מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא יודעת מה לעשותא06/09/2009
ביום שישי האחרון הוחזרו 2 עוברים מלבד לחצים קלים בבטן התחתונה הכל בסדר ברוך השם, יש לי בעיה שיותר מטרידה אותי והיא - הסגריה העלובה שאני כל כך צריכה
אני יודעת שזה גורם לנזקים ואני יודעת הכל וכבר ירדו עלי מכל הכיוונים ואני יורדת עוד על עצמי אם זה לא מספיק, אבל אני ובעלי החלטנו שמכיוון שעד הבדיקה יש עוד כשבועיים וזאת תקופה גם ככה לא קלה אני אעשן בין 5-7 סגריות ביום (עשנתי כמעט 2 קופסאות) ובעזרת השם כשאקלט אפסיק טוטלית או שאולי אם ירצה השם אני אגעל וזאת תקוותי ואפסיק לגמרי,
כל סגריה שאני מדליקה אני מרגישה שאני משבשת את התה ליך וכל כך רוצה בהריון הזה ( ivf ראשון) אבל אורח החיים שלי בעבודה בייחוד הוא מלחיץ וקשה לי בלי הקביים האלה כרגע
אנא מכם בהתחשב בנסיבות תגידו לי רופאים יקרים מה עלי לעשות..
נוסף על כך אני כבר כמה חודשים בשומרי משקל אז גם האוכל מדוד אז כאילו מה עוד אני אמדוד? אני מרגישה קצת קורבן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי06/09/2009אני חושב שאם הצלחת לרדת מ 2 קופסאות ל 5-7 סיגריות ליום זה מאד יפה ומגיע לך כל הכבוד. אני מקוה שתהרי ותצליחי , בהדרגה , לרדת עוד עד הפסקה מוחלטת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקודם כל תודה רבה על תשובתך
ב07/09/2009ד"ר, השאלה היא מה יותר יכול להזיק לעוברים = להמשיך ולעשן עד 7 סגריות ביום או להגמל לחלוטין ואז הדאגה היא המתח העצבים והגמילה הפיזית שהגוף עובר - מה יותר מזיק זה או זה?
דברתי עם אחות שאינה מעשנת בבית החולים והיא פסקה חד משמעית - להפסיק אבל היא לא מעשנת אז בוודאי קל לה להגיד
אז קודם כל תודה שאתה נותן לי חיזוק וזה מאוד משמעותי עבורי אבל אם עוזבים אותי כרגע ומתחשבים רק בעוברים מה פחות יזיק גמילה או הפחתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אני עדיין זקוקה לתשובה ממך
ב07/09/2009שכן היא המוסמכת מה עלי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום א
ד''ר דוד ישי07/09/2009כמובן שעדיף , גם לך וגם לעובר , שתפסיקי לעשן בכלל. אבל נראה לי שבשלב הזה , עדיף שתעשני 5-7 סיגריות מאשר תפתחי תופעות של גמילה . אם תצליחי להתרגל למצב הזה , יהיה לך יותר קל , אם תהרי , לנסות להפסיק בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה לא יודע
ב08/09/2009כמה אתה והרופאים הנוספים פה בפורום עושים עבודת קודש, אתם פשוט מדהימים, אם הייתי צריכה לחכות לתשובה מבית החולים בו אני מטופלת הייתי כבר שבר כלי נכון שעכשיו אני סוג של שבר כלי אבל אז הייתי לגמרי..
תהיו בריאים ושוב תודה ענקית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפני החזרה מהפריה ראשונהשרית06/09/2009
שלום,
אני בת 37, לפני החזרה ראשונה. יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. אני רוצה להחזיר אחד, אבל פועלת תחת ההשערה שלהחזיר שניים יגביר את הסיכוי להיקלטות. האם ניתן / מומלץ לבצע דילול עם שני עוברים, כיוון שאינני מעוניינת בתאומים
2. כמה מומלץ לשתות לפני החזרה?
תודה רבה
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות לפני החזרה מהפריה ראשונה
ד''ר יעקב לברון06/09/2009צריך רק למלא את השלפוחית לפני כן ולא להגזים עד מצב שקשה להתאפק.
לגבי מספר העוברים חסרים נתונים חשובים שצריך לקחת בחשבון לפני כן. באופן כללי אנו מחזירים 2 ובמקרים חריגים 3 ומקסימום 4. אפשר לעשות הפחתה בכל מצב מ 2 ו 3 ל1.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת זרעחבצלת06/09/2009
שלום, בבדיקת זרע אחרונה שעשיתי מצבי החמיר ומ 3% זרעים תקינים יש לי כעת 0% זרעים תקינים.
בהנחה שמצבי לא ישתנה מה הסיכויים שלי ושל אשתי להביא ילדים? אם בכלל?
בצורה טבעית או לא? אשמח לקבל מידע על אפשרויות הטיפול שעומדים לרשותי...
בתודה מראש, רמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת זרע
ד''ר יעקב לברון06/09/2009מצבך לא החמיר. ההערכה של המורפולוגיה היא סובייקטיבית ולכן לא כל כך מדוייקת. בלי או עם עזרה רפואית הסיכויי שלכם להיות הורים הוא 100%.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשית לי את היום, תודה.
חבצלת06/09/2009עשית לי את היום, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' שאלה לי אליך...
דניאלה.י06/09/2009לפי איזה קריטריונים הינחת שהסיכוי שלהם להיות הורים הוא 100 אחוז???
לי אמרו שלעולם אין לדעת .... הכל עיניין של מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישתי לא מגיבה לדרקפפטיליהודה06/09/2009
שלום לרופא
אישתי בת 26 והתחלנו טיפול של IVF במהלכו קיבלה זריקה יומיומית של דרקפפטיל למשך 14 יום
לאחר בדיקת דם ואולטרה סאונד כאילו שתתה מים לדברי הרופא כלומר אין מגמה של דיכוי השחלה
אישתי קיבלה מחזור ביום ראשון לפני שבוע ו14 יום חלפו ביום חמישי .
היום עשינו בדיקת דם ואולטרה סאונד נוספת ואין מגמה של דיכוי השחלה
אציין כי לאחר בדיקה התרופה בתוקף (9/2011) ןאישתי במקביל מטופלת בדיקור סיני
מה יכולה להיות הסיבה ומה עושים?
תודה מראש
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יהודה
ד''ר דוד ישי06/09/2009אני ממליץ להפסיק בשלב הזה את הטיפול בדיקור סיני.
אפשר להתחיל את הדיכוי מיד עם קבלת הוסת. אפשר לקחת מחזור של גלולות ומיד אח"כ להתחיל את הדיכוי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות 8 ימים אחרי החזרת עוברא.ע.06/09/2009
שלום,
לפני 8 ימים עברתי החזרה של עובר מוקפא, היום כחתי שעה לאחר שלקחתי את האוטרוגסטן (וגינלי) הייתי שוב בשירותים ובניגוב, יחד עם ההפרשות הרגילות מהכדורים היו גם מעט הפרשות חומות.
הוסת שלי בד"כ סדירה ומגיעה כל 26 יום, לפי התאריך של הוסת האחרונה אני אמורה לקבל מחר.
האם זה אומר שהטיפול לא הצליח?
האם בכל זאת לבצע בדיקת דם? אם כן, מתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בספירה - הפרשות חומות מהיום ה9
א.ע.06/09/2009היום התחילו לי גם כאבי מחזור אבל ההפרשות החומות התמעטו
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום א.א
ד''ר דוד ישי06/09/2009ההפרשה הדמית אינה מעידה בהכרח על כשלון הטיפול. את צריכה בהחלט לעשות את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהרחלי06/09/2009
תוך כמה ימים מזמן ההזרעה עם אוביטרל אני יכולה לעשות בדיקת הריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום:
בתאל06/09/2009זמן מספק לוודא השתרשות, ובמיקרה של אוביטרל רצוי להמתין הזמן הנל בו מתפוגגת השפעתו, משום שגם האוביטרל מכיל את הורמון ההריון ולפני 14 יום תוכלי לקבל תשובות שגויות.
אני מאחלת לך זמן המתנה נוח ושיחלוף לך מהר ולתוצאות מוצלחות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחלי06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפשרת עוברים הוחזרו לרחם ב1/9שרה06/09/2009
יש לי חום 38.5 וכאב באגן הרופא משפחה נתן לי מוקסיויט פורטה 500 ולכאבי אגן וולטרן , האם אני יכולה לקחת תרופות אלו במצבי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אגן
שרה06/09/2009האם זה זיהום וגינלי ומה הסימפטומים של זיהום וגינלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אגן
שרה06/09/2009האם זה זיהום וגינלי ומה הסימפטומים של זיהום וגינלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרה
ד''ר דוד ישי06/09/2009אם יש לך זיהום בשתן , ובודאי אם יש לך דלקת ברחם ובאגן , את חייבת לקחת טיפול אנטיביוטי , גם במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפני החזרה ראשונהשרית05/09/2009
שלום,
אני בת 37, לפני החזרה ראשונה. יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. אני רוצה להחזיר אחד, אבל פועלת תחת ההשערה שלהחזיר שניים יגביר את הסיכוי להיקלטות. האם ניתן / מומלץ לבצע דילול עם שני עוברים, כיוון שאינני מעוניינת בתאומים
2. כמה מומלץ לשתות לפני החזרה?
תודה רבה
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי06/09/2009כמו שאמרת. הסיכוי לתאומים , כאשר מחזירים עובר אחד , קטן מאשר מזירים שניים אבל הסיכוי להריון קטן יותר. בד"כ הנטיה שלנו היא להחזיר שניים. אפשר וחוקי לעשות הפחתה מתאומים לעובר יחיד אם כי זה פחות מקובל.
מומלץ לשתות עד שהשלפוחית תתמלא למאד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתיחסויה05/09/2009
שלום במידה ויש גירוי יתר שחלתי מה אפשר לעשות כדי להעביר זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי06/09/2009תלוי באיזה שלב מאבחנים את גירוי היתר, ובאיזה סוג של טיפול מדובר. הטוב ביותר הוא לחשוב עליו מראש ולנקוט באמצעי זהירות כדי למנוע אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןרינת05/09/2009
שלום,
הספקתי את הגלולות לאחר 8 שנים שנתלתי אותם רצוף. לאחר איחור במחזר של מספר ימים, המליץ לי הרופא לקחת דופסטון. הוא אמר שאחרי שאקח 5 ימים 2 כדרורים, אני אמורה לקבל מחוזר תוך 2-3 ימים.
היום יום 4. לאחר סיום הטיפול ועדיין לא קיבלתי מחזור. בדיקת הריון הייתה שלילית. מה זה אומר? האם יש בעייה? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דינה
ד''ר דוד ישי06/09/2009חכי עוד יום יומיים. אם לא יופיע דימום פני שוב לרופא. לפעמים לוקח למחזור הטבעי זמן מה עד שהוא חוזר לתפקד לאחר כ"כ הרבה שנים של המתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר והחזרת עובריםשירי05/09/2009
ערב טוב,
ביום חמישי היתה לי שאיבה, בה נשאבו 32 ביציות, מתוכן 20 היו בשלות להזרקת זרע.
השאיבה היתה לאחר שיומיים קודם לכן ערכי הE2 היו כ- 11,300, ולמרות זאת הונחיתי להזריק חצי דקא ובלילה אוביטרל. [הפרוטוקול כולו התבסס על גונל225 ומונופור 3].
בשל חשש מגירוי יתר, קיבלתי הנחיה לא להחזיר את העוברים.
לאור העובדה שזו השאיבה הרביעית שאני עוברת, ואני מכירה כבר את התחושות לאחר שאיבה, אני יכולה לומר שאיני מרגישה שוני כלשהו בתחושות. אני מרגישה טוב, מקפידה על שתייה ואין לי שום כאבים או סממנים מדאיגים אחרים.
חבל לי מאוד לפספס החזרה של עוברים טריים. האם לאור העובדה שאין סימנים קליניים לגירוי היתר ישנה אפשרות להחזיר עוברים בכל זאת?
אציין שבשל PGD ממילא העוברים יוחזרו רק ביום 4 או 5 אחרי השאיבה.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר והחזרת עוברים
פרופ' שחר קול06/09/2009החזרת עוברים במצבך והשגת הריון במחזור הטרי עלולים להביא להתפתחות גירוי יתר קשה.
לכן אני סבור כי הרופאים שלך פעלו נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישתי לא מגיבה לדרקפפטיל
ד''ר יעקב לברון06/09/2009לפעמים למרות שהתרופה בתוקף היא יכולה להיות לא פעילה. יתכן גם שתחילת מתן התרופה לא יהי מתאים מבחינת השלב במחזור שמאור ע"י בדיקת פרוגסטרון לפני התחלת השימוש.
לכן צריך להחליף את התרופה לאוצווה אחרת ולבדוק את השלב במחזור הביוץ ואולי בכלל לשנות את התכנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישתי לא מגיבה לדרקפטיל-
יהודה06/09/2009תודה רבה על התשובה
האתר מדהים! קיבלתי שם המון תשובות ומידע חשוב שהיה חסר לי
לא הבנתי לשקול לשנות תוכנית טיפול?
וגם לאישתי מאז ומתמיד מחזור לא סדיר זה קשור לאי תגובה דרקפפטיל?
אלף תודות
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר ביוץאלמונית05/09/2009
שלום,
אני בת 27 עם וסת סדירה ובעלי בן 29. אנחנו מנסים להכנס להריון 9 חודשים, בחודש האחרון ניגשנו לרופא הנשים על מנת לנסות לבדוק אם יש בעיה. במחזור האחרון הרופא ערך מעקב ביוץ (בדיקת אולטרסאונד גניקולוגית) ביום ה-12 וביום ה-16. בשני התאריכים הרופא אמר שהזקיקים קטנים מדי ולכן ככה"נ לא התרחש ביוץ. אחרי 32 יום קיבלתי את הוסת. כאשר שאלתי את הרופא האם היעדר ביוץ עם הופעת וסת הוא שכיח הוא ענה שכן. שאלתי היא האם באמת היעדר ביוץ שכיח? או שאולי הרופא לא עשה את הבדיקות המירביות כדי לאתר את הביוץ? לציין כי כמה ימים לפני היום ה-12 שבו הרופא ערך לי את האולטרסאונד הראשון, נשלחתי לבדיקות דם - הרופא אמר שהן תקינות.
אחרי כמה זמן של מעקב ביוץ אפשר לומר שבאמת אין ביוץ למרות קיומה של וסת תקינה? האם ניתן יהיה להכנס להריון גם ללא ביוץ טבעי?
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמונית
ד''ר דוד ישי06/09/2009ראשית אומר שהסיכוי שלאישה שאינה מבייצת יהיה מחזור סדיר הוא אפסי. אם הוסת היה ביום ה32 , הביוץ היה ביום ה 18 . אז יתכן שהרופא שלך פספס אותו. ויש עוד דרך לדעת האם היה ביוץ והיא לבדוק את רמת הפרוגסטרון כשבוע פני הוסת הצפוי.
אני מציע שאם לא מיציתם את השנה של נסיון להרות , ללא בדיקות בירורים וטיפולים , מצו אותן . ואח"כ אם לא תהרי , פני לרופא מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרו ליאביבית05/09/2009
דוקטור שלום אני מקבלת תמיד מחזור כל 28-29 יום באופן קבוע אף פעם לא היה איחור כעת אני מנסה להכנס להריון כבר4חודשים, לפני חודשיים עשינו בדיקת ביוץ וזהינו ביוץ.
החודש מחזור אחרון היה ב 1/08/09 ועד היום לא הגיע מחזור בבדיקה הורמנלית שעשיתי ב23/08/09 רמת פרגרסטון היתה 0.8 משמע לא היה ביוץ.
השאלה מה הסיבה שזה קרה? ומה הטיפול?
מעולם לא קרה לי דבר כזה ומה עושים במצב כזה כי אני כבר משתגעת מצד אחד האחור לא נובע ככול הנראה בגלל הריון ומצד שני אני לא מקבלת מחזור אני על סף יאוש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביבית
ד''ר דוד ישי06/09/2009איחורים כאלה על רקע של דחיית הביוץ או חוסר ביוץ קורים מדי פעם . אחד הגורמים להם הם מצבי מתח ולחץ. אין להם בד"כ שום משמעות. אם האיחור גדול , גשי לרופא כדי שיראה מה קורה באולטרסאונד ויחליט מה צריך לעשות אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כדאי לעשות?מירה05/09/2009
בת 34, לאחר שתי גרידות בהריונות ספונטניים האחד לאחר 10 חודשים של ניסיונות והשני כחודשיים לאחר הגרידה הראשונה. הגרידה הראשונה בשבוע 15 לאחר אבחון של אקרניה בשבוע 13, והשניה בשבוע 9 לאחר דימומים לפני 4 חודשים. עברתי בדיקות קרישיות יתר (לאחר שאימי עברה את הבדיקות בעקבות ארוע מוחי ונמצא כי ערכו של ההומוציסטאין אצלה גבוה)
בבדיקות שערכתי acpa התוצאה חיובית. הטרוזיגוטית לmthfr, כל יתר הבדיקות במסגרת הטווחים הנורמליים או שליליות. לאחר שרופא הנשים שלי התייעץ עם רופא מהיחידה להיריון בסיכון גבוה הוחלט על טיפול בקלאקסן לכשאקלט שוב.
אציין כי בבדיקת זרע שנערכה לבעלי לפני כשנה וחצי בעקבות וריקוצלה קלה עד בינונית נמצא כי המורפולוגיה 2%, צמיגות- נורמלית,
volume-4.8 , count-30 mil/ml', motility ~50, grade 2-3,
הן רופא המשפחה, והן רופא הנשים טענו שלמרות הערכים הנמוכים של המורפולוגיה ניתן להיכנס להיריון באופן טבעי , ועובדה שפעמיים הצלחנו. שאלתי היא האם מורפולוגיה נמוכה משפיע גם על התפתחות העובר? האם בנוסף לעובדה שיש בעיה של קרישיות יתר ייתכן שהמורפולוגיה גם קשורה להריונות הלא תקינים?
מצד אחד לא רוצה להיכנס ללחץ ולחפש בעיות במקום שאין, ומצד שני נראה לי מוזר שרופאת הנשים בבית החולים אומרת שאין קשר בין שני ההיריונות הלא תקינים, כשכתוב לה שחור על גבי לבן שקיימת בעית קרישיות.
האם לנסות ולהמשיך להכנס להיריון או שדרושות בדיקות נוספות או טיפולים. האם כדאי לפנות למומחה? אם כן מומחה באיזה תחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
פרופ' שחר קול05/09/2009ההגדרה של בעיית קרישיות היא מאוד לא ברורה.
אין קשר בין קרישיות יתר לבין אקרניה.
קרישיות יתר גורמת להלה מעבר לשבוע 9 כך שגם ההפלה בעקבות הדימומים לא במיוחד מתאימה למצב זה.
לא ברור מה זה ACPA
מניסיוני, 99% מהמטופלות עם 2 הפלות בעברן יימצאו סובלות ב"קרישיות" ויטופלו בקלקסאן.
אם צריך, ואם לא ממש צריך...
רצוי מאוד להרות ומוקדם ככל האפשר.
איני רואה סיבה טובה למעורבות טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןחלי05/09/2009
שבוע 8 אחרי ivf החזרת שני עוברים שחלות עם ציסטות מרובות עקב הטיפול. לפני שבוע הופיע דימום ראשון ללא כאבים, אושפזתי בבי"ח ושוחררתי למחרת. הדימום נחלש, בבדיקת אולטראסאונד שני העוברים עם דופק אותרה המטומה מתחת לשק הריון אחד. קיבלתי מנוחה לשבוע. יומיים אח"כ הופיעה הפרשה כהה לא חזקה במשך כיומיים שלושה. היום שוב הופיע דימום חלש ללא כאבים. מה הסיבה לדימום? האם ההמטומה אמורה להיעלם או שנשארת וגורמת לדימום מחדש? האם עלול להוות נזק להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון
פרופ' שחר קול05/09/2009יש לשער כי מדובר בשאריות דימום הנפלטות החוצה.
קשה לחזות את העתיד לגבי ההריון.
ההמטומה אינה גורמת נזק להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)