מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעהרחלי06/09/2009
תוך כמה ימים מזמן ההזרעה עם אוביטרל אני יכולה לעשות בדיקת הריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 14 יום:
בתאל06/09/2009זמן מספק לוודא השתרשות, ובמיקרה של אוביטרל רצוי להמתין הזמן הנל בו מתפוגגת השפעתו, משום שגם האוביטרל מכיל את הורמון ההריון ולפני 14 יום תוכלי לקבל תשובות שגויות.
אני מאחלת לך זמן המתנה נוח ושיחלוף לך מהר ולתוצאות מוצלחות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רחלי06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר הפשרת עוברים הוחזרו לרחם ב1/9שרה06/09/2009
יש לי חום 38.5 וכאב באגן הרופא משפחה נתן לי מוקסיויט פורטה 500 ולכאבי אגן וולטרן , האם אני יכולה לקחת תרופות אלו במצבי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי אגן
שרה06/09/2009האם זה זיהום וגינלי ומה הסימפטומים של זיהום וגינלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי אגן
שרה06/09/2009האם זה זיהום וגינלי ומה הסימפטומים של זיהום וגינלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרה
ד''ר דוד ישי06/09/2009אם יש לך זיהום בשתן , ובודאי אם יש לך דלקת ברחם ובאגן , את חייבת לקחת טיפול אנטיביוטי , גם במצבך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לפני החזרה ראשונהשרית05/09/2009
שלום,
אני בת 37, לפני החזרה ראשונה. יש לי כמה שאלות בבקשה:
1. אני רוצה להחזיר אחד, אבל פועלת תחת ההשערה שלהחזיר שניים יגביר את הסיכוי להיקלטות. האם ניתן / מומלץ לבצע דילול עם שני עוברים, כיוון שאינני מעוניינת בתאומים
2. כמה מומלץ לשתות לפני החזרה?
תודה רבה
שרית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי06/09/2009כמו שאמרת. הסיכוי לתאומים , כאשר מחזירים עובר אחד , קטן מאשר מזירים שניים אבל הסיכוי להריון קטן יותר. בד"כ הנטיה שלנו היא להחזיר שניים. אפשר וחוקי לעשות הפחתה מתאומים לעובר יחיד אם כי זה פחות מקובל.
מומלץ לשתות עד שהשלפוחית תתמלא למאד .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר שחלתיחסויה05/09/2009
שלום במידה ויש גירוי יתר שחלתי מה אפשר לעשות כדי להעביר זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי06/09/2009תלוי באיזה שלב מאבחנים את גירוי היתר, ובאיזה סוג של טיפול מדובר. הטוב ביותר הוא לחשוב עליו מראש ולנקוט באמצעי זהירות כדי למנוע אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופסטוןרינת05/09/2009
שלום,
הספקתי את הגלולות לאחר 8 שנים שנתלתי אותם רצוף. לאחר איחור במחזר של מספר ימים, המליץ לי הרופא לקחת דופסטון. הוא אמר שאחרי שאקח 5 ימים 2 כדרורים, אני אמורה לקבל מחוזר תוך 2-3 ימים.
היום יום 4. לאחר סיום הטיפול ועדיין לא קיבלתי מחזור. בדיקת הריון הייתה שלילית. מה זה אומר? האם יש בעייה? מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דינה
ד''ר דוד ישי06/09/2009חכי עוד יום יומיים. אם לא יופיע דימום פני שוב לרופא. לפעמים לוקח למחזור הטבעי זמן מה עד שהוא חוזר לתפקד לאחר כ"כ הרבה שנים של המתנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוי יתר והחזרת עובריםשירי05/09/2009
ערב טוב,
ביום חמישי היתה לי שאיבה, בה נשאבו 32 ביציות, מתוכן 20 היו בשלות להזרקת זרע.
השאיבה היתה לאחר שיומיים קודם לכן ערכי הE2 היו כ- 11,300, ולמרות זאת הונחיתי להזריק חצי דקא ובלילה אוביטרל. [הפרוטוקול כולו התבסס על גונל225 ומונופור 3].
בשל חשש מגירוי יתר, קיבלתי הנחיה לא להחזיר את העוברים.
לאור העובדה שזו השאיבה הרביעית שאני עוברת, ואני מכירה כבר את התחושות לאחר שאיבה, אני יכולה לומר שאיני מרגישה שוני כלשהו בתחושות. אני מרגישה טוב, מקפידה על שתייה ואין לי שום כאבים או סממנים מדאיגים אחרים.
חבל לי מאוד לפספס החזרה של עוברים טריים. האם לאור העובדה שאין סימנים קליניים לגירוי היתר ישנה אפשרות להחזיר עוברים בכל זאת?
אציין שבשל PGD ממילא העוברים יוחזרו רק ביום 4 או 5 אחרי השאיבה.
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גירוי יתר והחזרת עוברים
פרופ' שחר קול06/09/2009החזרת עוברים במצבך והשגת הריון במחזור הטרי עלולים להביא להתפתחות גירוי יתר קשה.
לכן אני סבור כי הרופאים שלך פעלו נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישתי לא מגיבה לדרקפפטיל
ד''ר יעקב לברון06/09/2009לפעמים למרות שהתרופה בתוקף היא יכולה להיות לא פעילה. יתכן גם שתחילת מתן התרופה לא יהי מתאים מבחינת השלב במחזור שמאור ע"י בדיקת פרוגסטרון לפני התחלת השימוש.
לכן צריך להחליף את התרופה לאוצווה אחרת ולבדוק את השלב במחזור הביוץ ואולי בכלל לשנות את התכנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישתי לא מגיבה לדרקפטיל-
יהודה06/09/2009תודה רבה על התשובה
האתר מדהים! קיבלתי שם המון תשובות ומידע חשוב שהיה חסר לי
לא הבנתי לשקול לשנות תוכנית טיפול?
וגם לאישתי מאז ומתמיד מחזור לא סדיר זה קשור לאי תגובה דרקפפטיל?
אלף תודות
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר ביוץאלמונית05/09/2009
שלום,
אני בת 27 עם וסת סדירה ובעלי בן 29. אנחנו מנסים להכנס להריון 9 חודשים, בחודש האחרון ניגשנו לרופא הנשים על מנת לנסות לבדוק אם יש בעיה. במחזור האחרון הרופא ערך מעקב ביוץ (בדיקת אולטרסאונד גניקולוגית) ביום ה-12 וביום ה-16. בשני התאריכים הרופא אמר שהזקיקים קטנים מדי ולכן ככה"נ לא התרחש ביוץ. אחרי 32 יום קיבלתי את הוסת. כאשר שאלתי את הרופא האם היעדר ביוץ עם הופעת וסת הוא שכיח הוא ענה שכן. שאלתי היא האם באמת היעדר ביוץ שכיח? או שאולי הרופא לא עשה את הבדיקות המירביות כדי לאתר את הביוץ? לציין כי כמה ימים לפני היום ה-12 שבו הרופא ערך לי את האולטרסאונד הראשון, נשלחתי לבדיקות דם - הרופא אמר שהן תקינות.
אחרי כמה זמן של מעקב ביוץ אפשר לומר שבאמת אין ביוץ למרות קיומה של וסת תקינה? האם ניתן יהיה להכנס להריון גם ללא ביוץ טבעי?
אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמונית
ד''ר דוד ישי06/09/2009ראשית אומר שהסיכוי שלאישה שאינה מבייצת יהיה מחזור סדיר הוא אפסי. אם הוסת היה ביום ה32 , הביוץ היה ביום ה 18 . אז יתכן שהרופא שלך פספס אותו. ויש עוד דרך לדעת האם היה ביוץ והיא לבדוק את רמת הפרוגסטרון כשבוע פני הוסת הצפוי.
אני מציע שאם לא מיציתם את השנה של נסיון להרות , ללא בדיקות בירורים וטיפולים , מצו אותן . ואח"כ אם לא תהרי , פני לרופא מומחה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרו ליאביבית05/09/2009
דוקטור שלום אני מקבלת תמיד מחזור כל 28-29 יום באופן קבוע אף פעם לא היה איחור כעת אני מנסה להכנס להריון כבר4חודשים, לפני חודשיים עשינו בדיקת ביוץ וזהינו ביוץ.
החודש מחזור אחרון היה ב 1/08/09 ועד היום לא הגיע מחזור בבדיקה הורמנלית שעשיתי ב23/08/09 רמת פרגרסטון היתה 0.8 משמע לא היה ביוץ.
השאלה מה הסיבה שזה קרה? ומה הטיפול?
מעולם לא קרה לי דבר כזה ומה עושים במצב כזה כי אני כבר משתגעת מצד אחד האחור לא נובע ככול הנראה בגלל הריון ומצד שני אני לא מקבלת מחזור אני על סף יאוש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביבית
ד''ר דוד ישי06/09/2009איחורים כאלה על רקע של דחיית הביוץ או חוסר ביוץ קורים מדי פעם . אחד הגורמים להם הם מצבי מתח ולחץ. אין להם בד"כ שום משמעות. אם האיחור גדול , גשי לרופא כדי שיראה מה קורה באולטרסאונד ויחליט מה צריך לעשות אם בכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כדאי לעשות?מירה05/09/2009
בת 34, לאחר שתי גרידות בהריונות ספונטניים האחד לאחר 10 חודשים של ניסיונות והשני כחודשיים לאחר הגרידה הראשונה. הגרידה הראשונה בשבוע 15 לאחר אבחון של אקרניה בשבוע 13, והשניה בשבוע 9 לאחר דימומים לפני 4 חודשים. עברתי בדיקות קרישיות יתר (לאחר שאימי עברה את הבדיקות בעקבות ארוע מוחי ונמצא כי ערכו של ההומוציסטאין אצלה גבוה)
בבדיקות שערכתי acpa התוצאה חיובית. הטרוזיגוטית לmthfr, כל יתר הבדיקות במסגרת הטווחים הנורמליים או שליליות. לאחר שרופא הנשים שלי התייעץ עם רופא מהיחידה להיריון בסיכון גבוה הוחלט על טיפול בקלאקסן לכשאקלט שוב.
אציין כי בבדיקת זרע שנערכה לבעלי לפני כשנה וחצי בעקבות וריקוצלה קלה עד בינונית נמצא כי המורפולוגיה 2%, צמיגות- נורמלית,
volume-4.8 , count-30 mil/ml', motility ~50, grade 2-3,
הן רופא המשפחה, והן רופא הנשים טענו שלמרות הערכים הנמוכים של המורפולוגיה ניתן להיכנס להיריון באופן טבעי , ועובדה שפעמיים הצלחנו. שאלתי היא האם מורפולוגיה נמוכה משפיע גם על התפתחות העובר? האם בנוסף לעובדה שיש בעיה של קרישיות יתר ייתכן שהמורפולוגיה גם קשורה להריונות הלא תקינים?
מצד אחד לא רוצה להיכנס ללחץ ולחפש בעיות במקום שאין, ומצד שני נראה לי מוזר שרופאת הנשים בבית החולים אומרת שאין קשר בין שני ההיריונות הלא תקינים, כשכתוב לה שחור על גבי לבן שקיימת בעית קרישיות.
האם לנסות ולהמשיך להכנס להיריון או שדרושות בדיקות נוספות או טיפולים. האם כדאי לפנות למומחה? אם כן מומחה באיזה תחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות
פרופ' שחר קול05/09/2009ההגדרה של בעיית קרישיות היא מאוד לא ברורה.
אין קשר בין קרישיות יתר לבין אקרניה.
קרישיות יתר גורמת להלה מעבר לשבוע 9 כך שגם ההפלה בעקבות הדימומים לא במיוחד מתאימה למצב זה.
לא ברור מה זה ACPA
מניסיוני, 99% מהמטופלות עם 2 הפלות בעברן יימצאו סובלות ב"קרישיות" ויטופלו בקלקסאן.
אם צריך, ואם לא ממש צריך...
רצוי מאוד להרות ומוקדם ככל האפשר.
איני רואה סיבה טובה למעורבות טיפולית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןחלי05/09/2009
שבוע 8 אחרי ivf החזרת שני עוברים שחלות עם ציסטות מרובות עקב הטיפול. לפני שבוע הופיע דימום ראשון ללא כאבים, אושפזתי בבי"ח ושוחררתי למחרת. הדימום נחלש, בבדיקת אולטראסאונד שני העוברים עם דופק אותרה המטומה מתחת לשק הריון אחד. קיבלתי מנוחה לשבוע. יומיים אח"כ הופיעה הפרשה כהה לא חזקה במשך כיומיים שלושה. היום שוב הופיע דימום חלש ללא כאבים. מה הסיבה לדימום? האם ההמטומה אמורה להיעלם או שנשארת וגורמת לדימום מחדש? האם עלול להוות נזק להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון
פרופ' שחר קול05/09/2009יש לשער כי מדובר בשאריות דימום הנפלטות החוצה.
קשה לחזות את העתיד לגבי ההריון.
ההמטומה אינה גורמת נזק להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילגתם על שאלתי טיפול שלישי ברצףאיר05/09/2009
14 יום אחרי החזרת עובר מתוך 10 פישלו בהוראת ההזרקה לקחתי צטרוטיד ויום אחרי נתנו לי דקא היה ביוץ ולכן הוצע לי פיצוי לעשות טיפול נוסף ללא מנוחה אנא דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ברצף
פרופ' שחר קול05/09/2009רק אם בדיקות דם ו- א.ס. ביום תחילת הטיפול - תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמנליותאביבית05/09/2009
דוקטור שלום מחזור אחרון 1/08/09 ביצעתי בידיקות הורמנליות בתאריך 23/08/09
בבקשה עזור לי להבין מה אומרים התוצאות תקין לא תקין? היה ביוץ לא היה? ואם כן מתי היה?
ANDROSTENEDIONE - 6.2
DHEA SULPHATE - 2.8
TSH - 4.15
T4- FREE - 14.5
ESTRADIOL (E-2) - 296
FSH - 5.3
LH - 9.9
PROGESTERONE - 0.8
PROLACTIN - 604
תודה רבה יש לציין שאני מקבלת מחזור כל 28-29 ונכון להיום (5/09/09 ) עדיין לא קיבלתי.
אף פעם לא היה איחור כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמנליות
פרופ' שחר קול05/09/2009לא היה ביוץ בחודש אוגוסט.
התוצאות מרמזות לכיוון של בעיית ביוץ.
לא ברור לשם מה נבדק האדרנאל. נקודה זו יש ללבן עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתשני05/09/2009
אמורה לעבור שאיבה בשבוע הבא, ומאד חוששת שאחרי השאיבה יתפתח גירוי יתר שחלתי, בעיקר בשל העובדה שאראה בחודש חמישי (כי הבנתי שהבטן מאוד מתנפחת אחרי השאיבה), ואני לא רוצה שיחשבו שאני בהריון ואני אפילו עוד לא.
1. מי נמצאת בסיכוי גבוה ללקות בגירוי יתר השחלות ובנפיחות של הבטן אחרי שאיבה?
2. בזמן השאיבה - האם ניתן מראש למנוע את הגירוי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות
פרופ' שחר קול05/09/20091. גורמי סיכון: גיל צעיר, שחלות פוליציסטיות, נשים רזות, ריבוי זקיקים, רמות E2 גבוהות.
2. בזמן השאיבה - לא. לפני - כן : ע"י מתן אגוניסט (כדקפפטיל) במקום אוביטרל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםמור05/09/2009
ד"ר שלום
במעקב זקיקים ביום חמישי האחרון נצפה זקיק 13 מ"מ ביום מחזור 8
אתמול -שישי נצפה זקיק 16 מ"מ
אני ללא הורמונים
1.איך יש קפיצה כזו בגודל הזקיק?
2.זה סביר?
3.האם הביצית יכולה לא להבשיל כראוי בגלל קפיצה כזו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ' שחר קול05/09/20091. נפלאות דרכיו...
2. לא במיוחד.
לא סביר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתכן ציסטה בהריון אחרי IVF?מאיה05/09/2009
אני בהריון שבוע 13 אחרי החזרת טריים ב-IVF.
מזה 10 ימים סובלת מכאב נקודתי בבטן תחתונה, המקרין לרגל ימין. כואב בעיקר בשינוי תנוחה מישיבה/שכיבה לעמידה, וגם גורם לי קצת למשוך את רגל ימין בהליכה.
אתמול הייתי בשקיפות עורפית (תקינה) והרופא אמר לי שבגלל שאני מתלוננת על הקרנה לרגל ימין, לא יתכן שהכאב הוא מהרחם. הרופא לא הצליח למצוא את הסיבה לכאב, ואמר שזה ככל הנראה מהשחלה שהיא עדיין קצת מוגדלת.
באולטרסאונד שהוא עשה לשחלה ראיתי כמה זקיקים.
השאלה היא האם לאחר מחזור שאיבה שהתפתח להריון יתכן שהשחלות ייצרו זקיקים?
האם יכול להיות שהתפתחה ציסטה בשחלה אחרי השאיבה?
אם מדובר בציסטה - אפשר לדחות התערבות עד לאחרי הלידה למרות הכאב המטריד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
מאיה05/09/2009מדובר על הריון תאומים.
ההפריה היתה בגלל בעיות בזרע, ואצלי לא התגלו בעיות פוריות, אם כי ידוע אצלי על שחלות במבנה פוליציסטי, אולם ללא שום בעיות בביוץ טבעי וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מאיה
ד''ר דוד ישי05/09/2009הזקיקים מתמלאים , הרבה פעמים , בנוזל אחרי השאיבה. הם כמובן לא מכילים בתוכם ביציות. יש אפשרות שתתפתח ציסטה . אבל ממה שהבנתי אצלך לא נראתה ציסטה. למרות שלא ניתן לשלול את זה , לא נראה לי , לפי התיאור של , שהכאב קשור לפעולה שעברת או להריון. כדאי שתתיעצי גם עם אורטופד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)