מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפני סיבוב 3 IVFrony4123/06/2009
שלום לרופאים, לאחר שהחזרה שישית לא צלחה (4 מתוכן של מופשרים), אני לקראת מחזור IVF שלישי. מכיוון שבעלי לוקח כרגע אנטיביוטיקה אומפודקס לטיפול בדלקת חריפה בדרכי השתן והמין, ואף הומלץ לא לקיים יחסים כל עוד הוא נוטל את התרופה, הייתי מעדיפה לעשות הפסקה החודש ע"מ שבעת השאיבה הזרע יהיה איכותי וגם ע"מ לנצל את הזמן החודש ולבקש פיפל כדי להעלות סיכוי השרשה בהחזרת הטריים הבאה. האם ההנחה שלי נכונה לגבי הפגיעה באיכות הזרע ולגבי הפיפל?
אגב, אני בת 41.9.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IVF
פרופ' שחר קול24/06/2009ההנחה נכונה, אם כי ניתן להתמודד עם זרע באיכות ירודה ע"י ICSI.
פיפל - עשוי לעזור אם העוברים שהושגו עד כה הם באיכות מצויינת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הריון מIVFשרית23/06/2009
הריון מ IVF, בת 43.
אתמול:
גיל ההריון = ששה שבועות + חמישה ימים.
גודל שק הריון 6.6
גודל שק חלמון 4.3
נצפה קוטב עוברי ללא דופק.
בטא:
05.06.09 - 273
12.06.09 - 1166
14.06.09 - 1463
17.06.09 - 2314
היום, 23.06.09 - 3068.
ביחידה ביקשו שאמתין עוד מס' ימים בתקווה שיתפתח דופק.
1) האם עוד יש סיכוי להריון זה?
2) במידה ויהיה דופק, האם ההריון הזה יחשב רגיל למרות הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת: הקוטב העוברי הנו 2.5 מ"מ
שרית23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
פרופ' שחר קול24/06/2009לפי הנתונים הסיכוי להריון תקין אינו גבוה.
אם אכן גיל ההריון מדויק הרי היה אמור להופיע דופק ברור בשבוע זה.
בנוסף, קצב עלית הבטא אינו מבשר טובות.
אם יהיה דופק - מומלץ המשך מעקב רגיל, כולל סיסי שיליה או מי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח TESEטלי23/06/2009
שלום רב,
בעלי עבר ניתוח TESE בו נלקחה ריקמה בשני האשכים לפני כחודש . אשך אחד מתרפא בצורה יפה ואילו האשך השני בצורה פחות טובה. יש לו מעט דימומים מהתפרים והאזור אדמומי מעט. הוא היה פעמיים אצל האורולוג המנתח וזה אמר לו כי אין מה לעשות וזה יתרפא מעצמו, לאחר שעברו שבועיים ולא נראה שיפור הוא הלך לרופא המשפחה שנתן לו אנטיביוטיקה בשם " Ceroxim 500" פעמיים ביום.
השאלה היא האם לקיחת התרופה תשפיע על מציאת זרעים בניתוח הבא? בהנחה שזה אמור לקרות בעוד כחודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TESE
פרופ' שחר קול23/06/2009לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה בהורמון ההיריוןגלי23/06/2009
שלום רב,
אני אחרי החזרה של 2 עוברים - ההפרייה הצליחה...
(בעברי - היריון אחד שלא התפתח ,עוד לפני דופק והפלה והיריון אחד תקין ...)
יש לי בבקשה שאלה לגבי BETA-HCG:
ביום א' , 21.6 - 350 ( E-8297 ,פרוגסטרון - 190.80)
ביום ג', 23.6 - 568 (E-10855 ,פרוגסטרון - 190.80)
זה לא בדיוק הכפיל את עצמו..
מה המשמעות?
האם יש מקום לדאגה?
המליצו לי לעשות רק בעוד שבוע שוב בדיקת דם, אני אשתגע מההמתנה.. (אני אחרי שנה של ניסיונות כושלים + הפרייה אחת..)
אם אעשה בדיקת דם כבר ביום ה' הקרוב - זה בסדר?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה
פרופ' שחר קול23/06/2009עליה לא תקינה מעלה הסיכון לסיום לא מוצלח של ההריון.
אפשר לבצע בדיקת דם מידי יום...לא מומלץ.
מציע לציית להמלצות שקיבלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי סינרלנועם23/06/2009
ד"ר שלום,
לקראת IVF - פרוטוקול ארוך. לוקחת סינרל פעמיים ביום (כל פעם לשני הנחיריים) מה-02 ליוני (עד עכשיו 22 יום). מתכוננת להמשיך עד ה-05 ליולי ואז להתחיל עם גונל. התכנון המקורי היה לקחת סינרל שבוע לפני המחזור ואז להתחיל עם זריקות אך בעקבות נסיעה ואי פתיחת אסותא ממשיכה את הדיכוי לזמן ארוך. שאלותיי הן:
1. האם מזיק לקחת את הדיכוי לזמן כ"כ ארוך?
2. האם הטיפול אמור להיות זהה לזה שלוקחים סינרל רק שבוע לפני התחלת הסטימולציה(ולא תקופה כ"כ ארוכה)?
3. האם כאבי פרקים,שרירים ועייפות יכולים לנבוע מלקיחת סינרל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל
פרופ' שחר קול23/06/20091. לא
2. כן
3.לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון להרותשני23/06/2009
ברצוני להתייעץ עימך במצבי. אני בת 30 מנסים להכנס להריון כבר שנה . לפני 4 חודשים נכנסתי להריון אשר נפל בשבוע 9 . חשוב לציין שהמחזור שלי סדיר , אני מצליחה לאתר את הביוץ , פרופיל הורמונלי תקין , בדיקות זרע תקינות . התחלתי דיקור לפני חודש שמאד עזר לי להרגע , והחודש הרגשתי שהפעם נקלטתי , אך התאכזבתי. כשבוע לאחר הביוץ החלו הפרשות חומות שנמשכו כ-4-5 ימים (אשר לא אופייניות כלל למחזורים שלי) והיתה לי הרגשה שזו השתרשות . כמו כן , הרגשתי כאבי בטן תחתונה בזמן זה. היום ההפרשות נהיו
בעלות גוון אדמדם והתחזקו. האם יש צורך לבצע בדיקות קרישיות? הרופא שלי טוען שרק אחרי 2-3 הפלות שולחים לבדיקה זו. מה הצעד הבא שאני אמורה לעשות, אני ממש מיואשת? האם יש טעם לפנות לרופא פרטי על מנת שיזרזו לי תהליכים? אשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני שלום
פרופ' שחר קול23/06/2009יש טעם להמשיך ולסות להרות, ללא עיכובים מיותרים. אין מקום לברור בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר ניתוחלי23/06/2009
שלום רב, רציתי לדעת כמה זמן אחרי ניתוח קיסרי מומלץ לעבור הפריה חוץ גופית ( הכוללת דקא + זריקות + הרדמה לשאיבה + החזרה ).
ובכלל כמה זמן אחרי קיסרי מומלץ להיכנס להריון רגיל ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 חודשים
פרופ' שחר קול23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה ברמת FSHלילך23/06/2009
שלום רב,
אני בת 34, מנסה להכנס להריון. עשיתי שני נסיונות IVF. האחרון לפני חודשיים. הזרקתי פיורגון במשך 22 יום ועוד שבוע של מנגון. רמת הFSH שלי היתה 9 לפני חצי שנה ופתאום עכשיו היא קפצה ל32. האם זה בגלל הטיפול שעשיתי? או שזהו זה? בבקשה תענו לי. אני ממש בהיסטריה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי
מיטל23/06/2009אחרי פיוריגון ה_FSH קפץ ל-20
אולי כדאי לך לבדוק בחודש שבו לא ניתנו הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהFSH
פרופ' שחר קול23/06/2009לא ברור מתי נלקחה בדיקת ה - FSH??.
האם תוך כדי טיפול עם פיורגון???
פיורגון מכיל FSH, כך שתוך נטילתו רמת ההורמון עולה.
עם הפסקת הפיורגון ה - FSH חוזר לרמתו הטבעית.
את רמת ה - FSH אין עם לבדוק בכל עת, אלא רק בתחילת המחזור, ותמיד בצרוף לרמת ה - E2 (לפחות).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות
לילך24/06/2009שלום, תודה על התגובות.
את הפיורגון הפסקתי לפני IVF, מזה כחודשיים. את הבדיקה עשיתי ביום השלישי מתחילת המחזור. זהו מחזור שני אחרי IVF. חודש שעבר נצפו זקיקים נורמלים.
תוך כמה זמן הורמונים אמורים לצאת מהגוף?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול24/06/2009הפיורגון מסולק מהגוף תוך 48 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינרל ועיכוב במחזורלימור23/06/2009
שלום רב,
אני לוקחת כבר חמישה ימים סינרל, היום הייתי אמורה לקבל מחזור (מחזור סדיר) ולא קיבלתי, יכול להיות שהסינרל מעכב מחזור? האם כדאי לבצע היום בדיקת הריון ביתית? אני ממש חלשה ועייפה ביומיים האחרונים משהו שמאד לא אופייני לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינרל
פרופ' שחר קול23/06/2009סינרל יכול לעכב המחזור.
עדיף לקחת דם לבדיקות הורמונאליות + בטא אם אכן יש איחור משמעותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסינרל
שירי25/06/2009שלום רב,
יש לי איחור של שלושה ימים במחזור, אני יודעת את זה כי בדיוק לפני 17 ימים היה לי ביוץ בדקתי עם ערכה ביתית וגם המחזור שלי סדיר מאד כל 28 יום, התחלתי סינרל חמישה ימים לפני שהייתי אמורה לקבל מחזור ועברו כבר 8 ימים ולא קיבלתי, האם זה יכול לפגוע בטיפול הפריה שאני אמורה לעבור? ולמה אני לא מקבלת מחזור? אני מאד חוששת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול25/06/2009אין מקום לחששות.
יש צורך לבדוק: בדיקות דם, בדיקת א.ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זה לא הצליחנוי23/06/2009
ד"ר שחר קול,
אני לאחר החזרה של 2 עוברים מוקפאים (ההחזרה התקיימה ב- 11.6.) והיום קיבלתי תשובה שלילית אני בת 41 לאחר שתי לידות ושתי הפלות טבעיות, האחרונה התרחשה במרץ 2009
מה המלצתך לפעם הבאה:
1. החזרת יותר עוברים?
2. . האם יותר מנוחה תסייע בקליטת עוברים? אם כן, למה הכוונה מנוחה לא לזוז מהמיטה 3 ימים או יותר ? יש לנו מדרגות בבית בין הסלון לחדר השינה עליית מדרגות נחשבת מאמץ (8 מדרגות)
2. האם קיום יחסי מין מספר ימים לאחר ההחזרה מותר ? או עדיף להמתין עד התוצאה
3. אני אשמח לקבל את המצלתך מה עוד אפשר לעשות על מנת להגדיל את אחוזי ההצלחה
דרך אגב קיבלתי לאחר ההחזרה אנדומיטרין,1 בוקר 2 ערב , ו פעמים ביום אסטרופרם האם מינון או תרופות אחרות יכולות לשפר?
המון תודה על העזרה וההבנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצליח
פרופ' שחר קול23/06/20091. כן
2. א - לא, מנוחה לא תשנה התוצאות.
2. ב - מותר
3. קיבלת תרופות טובות מאוד. אחרות לא ישפרו התוצאות.
הסיכוי להריון קם ונופל על איכות הביציות. לא מנוחה, לא יחסים, לא תרופות אחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יום השאיבהמאיה23/06/2009
מטופלת בדקא קצר + גונל לקראת שאיבה.
היום ב -US נצפו שני זקיקים בגודל 20, 3 בגודל 19 ו-5 זקיקים נוספים לפחות בגודל 17 ומטה.
עדיין לא קיבלתי את בדיקות הדם מהיום, אבל לפני יומיים ה- E2 היה גבוה (כ- 11,000) ופרוגסטרון בערך 5.
הרופא נתן לי לבחור האם השאיבה תהיה ביום חמישי או בשישי.
אם בחמישי - אני צריכה לקחת היום אוביטרל.
אם בשישי- אני צריכה לקחת היום דקא בלבד (0.05) ולהפסיק עם הגונל ומחר בלילה לקחת אוביטרל.
יותר נוח לי לעשות את השאיבה ביום שישי, רק השאלה היא האם ההמתנה של יום נוסף לא עלולה לפגוע בזקיקים הבשלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יום שאיבה
פרופ' שחר קול23/06/2009לפי הגדלים - מתאים יום חמישי.
יש לברר רמת ה - E2, יתכן סיכון לגירוי יתר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקפפטילשירה23/06/2009
שלום רב,
ככלל, בהעדר הוראה רפואית נוגדת, כמה ימים לאחר תחילת הווסת מתחילים להזריק דקפפטיל ולמשך כמה ימים?
רוב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקפפטיל
פרופ' שחר קול23/06/2009לרוב מתחילים כשבוע לאחר הביוץ, או שבוע לפני המחזור, וממשיכים עד יום האוביטרל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מגיבה להורמוניםמיטל23/06/2009
שלום
בת 30 עם רמות FSH בין 15 ל-20 ועם ביוץ כל חודש לא מגיבה להורמונים טוב.
החודש אחרי שבועיים גלולות ודקאפפטיל החל מיום ראשון לוסת.התחלתי להזריק פיוריגון מיום 3 לוסת וביום השמיני שזה 5 ימים של פיורגון 200 יחידות נצפה זקיק 1 של 9 מ"מ
1.האם ז מוקדם מדי לנבא האם תיהיה תגובה החודש או שהיה צריך לצפות לזקיק או זקיקים יותר גדול?
2.המינון הועלה ל300 יחידות?האם זה יכול לפגוע בשחלות נזק בלתי הפיך?
3.האם יש מנסיונך הצלחות עם IVF ללא הורמונים לנשים כמוני?
4.האם זה המינון המקסימלי שאפשר להזריק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מגיבה
פרופ' שחר קול23/06/20091. הזקיק שנצפה ימשיך לגדול, יש סיכוי שזקיקים נוספים יצטרפו אליו.
2. לא
3. שווה לנסות, בעיקר על רקע גילך הצעיר. אך כדי לייעץ ברצינות יש לדעת מלוא הפרטים הרפואיים.
4. לא, אפשר לעלות עד 450 יח' ליום, תלוי במשקלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש כאבי חזה אחרי ההחזרה ????ריקי23/06/2009
אני אחרי החזרה ויש לי כאבים נורא חזקים בחזה והפטמות כל הזמן עומדות
זה אופיני ????
פעמים קודמות לא היה לי תופעה כזאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
פרופ' שחר קול23/06/2009אופייני על רקע רמת פרוגסטרון גבוהה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צוואר הרחםאורחת23/06/2009
שלום
הבנתי שלאורך החודש משתנה מיקום צוואר הרחם. בימים האחרונים (כשבוע וחצי אחרי ביוץ) צוואר הרחם שלי היה נמוך מאד. היום אני 14 יום אחרי ביוץ והתחילו ממש מעט הפרשות אבל צוואר הרחם פתאום עלה למעלה. האם זה נורמלי לתחילת דימום או שיכול להיותשזה הריון למרות ההפרשות המועטות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צוואר
פרופ' שחר קול24/06/2009לא הבנתי השאלה.
הצוואר לא משנה מיקומו בצורה כה חדה כפי שאת מתארת.
מציע בדיקת דם להריון אם לא יגיע מחזור ביומיים הקרובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)