מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דקאפפטילדנה24/06/2009
בעוד יומיים מתחילה פרוטוקול לקראת IVF ראשון.
קיבלתי הנחייה להזריק בעוד יומיים דקאפפטיל 3.75 אבל מתוך כל הכמות להזריק רק 3.
שמעתי שישנם רופאי פוריות שכן מורים להזריק את כל הכמות.
מה ההבדל בין שני השיטות?
מדוע יש כאלה שמורים להזריק רק כמות 3 וכאלו שמורים להזריק את כל הכמות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מעיין
ד''ר דוד ישי24/06/2009הפחתת המינון מפחיתה את עומק הדיכוי ההורמונלי ומקצרת את משכו. אין כאן עניין של שיטה , אלא של הערכה שעושה הרופא לגבי הצרכים של המטופלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדוקטור ישי/ד"ר לברון שאלה...נטליה24/06/2009
שלום ,אני בת 35 שנה וחצי לאחר גרידה (עובר ללא דופק) מאז הניסיונות להרות עלו בתוהו, צילום רחם תקין ,ביוץ יש, בדיקות הזרע של בעלי סבירות עברתי הזרעה עם BRAVELLE לא מוצלחת לפני מס' ימים התחלתי הזרעה שנייה עם ה-BRAVELLE והפעם יותר 3 אמפולות , כעבור 4ימים פרוגסטרון -3, LH-2, ב-US הזקיקים עדיין קטנים 8-9 מ"מ ועלי להמשיך להזריק עוד 4 ימים שאלתי היא האם ה-BRAVELLE מוכר לכם? משתמשים בו? ידוע על הצלחות איתו כשם שידוע על חומרים אחרים בהזרעות ? וכן האם לדעתכם צריך להוסיף לי עוד הורמון אחר שישפר את סיכויי? אודה לכם על תשובתכם ,המשך ערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נטע
ד''ר דוד ישי24/06/2009הברוול הוא תרופה חדשה יחסית אבל מוכרת ונותנת תוצאות טובות כמו התכשירים האחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה המשך...
נטליה24/06/2009לא כדאי להוסיף עוד תכשיר? שישפר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיכת אנדומטריןשרון24/06/2009
שלום, אני בהריון ספונטני שבוע 5. בהריון קודם נפסק הדופק בשבוע 8-7. עשיתי בדיקת פרוגסטרון היום והתוצאה היא 116 כאשר הטווח במכבי לטרימסטר ראשון הוא 35-286. הרופא המליץ על אנדומטרין פעמייים ביום. שאלתי היא - האם הערך נמוך? האם לאור ההיסטוריה הוא נתן לי את זה או שבאמת יש חוסר בהורמון וזה יכול להפריע לעובר? אני מעדיפה לא לקחת הורמונים אם לא צריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי24/06/2009הרמה טובה. בכ"ז קחי את הטיפול . הוא בטוח לא יזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך: לקחתי נר אחד וזה עשה לי כאבים
שרון24/06/2009חזקים במפשעות וברגליים ובמותן. בתופעות לוואי "מיוחדות" יש בדיוק את התופעות האלה- מה זה אומר שאני לא יכולה לקחת את זה או שזה פשוט כואב ועלי לסבול? האם זה מסוכן לעובר שכואב לי? אם הרמה טובה אז למה לקחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה- זקוקה לעזרתכם מה לעשות
שרון25/06/2009עם האנדומטרין? זה ממש כואב לי במפשעה ורגל ימין. אם הרמה טובה כפי שציינת מדוע אתה ממליץ לקחת? בגלל ההריון הקודם שהפסיק הדופק? אני ממש אובדת עצות הרופא לא יהיה עד רביעי הבא וזה ממש כואב לי וגם כתוב בהוראות שכאב במפשעה וברגל ותחושת נימול שזה בדיוק מה שיש לי צריך להפסיק מיד כי זה עלול לגרום לקרישי דם. אם אני לא אקח מה תהיה ההשפעה על ההריון? האם 116 זה לא ערך מספיק?יכול להיות שיש לי בכלל קרישיות יתר או שזה לא קשור? מצוערת על כל השאלות אני מעט לחוצה והרבה מפוחדת (גם מעצם הכאב וגם שאין מספיק פרורגסטרון להריון) רב תודות!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר שחר קול- מדוע לא ענית לשאלתימאיה24/06/2009
פניתי כבר ב-21/6/09 ולא קיבלתי מענה!
החזרת עוברים מוקפאים בלסטוציסטים ב-2/6/09
ביצעתי 3 פעמים בדיקות ביטא:
16/6/09 ביטא 31
18/6/09 ביטא 51
22/6/09 ביטא 224 פרוגסטרון 27
האם אכן תקין? כיצד ניתן לחשב שבוע ההריון בו אני נמצאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאיה שלום
פרופ' שחר קול24/06/2009ההכפלה הראשונה היתה מעט נמוכה, אך השניה - תקינה.
רצוי מאוד לוודא מיקום ההריון בשבוע הבא, כאשר הבטא צפויה לעבור 1500
אם ימצא שק הריון ברחם, יש להמשיך ולעקוב ולתעד הופעת דופק.
גיל ההריון: מיום ההחזרה + 5 ימים (אם הבלסט היו בני 5 ימים) + 14* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים בהרדמה אחרי הזרעהאלמונית24/06/2009
בת 40, יום אחרי הזרעה, טיפול במנוגון 2 אמפ' במשך יומיים ו- 3 אמפ' ביום במשך 8 ימים וזריקת אוביטרל.
הזרעה אתמול.
אמורה להמשיך טיפול שיניים בשבוע הבא. הטיפול החל לפני שהתחלתי בטיפולי הזרעה ועלי לסיים אותו, הוא כרוך בהרדמה משולבת באדרנלין.
לאחר התייעצות עם רופא השיניים שלי, לא ניתן לבצע אותו ללא הרדמה.
רק ב 6 ביולי אני אמורה לעשות בדיקת הריון ואם התשובה חיובית בכל מקרה עלי להשלים את טיפול השיניים. לא ניתן להפסיק אותו באמצע.
כל שאר התורים שנקבעו לי לאחר שבוע הבא ,הפעולות שיבוצעו לא כרוכות בהרדמה.
אני לא יודעת מה לעשות?
מה מומלץ לעשות במקרה כזה? מצפה לתשובת אחד מרופאי הפורום בדחיפות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אלמונית
ד''ר דוד ישי24/06/2009לדעתי , את יכולה לעשות את הטיפול ללא חשש. בשלב הזה ההשפעה על העובר קטנה אם בכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רירית רחם דקהחן123424/06/2009
שלום רב,
לאחר סקירה כללית באינטרנט הבנתי כי עובי רירית רחם המסוגל להחזיק בחובו עובר הינו 6 מ"מ לפחות. הנני בעלת רירית רחם דקה מאוד- 2.9 מ"מ.
אני מבינה כי זו יכולה להיות סיבה לאי כניסה להריון.
רציתי בבקשה לדעת האם יש דרכים לעבות את רירית הרחם ולהביאה עד לכדי עובי המספיק להחזיק עובר למשך כל ההריון?
לתשובה בהקדם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי24/06/2009יש אפשרות להריון גם עם רירית דקה מ 6 מ"מ. הסיכוי נמוך יותר. לצערי , למרות נסיון לטיפול עם תכשירים שונים , ההצלחה מועטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורקרין24/06/2009
שלום ד"ר.
מחזור אחרון ב 27/5, יש לי מחזורים סדירים של 26 ימים. (לעולם לא היה לי איחור במחזור),
אני ובעלי מנסים להרות, בימים האחרונים סבלתי מבחילות ותשישות, יש לי איחור של בערך 4 ימים והיום עשיתי בטא שהייתה שלילית,אולי עשיתי מוקדם מדי? האם יש עדיין סיכוי שאני בהריון? ואם כן מתי לחזור על בדיקת דם לבטא?
תודה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרין
ד''ר דוד ישי24/06/2009יתכן שהביוץ שלך התאחר ולכן הוסת מתאחר או לחילופין ההריון עדיין לא בא לביטוי בבדיקה. חכי עוד יומיםשלושה. אם לא יופיע וסת עשי שוב בדיקה. עדיף בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלאור24/06/2009
שלום רב,
הרופא רשם לי תוספת ברזל;
בבדיקות הכללליות התברר שאני מעט מתחת לנורמה אך הכדורים יוצרים אצלי תופעה של עצירות קשה.
התחושה היא בלתי נסבלת.
במקום זה הוספתי לתפריט מוצרים עטירי ברזל.
מה החלופות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי24/06/2009תנסי תכשירים על בסיס צמחי , כמו GENTLE IRON, שנספגים טוב יותר ומשפיעים פחות על המעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים - שאלה לד"רשרית24/06/2009
הבוקר הייתי בבדיקה אחרי שהתלוננתי אתמול על כאבים
והאחות אמרה לי להגיע בבוקר. מהבדיקה עולה כי הכאב אינו קשור להחזרה
שבוצעה ביום רביעי שעבר 17.6
מה זה אומר ? עדיין יש סיכוי להריון ? הוא לא אמר לי כלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי24/06/2009אין קשר. בודאי שיש סיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול שלוםמירי24/06/2009
בתאריך 11.06 היתה לי הזרעה אחרי שבעה ימים עם גונל אף בכמות של 150 ואוביטרל יומיים לפני ההזרעה. האם מחר יום חמישי אני אוכל לעשות כבר בדיקת בטא?????????? עדיין לא קיבלתי מחזור ואני קצת במתח או שכדאי לחכות ליום ראשון????????
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אפשר מחר.
פרופ' שחר קול24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מירי24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ומעקב זקיקיםמעיין24/06/2009
שלום,
הרופא שלי שלח אותי לבדיקת דם (אסטרוגן ופרוגסטרון) ומעקב זקיקים (א.ס.).
(אני בעלת שחלות פוליציסטיות ומטופלת באיקקלומין, מחזור רביעי).
שאלתי היא האם ניתן לעשות את הא.ס. אחה"צ ואת בדיקת הדם למחרת בבוקר?
האם יש חשיבות לביצוע הבדיקות באותו היום?
תודה מראש,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ' שחר קול24/06/2009אפשר בהחלט, אך בתאום מוקדם עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה וצילום רחםליהי24/06/2009
אני לפני טיפולי פוריות, אחרי שתי הפלות שהושגו בהריונות תקינים. במחלקת הפוריות שלחו אותי לבצע היסטרו וצילום רחם. תוצאות ההיסטרו הראו שהכל תקין ונראה שמעבר החצוצרות פתוח. האם אני צריכה בכל זאת לבצע צילום רחם? האם עצם זה שהייתי בהריון פעמיים לא אומר שהחצוצרות פתוחות? תודה על העזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם
פרופ' שחר קול24/06/2009אם סיבת הברור היא הפלות חוזרות - ניתן להסתפק בהיסטרוסקופיה.
אם יש גם בעייה להרות - יש מקום לצילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובר איטי תחילת שבוע שבעאי24/06/2009
הפשרת עוברים ב 19.05.09
היום הייתי באולטרא סאונד ונאמד לי שיש דופק אבל איטי וגודל העובר קטן לשבוע זה וזה לא מבשר טובות
בטא ב 19.06.05 9897
האם יש סיכוי להמשך הריון?
האם כדאי לקחת תמיכה נוספת או טיפול כלשהו להצלחה יותר טובה?
תודה עבור תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטי
פרופ' שחר קול24/06/2009הסיכוי להמשך תקין אינו גדול.
תמיכה נוספת לא תשנה התוצאה הסופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול
אי24/06/2009הסיכוי אינו גדול אבל סיכוי קטן קיים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום השחרנועה24/06/2009
אני לאחר 2 הפלות והעום בבוקר קיבלתי ווסת וכשמדדתי את החום הוא היה 36.9 שזה גבוה ליום הראשון של הווסת האם זה מעיד על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' שחר קול24/06/2009לא ניתן להסיק מסקנה כלשהי, לכן רצוי להימנע ממדידות חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרלין +גונלFלי24/06/2009
בוקר טוב,
מזה שבוע חצי שאני מזריקה דיפרלין (לקראת הפריה ראשונה) ומאתמול הרופא ביקש להזריק בנוסף גם גונלF 150 כל יום לפחות עש הפגישה שבוע הבא.
אשמח לקבל הסבר לגבי שילוב שתי התרופות הללו יחד. האם הן לא עושות פעולות הפוכות אחת מהשניה?
כמו תמיד- תודה על כל העזרה,
לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול24/06/2009דיפרלין אמור למנוע ביוץ מוקדם.
גונל - לגייס זקיקים ולהביא לצמיחתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)