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בפענוח בדיקות
ד''ר יעקב לברון08/09/2009עובדה, זה קורה בגלל שלא תמיד הדימום של הוסת והפזיולוגיה של התפתחות הזקיק תואמים. אולי כן תצליחי, ימים יגידו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםחסויה07/09/2009
שלום ד"ר יש לי ברשותך מספר שאלות לפני שבועיים עברתי שאיבה אחרי 3 ימים החזרה של 2 עוברים בעלי 8 תאים היו כאבים ברחם לאח ונפיחות לאחר הטיפול תופעות אלה עברו. ביום שישי האחרון קיבלתי ווסת אבל ווסת כזה בחיים לא היה לי ירד לי הרבה דם. מצבי הפיזי טוב מאוד אין כאבים אין נפיחות השאלה שלי האם יכול להיות גירוי יתר שחלתי ? או יכול להיות שזה בגלל שהתאים התפרקו יש הרבה דם? מה לפי דעתך יכול להיות פשר העניין? (חוץ מזה יש לי מחזור 5 ימים והדימום באמת הפסיק אחרי 5 ימים פשוט יומיים דימום חזק מה שבדרך כלל אין לי).. אני רוצה חודש מנוחה זה תהליך לא פשוט הייתי מעדיפה לתת לרחם קצת להירגע מהטראומה שעבר האם זה דחוף שאעשה בדיקה כבר עכשיו? פשוט הרופא שלי בחו"ל ולא נתן לי הוראות להמשך. תודה רבה על תגובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה
ד''ר יעקב לברון08/09/2009קורה שלאחר גירוי שחלתי יש דימום חזק. אין זה המקום להסביר את המנגנונים לכך. את בהחלט יכולה להמתין לוסת רגיל ואח"כ לנסות שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין לדילו הדםלילך07/09/2009
שלום , אני אחרי החזרת עוברים מוקפאים ונדרשתי לקחת אספירין לדילול הדם .
הבנתי כי המטרה היא עיכב צמיחת טסיות בדם - בבדיקה שגרתית שעשיתי ראיתי שרמת הטסיות שלי נמוך {לפני שלקחתי את הכדור } ועומד על 138 כשהטווח מתחיל מ- 150.
האם זה לא מסוכן לקחת את הכדור לאור ההמצא הנ"ל ?
כמו כן יצויין כי ה PTT שלי יצא מעט מוארך מהרגיל 31.9 .
האם יש מקום לחשש ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילך
ד''ר דוד ישי07/09/2009אני חושב שעת צריכה בהחלט לעדכן את הרופא שלך כדי שישקול שוב את מתן האספירין שגם כך אין עידות ברורה לכך שהוא מגדיל את הסיכויים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופאים האם זה תקין?שני07/09/2009
יומיים לאחר שאיבה מרגישה כאבים בבטן העליונה והתחתונה וכאבים בבטן התחתונה בעת מתן שתן. סובלת מעצירות נוראית מאז, ומבטן נפוחה קצת ובעיקר קשה. אין לי תאבון כי אני מרגישה הרגשת מלאות.
(ה-E2 שלי לפני השאיבה היה 2800, ככה שלא נראה לי שיש לי גירוי יתר).
האם זה נורמלי להרגיש כך יומיים אחרי שאיבה?, כי קשה לי ואני דיי סובלת מכל התופעות האלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שני
ד''ר דוד ישי07/09/2009אני מסכים שעם E2 כזה , הסבירות לגירוי יתר קטנה מאד. אבל יש גם אפשרות של סיבוכים אחרים כמו התפתחות של זיהום באגן ובבטן או דימום חזק מהרגיל. לכן , אם את סובלת כדאי מאד שתבדקי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)