מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי ראשבתאל18/06/2009
מאתמול בלילה והיום יש לי כאבי ראש חזקים שכלל איני סובלת מהם, (גם לא במחזור) אני מרבה לשתות מים קבעתי ליום א תו ר לרופא , עד אז אודה לך לדעת ממה זה נובע ו אם יש קשר למצב בו אני נמצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכאב ראש חזר. גם היום.
בתאל19/06/2009ואיתו מלווה תחושת בחילה קלה..הכאב הוא נסבל רק שהוא מוזר כי בחיים לא סבלתי מזה .. רק כדי להירגע האם חלילה הריון מחוץ לרחם מלווה בסימפטום זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שהרופא יענה לך
עדי19/06/2009כמובן שתמיד כדאי להיבדק כדי לדעת שהכל בסדר אבל רק לידע כללי ושתרגעי בינתיים, כאבי ראש הן תופעה ידועה גם בהריון אז תהיי אופטימית ורגועה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמן ! תודה יהלי
בתאל19/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ראש
פרופ' שחר קול19/06/2009כאב ראש אינו סימן אופייני להריון מחוץ לרחם.
לא ברור הרקע הרפואי. הריון? איזה שבוע? וכו'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור קול ..נרגעתי
בתאל19/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקיקיםשירה18/06/2009
החודש לקחתי זריקות של מנוגון.. אתמול נראו זקיקים בגודל 18 ו- 20 והרופא שלי אמר לי לקחת אוביטרל בלילה ולעשות היום ומחר הזרעות. בבדיקת דם אתמול נראה E2 930 ופרוגסטרון 2.7. השאלה שלי היא מה הסיבה לאסטרוגן נמוך? האם זה אומר שהסיכוי להקלט החודש נמוך? אני די מבואסת כי אני כבר שנה מנסה להרות וכביכול הכל בסדר (ביוץ, בדיקת רחם, זרע) ועדיין זה לא קרה...אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקיקים
פרופ' שחר קול19/06/2009E2 - סביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטוקולסיון18/06/2009
שלום,
יש לי שחלות פולציסטיות וגם אנדומטריוזיס (2 אנדומטריומות קטנות וקבועות).
אני מגיבה רע להורמונים (ישר גירוי יתר גם מהמינון הנמוך ביותר) ואני לא יודעת אם זה מהPCO או מהאנדו.
אני לפני IVF למרות שרציתי IVM אבל נאמר לי שהסיכוי נמוך.
האם במצבי יש חשיבות אם הפרוטוקול יהיה ארוך או קצר?
מה עדיף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטוקול
פרופ' שחר קול19/06/2009מציע קצר, כדי שתהיה אפשרות לגרום לביוץ עם אגוניסט (אם תגיבי ביתר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא משולשת- דחוףףףשרון18/06/2009
שלשום בטא 109, היום 325 בדיוק פי 3. זה לא אמור להיות פי 2? זה תקין? גבולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה הרופא שלי לא עונה בבקשה עזרו
שרון18/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד שהרופא יענה לך
עדי18/06/2009גם לי הבטא שיצאה ביום ה- 14 מהביוץ השלישה את עצמה אחרי יומיים והרופא אמר שזה בסדר, זה לא אמור להיות בדיוק אלא בערך ונאה לי שכל עוד זה לא פחות מכפול 2 אז זה טוב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו אכן הקלה!עדיין צריכה לשמוע מרופא
שרון18/06/2009שזה תקין- תודה !!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא משולשת- דחוףףף
ד''ר יעקב לברון18/06/2009קרוב לודאי שתקין. זו לא מתמטיקה! הזמן יגיד וצריך סבלנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשרון18/06/2009
שלום, אני בהריון צעיר והייתה לי אבן בכליה שכנראה זזה בחודש האחרון וגורמת לי לעוויתים חזקים. אם היא לא תיפלט מעצמה מה שככל הנראה קורה כי כבר עבר חודש, האם זה יכול לפגוע בהריון?מה ההשלכות של זה? גם אי אפשר לעשות לי בדיקה כדי לראות איפה היא ממוקמת כמו CT או צילום אז מה אני עושה? אני מודאגת שזה יגרום לסיבוכים עד שנכסתי להריון.... לאיזה רופא עליי ללכת להתייעץ אורולוג או נשים? מה היית ממליץ לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מציע לפנות לפורום הריון בסיכון.
פרופ' שחר קול19/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות US אגן קטןאיילת18/06/2009
שלום רב,
אשמח לקבל פירוש לתוצאות ה-US שלי במסגרת בדיקות הפוריות לקראת הריון שביצעתי:
רחם - אורך 52 מ"מ, עובי 34 מ"מ, רוחב 47 מ"מ, מרקם תקין, רחם קדמי
עובי רירית הרחם: 4.5 מ"מ, סדירה
שחלה ימנית: 29 35X מ"מ, פוליציסטית
שחלה שמאלית: 19X33 מ"מ, פוליציסטית, מאחורי הרחם.
דוגלס: ללא נוזל חופשי.
אציין כי אני נוטלת גלולות מזה שנים רבות (גינרה) , ובלעדיהן לא מקבלת מחזור כמעט בכלל.
תודה רבה,
איילת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגן
פרופ' שחר קול19/06/2009הבדיקה מתאימה לבעיית פריון על רקע חוסר או מיעוט ביוצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בצד אחדשני18/06/2009
שלום!
ב-4 החודשים האחרונים אני נמצאת בטיפול פוריות, 2 טיפולים של איקקלומין ו-2 טיפולם של זריקות גונאל (75 ו- 112.5) כולל הזרעה בפעם האחרונה.
בכל הפעמים הביוץ היה תמיד בצד ימין ששם החצוצרה שלי חסומה, עקב הריון מחוץ לרחם שהיה לי לפני שנה. גם לפני התחלת טיפולי הפוריות, תמיד הרגשתי כאבי ביוץ בצד ימין.
מדוע הביוץ קורה רק בצד אחד? האם אין טיפול שיכול לגרום גם לשחלה שמאל לבייץ?
בדיקת זרע תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צד אחד
פרופ' שחר קול18/06/2009אין טיפול ספציפי שיכול לעודד ביוץ מצד מסוים.
יתכן והיה נזק קודם לשחלה השמאלית.
יש לשקול IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IVF+PGDמורן18/06/2009
בוקר טוב
אני עוברת טיפול IVF עקב בעיה גנטית ולכן אני צריכה גם תהליך של PGD.
לצערי עברתי שתיי גרידות בשבוע 15 עקב עובר חולה.
בשנה האחרונה עברתי שניי טיפולים שלא הצליחו + החדרת עוברים קפואים שלא הצליחה.
בכל פעם בהחדרה אומרים לי שהעוברים מאוד חזקים, מתקדמים ויפים אך לצערי אין הריון.
שאלתי: מה אחוז ההצלחות ב PGD ? האם ההתעסקות עם העוברים עקב הבדיקה שלהם מונעת התפתחות העוברים?
יש לי חברות עם בעיית פוריות שנקלטו מהר מאוד לאחר טיפול ראשון ואילו אני ללא בעיית פריון שנכנסת בצורה טבעית מהירה מאוד להריון לא נקלטת בטיפוליי פוריות.
אולי יש קשר ל PGD ?
תודה
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PGD
פרופ' שחר קול19/06/2009כנראה שהתהליך המעבדתי שהעוברים עוברים נוטל מעט מיכולתם להשתרש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום רבשחר18/06/2009
אני בת 25. מבייצת באופן ספונטני. פרופיל הורמונלי תקין, ווסת סדירה. הופננו לi.v.f עקב בעיית זרע, לאחר 18 יום של הזרקת פיוריגון במינון 150 יחידות ליום. נשאבו 7 ביציות מתוכן רק 3 בשלות. האם ניתן להסיק מכך שאני פוליציסטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 25
פרופ' שחר קול18/06/2009לא. אין שום קשר.
ביננו, מה זה "פוליציסטית" - מונח שחוזר ומוזכר בפורום זה בהקשרים שונים ומשונים, בלי שהוגדר בצורה ברורה.
לכן, רצוי מאוד להימנע משימוש במונח זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם להריוןלינור18/06/2009
שלום,
ידוע לי כי היה לי ביוץ(מחזור אחרון 14.5.09 ולפי דעתי ביוץ ב 4.6.09 ), ב14.6.09 קניתי מקלון הזהב שהראה פס שני מאוד חלש אך ברור לעין למחרת בבוקר אותו דבר
אתמול לא היה כלום -היום 17.6.09 עשיתי בדיקת דם ולהלן התוצאות:
estradiol 713
progesterone 24.1
beta <2
ידוע לי כי זה אומר שאין הריון אך האם בדקתי מוקדם מדי לאור תוצאות האסטרדיול ופרוגסטרון? הן לא נמוכות כמו לפני מחזור-בנוסף היום בבוקר בניגוב היה קצת דם וזה הפסיק ועשיו רק הפרשה חומה ,כאבי בטן קלים ,האם יהיה הריון פה? האם בדקתי מוקדם, מדוע הבדיקות הביתיות הצביעו על נוכחות כלשהיא של בטא כל כך מוקדם?
אודה לתשובה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
פרופ' שחר קול19/06/2009בדיקות הריון ביתיות אינן מיוצרות לשימוש נשים בטיפולי פריון.
לכן, עדיף להימנע מהן.
הן רק מוסיפות מבוכה ובלבול.
אם לא מגיע מחזור עד יום ראשון הקרוב - מציע לחזור על בדיקת דם להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהמיטל18/06/2009
במסגרת בירור הפלות חוזרות (4 רצופות בשנה האחרונה) ביצעתי היסטרוסקופיה. במהלך הבדיקה נראה ממצא שלדעת הרופא הוא "קפל ברירית" אך "ליתר בטחון" הורד ונשלח לביופסיה.
מספר שאלות:
מה המשמעות של "קפל ברירית"?
מה עלול להיות הממצא אם זה לא קפל ברירית?
האם עלול להיות גורם להפלות?
קיבלתי אסטרופם 2 מ"ג ל-21 יום "כדי למנוע הדבקויות", אני היום ביו"מ 10, כאשר ביוץ רגיל אצלי ביו"מ 21, האם ימנע/ידחה את הביוץ?
אם ימנע הביוץ, מתי ואיך יגיע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרו
פרופ' שחר קול18/06/2009קפל רירית לא גורם להפלות.
יתכן ומדובר על פוליפ קטן, אם כי אין בו כדי לגרום להפלות.
מתן אסטרופם למשך 21 יום יכול לדחות הביוץ.
קשה לדעת מתי יבוא המחזור או מתי יהיה הביוץ הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיהמיטל18/06/2009
במסגרת בירור הפלות חוזרות (4 רצופות בשנה האחרונה) ביצעתי היסטרוסקופיה. במהלך הבדיקה נראה ממצא שלדעת הרופא הוא "קפל ברירית" אך "ליתר בטחון" הורד ונשלח לביופסיה.
מספר שאלות:
מה המשמעות של "קפל ברירית"?
מה עלול להיות הממצא אם זה לא קפל ברירית?
האם עלול להיות גורם להפלות?
קיבלתי אסטרופם 2 מ"ג ל-21 יום "כדי למנוע הדבקויות", אני היום ביו"מ 10, כאשר ביוץ רגיל אצלי ביו"מ 21, האם ימנע/ידחה את הביוץ?
אם ימנע הביוץ, מתי ואיך יגיע המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרו
פרופ' שחר קול18/06/2009קפל ברירית אינו סיבה להפלות חוזרות.
יתכן ומדובר על פוליפ, שגם הוא אינו סיבה להפלות.
אסטרופם עשוי לדחות הביוץ, לכן קשה מאוד להעריך מתי יהיה ביוץ, או מתי יהיה דימום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיטל19/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההבדל בין איקקלומין לזריקותבדוי17/06/2009
אני מנסה להבין את ההבדל בין איקקלומין לזריקות. האם האיקקלומין הוא שלב הכרחי לפני זריקות? ומה היתרונות שלו על פני זריקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל
פרופ' שחר קול18/06/2009איקקלומין - תרופת קו ראשון בבעיות ביוץ על רקע שחלות "פוליציסטיות".
יתרונות האיקקלומין: פשוט לנטילה, זול, ניסיון של 50 שנה, יעילות רבה בהשגת ביוץ בנשים שאינן מבייצות על הרקע הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה להבהרה לגבי האיקקלומין
בדוי18/06/2009אז לגבי - שאני מבייצת בסבבה, אין לי שחלות פוליציסטיות (רק חצוצרה חסומה)
האם לא עדיף ישר לעבור לזריקות?
קראתי שהמחקרים מראים שאיקקלומין מסרטן......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול19/06/2009מציע להימנע מאיקקלומין, כיוון שהתוצאות (אחוז ההריון) אינן טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...ר17/06/2009
הייי שלום... אני עוד מעט מתחילה טיפולי פוריות .. ורציתי לדעת אם אני יכולה לעשות המסת שומן בסנטר?..... (עשיתי טיפול ראשון ועוד מעט אני מתחילה את הטיפול פוריות עדין לא התחלתי שום טיפול ) מה אני אמורה לעשות??.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ר
ד''ר דוד ישי17/06/2009עדיף לא לעשות טיפול מסוג זה במקביל לטיפולי פוריות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום תאי LEYDIG CELL ?גיל17/06/2009
שלום רב, השאלה שלי קצת מורכבת אבל אני ממש מיואש מהפחד לנזק בלתי הפיך לאשכים ואודה באם אקבל חוות דעת מקצועית למצבי.....לא מזמן קראתי מחקר בו גילו שאצל גברים אשר טופלו באסטרוגנים כתוצאה מסרטן הערמונית חלה ירידה של יותר מ 50% בקולטנים ל L.H באשכים וזאת לאחר חצי שנת טיפול - אני עצמי קיבלתי לפני כמה שנים טיפול אסטרוגני משולב עם עוד כמה הורמונים ע"י רופאת המשפחה שלי לאחר שחשבתי שאני טרנסג'נדר (כיום ברור לי שטעיתי מאוד) ולפי המצב שלי כיום נראה לי שיש לי פגיעה חלקית ב leydig cell ואני מסיק זאת מדלדול מסה, אוסטואופניה למרות שלילה של גורמי רקע, אבדן ליבידו ורמת LH גבוהה שנמשכה מספר חודשים גם לאחר תום הטיפולים (14) כיום הטסטוסטרון שלי בטווח הנורמה 16.7 nnmo/l או 5.5 ng/ml וגם ה LH FSH וחלק מהרופאים אומרים שזה בטווח הנורמה ולכן אין לי בעייה והם אינם יודעים להסביר את הדלדול עצם ומסת שריר לפני כשלושה חודשים קיבלתי זריקת אוביטרל שהעלתה לי את הטסטוסטרון ל כמעט 11 ng/ml ופרופסור סובול מסורוקה שהייתי אצלו אמר לי אתמול שזה מראה שאין לי נזק בלתי הפיך לאשכים (לא הבנתי אותו כ"כ) וכעת המליץ לי על שלושה חודשי טיפול בפרגניל 5000 IU A פעם בשבוע. היום קראתי שFSH מגדיל את הקולטנים ל LH באשכים - האם דבר זה נכון והאם כדאי לי לשלב את זה עם הטיפול בפרגניל (שוב, לא למטרת פוריות אלא ל"החייאה" אפשרית של leydig cell מנוונים? מה דעתך הכללית על מצבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם אחרונה
גיל17/06/2009מס הזמנה
124300397
מתאריך
08:21 07/06/2009
רופא מזמין
ויקטוריה טרלצקי
גורם מזמין
מרפאה אנדוקרינית
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
- IU/L 5.0 LH
- IU/L 5.1 FSH
1 375- 45 mU/L 153.2 PROLACTIN
37- 9.4 nmol/L 16.7 TESTOSTERONE- TOTAL
9.2- 2.0 nmol/L 6.2 ANDROSTENEDIONE
690- 138 nmol/L 494.0 CORTISOL-BLOOD
85- 11 23 SHBG
80- 28 73.57 FREE ANDROGEN INDEX
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל שלום
פרופ' שחר קול17/06/2009הפרופיל ההורמונאלי - תקין.
מציע - בדיקת זרע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)