מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סינרללימור21/06/2009
שלום רב,
התחלתי סינרל לפני יומיים כי אני אמורה לעבור הפריה ראשונה החודש , עוד כיומיים (יום שלישי) אני צריכה לקבל, האם אפשר לעשות בדיקת הריון? או שבעקבות הסינרל התוצאות לא יהיו נכונות? אני מפחדת שאולי ניכנסתי להריון טבעי והסינרל יכול לפגוע בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל
פרופ' שחר קול21/06/2009אפשר לבצע בדיקת הריון.
סינרל לא ישפיע על התוצאות.
אם יש הריון - סינרל לא יגרום לנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בטאשרון21/06/2009
שלום, עשיתי 3 בטות וזה לא נראה טוב ואשמח לחוות דעתכם.
16/6- 109
18/6- 325
21/6- 635
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש הבדל בין IU/I ל-IU/L ביחידות?
צריכה עזרה21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא
פרופ' שחר קול21/06/2009העליה בימים האחרונים אינה תקינה.
יש לשלול הריון תוך רחמי לא תקין, או הריון חוץ רחמי.
יש להמשיך ולעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל אם אין שק הריון איך יידעו איפה
צריכה עזרה22/06/2009זה ואיך לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרון
ד''ר דוד ישי22/06/2009אכן יש האטה בעלית הבטא בשלב האחרון , אבל זה עדיין לא אומר שהריון לא תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקאפפטילשלומית21/06/2009
שלום דר,
בת 40 חצוצרה שמאל חסומה.
לקראת הפריה לאחר 6 הזרעות. 2 מהן עם גונל 150
ללא הריון קודם. תורם מבנק הזרע
קראתי כי בגילי לא מומלץ לתת דקאפפטיל מחשש לדיכוי מוחלט של הביציות.
אני יודעת כי בכל זאת נותנים את זה.
אשמח לחוות דעתכם בנושא.
שלומית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול21/06/2009מציע להימנע מדקפפטיל ארוך טווח (3.75).
אין בעיה עם קצר הטווח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלה נוספת אם אפשר....
הללויה21/06/2009ד"ר קול, התוכל להסביר לי (קצת) מה זה אומר קצר? האם זה קשור גם למס' הימים שבהם לוקחים את הדקקפטיל?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של 0.1 מ"ג, בלי קשר למספר
פרופ' שחר קול21/06/2009הימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הםריה ופרגנילבתאל21/06/2009
9/6 הוחזר עובר טרי קיבלתי 3 פעמים פרגניל האחרונה 18/6 היום בטא 14 האם תוצאה של הפרגניל , כי פעם זה היה לי עם האוביטרל, האם לשתי התרופות יש אותו מרכיב שעשוי להשפיע על הבטא, האחות אמרה לי שזה מהזריקה וזה אפילו לא הריון כימי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרגניל
פרופ' שחר קול21/06/2009כנראה שהאחות צודקת.
אין טעם לבצע בדיקת דם לבטא 3 ימים לאחר פרגניל.
פרגניל ואוביטרל מכילות HCG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאיבה והידבקויותאריאלה21/06/2009
שלום רב
לאחר השאיבה האחרונה התפתח אצלי TOA
חצוצרה ימנית נכרתה ובלפרוסקופיה נראו הרבה מוקדים של אנדומטריוזיס
כן קיימות הידבקויות.
האם הימצאותן של ההידבקויות מגדילות את הסכון להתהוות דלקת בשאיבה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא
פרופ' שחר קול21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח בדיקת זרעערן21/06/2009
שלום רב,
בן 34 +1, מנסים להיכנס שוב להיריון. קיבלתי תוצאות בדיקה:
צמיגות תקין. PH 7.5
נפח: 3
ריכוז: 70 מיליון
תנועה: 70%
דרגת התנועה: 3
סה"כ תאי זרע: 210 מיליון
מורפולוגיה לפי WHO: 18%
לא תקינים: ראש: 37, midpiece: 36, זנב: 9
נמצאו תאי זרע לאחר סירכוז
האם הריכוז והתנועה מפצים על המורפולוגיה הנמוכה?
אודה לתשובתכם.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרע
פרופ' שחר קול21/06/2009הזרע בתחום הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב הריון אחרי הפרייהשרית21/06/2009
לרופאים שלוםרב,
רציתי לדעת כיצד מחשבים הריון אחרי החזרת עוברים ובטא חיובית.
ההחזרה אצלי הייתה ב - 24.5.09 והתשובה חיובית אני כרגע ממתינה לעשות אולטרסאונד הריון צעיר ורציתי לדעת באיזה שבוע אני.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום השאיבה+שבועיים
תותית21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר הכנסת עובריםמורן21/06/2009
שלום היום אני בדיוק שבועיים לאחר הכנסת שניי עוברים חזקים ויפים לדבריי הרופאים.
לפניי כחמישה ימים התחיל לי דימום.
ביומיים הראשונים הופיעו כתמים חומים אך לצערי הדימום התחזק מאוד!!!!
עשיתי היום בדיקת דם , אני מחכה לתשובה שלדעתי תהיה שלילית.
שאלתי - זהו הטיפול השני שלי ואני בשנתיים האחרונות גם עברתי שתיי גרידות בשבוע 15 עקב בעיה גנטית.
מאז המחזורים שלי קשים ביותר ממש כמו אחרי לידה (יש לי ילדה אחת בריאה) הם נמשכים בין שבוע לעשרה ימים והדימומים שוב... מזעזעים.
עשו לי אולטראסאונד ובדיקה לסרטן הרחם והכל יצא תקין.
לפניי כשבוע אושפזתי לשלושה ימים עקב גירוי שחלתי. יכול להיות שעודף בהורמונים גורם לדימום שכזה?
יכול להיות שיש הריון למרות שקיים דימום שכזה (בהריון של הבת שלי היה לי דימום בשבוע חמישי ושביעי)?
מה מומלץ יותר לנסות עוד טיפול או להכנס להריון ספונטני ולקחת את הסיכון שוב לעבור גרידה לאחר תוצאות של סיסיי שלייה?
גרידה או הורמונים?
אודה על תשובה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול21/06/2009אני מניח שאת מתכוונת לטיפול הכולל PGD???
לגבי השאלה האם יש הריון - בדיקת דם פשוטה לבטא , 14 יום לאחר השאיבה, תיתן את התשובה.
יש לברר סיבות אפשריות לדימום וסתי חזק.
לגבי סיכון הריון ללא PGD - יש לדעת בדיוק את הרקע הגנטי. בכל מקרה, ההחלטה היא תמיד שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםשרה21/06/2009
התחלתי להשתמש בזריקות דיקפפטיל (אני לקראת הפרייה) כבר שלושה שבועות. לאחר שבוע, ב-u/s שעשיתי (הייתי במחזור) גילו לי ציסטה היום יש לי דימום (כבר 4 ימים) ואני ממש מודאגת. דברתי עם האחות אך אמרה שהכל בסדר. המחזור קיבלתי לפני שבועיים - כך שזה לא מחזור. ממה נובע הדימום והאם זה נורמלי? רק ביום ראשון הבא יש לי u.s +בדיקות דם ובעוד יומיים אני צריכה להוסיף גונל f 150. נא תשובתכם הדחופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
פרופ' שחר קול21/06/2009דקקפטיל עלול לגרום לציסטות, בעיקר אם ניתן בימים הראשונים למחזור. הציסטות יכולות להיות פעילות מבחינה הורמונאלית ולגרום לשיבוש במשטר הדימום הרגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהtal21/06/2009
האם יש הבדל (סיכונים וכו) בכניסה להריון מזריקות גונאל ויחסי מין לבין זריקות והזרעה?
אשמח לתשובה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא, אין הבדל.
פרופ' שחר קול21/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה שחלתיתרוני21/06/2009
שלום רב,
7ימים עם גונך 187.5 ( מהיום השלישי למחזור) הניבו שני זקיקים מובילים ( 18 17 ) E2- 2000, האם זו נחשבת לתגובה שחלתית נמוכה?
במידה ואזדקק ל- IVF , יש מצב שאצליח לייצר יותר משני זקיקים?
שבוע טוב,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוני שלום
פרופ' שחר קול21/06/2009התגובה סבירה. ב - IVF תקבלי מינון גדול יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמון progstanחסוי21/06/2009
עברתי שני מחזורים של החזרת 4 עוברים טובים מוקפאים ורירית של11 שנכשלו קיבלתי מחזור ב17 ליוני ביום חמשי 18 ליוני עשיתי בדיקת דם ואמרו לי שה"prog גבוהה 5.7
ולחזור על בדיקת הדם עוד פעם יום אחרי זה ותוצאת הבדיקה יצאה אותו דבר אמרו לי זה לא אדיאלי אבל למרות זאת להתחיל לקחת אסטרופים 2 ביום ויום אחרי והלאה 3 כדורים ביום (יש לי עדין 6 עוברים מוקפאים מאותו מחזור משנת 2005 הופרו 36 עוברים עשיתי שני מחזורים פעם ראשונה נקלט אבל עשיתי גרידה בשבוע 10 ופעם שניה הריתי וילדתי ילדה היום בת שנתיים וחצי ) אני היום בת 28 האם זה בסדר להמשיך את הטיפול למרות ערך הפרוגסטן .האם זה יפריע על השתרשות העובר ואיך זה שלפני שלושה שנים נקלט הריון פפעם הרשונה והשניה והיום כבר עברתי שני מחזורים ולא היה הריון ? מה הסיכוי שלי לכנס להריון מהעוברים שנשארו אם לדעת את תשובתכם רופאים נכבדים ותדה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמון progstan
ד''ר יעקב לברון21/06/2009הערך תקין. צריך לבדוק אותו ביום השלישי למחזור ולא ביום השני.
זה שהרית בנסיון ראשון לא אומר שתמיד זה יהיה כך. המפתח להצלחה הוא התמדה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...20.6.08ר20/06/2009
שלום...
חודש שעבר ב 17.5 קיבלתי מחזור החודש הייתי צריכה לקבל 13.6 ובדרך כלל אני מקבלת בין היום ה 28 ליום ה 35 עבר כבר שבוע ועדין לא קיבלתי ביום שישי ב 19.6 עשיתי בדיקה ביתית יצא שלילי .. מה אני אמורה לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי20/06/2009את אמורה לחכות עוד כמה ימים ולעשות שוב בדיקה. עדיף בדם. אםהתשובה עדיין שלילית והוסת לא הגיעה , לפנות לבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ישילימונית20/06/2009
ד"ר ישי ערב טוב,
סוף סוף קיבלתי את המחזור.
הדימום הממשי התחיל בחצות הלילה של בין שישי ה-19/6 לשבת ה-20/6, איזה יום נחשב ליום הראשון?
ולפיכך, מה לדעתך התאריך הנכון לביצוע הפיפל?
בתודה מראש,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימונית
ד''ר דוד ישי20/06/2009תתחילי לספור מה 20/6 . צלצלי ליחידה ויגידו לך מתי לבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרההדס20/06/2009
1. האם הליכה קצת-מאומצת של חצי שעה בשמש לאחר החזרת עוברים עלולה לפגוע בסיכויי קליטת ההריון?
2. וכמה דקות של דפיקות לב מואצות עקב התרגשות לפני ראיון עבודה - האם עלולות לפגוע בסיכויי קליטת ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יעל
ד''ר דוד ישי20/06/2009התשובה לשתי השאלות היא לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)