מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה על הזרעהסיגל22/06/2009
שלום
אני שבוע אחרי הזרעה (ללא איקאלומין או הורמונים)
כבר יומיים חשה מין כאבים שבאים והולכים בבטן התחתונה, לא משהו מטריד במיוחד.
האם זה נורמלי? קשור להזרעה?
ומתי אוכל לעשות בדיקת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חסויה
ד''ר דוד ישי22/06/2009זה נשמע כמו תלונה שאין לה משמעות מיוחדת.
בדיקת הריון נעשית 14 יום לאחר ההזרעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא לאחר הזרעהאביה22/06/2009
יום 15 אחרי הזרעה.
בטא - 10>
E - <200
P-47.8
האם זה אומר שהריון שלילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אביה
ד''ר דוד ישי22/06/2009הבטא גבולית. עדיין לא ניתן לדעת. צריך לבדוק שוב בעוד יומיים ולראות האם היא עולה טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אביה23/06/2009אז מדוע האחות פוריות אמרה לי שזה שלילי? אמרה לי גם להפסיק את האוטרגסטן.
הבדיקה בוצעה ביום ה-15 אחרי הזרעה + אוביטרל+נרות אוטרגסטן.
היחידות - הם BETA HCG =10\ IU\ L
לא יודעת - אולי זה משנה משהו??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אביה
ד''ר דוד ישי23/06/2009אני לא הייתי מפסיק את הטיפול לפני חזרה על בדיקת הבטא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטערת לשגע אותך...
לימור23/06/2009אבל אני כבר אחרי 6 הזרעות וחשוב לי לדעת...
הפסקתי עפ"י הנחיית האחות את התמיכה - מה אתה מציע לי לעשות?
עדיין לא הגיע מחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה!!! לגבי הבטא - זו אביה
לימור23/06/2009מצטערת על הנודניקיות אבל זו הזרעה 6 וחשוב לי לדעת -
הפסקתי את האוטרגסטן עפ"י המלצת האחות פוריות- מה אתה מציע לי ל\עשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב שתבדקי את ההכפלה
תותית24/06/2009גם אני התחלתי עם בטא 14 צולע אבל חשוב שתעכבי כל יומיים אחרי ההכפלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
אביה24/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימור
ד''ר דוד ישי24/06/2009כמו שאמרתי , תמשיכי בתמיכה אבל יותר חשוב תחזרי על הבטא כדי לדעת מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטא-תשובה
לימור24/06/2009תודה ד"ר.
קיבלתי מחזור. איחור של 3 ימים..
האם יש מצב שהיה הריון וכשל בגלל ההפסקה בתמיכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרודנטין לא עוזרדנה22/06/2009
אני בהריון צעיר- שבוע 6 + 3 בתרבית שתן יצא לי שיש לי דלקת שתן- חיידקים- - ESCHERICHIA COLI נתנו לי מקרודנטין ל5 ימים 3 פעמים ביום- היום כבר יום 4 ועדיין יש לי תחושה של צריבה בנרתיק
האם זה אומר שמקרודנטין לא משפיע עלי?אתמול שמתי תמיכה אנדומטרין היו לי קצת כאבים בעת יחסי מין-האם זה בגלל דלקת בדרכי השתן?האם האנטיביוטיקה לא הייתה אמורה כבר להשפיע עלי??אני מאוד דואגת -
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דנה
ד''ר דוד ישי22/06/2009אם החידק היה רגיש לאנטיביוטיקה בתרבית , לא סביר שהיא אינה משפיעה. יתכן שמה שאת מרגישה זה זיהום בנרתיק , אולי בעקבות האנטיביוטיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש דם לאחר הפריה דחוףבתאל22/06/2009
1/6 שאיבה 3/6 החזרת עובר, 21/6 בטא שלילית קיבלתי מחזור עם דימום בהדרגה שהגיעה לשטף, היום ראיתי משהו מוזר שלא ראיתי מיימי, גוש בשר-דם גדול מלווה ברקמות לבנות עבות כמו שרירים. מאוד מוזר רציתי לשאול שתי שאלות:
1. מה זה?! לדעתך אשמח לקבל הסבר..
2. תמיד היה לי מחזור גדוש, בשנה האחרונה לסירוגין, התפישה שלי שאם המחזור מלא ולא דל דווקא סימן טוב לפוריות מה דעתך?.
תודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אתי
ד''ר דוד ישי22/06/2009לדעתי זה פשוט קריש דם
אין קשר ישיר בין כמות הדימום בוסת לבין הפוריות של האישה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת גירוי בפיטמות
בתאל23/06/2009קיבלתי אוטוסטרגן נרות תמיכה במשך שבועיים, אני חשה באופן שבא והולך מזה כשבוע צריבה בפטמות ללא כאבים בשד, ברגעי תחושת הצריבה יש מקומות נקודתיים אדומים בפיטמה, לא יודעת מה זה ואם צריכה להיבדק אצל איזה רופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הצריבה ידועה שבאה מהתמיכה
בתאל23/06/2009זה מציק לי ומעולם לא הרגשתי זאת אודה לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחן22/06/2009
רציתי לברר:
אני שבוע 5 . הרופא אמר לי לשתות את התרופה : prenatal (תוספת ויטמינים ומינרלים לנשים הרות) + פוריק הריון. (מכל אחד לקחת אחד ביום)
אני יודעת שצריך לשתות 800 מ"ג של חומצה פולית .
1. השאלה היא האם יש ב2 התוספים הללו יש חומצה פולית מספיקה ?
2. בנוסף - בprentanal רשום שיש תוסף של בטא קרוטן (beta carotene). מה זה אומר ?
תודה, וסליחה על האורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום dd
ד''ר דוד ישי22/06/2009לדעתי יש בשני התכשירים בין 400 ל 800 מיקרוגרם וזה מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןחן22/06/2009
ו.א 11.5
מה שבוע ההריון שלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום dd
ד''ר דוד ישי22/06/2009אין עלי גלגל , אבל אם אני מחשב נכון את בשבוע 6
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינוניםמאיה22/06/2009
מטופלת בדקא קצר + גונל לקראת שאיבה.
מהתחלה קיבלתי מינון די נמוך - 112.5, ומאתמול ירד המינון ל- 75 ליומיים הקרובים בגלל בדיקות דם של E2 שהיה בסביבות 10,000 ופרוגסטרון 4.8, כאשר באולטרסאונד כ- 12 זקיקים בגודל 13-14.
השאיבה צפויה להיות בחמישי-שישי.
האם מקובל להוריד מינונים לקראת שאיבה?
האם המינונים לא נמוכים מדי?
הירידה עלולה לפגוע באיכות הביציות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאיה
ד''ר דוד ישי22/06/2009יש כמה פרוטוקולים. בניהם יש גם כזה שבו מורידים את המינון. אבל אצלך זה נעשה כדי לא לסכן אותך בגרוי יתר. זה לא פוגע באיכות הביציות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים אחרי הריון כימידליה22/06/2009
שלום
אני אחרי IVF חמישי שהסתיים בהריון כימי.
עשרה ימים לאחר תחילת המחזור היה לי יום של דימום חלש ומאז מדי כמה ימים הפרשות דמיות קלות. יש לציין כי זאת הפעם הראשונה שתופעה כזו קוראת אצלי.
1. ממה הדבר נובע והאם צריך לבדוק משהו (הרופא שלי פתר את זה ב"שינויים הורמונלים", אך אני לא שקטה)
1. אני אמורה להתחיל טיפול נוסף עם סינרל 5 ימים לפני המחזור הבא, האם להתחיל הטיפול לפי המחזור המשוער הבא או שכל הדימומים יכולים לשנות משהו בתאריך הביוץ.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דליה
ד''ר דוד ישי22/06/2009יתכן שהיו שינויים הורמונליים. אבל דוקא בגלל זה כדאי מאד לעשות לך בדיקת אולטרסאונד ובדיקת דם לפני שמתחילים בטיפול חדש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגסטוןלחוצה22/06/2009
בוקר אור רופאים יקרים.
ב15\6 עברתי החזרה של שני עוברים יפים מאז עם תמיכה 3 אסטרופם ו4 אוטרגסטן אתמול בלילה נרדמתי ושכחתי לשים 2 אוטרגסטן האם פגעתי בסיכוי להריון?האם להשלים המנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה
ד''ר דוד ישי22/06/2009לא פגעת. תמשיכי בטיפול כרגיל. תשתדלי לא לשכוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקרופירין ודימומיםחדווה22/06/2009
בת 38. בהריון מ- IVF. שבוע 6+3.
לפני כשבוע היו לי דימומים. הרופא הגדיל לי את מינון התמיכה ואמר לי לשכב שבוע.
אחרי יומיים- כאבי בטן קשים כשלמחרת שוב דימומים קלים.
אתמול הופיעו לי שוב דימומים.
כחלק מהתמיכה אני לוקחת מיקרופירין אחד ליום (75).המיקרופירין ניתן לי מיד לאחר ההחזרה כטיפול לרירית דקה.
האם יש קשר בין המיקרופירין לדימומים?
תודה, חדווה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חדווה
ד''ר דוד ישי22/06/2009לדעתי לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלההדס22/06/2009
יומיים אחרי החזרת עוברים בני 3 ימים נדבקתי בוירוס של שילשולים (שנמשך יומיים), ללא חום. האם זה עלול לפגוע בסיכויי השתרשות העוברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרון
ד''ר דוד ישי22/06/2009קרוב לודאי שלא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה ואודה לתגובתכםליאת21/06/2009
אני בתחילת שבוע 7 לאחר טיפולי פויריות בהורמונים. היום ראו שרירית הרחם לא התעבתה (11) ושעדיין לא רואים שק הריון. אין לי דימומים ולא כאבים והרופא אמר לי להגיע עוד יומיים לבדוק סופית שההריון לא התפתח. הוא חושב שזה הריון שלא התפתח, אך אמר להמתין עוד יומיים.
אני לוקחת נרות תמיכה ובגלל זה כנראה אין דימום..
האם יש סכנה בכל זאת להריון חוץ רחמי? אני נורא דואגת, היות והבנתי שזה מסוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי22/06/2009צריך לבדוק את רמת הבטא. אם היא ברמה שבה צריך כבר לראות שק , והוא לא נראה , יש חשש שמדובר בהריון מחוץ לרחם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מהי הרמה של הבטא שממנה ניתן
ליאת23/06/2009לראות שק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדמה לי 1500 ,לא בטוחה
טלי23/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ליאת
ד''ר דוד ישי23/06/2009מעל 1000
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית הבטאמרגלית21/06/2009
החזרת 3 עוברים ב 3.6. הבטא: 15.6-113, 18.6-417 ומהיום (21.6)- 980. האם העליית תקינה? היום התחיל מעט דימום אדום (בעברי 2 הריונות מחוץ לרחם) האם הדימום מרמז על חוסר תקינות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מרגלית
ד''ר דוד ישי22/06/2009דוקא בשלב האחרון העליה מעט פחותה מהצפוי. הדימום הקל אינו מבשר בהכרח על הריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'לי חום שבוע וחצי לאחר החזרהמלני21/06/2009
שלום
וסליחה על התיאור
ביום שישי 12/6
הוחזר לי עובר אחד לאחר PGD
ללא הזרקת אוביטרל.
היום 21/6 אני רואה כמו שרוכים ארוכים חומים כהים,
בהריון קודם היה לי את זה אחרי סיסי שלייה(לא יודעת אם זה קשור)
בכל מקרה האם אני בטוח לא בהריון או שיש לי עוד סיכוי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי
פרופ' שחר קול21/06/2009עד ביצוע בדיקת דם להריון - לא נדע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר החזרה - כמה שאלותסנורקה21/06/2009
שלום רב,
אני מטופלת IVF, לאחר החזרה ביום שישי 19/6
אני מקבלת תמיכה עם אנדומטרין פעמיים ביום. האם יש צורך להמשיך לשכב לאחר החדרת הכדור ולכמה זמן?
האם ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית ומתי? אני עדיין קצת סובלת משחלות נפוחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר החזרה
פרופ' שחר קול21/06/2009אין צורך לשכב לאחר החזרה.
אם השחלות נפוחות - אין לחזור לפעילות ספורטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)