מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אינדיקציה לחוסר ב E2אמא07/09/2009
האם היתה יכולה להיות אינדיקציה לחוסר ב E2 במהלך הטיפול IVF?
(כדי שאקבל תמיכה אחרי ההחזרה?)
אם כן, מאיזה ערך זה נקרא "חוסר"?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא
ד''ר דוד ישי07/09/2009הערך הנמוך של E2 הוא תוצאה של כשלון הטיפול ולא הגורם לו ולכן אין בד"כ צורך בתמיכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*** המשך **
אמא08/09/2009במידה והתוצאה היתה ביום 9 מההחזרה: E2 פחות מ 200. יש אופציה שזה יעלה ל 1000 לפחות ביום 11 מההחזרה (במידה והבטא תהיה חיובית)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*** המשך **
אמא08/09/2009במידה והתוצאה היתה ביום 9 מההחזרה: E2 פחות מ 200. יש אופציה שזה יעלה ל 1000 לפחות ביום 11 מההחזרה (במידה והבטא תהיה חיובית)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיח?שני07/09/2009
האם עצירויות לאחר שאיבה הן דבר שכיח? ולמה?
ומה לגבי תחושת מלאות (שובע) הנמשכת לכל אורך היום, האם גם זה נפוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול08/09/2009כן, תמיד יש מעט דימום מהשחלות לחלל הבטן, ובעיקבות כך השפעה על המעי. זאת בנוסף לנפיחות הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לרופאים היקריםב07/09/2009
אני לאחר החזרה של שני עוברים (לפני 4 ימים) לאחר בדיקת דם להורמונים שערכם יצא - e2 4327
progגדול מ127 נאמר לי יום חמישי להתחיל לקחת אסטרופם למה לכל הרוחות אני צריכה את הדבר הזה עכשיו האם ההורמונים שלי נמוכים? בנוסף האם הערכים נורמלים לזמן זה והאם הם יכולים לרמז על משהו לטוב או לרע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום א
ד''ר דוד ישי07/09/2009רמת ההורמונים טובה. לא ברור לי מדוע הומלץ לך להוסיף עוד אסטרוגן. תצטרכי לשאול את הרופא שלך. לצערי , לא ניתן להסיק מרמה הטובה של ההורמונים על הסיכויים להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהזרעהאני07/09/2009
אתמול עברתי הזרעה, בניגוד לפעם הקודמת שעברה חלק ולא הרגשתי כלום, הפעם היה קושי לצינורית לעבור ואף כאב לי וכצפוי היו לי כמה טיפות בודדות של דם על התחתונית כשחזרתי וגם הבוקר טיפה קרישי דם. אני חושבת שזה בגלל שלא ישבתי טוב כי הרגשתי שישבתי כנראה לא מספיק למטה עם הישבן אז אני מניחה שכמו ביחסי מין התנוחה עשויה לשנות את הקלות של הכניסה.
שאלתי היא האם הפציעה היא בצוואר הרחם או שיכולה להיות גם פציעה ברחם עצמו כיוון שהצינורית מגיע לתוכו? האם פציעה כתוצאה מקושי בהכנסת הצינורית יכולה להיות מסוכנת וכדאי לבדוק באולטראסאונד כי עדיין יש לי כאבים קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי
פרופ' שחר קול07/09/2009הקושי הוא במעבר הצינורית דרך תעלת צוואר הרחם.
כאשר הצינורית עוברת את הפה הפנימי של הרחם אין יותר קושי.
לכן סביר כי הדימום נובע מתעלת הצוואר.
בדיקת א.ס. לא תוסיף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה הוכח?שני07/09/2009
1) האם הוכח שלקיחת 2 כדורי ואליום לפני החזרת עוברים מסייעת או מגדילה את סיכויי ההשרשה?
2) האם זה מקובל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול07/09/20091. לא
2. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודס.07/09/2009
הריון לאחר IVF ב-20.8 בדיקת בטא ב.1.9 520 בטא ב- 3.9 1480 , ב- 5.9 היה לי הפרשות חומות עם מעט דם והפסיקו לאחר מספר שעות, ב-6.9 בערב עוד פעם ירד לי הפרשות חומות , אני מתה מפחד מה זה אומר ? האם ייתכן שיש בעיה בהריון? האם ייתכן הפלה עם הפרשות חומות בלי דימום? אני מאוד מודאגת בדיקת בטא שלישית יום חמישי הבא ואני לא אסבול עד חמישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת
פרופ' שחר קול07/09/2009אפשר לבצע כבר עתה א.ס. כדי להסיר מקצת מהחששות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד התחלת הזרקת דקפפטיליהודה07/09/2009
שלום ד''ר
האם ערכים של PROG -3 PMOL-2 HCG-1 בבדיקות דם הם ערכים טובים להתחלת טיפול בדקפפטיל?
תודה
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד
פרופ' שחר קול07/09/2009לרוב מתחילים לאחר הביוץ. לפי הפרוגסטרון - לא היה ביוץ. הערך נמוך.
לא ברור מדוע נמדד בטא???
אפשר להתחיל בשלב פוליקולארי מוקדם, אך רצוי להוכיח E2 נמוך, ומדידה זו לא בוצעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוזה יכול להסביר למה...
יהודה07/09/2009אישתי לא הגיבה בכלל לדרקפפטיל יכול להיות בגלל שהתחלנו את ההזרקה לפני שהיה ביוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי מחלהאורה07/09/2009
שלום רב, ביתי שהיא בת 30 סבלה במשך שנים רבות מאנורקסיה נרווזה כולל אישפוזים ארוכים. אל ווסת במשך כשמונה שנים. כעת במשקל תקין אך נמוך מזה 6 שנים עם מחזורים סדירים אך אינה מצליחה להכנס להריון כבר שנתיים. האם יתכן ויש בעיה שכבר לא הפיכה? האם טיפולי פוריות יכולים אולי לעזור? תודה לכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף שהמחזורים מאד קצריים
אורה07/09/2009יומיים עד שלושה בדרך כלל עם רק קצת דימום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורה שלום
פרופ' שחר קול07/09/2009אם המחזורים סדירים סביר כי יש ביוץ סדיר, אם כי רצוי לוודא זאת.
כיוון שמנסה ללא הצלחה כבר שנתיים - מציע לפנות לרופא נשים מטפל לצורך ברור מסודר.
כיוון שהיא צעירה קיים סיכוי טוב מאוד שיהיה הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך דר שחר קול.
אורה07/09/2009על תשובתך. האם יתכן מצב שבו יש ביוצים אבל הבייציות פשוט "לא טובות" כתוצאה משנות הנזק הארוך בזמן המחלה? עלי לציין כי לביתי יש נזקים שונים בלב, בלבלב בכבד, בשיניים ובשיער כתוצאה מהמחלה שזה כבר נזק שלא יסתדר. תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול07/09/2009לא ממש ידוע. לדעתי - לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי ואיך יעלמו הציסטות?שירה07/09/2009
שלום רב רופאים יקרים
היו לי ציסטות בעקבות טיפול. הומלץ לתת גלולות להמסתן. נטלתי 2 הרגשתי גרוע. הפסקתי. היה מעין מחזור כ-10ימים והפסיק. האם אקבל המחזור בזמן? האם הציסטות אמורות להיעלם ללא טיפול בגלולות כעבור חודש?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטות
פרופ' שחר קול07/09/2009סביר כי הציסטות ייעלמו מעצמן ללא טיפול כלשהו.
מועד המחזור תלוי בסוג הטיפול שקיבלת, ברקע הרפואי האישי שלך, ובעיקר האם קיבלת אגוניסט ארוך טווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי לנסות?הילה07/09/2009
יש לי שני ילדים. שניהם מהפריית מבחנה (בשל חצוצרות סתומות ומנותקות)
בני בן 9 - טיפול ראשון וביתי בת 4 - טיפול 8.
האם יש סיכון בניסיון לטיפולים נוספים על מנת להוסיף עוד למשפחה? ואם אין סיכונים כמה טיפולים רצוי לנסות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
פרופ' שחר קול07/09/2009הסיכון הוא כפי שהיה בטיפולים הקודמים.
כמה לנסות? תלוי מאוד במספר העוברים המתקבלים ובאיכותם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדגש נוסף..
הילה08/09/2009השאלה שלי כוונה לגבי המחקרים שמדברים היום על הקשר שבין טיפולי פוריות לבין סיכון בתחלואה בסרטן השד.
האם ידוע על כך משהו חדש? האם ישנן הנחיות לצמצם את מספר הטיפולים בשל כך? (לילד שלישי כמובן)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול08/09/2009קשר ברור, מובהק וחזק לא הוכח.
אין הנחיות לצמצם מספר הטיפולים בשל כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמןשני06/09/2009
כמה זמן יכולים להמשך כאבים בבטן אחרי השאיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן
פרופ' שחר קול07/09/2009לרוב : יום - יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיעל06/09/2009
שלום, במדה והפריית מבחנה נכשלה... כמה זמן לאחר החזרת עוברים צפוי להופיע המחזור???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול07/09/2009מחזור טרי? הפשרה?
תרופות ל"תמיכה"?
קשה לענות בלי פירוט מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיניאהבה06/09/2009
יש לי שאלה, אני מטופלת בפיוריגון והזרעה. עברתי הזרעה לפני 10 ימים ומחר אני אמורה להתחיל טיפול בדיקור סיני. האם זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
אהבה06/09/2009רק אציין שהסיבה לטיפול היא שחלות פוליציסטיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
פרופ' שחר קול07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות ולרופאיםשני06/09/2009
1) אם הבטן לא התנפחה מאד ביום שלאחר השאיבה, האם היא יכולה להתנפח מאד בימים הבאים? ולמה כן או לא?
2)דוקסילין אחרי שאיבה כדאי לקחת? הכרחי ולמה? (בעלון מצויינות כל מיני תופעות לוואי מבהילות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול07/09/20091. נפיחות רבה של הבטן יכולה להעיד על גירוי יתר.
2. יש לברר הסיבה להמלצה ליטול דוקסילין. כנראה שנטילה רוטינית ללא סיבה אינה מוצדקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמץ אחרי החזרהשרית06/09/2009
עברתי היום החזרת עובר ונאמר לי שצריך לנוח 3 ימים, שאלתי היא האם אפשר להסתובב וללכת במשך ימים אלו (אני צריכה להיות מחר בבית קברות) או שצריך לנוח במיטה 3 ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי "שאלות נפוצות"
פרופ' שחר קול07/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)