מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- רירית רחם דקהחן123424/06/2009
שלום רב,
לאחר סקירה כללית באינטרנט הבנתי כי עובי רירית רחם המסוגל להחזיק בחובו עובר הינו 6 מ"מ לפחות. הנני בעלת רירית רחם דקה מאוד- 2.9 מ"מ.
אני מבינה כי זו יכולה להיות סיבה לאי כניסה להריון.
רציתי בבקשה לדעת האם יש דרכים לעבות את רירית הרחם ולהביאה עד לכדי עובי המספיק להחזיק עובר למשך כל ההריון?
לתשובה בהקדם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ד''ר דוד ישי24/06/2009יש אפשרות להריון גם עם רירית דקה מ 6 מ"מ. הסיכוי נמוך יותר. לצערי , למרות נסיון לטיפול עם תכשירים שונים , ההצלחה מועטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזורקרין24/06/2009
שלום ד"ר.
מחזור אחרון ב 27/5, יש לי מחזורים סדירים של 26 ימים. (לעולם לא היה לי איחור במחזור),
אני ובעלי מנסים להרות, בימים האחרונים סבלתי מבחילות ותשישות, יש לי איחור של בערך 4 ימים והיום עשיתי בטא שהייתה שלילית,אולי עשיתי מוקדם מדי? האם יש עדיין סיכוי שאני בהריון? ואם כן מתי לחזור על בדיקת דם לבטא?
תודה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום קרין
ד''ר דוד ישי24/06/2009יתכן שהביוץ שלך התאחר ולכן הוסת מתאחר או לחילופין ההריון עדיין לא בא לביטוי בבדיקה. חכי עוד יומיםשלושה. אם לא יופיע וסת עשי שוב בדיקה. עדיף בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלאור24/06/2009
שלום רב,
הרופא רשם לי תוספת ברזל;
בבדיקות הכללליות התברר שאני מעט מתחת לנורמה אך הכדורים יוצרים אצלי תופעה של עצירות קשה.
התחושה היא בלתי נסבלת.
במקום זה הוספתי לתפריט מוצרים עטירי ברזל.
מה החלופות ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אור
ד''ר דוד ישי24/06/2009תנסי תכשירים על בסיס צמחי , כמו GENTLE IRON, שנספגים טוב יותר ומשפיעים פחות על המעיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים - שאלה לד"רשרית24/06/2009
הבוקר הייתי בבדיקה אחרי שהתלוננתי אתמול על כאבים
והאחות אמרה לי להגיע בבוקר. מהבדיקה עולה כי הכאב אינו קשור להחזרה
שבוצעה ביום רביעי שעבר 17.6
מה זה אומר ? עדיין יש סיכוי להריון ? הוא לא אמר לי כלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית
ד''ר דוד ישי24/06/2009אין קשר. בודאי שיש סיכוי להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול שלוםמירי24/06/2009
בתאריך 11.06 היתה לי הזרעה אחרי שבעה ימים עם גונל אף בכמות של 150 ואוביטרל יומיים לפני ההזרעה. האם מחר יום חמישי אני אוכל לעשות כבר בדיקת בטא?????????? עדיין לא קיבלתי מחזור ואני קצת במתח או שכדאי לחכות ליום ראשון????????
תודה על ההתייחסות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, אפשר מחר.
פרופ' שחר קול24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה
מירי24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ומעקב זקיקיםמעיין24/06/2009
שלום,
הרופא שלי שלח אותי לבדיקת דם (אסטרוגן ופרוגסטרון) ומעקב זקיקים (א.ס.).
(אני בעלת שחלות פוליציסטיות ומטופלת באיקקלומין, מחזור רביעי).
שאלתי היא האם ניתן לעשות את הא.ס. אחה"צ ואת בדיקת הדם למחרת בבוקר?
האם יש חשיבות לביצוע הבדיקות באותו היום?
תודה מראש,
מעיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
פרופ' שחר קול24/06/2009אפשר בהחלט, אך בתאום מוקדם עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה וצילום רחםליהי24/06/2009
אני לפני טיפולי פוריות, אחרי שתי הפלות שהושגו בהריונות תקינים. במחלקת הפוריות שלחו אותי לבצע היסטרו וצילום רחם. תוצאות ההיסטרו הראו שהכל תקין ונראה שמעבר החצוצרות פתוח. האם אני צריכה בכל זאת לבצע צילום רחם? האם עצם זה שהייתי בהריון פעמיים לא אומר שהחצוצרות פתוחות? תודה על העזרה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רחם
פרופ' שחר קול24/06/2009אם סיבת הברור היא הפלות חוזרות - ניתן להסתפק בהיסטרוסקופיה.
אם יש גם בעייה להרות - יש מקום לצילום רחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק עובר איטי תחילת שבוע שבעאי24/06/2009
הפשרת עוברים ב 19.05.09
היום הייתי באולטרא סאונד ונאמד לי שיש דופק אבל איטי וגודל העובר קטן לשבוע זה וזה לא מבשר טובות
בטא ב 19.06.05 9897
האם יש סיכוי להמשך הריון?
האם כדאי לקחת תמיכה נוספת או טיפול כלשהו להצלחה יותר טובה?
תודה עבור תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איטי
פרופ' שחר קול24/06/2009הסיכוי להמשך תקין אינו גדול.
תמיכה נוספת לא תשנה התוצאה הסופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול
אי24/06/2009הסיכוי אינו גדול אבל סיכוי קטן קיים.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
פרופ' שחר קול24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום השחרנועה24/06/2009
אני לאחר 2 הפלות והעום בבוקר קיבלתי ווסת וכשמדדתי את החום הוא היה 36.9 שזה גבוה ליום הראשון של הווסת האם זה מעיד על בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום
פרופ' שחר קול24/06/2009לא ניתן להסיק מסקנה כלשהי, לכן רצוי להימנע ממדידות חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיפרלין +גונלFלי24/06/2009
בוקר טוב,
מזה שבוע חצי שאני מזריקה דיפרלין (לקראת הפריה ראשונה) ומאתמול הרופא ביקש להזריק בנוסף גם גונלF 150 כל יום לפחות עש הפגישה שבוע הבא.
אשמח לקבל הסבר לגבי שילוב שתי התרופות הללו יחד. האם הן לא עושות פעולות הפוכות אחת מהשניה?
כמו תמיד- תודה על כל העזרה,
לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי שלום
פרופ' שחר קול24/06/2009דיפרלין אמור למנוע ביוץ מוקדם.
גונל - לגייס זקיקים ולהביא לצמיחתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר קול שאלהתותית24/06/2009
שלום
ב-01.05.09 עברתי הפלה ייזומה בעזרת ציטוטק(שבוע 8 אין דופק)
מאז ועד לאתמול לא הופיע מחזור (האם סביר?)
אתמול הופיעו הכתמות חומות אם כי לא נמשכו לאורך זמן וכן גם היום . האם הגיוני דלילות עקב ההפלה?
אני רוצה להמשיך טיפול להחזרת מוקפאים האם לחכות לוסת הבאה ("טובה יותר")?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור
פרופ' שחר קול24/06/2009אם היה ביוץ סדיר לפני ההפלה יש לשער כי הוא יחזור.
החלמה טובה של רירית הרחם לאחר ההפלה, בעידוד הורמונאלי מתאים אמורים לתת מחזור רגיל. לכן, רצוי להמתין למחזור הבא, ואז להתחיל בטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין ביוץשירה24/06/2009
בוקר אור רופאים יקרים
לקראת החזרת בלסטוציסטים במחזור טבעי.הביוץ ממאן להגיע. חלפו שבועיים מאז המחזור וגם הרירית עדיין דקה.4 מ"מ. מדוע? האם זה קשור בעובדה שלקחתי צטרוטייד בטיפול לפניו?
תודות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
פרופ' שחר קול24/06/2009לא, אין קשר לציטרוטייד.
אם אין ביוץ עצמוני לא ניתן להחזיר עוברים על בסיס מחזור טבעי. יש לשקול מחזור מושרה ע"י תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בהורמון ההיריון - שאלה נוספת..גלי24/06/2009
שלום רב,
בהמשך לשאלתי אמש -
אני אחרי החזרה של 2 עוברים - ההפרייה הצליחה...
(בעברי - היריון אחד שלא התפתח ,עוד לפני דופק והפלה והיריון אחד תקין ...)
יש לי בבקשה שאלה לגבי BETA-HCG:
ביום א' , 21.6 - 350 (13 יום אחרי ההחזרה)
ביום ג', 23.6 - 568
בנוגע העלייה ה"מדאיגה" - שכחתי לציין כי הרופא שלי (אשר על דעתו אני סומכת במאת האחוזים..) אמר לי שייתכן שנקלטו תחילה 2 העוברים ולכן הורמון ההיריון ביום ה 13 היה גבוה ונשאר רק אחד ומכאן שהבטא לא הכפילו את עצמה...
האם זה באמת יכול להסביר את הבעיה ולאו דווקא היריון לא תקין?
נ.ב
אני לא לא מרגישה כלום....לא כאבים בחזה, לא בחילות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון
פרופ' שחר קול24/06/2009בהחלט יכול להסביר המצב.
כמובן - יש להמשיך מעקב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמורים להיות כאבים לאחר השאיבה?שרי23/06/2009
אני מבצעת פעם ראשונה טיפול ivf ובעוד מספר ימים אמורה לבצע שאיבה.
אני "מתה" מחששות ופחדים... והאחיות ביחידה לא ממש עונות לי לשאלות.
תוכלו לענות לי :
א. האם אמורים להיות כאבים לאחר השאיבה? כמה זמן סביר שהם ימשכו?
ב. אני בת 22 עם ביוץ ורמות הורמונים תקינות ( הטיפול הוא בעקבות חשש לאי תנועת ציליה בחצוצרות בעקבות מחלת immotile cillia בריאות)
ןכיוון שיש לי מחלת ריאות כרונית הרופאים מעוניינים להחזיר לי רק עובר אחד בכל טיפול כדי שלא להגיע למצב של הריון מרובה עוברים.
1. האם זה מוריד משמעותית את הסיכוי שלי להרות מן הטיפול? (על אף שאני צעירה?)
2. והאם שייך לבקש החזרת יותר מעובר אחד למרות בעיות הנשימה שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהקשר לשאיבה...
תותית24/06/2009אל חשש
כל העסק לוקח בדיוק 30 דק'
השאיבה כולה לוקחת משהו כמו רבע שעה אשר לפניה מחדירים חומר הרדמה ככה שאת לא מרגישה כלום יכול מאוד להיות "כאבים קלים" באיזור השחלות המגורות כמו כאבי מחזור אשר נעלמים תוך כמה שעות אבל זה ממש בקטנה
וחוצמזה ההחזרה לאחר מכן ממש פשוטה ממש כמו בד' רופא
בהקשר לבעות הנשימה שלך אתן לרופא לענות
ב-ה-צ-ל-ח-ה :-))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההרגעה
לי24/06/2009תותית - גם אני לקראת הפריה ראשונה ומתה מפחד לקראת ההרדמה. קראתי את התגובה שלך והיא מרגיעה משהו.
בהצלחה לכולן.
לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמחתי לעזור :-)
תותית24/06/2009והכי חשוב להיות רגועה
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיבה
פרופ' שחר קול24/06/20091. לרוב הכאבים , אם מופיעים, הם נסבלים, וחולפים לאחר כיום. בשל המחלה הריאתית מומלץ יעוץ רופא מרדים לפני ההרדמה.
2. מציע להחזיר עובר אחד בלבד. אין בכך כדי להשפיע מהותית על סיכויי ההריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעת אותי, תודה!
שרי24/06/2009תותית- תודה לך על ההרגעה,
כל כך רציתי לשמוע ממשהי שעברה את הטיפול איך זה... אז הרגעת אותי!
שיהיה גם לך הצלחה ענקית בכל! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול - תודה!
שרי24/06/2009תודה רבה על חוות הדעת וההמלצות.
תבורך משמים :-)
אגב, בקשר ליעוץ עם רופא מרדים קלעת בול
ובאמת הייתי ביעוץ אצל הרופא המרדים בגלל המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שרי
ד''ר דוד ישי24/06/2009יש תמיד אי נוחות מסויימת לאחר שאיבה. בד"כ לא יותר מזה. לעיתים רחוקות יש כאבים חזקים.
החזרה של עובר אחד מפחיתה מעט מהסיכוי להריון. אבל במצבך יש בהחלט הצדקה לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף!!שרון23/06/2009
שלום,
אני אמורה להתחיל טיפול מהיום הראשון של הווסת עם דקפפטיל הבעיה היא שלדעתי אני עומדת לקבל בשעה שעתיים הקרובות ואין לי עדיין את הזריקות רק מחר בבוקר יהיה לי , האם זה נורא ויכול להרוס את הטיפול אם אתחיל להזריק מחר בערב? בבקשה עיזרו לי אני אובדת עצות.
הלכתי לקנות את הכל אבל לא מוכרים בסופר פארם ולא ידעתי על כך.
תודה שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר להתחיל מחר.
פרופ' שחר קול23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה תבורך.
שרון23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)